Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sanal Mağaza Nedir? Nasıl Açılır?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Günümüzde tüm sektörler internet üzerinden satış yapmaya başlamış olup sizde mevcut iş hacminizi genişletmek için sanal mağazacılık üzerinden ürünlerin veya hizmetlerinizin satımını kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Sanal mağazacılığa ilişkin aradığınız tüm sorularınızın cevaplarına Sanal Mağaza Açma Rehberi adlı yazımızda yer verdik. Bunun yanı sıra Online Market Kurmak İçin Bilmeniz Gerekenler yazımızı da bu hususa bağlı olarak incelemeyi unutmayınız!

 

Sanal alışveriş içerisinde yaşamakta olduğumuz teknoloji çağında herkesin evinden, ofisinden veya yaşadığı alanlardan fiziki olarak mağazalara gitmesini gerektirmeden aradığı ürünü/hizmeti bulmasını ve aynı şekilde herhangi bir efor sarf etmeden istenilen ürün ya da hizmetin talepte bulunan kitleye ulaştırılmasını sağlayan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişilerin bu şekilde ürünlere ulaşması için de en önemli şey sanal mağazalardır. Peki Sanal Mağaza Nasıl Açılır ve sanal mağaza açtıktan sonra satış potansiyeliniz ne derece artmaktadır ve sanal mağaza açmak için neler önemlidir gelin hep beraber sanal mağaza açma rehberi içerisinde nelerden bahsettik bunlara bakalım.



Sanal Mağaza Açma Rehberi

 

Sanal Mağazacılık ile Satış Potansiyeliniz Artar mı?

 

Sanal Mağaza Açma Rehberinin ilk bölümü satış potansiyelleri. Sanal mağazacılık belirttiğimiz üzere online olarak satış yapmayı sağlayarak firmaların halihazırda mevcut müşterilere daha rahat hizmet sunumu yapmasını sağlayarak müşterilerin memnuniyetini arttırmakla birlikte ürün alımını kolaylaştırması nedeniyle daha çok talepte bulunulması neden olur. Bununla birlikte sanal mağazacılıkla yeni müşterilere de ulaşmak mümkün olup firmanın ürün talebinde bulunacak potansiyel alıcı kitlesine de rahatça ulaşma imkânı sağlayarak yeni müşterilerinizin artmasını da sağlamaktadır. Bu nedenlerle de fiziki satımla ulaşılacak kitleden daha çok kitleye ulaşmanızı sağlayarak iş hacminizin büyümesini sağlayacak olan sanal mağazacılık ile günümüz teknoloji dünyasında rakiplerinizden geri kalmayacağınız gibi küresel bir konuma erişmeniz de olanaklı kılınmaktadır.

 

Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde sanal alışverişlerin %30 büyüme kat ettiğini düşündüğümüz takdirde sanal mağazacılığın günümüzde olmazsa olmaz bir yer tuttuğu aşikardır. Aynı zamanda yaşanmakta olan salgın durumu da açıkça bizlere göstermektedir ki günümüz dünyasında artık internet üzerinden alışveriş yapmak olağan ve zorunluluk haline gelmiş bulunmaktadır. Bu nedenle de internet üzerinden daha önce herhangi bir ürün veya hizmet satın almamış kimseler dahi internet üzerinden alımlara yönelmiş olup online alışveriş yani sanal mağazadan alışverişlerde büyük artışlar gerçekleşmiştir.



Sanal Mağazacılık İle Satış Potansiyeli Arttırma

 

Mevcut Sanal Alışveriş Siteleri İçerisinde Sanal Mağazanızı Açmanızın Önemi

 

1.Güvenilir Bir Sanal Mağazacılık Oluşturur

 

Öncelikle online mağaza açmak alihazırda kurulu bulunan ve çok sayıda kişiye ulaşma imkânı olan hepsiburada.com, trendyol.com vb. alışveriş sitelerinde açabileceğiniz gibi e-ticaret sitesi kurarak kendi ürünlerinizi kendi sitenizde satma imkânınız da bulunmaktadır. Bunu sağlamak için internet sitelerinin prosedürlerine uygun bir mağaza açmak size çok zaman kaybettireceği için kendi e-ticaret sitenizi yaratmanız oldukça önemlidir.

Fakat sizler büyük pazar haline gelmiş sitelerde mağazanızı açmak istiyorsanız eğer Yüksek Cirolar ile Trendyoldan Satış Yapmak İçin 4 Detay, N11’de Nasıl Satış Yapılır? yazılarımızı okuyarak buralarda nasıl sanal mağaza açabileceğiniz hakkında bilgi alabilirsiniz.



Sanal Mağaza Açma Önemi

 

2.Gizlilik ve Bilgilerin Çalınma Riskini Ortadan Kaldırır

 

Sanal Mağaza Rehberinin ikinci aşamasında da müşterileriniz için önemli başka bir şeyden bahsedeceğiz. Güvenlik Sanal mağazanız için açacak olduğunuz e-ticaret sitelerinin web sitelerinin altyapı sistemlerinin açık kaynaklı olabilme ihtimalinden dolayı kullanıcıların bilgilerinin çalınma riski bulunmaktadır. Bunun farkında olan mevcut ve potansiyel kitleniz bu durumu göz önünde bulundurarak bahsettiğimiz mevcut denenmiş ve güvenilirliğini onanmış alışveriş sitelerini sizin e-ticaret sitenize tercih etme olasılıkları çok daha yüksektir. Bu nedenle sizler Sanal Mağazanızı açmak için bu açıkları ortadan kaldıran ve müşterilerinizin güvenli platformlardan alışveriş yapmasını sağlayan hazır e-ticaret altyapılarını kullanmalı ve müşteri güvenliğinizi bu firmalar ile sağlamalısınız.



Sanal Mağaza Açma Gizlilik ve Güvenlik

 

3.Ürün ile İlgili Yaşanılacak Sorunlara veya İadeye İlişkin Duydukları Güven

 

Mevcut sanal alışveriş siteleri içerisinde bulunan alım ve satım sözleşmeleri ile herhangi bir sorunda yürütülecek prosedürlere olan güven nedeniyle alıcı kitlesi mevcut siteler içerisinde bulunan sanal mağazalardan yüksek oranlarda alışveriş yapmaktadır. Kendi açacak olduğunuz e-ticaret sitesinde bu şekilde bir prosedürün işletilip işletilmeyeceğine, para iadesi, ürün değiştirme vb. gibi durumların mevcudiyeti hakkında alıcı kitlesinde soru işareti oluşturmamak adına mevcut siteler içerisinde mağaza açmak daha sağlıklıdır. Bu nedenle sizler bu modülleri içerisinde bulunan ücretli e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve problemsiz bir şekilde müşterilerinizin alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz.



Sanal Mağaza Açma Ürün Sorunları

 

Sanal Mağaza Açma Kademeleri

 

Sanal Mağaza Açma Rehberinin son bölümünde mağazanızı açmanız için neler yapmanız gerekiyor bunlardan bahsedeceğiz.

 

  • Firmanıza ait vergi levhanızın olması zaruridir. Herhangi bir vergi levhasına sahip olmadığınız takdirde sanal mağazacılık için gerekli diğer şartlardan olan sanal pos sahibi olamaz aynı zamanda talep edilen ürünün ulaşmasını sağlayacak kargo firmaları ile de özel gönderim fiyatlarından yararlanamazsınız. Bu nedenle vergi levhanızı almak için ilk olarak bir şirket açmanız gerekecektir. Şirket Nasıl Kurulur yazımızdan bunu nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
  • Sanal pos kaydınız olması gerekmektedir.
  • Banka hesabınızın bulunması gerekmektedir.
  • Domain sahibi olmanız gerekmektedir. Domain bilindiği üzere sitenize koymuş olduğunuz ad ve sitenize ait uzantı yani site adresidir. Domain satın almak konusunda akılda kalıcı olmasına özen göstermelisiniz.
  • E-ticaret alt yapıları seçmeniz web site kontrolünüzü yapmanız için oldukça önemlidir. Bunu yaparken e-ticaret alt yapısı seçerken ücretli alt yapıları seçmeniz oldukça önemlidir. Çünkü bu alt yapılar diğerlerine nazaran daha güvenli bir şekilde çalışmakta ve bu da müşteri güvenliğinizi sağlamaktadır.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax