Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Prestij Fiyatlandırma Nedir? Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Prestij fiyatlandırması, kalite, benzersiz olmak, ayrıştırıcı özellikleri öne çıkarmak amacıyla daha yüksek fiyatlı ürünleri piyasaya sürmek ve yüksek fiyatlı bir politika izlenmesi stratejidir. Lüks markaların kullandığı prestij fiyatlandırması nedir ve nasıl yapılır sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.



Prestij Fiyatlandırma Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Prestij Fiyatlandırma Nedir?

 

Fiyatlandırma, her şirket içinde sıkı bir strateji gerektirmektedir. Ciddiye alındığında ve akıllıca ele alındığında gizli ve çok etkili bir pazarlama aracına dönüşen fiyatlandırma politikasının pek çok dinamiği bulunmaktadır. Dinamik fiyatlandırma, Paket fiyatlandırması, Tüketici bazlı fiyatlandırma, Prestij fiyatlandırma, psikolojik fiyatlandırma, sepet fiyatlandırma gibi pek çok çeşit bulunmaktadır.

 

Prestij fiyatlandırması ürün için daha yüksek bir fiyat belirlemeyi böylece ürünü daha seçkin ve kaliteli göstermeyi sağlamaktadır. Markaya prestij kazandıran bu politika çoğunlukla geniş kitlelere değil daha nish bir alana hitap etmektedir. Bunun nedeni de nispeten daha pahalı ürünler satmasıdır.

 

Prestij fiyatlandırma nedir dediğimizde, bir ürün veya hizmetin yüksek kalite veya lüks iletilmesi için yüksek bir fiyat tutmayı içeren bir pazarlama stratejisidir. Düşük fiyatlar hedef tüketiciler tarafından düşük kaliteye çevrilebildiğinden, genellikle yüksek kaliteli ürünler için kullanılan bir tekniktir.

 

Prestij Fiyatlandırma Nedir

 

Prestij Fiyatlandırmanın Amacı Nedir?

 

Prestij fiyatlandırması, müşterileri maliyet için katma değer olduğuna ikna ederek şirketlere psikolojik bir pazarlama avantajı sağlama yeteneğine sahiptir ve alıcının, bir markanın ürününün daha pahalı olduğu için rakiplerinden daha kaliteli olduğu varsayımından yararlanır.

 

Prestij fiyatlandırması, bir işletmenin müşterileri çekmek için fiyatlarını yüksek veya ortalamanın üzerinde belirlemesidir. Bu fiyatlandırma stratejisinin arkasındaki düşünce, birçok insanın yüksek fiyatları iyi kaliteyle ilişkilendirmesidir ve bu nedenle ürünleri için ortalama bir miktar talep etmek, ürünün kendisinin de ortalama olduğunu gösterir. Bazı prestijli markalar için daha uygun fiyatlı ürünleri kalitesiz olarak kabul edilir. Prestij fiyatlandırması, bir ürünün fiyat noktasının müşterilerin gerçek ürünün kendisine ilişkin algısını etkilemeyi amaçladığı psikoloji fiyatlandırmasının bir dalıdır.

 

İlgili İçerik; Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin İpuçları

 

Prestij Fiyatlandırma Amacı Nedir

 

Prestij Fiyatlandırmasının Avantajları Nelerdir?

 

Prestij fiyatlandırması, şirketlere psikolojik bir pazarlama avantajı sağlama yeteneğine sahiptir. Alıcının, bir markanın ürününün daha pahalı olduğu için rakiplerinden daha kaliteli olduğu varsayımından yararlanır. Prestij fiyatlama taktiğini kullanan markaların ürünün kalitesi konusunda müşteriyi ikna etmeli satış öncesi ve sonrasında müşteri memnuniyeti ve deneyimini üst düzeyde tutmalıdır. Aksi takdirde tüketici o kadar para vererek memnuniyetsiz olursa tekrar aynı markadan alışveriş yapması oldukça zor olacaktır.

 
Prestij Fiyatlandırma Avantajları Nelerdir


 

Prestij Fiyatlandırmasının Dezavantajları Nelerdir?

 

Prestij fiyatlandırma bazı kesimler tarafından ters tepkiye neden olabilir. Yüksek fiyatlı ürünler bazı tüketicileri daha uygun fiyat arayışına sürükleyebilir ve markadan uzaklaşmaya sebebiyet verebilir. Özellikle piyasada muadilleri olan ürünler için bu durum olasıdır. Prestij fiyatlandırmanın olumlu etki yaratması için hedef kitlenin tepkileri ve beklentileri markanın amacı iyi tespit edilmeli ve ölçümlenmelidir.

 

İlgili İçerik; Online Mağazanıza Trafik Çekmenin 6 Altın Kuralı

 

Prestij Fiyatlandırma Dezavantajları Nelerdir

 

Prestij Fiyatlandırma Nasıl Yapılır?

 

Prestij fiyatlandırması, her türden işletme tarafından müşterilerin değer duygusuna hitap etmek ve karlarını artırmak için kullanılmaktadır. Bu stratejiyi etkin bir şekilde kullanmak için illaki büyük bir mark olunmasına gerek yoktur. Nish ve spesifik küçük ya da orta işletmeler de hedef kitleye doğru kanaldan ulaştığında prestij fiyatlandırma yöntemiyle ürünlerini satarak kazanç sağlayabilir. Aşağıda prestij fiyatlandırma nasıl yapılır konusunda bazı unsurları sıraladık.

 

Kurumsal bir marka ve kimlikle hedef kitlenizin karşısına çıkın: Prestij fiyatlandırma stratejisini kullanan işletmelerin kurumsal, güvenilir bir çizgide olması gerekir. Kurumsal bir firmaya güven duyan kullanıcı ürünü yüksek fiyata güvenli bir şekilde satın alabilir. Kurumsallık, şeffaflık, iletişim hizmetleri yüksek olması prestij fiyatlandırma sisteminin önemli bir belirleyicisidir.

 

Olumlu bir marka imajına sahip olmalısınız: Daha yüksek fiyatların desteklenmesinde çok önemli bir faktör, şirketiniz olumlu bir imaja sahip olması gerektiğidir. Tüketicide markanıza karşı olumlu ir izlenim yaratması, ürününüz yüksek fiyatlı olsa da satın alma oranı yüksek olacaktır.

 

Tutarlı fiyatlandırmalar yapın: yüksek fiyatlı olması ürünün kalitesini gösterir fakat tutarlı bir fiyat politikasıyla hareket etmek de oldukça önemlidir. Müşteri tutarsız fiyatlandırmalar gördüğünde hızla başka bir markaya gidecektir. Müşteri kaybının önüne geçmek için tutarlı ve müşteriyi çekecek indirim ve promosyonlardan destek alabilirsiniz.

 

Ürünlerinizi açıklayın, ikna edin: Prestij bir fiyatlandırma stratejisi uyguladığınızda ürünlerinizi açıklayıcı ve en ince detayına kadar açıklamalı, müşteri beklentilerine özen göstermelisiniz. Bir e-ticaret sitesinde ürünlerinizi satarken prestijli fiyatlı bir ürünü satın almak isteyen müşterileriniz için gerçek ve profesyonel görsel, açıklayıcı ürün açıklamaları, gerçek kullanıcı yorumları ve görselleri ürüne olan güven ve satın alma eylemini gerçekleştirmede etkili olacaktır.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri

 

Prestij Fiyatlandırma Nasıl Yapılır

 

Prestij Fiyatlandırmayı Kimler Uygulayabilir?

 

Prestij fiyatlandırması sadece lüks ürünler satanlar ya da geniş kitlelere hitap eden işletmeler uygulamaz. Orta, küçük, büyük işletme fark etmeden ürün ve hitap edilen kitle uygun olduğu takdirde prestij fiyatlandırma stratejileri devreye alınabilir. Elbette prestij fiyatlandırma için markanın belirli bir aşamaya gelmesi, ürünlerin pek çok kişi tarafından deneyimlenmesi ve tercih edilmesi, markanın geniş kitleler tarafından bilinme prestij fiyatlandırmada etkili olmaktadır.

Örneğin Nike, Adidas gibi markalar prestij fiyatlandırma taktiğini kullanan prestij fiyatlandırması örnek olarak sayılabilmektedir.


Prestij Fiyatlandırma Kimler Kullanılabilir

 

E-ticarette Prestij Fiyatlandırması Nasıl Yapılır?

 

Fiyatlandırma, bir e-ticaret şirketi içinde sıkı bir strateji gerektirmektedir. Ciddiye alındığında ve akıllıca ele alındığında gizli ve çok etkili bir pazarlama aracına dönüşen fiyatlandırma politikasının pek çok dinamiği bulunmaktadır. Prestij fiyatlandırma, Paket fiyatlandırması, Tüketici bazlı fiyatlandırma, Dinamik ücretlendirme, psikolojik fiyatlandırma, sepet fiyatlandırma gibi pek çok çeşit bulunmaktadır.

 

Online satış siteleri pazarlama ve büyüme stratejisi olarak tüm bu yaklaşımları karma ve birbirine entegre şekilde kullanarak başarıya ulaşabilmektedir. E-ticaret işletmeleri; iş hedeflerinizi, ihtiyaçlarınızı ve ilgi alanlarınızı tanımlayarak hareket etmelidir. İşletmeniz büyüdükçe optimizasyon gerekecektir. Hedef kitlenizin davranışlarına göre gerek prestij fiyatlandırma gerekse diğer fiyatlandırma politikalarını devreye alarak başarılı sonuçlara ulaşabilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ihracatta Ürün Fiyatlandırması Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax