Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin İpuçları

Güncelleme Tarihi: 05.06.2023

İçindekiler;

E-ticarette sepet terk etmek, bir e-ticaret sitesinde gezinen müşterilerin ürünlerini alışveriş sepetlerine ekledikten sonra alışverişlerini tamamlamadan e-ticaret sitesinden çıkmasına verilen addır.

 

E-ticaret firmaları gelirlerini arttırmak ve daha fazla kişiye hizmet verebilmek sepet terk etme oranlarının az olmasını önemsemektedir. Genellikle e-ticaret firmaları sepet terk etme oranlarını düşürmek için belirli taktikler uygulamakta ve müşterilerinin satın alma kararı verme sürelerini azaltmaya çalışmaktadır.

 

Sizler de müşterilerinizin sepet terk oranlarını azaltmak ve gelirlerinizi arttırmak istiyorsanız eğer müşterilerinizin sepeti terk etmemesi için 5 ipucu adlı bu yazımızı inceleyebilir ve size verdiğimiz tüyolardan yararlanarak sepet terk oranlarınızı azaltabilirsiniz.

 

E-ticarette sepet terk etmek, Online alışveriş konsepti. Sepeti ve kutuları ve çanta ile cep telefonu veya akıllı telefon. 3d

 

Sepet Terk Etme Oranlarının Artmasına Neden Olan Unsurlar

 

Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin 5 İpucu hakkında sizlere bilgi vermeden önce ilk olarak sepet terk etme oranlarının artmasına neden olan unsurlar hakkında sizleri bilgilendireceğiz. 


Genellikle bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapan kişilerin sepet terk etmelerine neden olan birçok unsur bulunmaktadır.

 
  • Mobil Uyumluluk
  • Artan Maliyetler
  • Kargo Fiyatları
  • E-ticaret Sitesinin Hızı
  • Ödeme Yöntemleri
  • Alışveriş Seçenekleri
 

Gibi konularda yapılan yanlışlar bir müşterinin sepet terk etme oranını arttırmada oldukça etkilidir. Bu nedenle firmalar sepet terk etme oranlarını azaltmak istiyorlarsa eğer bu konular üzerine çalışması gerekmektedir. Gelin şimdi e-ticaret sitesinde müşterilerin sepet terk etme oranını azaltmak için bu konular hakkında nasıl bir çalışma yapabilirsiniz bakalım.

 

İlginizi Çekebilir; Hızlı Teslimat ve E-ticaret İlişkisi

 

İlginizi Çekebilir; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri

 

İlginizi Çekebilir; E-ticaret Ödeme Sistemleri Hakkında 3 Önemli Başlık

 

Sepet Terk Etme Oranlarının Artmasına Neden Olan Unsurlar

 

E-ticaret Sitenizi Responsive Tasarlayın

 

Responsive tasarımların e-ticarette önemi oldukça büyüktür. Responsive tasarım bir internet sitesinin tablet ve cep telefonu gibi cihazlarda da düzgün bir şekilde çalışmasına olanak sağlayan tasarım şeklidir. Bir e-ticaret sitesinin responsive olarak tasarlanması müşterilerin sepetlerini terk etmelerini engellemek için oldukça önemlidir.

 

Günümüzde mobil kullanımın her geçen gün arttığı ve internetten yapılan alışverişlerin çoğunun mobil cihazlardan yapıldığı bilinmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitelerini responsive olarak tasarlayan firmaların sepet terk etme oranlarını azalttığı bilinmektedir. Sizler de e-ticaret sitenizde müşterilerinizin sepet terk etme oranlarını azaltmak ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız ilk olarak e-ticaret sitenizin responsive olarak tasarlanmasına özen göstermelisiniz.

 

Bir e-ticaret sitesinin responsive olarak tasarlanması ilgili e-ticaret sitesinin mobil platformlarda kullanımını kolaylaştırmakla beraber e-ticaret firmalarına sağladığı birçok avantaj da bulunmaktadır.

 
  • Responsive tasarımlar müşterilerinizin e-ticaret sitenizde kolay bir şekilde gezinmesini sağlamaktadır.
  • Mobil duyarlılığı sağlanmış e-ticaret siteleri kullanıcı deneyimini arttırdığı için Google’da üst sıralarda yer almaktadır.
  • E-ticaret sitenizi ziyaret eden kişiler mobil uyumluluk sayesinde daha fazla sayfada gezineceklerdir.
  
 

İlgili İçerik; E-Ticarette Mobil Uygulama Tercih Edilmesinin 10 Nedeni
 


E-ticaret Sitenizi Responsive Tasarlayın


İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?
 

E-ticaret Sitenizi Hızlandırın

 

E-ticaret sitelerini sayfalarının yüklenme hızı bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapan müşterilerin sepeti terk etme oranlarını arttırdığını biliyor muydunuz? Genellikle bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapacak olan müşteriler e-ticaret sitesinin yüklenme hızına oldukça dikkat etmektedir. Genellikle bir e-ticaret sitesinde sayfaların yüklenme hızı maksimum 2 saniyeyi geçmemelidir.

 

Sayfa süresi uzun olduğunda e-ticaret sitenizi ziyaret eden kullanıcılar hızlı bir şekilde alışveriş yapamayacakları için sitenizden çıkacak ve bu da sepet terk etme oranlarının artmasına neden olacaktır. Bu nedenle bir e-ticaret firmasının dikkat etmesi gereken en önemli unsurlardan birisi e-ticaret sitesinin hızıdır. Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin 5 İpucu arasında sizlerle paylaştığımız e-ticaret sitenizi hızlandırın önerisi için neler yapabilirsiniz gelin hep beraber bakalım.

 
  • E-ticaret sitenizin sunucu yanıt süresini azaltmaya çalışın.
  • Veritabanı temizliğine önem verin.
  • CSS Dosyalarını ve Java Dosyalarını azaltın.
  • Tarayıcı önbellek ayarlarını etkilenştirin.
  • E-ticaret sitenizde bulunan dosyaları küçültün ve birleştirmeye önem verin.
  • E-ticaret sitenizde bulunan ürünlerin görsellerini ve videolarını sıkıştırmaya önem verin.
 

Bu önerilerimizi göz önünde bulundurarak sizler de e-ticaret sitenizin hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayın ve böylece müşterilerinizin sepeti terk etme oranlarını azaltın.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Performans Değerlendirme Rehberi

 

Sepet Terk Etme Oranlarının Artmasına Neden Olan Unsurlar.E-ticaret Sitenizi Hızlandırın.Bir dizüstü bilgisayar ile çalışan işadamı ile hızlı internet kavramı
 

Artan Maliyetleri Gözden Geçirin

 

Bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapan kişilerin dikkat ettiği en önemli şeylerden birisi fiyat unsurudur. Günümüzde birçok e-ticaret sitesi müşterilerinin daha uygun fiyatlarla ürün satın almasında yardımcı olmak için maaliyetlerini azaltırken bazıları da bunu göz önünde bulundurmamaktadır. Genellikle bir e-ticaret sitesinden ürün satın alacak olan kişiler artan maliyetleri göz önünde bulundurmaktadır ve maliyetler arttığında sepet terk etme oranları da artmaktadır.

 

Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin 5 İpucu adlı bu bölümde e-ticaret firmaları artan maliyetlerini azaltmak için neler yapabilir gelin hep beraber bakalım;

 
  • Genellikle bir e-ticaret sitesinin maaliyetleri en çok kargo gönderim ücretlerinden dolayı artış göstermektedir. Bu maliyetinizi azaltmak için ise kargo anlaşması yapmanız oldukça önemlidir.
  • E-ticaret firmalarının sanal pos komisyon oranları da firmaların ürün fiyatlarının artmasına neden olmaktadır. Bunun önüne geçmek için sanal pos sağlayıcınız ile görüşebilir ve sanal pos komisyon oranınızda indirim talep edebilirsiniz.
 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları

 

İlgili İçerik; Ödeme Sistemi Entegrasyonları



Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin 5 İpucu
 

Güvenlik Problemleri

 

Genellikle e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan ziyaretçilerinizin ilk dikkat ettiği şey markanızın güvenli olup olmadığıdır. Markanız güvenli bir marka imajı yaratmışsa sepet terk etme oranları azalırken bu imajı yaratmadıysa sepet terk etme oranları artacaktır. Bu nedenle bir e-ticaret firmasının dikkat etmesi gereken başka bir şey ise kurumsal kimliğini ön plana çıkarmak ve müşterilerin markalara güvenmesini sağlamaktır.

 

Müşterilerinizin sepeti terk etmemesi için buna oldukça önem vermeniz gerekmektedir. Peki nasıl güvenli bir marka imajı yaratabilirsiniz gelin hep beraber bakalım;

 
  • İlk olarak yapmanız gereken şeylerden birisi e-ticaret sitenizi ETBİS’e kaydettirmek olmalıdır. Bununla beraber e-ticaret siteniz için güven damgası da almayı göz önünde bulundurabilirsiniz.
  • E-ticaret sitenizin hakkımızda ve iletişim bölümünde firma bilgilerinizi paylaşmanız müşterilerinizin sizlere daha fazla güvenmesini sağlayacaktır.
  • Sitenizden satılan ürünlerin ödemesini alırken 3D Secure yöntemini kullanmanız müşterilerinizin kendini güvende hissetmesine olanak sağlayacaktır.
 

Bahsettiğimiz bu unsurları uygulayarak sizler de e-ticaret sitenizden alışveriş yapmak isteyen bir kişinin firmanıza güvenmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki yapacağınız bu işlemler sonrasında müşterilerinize güven vereceğiniz için sepet terk etme oranlarında azalmalar olacaktır.

 

İlgili İçerik; 3D Secure Nedir? Sanal Mağazalar İçin Neden Önemli?

 

İlgili İçerik; Güven Damgası Nedir?

 

İlgili İçerik; E-ticarette Fraud (Sahtecilik) Hakkında Bilmeniz Gerekenler



Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin 5 İpucu.Siber güvenlik ve bilgi veya ağ koruması. İş ve internet projesi için gelecek siber teknoloji web hizmetleri

 

Canlı Desteğe Önem Verin

 

Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin 5 İpucu arasında yer vereceğimiz son ipucumuza geldik. E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişilerin bir problemle karşı karşıya kalıp destek bulamadığında e-ticaret sitesine olan güveninin zedelendiğini biliyor muydunuz? Bu nedenle ürün satışlarınızın etkilenmemesi ve sepet terk etme oranlarının azalması için sizler de e-ticaret siteniz için belirli yenilikler yapabilirsiniz.

 
  • Müşteri hizmetlerinize bağlanma yöntemini kolaylaştırın.
  • E-ticaret sitenize ekleyeceğiniz canlı destek araçları ile müşterilerinizin anında yardım almasını sağlayın.
  • İletişim sayfanızda kurumsal e-mail adresi ve iletişim formu bulundurmaya özen gösterin.
 

Böylece e-ticaret sitenize giren müşterileriniz hızlı bir şekilde yardım alacak ve herhangi bir problemle karşı karşıya kaldıklarında alışveriş yapmaktan vazgeçmeyeceklerdir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizde Kullanabileceğiniz Canlı Destek Araçları



Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin 5 İpucu.Sohbet robotu veya işletme web sitesinde müşteri yardım asistanı ile canlı sohbet Yapay zeka teknolojisi ve otomatik mesajlarla konuşma. Müşteri bakımı ve servisi. Dizüstü bilgisayar ekranında çevrimiçi destek ve yardım masası.
 

Ticimax ile Müşterilerinizin İstediği Gibi Bir E-ticaret Sitesi Yaratın

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında bulunan konsept temalar ve responsive tasarım özellikleri kullanıcı dostu bir şekilde tasarlanmıştır. Bununla beraber canlı destek entegrasyonu da yapabileceğiniz Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurulan e-ticaret siteniz hızlı bir şekilde yüklenecek ve bu da müşterilerinizin sepeti terk etme oranını azaltmada sizlere yardımcı olacaktır.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax