Trendyol 2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan bir e-ticaret platformudur. Alıcılar ve satıcıları birleştiren Trendyol bir pazaryeri platformudur. Trendyol Mağaza Açma işlemlerinin ardından kişiler gerekli evraklı Trendyol’a ileterek satış yapmaya başlayabilmektedir. Trendyol’da mağaza açmak e-ticaret firmalarının hazır bir müşteri kitlesine ulaşmasını sağlamakta ve daha kolay satış yapmasına yardımcı olmaktadır.
Trendyol’da mağaza açmadan önce kullanıcılar mağaza açma süreci ile ilgili birçok konu hakkında bilgi aramaktadır. Komisyon oranları, vergiler, faturalandırma süreçleri, ürün yükleme işlemleri genellikle markaların en çok merak ettiği konular arasında yer alır.
Trendyol Mağaza Açma adlı bu yazımızda sizlere Trendyol ve Trendyol’dan satış yapma konuları hakkında bilgiler vereceğiz. Sizler de yazımızı inceleyebilir ve böylece Trendyol’da markanıza ait bir mağaza açarak satış yapmaya başlayabilirsiniz.
İlgili İçerik; Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler
Trendyol pazaryeri, 2010 yılında Demet Mutlu’nun hayata geçirdiği bir projedir. Alıcılar ve satıcıların bir arada olduğu bu platform üzerinden hem ürün satmak hem de ürün satın almak mümkündür.
İnternetten satış yapmak isteyen kişilerin en çok yöneldiği platformlardan birisi olan Trendyol, Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alır. Bir gün içerisinde binlerce satıcı Trendyol’dan ürünlerini müşterilerine ulaştırır ve satış yapma imkânı yakalar.
Trendyol mağazası, satıcıların kendi ürünlerini Trendyol üzerinden satmalarını sağlayan sisteme verilen isimdir. Firmalar Trendyol’da mağaza açmak için ilk olarak satıcı başvurusu yaparlar ve ardından Trendyol tarafından istenen evrakları firmaya ileterek mağazalarını açarlar.
Trendyol mağazası açılan satıcılar satacakları ürünleri Trendyol’a yükleyerek satış yapma imkânı yakalar.
Trendyol partner, Trendyol’da mağaza açan ve buradan satış yapan kişilerin yer aldığı programa verilen isimdir. Kısacası Trendyol Partner, Trendyol’dan satış yapan satıcıları tanımlamak için kullanılır.
Bunların yanı sıra partner.trendyol.com internet sitesi de bulunur. Partner.trendyol.com internet sitesi üzerinden Trendyol’da mağaza açan kişiler kendi panellerine girerek ürün yüklemesi, kampanya katılımı, reklam verme, finansal yönetim gibi birçok bilgilerine ulaşabilir ve işlem yapabilir. Bunların yanı sıra Trendyol Partner üzerinden satıcılar e-ticaret eğitimlerine katılabilir ve kendilerini bu alanda daha kolay yetiştirebilir.
İlgili İçerik; Trendyol Partner Sistemi Nedir?
Trendyol partner sistemine dahil olarak Trendyol’da ürün satmak isteyen her markanın mağaza açması gerekir. Mağaza açmak için de ilk olarak şirket kurulması ve ardından Trendyol satıcı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü markalar bir şirketleri olmadan ya da Trendyol’da mağaza açmadan ürün satışı yapamamaktadır.
- Şirket kurma sürecinizi yönetmesi için bir muhasebeci ve mali müşavir ile çalışın.
- Trendyol’da mağaza açmak için ilk olarak şirket kuruluşunuzu gerçekleştirin. Şirket kuruluşu yaparken bütçenize göre şahı, limited ve anonim şirketlerinden birini tercih ederek kuruluş yapın.
- Şirket kuruluşunuz tamamlandıktan sonra Trendyol mağaza açma başvurunuzu yapın. Bu aşamada şirket bilgileri, yönetici bilgileri, şirkete dair detaylı bilgiler sizlerden istenecektir.
- Mağaza açma başvurusunun ardından Trendyol’da mağaza açmak için gerekli olan belgeleri tamamlayın ve Trendyol satıcı sözleşmeniz ile beraber sisteme yükleyin.
- Belgeleriniz 1-7 iş gün içerisinde incelenecek ve mağazanız açılacaktır.
- Trendyol mağazanız açıldıktan sonra satacağınız ürünlerin Trendyol’a yükleyin.
- Ürün yükleme sürecinde satışlarınızı arttırabilmek için görsel, açıklama ve fotoğrafları önemseyin.
Trendyol’da mağaza açmak isteyen kişi ve işletmeler belirli basit adımlar ile mağazalarını açabilmektedir. Trendyol’da mağaza açmak için;
- Şirket Kuruluşu
- Mağaza açma başvurusu
- Evrak Yükleme
- Evrak Gönderme
- Ürün Yükleme
Süreçlerinin tamamlanması gerekir. Gelin şimdi hep beraber bu süreçlere detaylı bir şekilde göz atalım.
Trendyol’da mağaza açmak için gerekli olan şartlardan ilki şirket kuruluşudur. Şirket kurmadan Trendyol’da satış yapmak mümkün olmadığı için satıcı başvurusu yapmadan önce kişi ve işletmelerin şirket açması gerekir.
- Şahıs şirketi
- Limited şirket
- Anonim şirket
Trendyol’da mağaza açılışı yapacak olan kişilerin en çok kurduğu şirket türleridir. Genellikle bu şirket türlerini kurarken işletmeler gelecekteki hedef ve amaçlarını göz önünde bulundurarak hareket eder. Çünkü her şirket türünün yapabileceği şeyler ve hedefleri farklılaşır. Kuracakları şirket türüne karar veren kişiler bir mali müşavir ile çalışmaya başlayarak şirket kuruluş sürecini tamamlar.
İlgili İçerik; Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler
Satıcı başvurusu Trendyol’da mağaza açmak isteyen herkesin tamamlaması gereken bir süreçtir. Satıcı başvurusu yapmak için;
- Partner.trendyol.com adresine girin.
- Pazaryeri, yemek ve hızlı market seçeneklerinden pazaryerini seçin.
- Trendyol pazaryeri satıcı başvurusunda yer alan bilgileri doldurun. Bu bölümde ( ad, soyad, şirket türü, il, iletişim bilgileri ve satış kategorisi gibi bilgiler sizden istenir. )
- Şirket türünüz doğrulandıktan sonra Trendyol mağaza yöneticisine yönelik bilgileri ve mağaza bilgilerinizi sisteme girin.
İlgili adımları tamamlayarak Trendyol’da mağaza açma başvurunuzu yapabilirsiniz.
Trendyol mağaza açma başvurusu yapan kişilerin başvurunun ardından Trendyol’da mağaza açmak için gerekli olan belgeleri Partner sistemine yüklemesi gerekir.
- Vergi Levhası
- Trendyol Partner Sözleşmesi
- İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri
- Faaliyet Belgesi
- Ticaret Sicil Gazetesi
Evraklarını Mağaza açma başvurusunun ardından Trendyol sistemine yüklemeniz gerekir. Bu evrakları satıcı paneliniz üzerinden Trendyol’a yükleyebilir ve mağaza açama başvurunuzu tam anlamıyla yapabilirsiniz.
Trendyol evrak yükleme sürecinin ardından mağazanız açıldığında sizlere bir bildirim gönderecektir. Bu bildirimde Trendyol’da mağaza açmak için gerekli olan evrakları Trendyol Genel Merkezine göndermeniz gerektiği sizlere bildirilecektir.
Trendyol sistemine yüklediğiniz evrakların fotokopilerini ve Trendyol Satıcı Sözleşmesinin ıslak imzalı ve kaşeli halini Trendyol’un size verdiği gönderi numarası ile ilgili kargo firması üzerinden Trendyol’a göndermeniz gerekir.
Trendyol belirli bir süre boyunca evraklarınızı göndermeden de satış yapmanıza olanak sağlar fakat evraklarınızı zamanında göndermeniz oluşabilecek problemlerin önüne geçmenizde sizlere yardımcı olur.
Trendyol evrak yükleme sürecinin ardından iş yoğunluğuna göre 1 – 5 gün içerisinde mağazanızı açık hale getirir. Mağazanız aktif duruma geldikten sonra ürün yüklemeniz gerekmektedir.
Partner.trendyol.com sistemine giriş yaparak ürün – tekil ürün oluştur bölümleri üzerinden mağazanıza ürün yüklemesi yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Trendyol ürün yükleme işlemi yaparken Trendyol kataloğundan ya da toplu ürün işlemleri ekranından da ürünlerinizi yükleyebilir ve onay sürecinin ardından satış yapmaya başlayabilirsiniz.
Trendyol’da mağaza açmanın avantajları ve dezavantajları bulunur. Gelin şimdi hep beraber bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.
Trendyol’da Mağaza Açmanın Avantajları |
Trendyol’da Mağaza Açmanın Dezavantajları |
Trendyol 20 milyondan fazla kişi tarafından tercih edilen bir platformdur. |
Trendyol’da satış yapan işletmeler müşteriler ile birebir iletişim kuramaz |
Trendyol’da hazır bir müşteri kitlesi bulunur. |
Satıcılar müşterilerin e-mail adresi ve cep telefonu numaralarını göremez. |
Trendyol’da mağazalar reklam verebilir. |
Satıcılar sattıkları her ürünün kategorisine göre Trendyol’a komisyon öder. |
Trendyol’da satış yapmak hızlı gelir elde etmenize olanak tanır. |
Trendyol rekabetin oldukça fazla olduğu bir platformdur. |
Trendyol kampanyaları ile satışlarınızı arttırmanız mümkündür. |
Trendyol kampanyalarına katılmak için mağaza puanınızın fazla olması gerekir. |
Trendyol akdemi sayesinde kendinizi e-ticaret ile ilgili alanlar hakkında geliştirebilirsiniz. |
Müşteriler ürünlerinize kötü puan verdiğinde mağaza puanınız azalır. |
Trendyol tüketicilerin en güvendiği platformlardan birisidir. |
Trendyol’da yaptığınız satışların ücreti teslimat süresinden 14 gün sonra tarafınıza iletilir. |
Trendyol’da mağaza açmanın avantajları ve dezavantajları bunlardır. Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak Trendyol’da mağaza açıp açmayacağınıza karar verebilirsiniz.
Trendyol’da mağaza açma sürecinin uzamaması için Trendyol’da mağaza açmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken belirli önemli noktalar bulunur. Bunlar;
- Satış yapacağınız ürünlere karar vermeden önce Trendyol’da rakip araştırması yapın. Rakiplerinizi göz önünde bulundurarak satış yapacağınız ürün ve hizmetlere karar verin.
- Trendyol’da mağaza açarken şirket yetkilisine dair bilgilerin doğru bir şekilde girin.
- İade adresi, firma adresi vb. işletmeniz ile ilgili bilgilerin doğru girildiğine emin olun.
- Trendyol mağaza açma başvurusu yaparken satış yapacağınız kategoriyi doğru bir şekilde seçin.
- Evrak yükleme sürecinde eksiksiz bir şekilde evraklarınızı yükleyin.
- Trendyol Satıcı Sözleşmesinde yer alan her sayfaya şirket kaşesini asın ve imzanızı atın.
- Kaşenizin tam görünür olduğundan emin olun. Aksi halde Trendyol ilgili evrağı tekrar yüklemenizi isteyecektir.
Bunları göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve Trendyol mağaza açma sürecini hızlandırabilirsiniz.
Trendyol’da mağaza açmanın şartları bulunur. Bu şartlardan ilki şirket kuruluşudur. Şirketi bulunmayan kişiler Trendyol’da mağaza açamaz. Kısacası Trendyol Mağaza Açma Şartları;
- Şirket kuruluşu yapmak
- Satıcı başvurusu gerçekleştirmek
- İstenilen belgeleri sisteme yüklemek
- Belgelerin asıllarını Trendyol’a kargo ile göndermek
- Barkodlu ürün yüklemek
- Müşterilere doğru ürün gönderimi yapmak
- Teslimat sürecini önemsemek
- Müşteri memnuniyetini sağlamak
Trendyol’da mağaza açmanın şartlarıdır. Bu şartları yerine getiren herkes Trendyol’da satış yapabilmektedir.
- Trendyol ayda 20 milyon kişi tarafından ziyaret edilen bir platformdur.
- Trendyol tüketicilerin en çok güvendiği e-ticaret pazaryerleri arasında yer alır.
- Trendyol’da mağaza açan işletmeler hazır bir müşteri kitlesine ulaşır. Bu da daha kolay satış yapmalarını ve marka bilinirliklerini arttırmalarını sağlar.
- Trendyol sürekli olarak kampanyalar düzenleyen bir pazaryeri platformu olduğu için markaların satışlarını arttırmasına yardımcı olur.
- Markalar Trendyol’da satış yaparak daha kolay bir şekilde gelir elde edebilir.
- Trendyol özellikleri arasında bulunan Reklam yönetimi özelliği ile markanızı Trendyol’da duyurmanız kolaydır.
- Trendyol satıcıların reklamını kendisi de yapan bir platformdur. Trendyol destekleri sayesinde markalar kendilerini kolayca tanıtabilir.
- Trendyol akademi sayesinde e-ticaret firmaları, e-ticaret ile ilgili her konu hakkında kendilerini geliştirebilir.
- Şahıs Şirketi
- Anonim Şirket
- Limited Şirketi
Sahibi olan kişiler Trendyol’da mağaza açabilmektedir.
Sizler de bu şirket türlerini inceleyerek gelecekteki hedeflerinize en uygun olan şirket türünü seçebilir ve ardından Trendyol mağazanızı açabilirsiniz.
- Şirket Türü
- Şirketinizin Vergi Numarası
- Ticaret Sicil Numarası
- Satış Yapacağınız Kategori
- Yetkilinin adı, soyadı ve telefon numarası
- E-mail adresi
- Mağaza açma sözleşmesi ( imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
- İmza sirküleri
- Vergi levhası
- Ticaret Sicil Gazetesi
- Faaliyet Belgesi
Trendyol’da dükkân açmak için gerekli belgelerdir. Bu bilgilerin bir kısmı satıcı başvurusu anında alınırken bir kısmı da sonradan belge olarak sisteme yüklenmekte ve asılları Trendyol’a gönderilmektedir.
Trendyol’da mağaza açmadan satış yapmak mümkün değildir. Kişiler şirket kuruluş sürecinin ardından Trendyol mağaza başvurularını yapmalı ve Trendyol’da mağaza açmak için gerekli evrakları firmaya iletmelidir. Evrak inceleme sürecinin ardından Trendyol’da mağazanız açılacaktır. Mağazanız açıldığında Trendyol’a ürün yükleyebilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz.
Trendyol mağaza açma başvurusu zaman alan bir süreç değildir. Genellikle 5 – 10 dakika içerisinde mağaza açma başvurusu yapılabilir. Evrak hazırlama ve yükleme süreçleri de kişiye göre 30 dakika – 1 saat arasında farklılık gösterir. Mağaza onay süreci ise Trendyol yoğunluğuna göre 1-5 gün arasında değişiklik gösteren bir süreçtir.
Kısacası Trendyol mağaza açma süreci yaklaşık 1 ila 3 gün arasında tamamlanır fakat bu süreç genellikle 5 güne kadar uzamamaktadır.
Trendyol’da mağaza açma bedeli bulunmaz fakat satıcılar her ürün satıldığında Trendyol’a komisyon öder. Bu komisyon tutarı satış tutarından kesilir ve satıcılara hakkediş yansıtılır. Trendyol’da mağaza açma bedeli bulunmasa da yapılması gereken belirli harcamalar bulunur.
- Şirket kurma masrafları
- Kaşe masrafı
- Muhasebeci masrafı
- Kargo masrafları
- İade ve iptal masrafları
Trendyol’da satış yapacak olan işletmelerin Trendyol mağaza açma bedelini hesaplarken göz önünde bulundurması gereken masraflardır.
Trendyol’da mağaza başvuruları şirketin yoğunluğuna göre 1-5 gün içerisinde onaylanmaktadır. Trendyol mağaza başvurusunun onaylanması için başvuru formunun düzgün bir şekilde doldurulması gerekir ve istenilen belgelerin Trendyol’da satıcı paneline yüklenmesi gerekir.
Partner.trendyol.com, Trendyol mağaza giriş paneline verilen isimdir. Trendyol mağaza girişi yapmak için bu adrese giriş yapmanız gerekir. Trendyol mağaza giriş adresine girdikten sonra mağazanızı açarken kullandığınız e-mail adresi ve şifresini girerek mağaza yönetim paneline girebilirsiniz.
Trendyol’a satıcı başvurusu yapan firmalar mağazaları açıldıktan sonra ürün yükleyerek Trendyol’dan satış yapar. Markalar Trendyol’un bir özelliği olan Mağaza Yönetimi sayesinde ürünlerini müşterilerine toplu bir şekilde gösterebilir. Aksi halde mağaza yönetimi yapılmadığı takdirde tüketiciler sattığınız ürünleri yalnızca Trendyol’da arayarak bulur. Trendyol’da mağaza yönetimi yapmak için;
- Partner.trendyol.com adresine giriş yapın.
- Satıcı panelinin üst bölümünde bulunan Mağaza Yönetimi ekranına tıklayın.
- Mağazanızın ismini ve logosunu belirleyin.
- Mağaza ana sayfasında ön plana çıkarmak istediğiniz ürünlerinizi seçin.
Mağaza ana sayfanızı düzenlerken çoklu banneri tekli banneri kategori listesi, ürünler, indirimler, kampanyalar gibi birçok Trendyol özelliğinden yararlanabilirsiniz ve nu özellikler ile ürün kategorilerinizi, ürünlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz.
Trendyol, bir pazaryeri platformu olduğu için komisyon oranları çerçevesinde çalışmaktadır. Trendyol’da mağaza açan kişi ve işletmeler bir satış yaptığı takdirde kategoriye göre belirlediği komisyon oranını keserek geri kalan tutarı markalara gönderir.
Trendyol komisyon oranları satılan ürüne ve satılan ürünün kategorisine göre farklılık gösterir. Trendyol’dan alışveriş yapan tüketiciler güvenli bir şekilde Trendyol mağazalarından alışveriş yaparken satıcılar da marka bilinirliğini ve satışlarını arttırmak fırsatı yakalar.
Trendyol’da satış yapmak için kişilerin ilk olarak Trendyol Mağazasını açması gerekir. Mağaza açma başvurusunun ardından firmalar Trendyol tarafından istenen evrakları sisteme yükler ve bir kopyasını Trendyol genel merkezine gönderir. Trendyol mağaza açma süreci tamamlandıktan sonra işletmeler ürün ve hizmetlerini Trendyol’a yükler.
Trendyol ürün yükleme işleminin ardından sattığınız ürünleri arayan kullanıcılara ürünlerinizi gösterir ve böylece Trendyol’da satış yapma imkânınız artar. Ürünleriniz satın alındıktan sonra size verilen termin süresi içerisinde sattığınız ürünü müşterinize kargolamanız ve faturasını iletmeniz gerekir.
Trendyol’da satış yaptıktan sonra ürünleriniz müşterilerinize iletilir, kargo firmasına göre teslimat süresi farklılık gösterebilmektedir. Ürün teslimatı yapıldıktan 14 gün sonra satış bedeliniz gerekli komisyonlar ve kargo ücretleri düşülerek hak edişinize yansıtılır ve ürün ücreti size gönderilir.
Trendyol’da mağaza açmak ücretli değildir fakat satış yapmak ücretlidir. Trendyol’da yapılan satışlar için marka sattığınız her ürünün bulunduğu kategorinin komisyon oranına göre satış tutarından bir ücret kesmektedir. Genellikle kesilen komisyonlar %5 - %35 arasında kategoriye göre farklılık gösterir.
Trendyol komisyon oranlarına göre çalışan bir pazaryeri platformudur. Bu platform üzerinden satış yapan markalar sattıkları her ürünün kategorisine göre Trendyol’a ücret ödemektedir. Trendyol bu ücretleri ise satıcıların hakkedişlerinden keserek geri kalan tutarı göndermektedir. Kategorilere göre Trendyol Komisyon Oranları şu şekildedir;
Kategori |
Komisyon Oranı |
Aksesuar |
%5 - %25 arasında değişir |
Çocuk |
%8 - %20 arasında değişir |
Elektronik |
%6- %25 oranında değişiklik gösterir |
Ev ve Yaşam |
%5 - %23 arasında değişiklik gösterir |
Giyim |
%17 - %25 |
Kozmetik ve Kişisel Bakım |
%8 - %17 |
Süpermarket |
%12 - %15 |
Trendyol’a ürün yüklemek için satıcıların kullanabileceği belirli yöntemler bulunur.
- Tekli Ürün Yükleme
- Trendyol Kataloğundan Ürün Yükleme
- Toplu Ürün Yükleme
- Trendyol Entegrasyonu
Kullanabileceğiniz ürün yükleme yöntemleridir.
- Tekli Ürün Yükleme; Satıcıların ürünlerini tek tek manuel olarak yüklediği yöntemdir. Ürün adı, açıklaması, ürün görseli, barkod gibi gerekli olan tüm bilgilerin sizin tarafınızdan doldurulması gerekir.
- Trendyol Kataloğundan Ürün Yükleme; Trendyol’a daha önce yüklenen ürünler arasından ürün barkodu ya da ürün adına göre arama yapılan ve seçim yapılarak yürütülen ürün yükleme işlemidir. Satıcılar bu yöntemde yalnızca piyasa fiyatı ve satış fiyatını girerek ürünlerini mağazalarına aktarabilir.
- Trendyol Toplu Ürün Yükleme; Excel dosyası düzenleyerek yapılan ürün yükleme işlemidir. Satıcılar bu yöntemde örnek excel üzerinden ürün yüklemesi yaparlar. Ürün yükleme işleminin başarılı olması için düzenlenen excel dosyasında herhangi bir yanlış olmaması gerekir.
- Trendyol Entegrasyonu; Satıcıların e-ticaret sitelerinin kategorileri ile Trendyol kategorilerini eşleştirerek ve belirli düzenlemeleri yaparak e-ticaret sitelerindeki ürünleri Trendyol mağazalarına aktardıkları yöntemdir.
Trendyol’da ürün yüklemek için en kolay yöntem Trendyol Entegrasyonu’dur. Trendyol entegrasyonu ile firmalar mağazalarını ve e-ticaret sitelerini tek bir panel üzerinden yönetebilmektedir.
Trendyol’da satış yapan kişi ve markaların sattıkları her ürün için fatura kesmesi ve devlete belirli vergileri ödemesi gerekir. Aksi halde kişiler belirli cezai yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilmektedir.
Trendyol’da vergi ve faturalandırma süreçleri satılan ürünlerin türüne ve KDV oranlarına göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle kişilerin fatura kesmeden önce KDV oranını göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekiyor.
Satılan ürünlerin faturalarının ürün ile beraber müşteriye gönderilmesi ya da e-mail aracılığı ile iletilmesi Trendyol tarafından zorunlu kılınıyor. Trendyol’da satış yapan kişiler faturalarını kesmek için e-arşiv fatura kullanabiliyor. Bununla beraber satıcılar Trendyol’un yeni hayata geçirdiği bir proje olan e-fatura sistemi sayesinde Trendyol partner üzerinden de anında faturalarını kesip müşterilerine gönderebiliyor.
Trendyol’dan satış ve e-ticaret sitesinden satış yapmak arasında birçok kişi fark olmadığını düşünür. Aslına bakıldığında çalışma sistemi bakımından e-ticaret sitesinden satış yapmak ve Trendyol’dan satış yapmak arasında oldukça fark bulunur.
- E-ticaret sitesinden satış yapmak işletmelerin bir marka kimliği yaratmasına yardımcı olur.
- E-ticaret sitelerinden satış yapan markalar sadık müşteriler kazanabilir.
- Trendyol’dan satış yapan işletmeler her sattıkları ürünün bulunduğu kategoriye göre bir komisyon ödedikleri için e-ticaret sitesinden satış yapan işletmelere göre daha az kar eder.
- E-ticaret siteleri kendi kampanya kurgularını yaratarak satışlarını arttırma fırsatı yakalar.
- Trendyol’da markaların sattıkları ürünü kargoya verme süreci kısadır fakat e-ticaret firmaları ürün kargolama süreçlerini kendisi belirler.
- Genellikle Trendyol’dan satış yapan markalar vade süresi sonunda hak edişlerini alır fakat e-ticaret sitelerinden satış yapan işletmeler sanal pos anlaşmalarına göre günlük, haftalık veya aylık olarak sattıkları ürünlerin ücretini alabilir.
Trendyol ile e-ticaret sitesi farkı birçok noktada ele alınabilecek bir konu olsa da Trendyol’da satış yapmak isteyen her markanın bilmesi gereken önemli farklar bunlardır. Sizler de bu karşılaştırmayı yapabilir ve hangi platform üzerinden satış yapacağınıza karar verebilirsiniz.
E-ticaret yapmak isteyen markalar ister kendi e-ticaret siteleri üzerinden isterlerse de pazaryeri platfomlarından satış yapabilmektedir. Ülkemizde Trendyol gibi çalışan birçok e-ticaret pazaryeri platformu bulunmaktadır.
- Hepsiburada
- Gittigidiyor
- N11
- Çiçek sepeti
- Amazon
- Aliexpress
- Morhipo
Pazaryerlerinden satış yapmak isteyen işletmelerin kullanabileceği platformlardır. Sizler de ister bu platformlarda mağaza açarak internetten satış yapabilirsiniz. Trendyol’da mağazanız varken satışlarınızı arttırmak için birden fazla platformda da mağaza açabilirsiniz fakat böyle bir strateji ile satış yapmak istiyorsanız her platformda mağaza ve satış süreçlerini iyi bir şekilde yönetebileceğinizden emin olmanız gerekir.
Trendyol hak edişi satıcıların sattıkları ürünlerin komisyon oranı ve kargo tutarı kesildikten sonra bulunan ve satıcıya yatırılan paradır.
Trendyol satıcıları ürün teslimat sürecinden 14 gün sonra hak ediş kazanır. Trendyol satıcı hak edişleri her hafta perşembe günü satıcıların verdiği IBAN numarasına yatırılır. Fakat hak ediş yatırma günü resmi ve dini bayramlara göre farklılık gösterebilir.
Trendyol’da satış arttırmak için markaların önem vermesi gereken belirli noktalar bulunur.
- Ürün Fiyatlandırma Stratejisi
- Mağaza Puanı
- Trendyol Reklam Yönetimi
- Kuponlar
- Kampanyalar
Trendyol’da satış arttırırken kullanılan yöntemlerdir.
İlgili İçerik; Trendyol Efsane Günlerde Satışları Arttırma Stratejileri
Trendyol’dan alışveriş yapan kişilerin büyük bölümü uygun fiyatlı ürünler satın almayı tercih eder. Bu nedenle markaların müşteri dostu fiyatlandırma stratejisi yürütmesi gerekir. Markalar Buybox takibi yaparak veya rakiplerini analiz ederek doğru ürün fiyatlarını verebilir ve satışlarını arttırabilir.
Trendyol mağaza puanı da satış arttırmak isteyen markaların önem vermesi gereken bir metriktir. Trendyol mağaza puanınız ne kadar fazla olursa Trendyol ürünlerinizi ve mağazanızı o kadar ön plana çıkarmaktadır. Bu nedenle her mağazanın Trendyol’daki operasyonel süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetmesi gerekir.
Trendyol çoğu zaman kampanyalar düzenler ve müşterilerinin uygun fiyatlar ile ürün satın almasına yardımcı olur. Trendyol kampanyalarına katılan markalar ön çıkarma ve reklam desteklerinden yararlanabilir. Kampanya dönemlerinde Trendyol satışlarında ciddi bir artış olduğu için markaların Trendyol kampanyalarına katılması gerekir.
Trendyol’da satış yapan markalar müşterilerine belirli alışveriş limitlerine göre kuponlar verebilir. Kuponların son kullanma tarihi bulunduğu için Trendyol’da satış arttırmak isteyen çoğu marka mağaza takibine ya da alışveriş limitine göre kupon tanımlaması yapar. Kuponlar tüketicilerin ekranına hızlı bir şekilde yansıdığı için satış arttırmaya etkilidir.
Trendyol’un son geliştirdiği özelliklerinden birisi olan Reklam Yönetimi markaların, ürünleri ve mağazaları için reklam verebileceği birçok reklam türünü barındırır. Reklamlar belirli bir hedef kitle ve bütçe çerçevesinde verilir. Trendyol’da reklam vermek için markalar;
- Ürün
- Influencer
- Facebook ve Instagram
- Mağaza Reklamı
Gibi reklam türlerinden birisini seçerek reklamlarını verebilir. Ürün ve mağaza reklamları genellikle Trendyol içerisinde gösterilen reklamlarken Influencer, Facebook ve Instagram reklamları ise sosyal medya platformlarında verilen bir reklam türüdür.
Trendyol reklam yönetimi sayesinde işletmeler ürün ve markalarını Trendyol’da ve diğer platformlarda ön plana çıkararak satışlarını arttırma fırsatı yakalar.
Trendyol müşteri temsilcisi müşteriler ve satıcılara ayrı ayrı hizmet verir. Trendyol satıcı destek hattına ulaşmak için +90 850 258 5 800 numarasını aramanız gerekir. Trendyol satıcı destek hattına bağlanırken Satıcı ID’nizi tuşlamanız gerekmektedir. Çünkü satıcı ID’sini tuşlayarak Trendyol müşteri temsilcisinin bilgilerinizi görmesini sağlayabilir ve böylece almak istediğiniz desteğe kolayca ulaşabilirsiniz.
Trendyol’da satış yapmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax’ı seçin. Ticimax e-ticaret alt yapısında bulunan Trendyol entegrasyonu ile hem e-ticaret sitenizden satış yapın hem de Trendyol mağazanızı profesyonel bir şekilde yönetme fırsatı yakalayın.
İlgili İçerik; E-ticaret Pazaryeri Entegrasyonları
Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.