Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

3D Animasyon Nedir ve 3D Animasyonlar E-ticarette Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;


Dijital pazarlamada son dönemlerde oldukça popüler bir konu haline gelen 3D animasyonlara olan ilgi her geçen gün artış göstermektedir. E-ticaret firmaları bilgisayar destekli olarak hazırladıkları 3D videolar ile ürün ve hizmetlerini ilgi çekici bir şekilde ön plana çıkarmaktadır.

 

3D animasyon videolarına olan ilginin artması ile beraber e-ticaret sektöründe faaliyet yürüten markalar da bu video türünü kullanmaya başlamıştır. Günümüzde hala 3D videoları kullanmayan e-ticaret markaları olsa da zamanla birçok markanın bu videoları tercih edeceği tahmin edilmektedir.

 

3D Animasyon Nedir ve 3D Animasyonlar E-ticarette Nasıl Kullanılır adlı bu yazımızda sizlere 3D videolar hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber 3D videoları nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve 3D videolar ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Video Düzenleme Programları
 

3D Animasyon Nedir ve 3D Animasyonlar E-ticarette Nasıl Kullanılır?
 

3D Animasyon Videoları Nedir?

 

3D animasyon videoları, bilgisayar sistemlerini kullanarak oluşturulan üç boyutlu görsel içeriklere verilen isimdir. Uzayda derinlik hissi de yaratan 3D videolar x, y ve sistemlerini kullanmaktadır.

 

Genellikle 3D videolar reklam çalışmalarında, video oyunlarında, filmlerde ve eğitimlerde oldukça çok tercih edilmektedir. Özellikle 3D video örnekleri incelendiğinde ise e-ticarette son dönemlerde bu video türüne olan ilginin arttığı görülmektedir.

 

3D Animasyon Videolarının Avantajları

 

3D Animasyon Videolarının Avantajları


3D animasyon videoları bu görsel zenginliği tercih eden markalara birçok avantaj sağlar. 3D animasyon videolarının başlıca avantajları şunlardır:

 

  • 3D animasyon videolarına olan ilgi son dönemlerde oldukça artmıştır.
  • 3D videoları tercih eden markalar hedef kitlesinin ilgisini çekebilmekte ve böylece satışlarını artırabilmektedir.
  • 3D videolar sayesinde işletmeler gerçekçi görüntüleri hedef kitleleri ile paylaşma şansı yakalamaktadır.
  • Markalar ürün ve hizmetlerini ön plana çıkardıkları takdirde satışlarını artırma şansı yakalamaktadır.
  • İşletmelerin 3D videoları kullanmak için tercih edebileceği birçok farklı tasarım imkanı bulunmaktadır.
  • İşletmeler ortaya çıkaracakları özgün içerikler sayesinde rakiplerinin önüne geçebilmekte ve böylece rekabet avantajı elde edebilmektedirler.
  • Ürün ve varyasyonlarının 3d animasyon videoları ile ön plana çıkarması markaların pazarlama süreçlerini güçlendirir.
  • Genellikle tüketiciler 3d videolar sayesinde ürün ve hizmetlerini daha kolay bir şekilde anlayabilmekte ve bu da satın alma sürecini kolaylaştırmaktadır.
  • 3D videolar sayesinde markalar video süreçlerini daha profesyonel bir şekilde yönetebilmektedir.

 

Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız 3D videolar düzenleyebilir ve böylece bu süreçleri profesyonel bir şekilde yürüterek hedef kitlenizi etkileyebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Video Pazarlama Nedir

 

3D Animasyon Videolarının Dezavantajları

 

3D animasyon videoları birçok avantaj sunan video türlerinden birisi olsa da bazı nedenlerden dolayı dezavantajlar da oluşturabilmektedir. Bu yüzden 3D animasyon videolarını kullanmak isteyen markaların bu dezavantajlar hakkında da bilgi sahibi olması gerekmektedir. 3D Animasyon Videolarının Dezavantajları şunlardır:

 

  • 3D videoların maliyetleri diğer video türlerine göre biraz daha fazladır.
  • İşletmelerin yazılım ve video ekipmanlarına ihtiyaçları bulunur.
  • Animasyon ve ışıklandırma süreci zaman alabilir.
  • Doğru kurgular yaratılmadığı dönemlerde teknik problemler ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Gerçeklik hissi yaratmada güçlük çekebilirsiniz.
  • Kendiniz 3d video tasarımı yapmak istiyorsanız eğitim almanız gerekebilir.
  • Videoların gerçek dünya ile uyuşması güçlük çekebilir

 

3D Animasyon Videolarının Dezavantajları bunlardır. Fakat işletmeler iyi bir kurgu yaratarak video süreçlerini profesyonelleştirebilir ve böylece bu süreçleri avantaja dönüştürebilir.

 

3D Animasyonlar E-ticarette Nasıl Kullanılır?


3D Animasyonlar E-ticarette Nasıl Kullanılır?


3D animasyonlar ve modellemelerin son dönemlerde en çok kullanıldığı sektörlerden birisi e-ticaret sektörüdür. E-ticaret firmaları yarattığı 3D animasyon videoları sayesinde hedef kitlelerinde yer alan kişilere bir ürün ve hizmeti daha kolay tanıtabilmekte ve bu da markaların satışlarını artırmaktadır. Bunun yanı sıra 3D animasyonlar e-ticarette alışveriş deneyimini geliştirmek için de kullanılır.

 

  • Ürün Tanıtımı
  • Marka Bilinirliği
  • Ürün İncelemesi
  • Sanal Showroom
  • Kataloglar
  • VR ve AR Deneyimi Yaratmak

 

E-ticarette 3D animasyonların en çok yaygın kullanıldığı alanlardır. Genellikle e-ticaret sektöründe 3D animasyon kullanmak isteyen işletmeler ilk olarak amaçlarını belirlemekte ve bunun sonrasında kullanım amaçlarına uygun olan 3D videolar yaratmaktadır. Özellikle e-ticarette 3D video kullanmak isteyen her işletmenin bu unsurlara detaylı bir şekilde göz atması gerekir. Böylece kullanım amacına uygun bir şekilde 3D videolar yaratılabilmekte ve bu da markalara başarı sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber 3D Animasyon Nedir ve 3D Animasyonlar E-ticarette Nasıl Kullanılır adlı yazımızın devamında bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım

 

İlginizi Çekebilir:Youtube Tanıtım Videosu

 

Ürün Tanıtımı Yapmak

 

E-ticarette 3D animasyonların en yaygın bir şekilde kullanıldığı alanlar ürün tanıtımı yapmaktır. Genellikle e-ticaret firmaları yeni çıkardığı ürün ve hizmetleri ön plana çıkarmak, hedef kitlesine ve potansiyel müşterilerine bu ürün ve hizmetleri tanıtarak daha fazla satış yapmak için 3D videoları tercih edebilir.

 

Bu noktada yeni ürün tanıtımında 3D videoları tercih edecek olan işletmeler ise çoğu zaman sattıkları ürün ve hizmetleri kreatif bir template kullanarak ön plana çıkarmak ister. Çünkü bir 3D video ne kadar yaratıcı bir şekilde hazırlanırsa hedef kitle ve potansiyel müşterilerin o kadar ilgisini çeker ve bu da satışları olumlu bir şekilde etkiler.

 

Marka Bilinirliği


Marka Bilinirliği  


E-ticarette marka bilinirliği yaratmak ve potansiyel müşterilerine güven vermek isteyen işletmeler de tanıtım çalışmalarında 3D videoları tercih edebilir. Yine bu noktada markalar kendi markalarını tanıtacakları 3D kreatifleri ile ön plana çıkarken bazı durumlarda marka bilinirliği yaratmak için çok satılan ürünlerini de 3D videolarda kullanabilir.

 

Ürün İncelemesi

 

Bir e-ticaret firmasının oldukça popüler ve dikkat çeken bir ürünü bulunuyorsa bu ürünün her detayını hedef kitleye göstermek, ürünü daha yakından tanıtmak, ürünün faydalarını ön plana çıkararak daha fazla satış yapmak için markalar ürün incelemelerini de 3D videolar ile yapabilmektedir.

 

Sanal Showroom

 

3D video dendiğinde e-ticarette herkesin aklına ilk gelen çalışmalar sanal showroomlardır. Genellikle mobilya veya beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren e-ticaret firmaları ürün ve hizmetlerini daha detaylı bir şekilde tanıtmak ve satış yapmak için sanal showroomlar kullanır.

 

Sanal showroomlarda da markalar çoğu zaman 3D modelleme teknolojisinden yararlanmaktadır. 3D modelleme teknolojisi sayesinde markalar hedef kitlelerinde yer alan kişilere ürün ve hizmetlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde tanıtabilmekte ve böylece daha fazla satış yapma şansı yakalamaktadır.

 

Kataloglar


Kataloglar


Sanal showroomlar gibi kataloglar da e-ticaret firmalarının 3D videolardan ve 3D modellemeden en çok yararlandığı bir başka alandır. Genellikle ürün ve hizmetlerini tanıtmak fakat sanal showroomlar ile bunları yapmak istemeyen e-ticaret firmaları hazırladıkları online kataloglara 3D teknolojisini kullanarak hazırladıkları videoları ya da modelleri koyabilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Video Reklam Modelleri

 

VR ve AR Deneyimi Yaratmak

 

Özellikle son dönemlerde oldukça popüler olan konular arasında yer alan VR ve AR deneyimi e-ticaret sektöründe de yavaş yavaş ilgi görmeye başladı. Hedef kitlesine ve potansiyel müşterilerine VR ve AR deneyimi yaşatmak ve böylece satışlarını artırmak isteyen markalar son dönemlerde 3D modelleme ve 3D videoları kullanarak ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmaya başladı.

 

Ticimax ile E-ticaret’e Adım Atın

 

Sizler de e-ticaret ile internetten ürün satmak istiyorsanız sitenizi Ticimax ile kurabilirsiniz. Ticimax’ın gelişmiş çözümleri sayesinde markanızın ürünlerini kolayca ön plana çıkarabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax