Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

5 Adımda Kolay Banner Tasarımı Yapmak

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Günümüzde insanların internet üzerinde geçirdikleri vakit gitgide artmaktadır. Hal böyle olunca da işletmeler reklam çalışmalarını internet üzerinden yürütmektedir. Yapılan reklam çalışmalarının hem daha etkili olması hem de doğru müşteri ile buluşturulması internet üzerinden yapılan reklamları daha cazip kılmaktadır. Bannerlar da internet üzerinden ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak isteyen kişiler için oldukça iyi bir seçenek olur. Siz de bu içeriğimizi okuyarak banner yapımı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilir ve etkili banner tasarımları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik: Online Mağazalar İçin Tasarım Önerileri


5 Adımda Kolay Banner Tasarımı Yapmak
 

Yardımcı Programlar

 

Eğer orta düzeyde Photoshop bilgisine sahipseniz banner tasarım yapmak sizin için oldukça kolay olacaktır. Diğer yandan herhangi bir Photoshop bilgisine sahip değilseniz de internet üzerinde bulunan yardımcı araçlar sayesinde kolaylıkla tasarım yapabilirsiniz. Internet üzerinden banner tasarımı yapmak konusunda size yardımcı olacak olan araçları araştırabilir, beğeninize uygun tasarımınızı bu araçlar yardımı ile elde edebilirsiniz. 


Kolay Banner Tasarımı Yapmak Yardımcı Program
 

Kayıt Olmak

 

Yardımcı uygulama araçları internet üzerinden banner yapma olanağını sizlere sunan ve bilgisayarınıza herhangi bir program indirmenize ihtiyaç duymadan kolaylık ve tasarım yapabileceğiniz bir araç olmaktadır. Aynı kolaylığı giriş yapma ve kayıt olma adımlarında da sunan bu araçlar, Google ve Facebook ile giriş yapabilmenize olanak vermektedir. Bu sayede uzun ve sıkıcı kayıt işlemleri uğraşmanıza gerek kalmaz. Hızlı bir şekilde Google veya Facebook ile giriş yap seçeneğine tıklayarak sahip olduğunuz diğer hesaplarınızla kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili Rehber: E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 

Kolay Banner Tasarımı Yapmak Program Kayıt Olmak Website

 

Şablonları Seçme

 

İşinizi kolaylaştırmak amacıyla halihazırda var olan şablonları seçebilmenize olanak tanıyan yardımcı araçlar ile zamandan kazanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ana sayfada bulunan arama kutusuna banner yazmaktır. Karşınıza çıkan hazır şablonlar arasından kullanım amacınıza uygun olan bir tanesini seçerek tasarımınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Neredeyse her türlü kullanım amacına uygun şablon türleri ile siz de etkili reklam çalışmaları yapabilirsiniz. Bunun yanında bu hazır şablonları kişiselleştirip reklam kampanyanıza uygun hale getirebilirsin.

 
Kolay Banner Tasarımı Yapmak Şablon Seçimi
 

Şablonu Biçimlendirme

 

Hazır şablonları halihazırda bünyesinde bulunduran yardımcı araçlar aynı zamanda bu şablonları biçimlendirme olanağını sizlere verir. Banner tasarlama aşamasında üzerinde bulunan renkleri, metinleri ve görselleri kolay bir şekilde biçimlendirebilirsiniz. Aynı zamanda markanızın logosunu üzerine ekleyip banner tasarımınızı kişiselleştirebilirsiniz. Bilgisayarınızdan resim yükleme olanağını sizlere sunan bu araç ile şirketiniz ile bağdaşlaşmış olan resimleri, görselleri ve logoları tasarımlarınıza kolaylık ve ekleyebilirsiniz.


İlgili İçerik: Sayfa Tasarımınızı Güçlendirmenin 5 Etkili Yolu

 

Kolay Banner Tasarımı Yapmak Şablon Biçimlendirme

 

Boyutlar

Temel olarak görevleri kullanıcılara, belirli ürün veya hizmeti tanıtmak olan bannerlar doğru ölçülerde olduğu zaman etkili bir reklam aracı olmaktadırlar. Banner boyutları yerleştirilecek alana göre değişmekle birlikte platformlar arasında farklılık gösterebilmektedir. Haliyle kampanyanın yürütüleceği alana göre farklı ölçülerde banner tasarımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Doğru banner ölçüleri ile siz de kullanıcıları rahatsız etmeyen ve kolay bir şekilde dikkat çeken tasarımlar hazırlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik: Dikkate Almanız Gereken 5 Dijital Pazarlama Stratejisi



Kolay Banner Tasarımı Yapmak Boyut

 

Kullanılan İfadeler

 

Günümüzde internetin kullanımının yaygınlaşması ile birlikte işletmeler de reklamlarını internet üzerinden vermektedirler. Kullanıcılarda bu reklamlara fazlasıyla aşina olduğu için kaçındıkları ve önemsemedikleri ifadeler bulunmaktadır. Bunların başında “satın al, hemen kayıt ol ve indirim” gibi ifadeler bulunmaktadır.


Gün içerisinde pek çok defa bu ifadelerle karşılaşan kullanıcılar da haliyle bu tür reklam çalışmalarına ilgi göstermemektedirler. Onun yerine kullanıcılarla empati kuracak ve onların sorunlarını çözeceğini belli edecek ifadeler kullanmak daha başarılı olmaktadır. Buna örnek olarak “müziğin ritmine kapıl ve eğlencenin tadını çıkar” gibi empati barındıran ifadeler gösterilebilir.

 

İlgili İçerik: Online Mağazanıza Trafik Çekmenin 6 Altın Kuralı


Kolay Banner Tasarımı Yapmak Kullanılan İfadeler

 

Renkler

 

Etkili banner çalışmalarına yardımcı olacak bir diğer şey ise kullanılan renkler olmaktadır. Tasarımda hem kullanıcıların gözünü yormayacak hem sayfa içerisinde kendisini kolaylıkla belli edecek hem de müşterileri harekete geçirecek renklerin bulunması iyi bir banner tasarımı için kritik noktalar olmaktadır.


Aynı zamanda kullanıcıların çeşitli platformlarda sadece gündüz değil gece de gezindiklerini göz önünde bulundurmak doğru renk seçimi yapma konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Bu yüzden hazırlayacağınız e-ticaret banner tasarımları ürün ve hizmetleri öne çıkaracak renklerden oluşmalıdır.

 

Kolay Banner Tasarımı Yapmak Renkler

 

Sadelik

 

Renk seçiminin yanında kullanıcıları rahatsız etmeyecek tasarımlar hazırlamak da oldukça önemlidir. Bir anda neredeyse sayfanın yarısını kaplayan tasarımlar oluşturmak yerine sade, şık ve ürünü öne çıkartan tasarımlara imza atmak dönüşümlerinizi artıracaktır.


Bununla birlikte banner tasarımı üzerinde bulunan logo, metin ve diğer görsellerin birbiriyle renk uyumu içerisinde olması gerekmektedir. Eğer siz de satışını yapmak istediğiniz ürünü öne çıkarmak istiyorsanız sahip olduğu renklere zıt bir renk seçerek onu kolaylıkla daha görünür hale getirebilirsin.


İlgili İçerik: Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak


Kolay Banner Tasarımı Yapmak Sadelik
 

Etkili Bir Tasarım Yapma

 

Banner yapma aşamasında son adım etkili bir tasarım ve doğru ölçülerde bir görsel oluşturmaktır. Bu tasarımı kullanacağınız e-ticaret platformu, sosyal medya hesapları veya reklam vereceğiz alanı önceden belirleyerek doğru ölçülerde tasarım yapabilirsin. Eğer internet üzerinden satış yaptığınız e-ticaret siteniz için bir banner hazırlamak istiyorsanız yerleştireceğiniz alanı önceden belirlemelisiniz. Ona uygun olacak ölçülerde bir tasarım yaparak yerleştirdiğiniz sayfanın göze hitap etmesini sağlayabilirsiniz. Diğer yandan sosyal medya hesaplarınızda tanıtım yapmak amacıyla banner tasarlamak istiyorsanız paylaşım yapacağınız platforma uygun ölçülerde görseller hazırlamak önem arz etmektedir. Bunun yanında yapacağınız kampanyayı en etkili şekilde tanıtacak olan renkleri de önceden belirlemelisiniz. Ücretli tanıtımlar için bir tasarım yapmak istiyorsanız da görselin kullanıcılara gösterileceği alanı iyi düşünmelisiniz. Siz de hem göze hitap eden hem doğru ölçülerde hem de yapacağınız kampanyayı en etkili şekilde yürütmenize olanak verecek tasarımlar yapmak için ücretsiz yardımcı araçları kullanabilir, e-ticaret sitenize gelen ziyaretçi sayısını arttırabilirsiniz.

İlgili İçerik: Etkili Banner Tasarımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler



Kolay Banner Tasarımı Yapmak Etkili Tasarım

 

Harekete Geçiren İfadeler Kullanma

 

Call to Action veya bir başka deyişle harekete geçirici ifadeler, kullanıcıları banner ile etkileşime geçiren kalıplar olmaktadır. Bu kimi zaman bir açıklama olurken kimi zaman ise iki kelimeden oluşan ifadeler olmaktadır.


Genellikle kullanıcılar ile empati yapılarak oluşturulan bu ifadeler herhangi bir sorunu çözmeyi çağrıştırırlar. Bu sayede kullanıcılar var olan sorunlarına sizin ürününüz ile çözüm bulacağını anlarlar. Doğru ürün ve doğru ifade ile kullanıcıları sizinle etkileşime geçirmek konusunda oldukça başarılı olan bu ifadelerle siz de etkili pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz. Sadece belirli metinler olmamakla birlikte ürünlerde yapılacak indirim, kampanyalar veya tanıtım amacıyla uygun fiyata sunulan hizmetler günümüzde yaygın olarak kullanılan banner örnekleri arasında karşımıza çıkmaktadır.

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax