Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Reels İzlenme Artıma Yöntemleri

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

Instagram’ın son dönemdeki özelliklerinden birisi olan Reels’i kullanan hesaplar çok kolay büyüyor. Çünkü Instagram, yeni hayata geçirdiği ve hala geliştirmeye devam ettiği bu özelliği kullanan kişilerin hesaplarını daha ön plana çıkarıyor. Keşfete düşerek ya da reels videoları içerisinde gezinen kişilere ulaşarak reels kullanın kişiler hedef kitlesine ulaşıyor ve tanınıyor.

 

Instagram Reels izlenme sayısı ne kadar fazla olsa da profesyonel olarak bu özellik kullanılmadığı takdirde beğeni, yorum ve takipçi sayısında artış olmuyor. Fakat Instagram Reels özelliği için emek veren ve iyi çalışmalar yapan kişiler Reels video üzerinden etkileşim sayılarını kolayca arttırma fırsatı buluyor.

 

5 Adımda Reels Etkileşimlerinizi Nasıl Artırabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere küçük ipuçları ile Instagram Reels etkileşim arttırma sırlarından bahsedeceğiz. Siz de yazımızı okuyabilir ve Instagram reels üzerinden profilinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Gelin şimdi hep beraber Instagram Reels Nedir bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; Instagram Reels ile E-ticarette Fark Yaratmanın 5 Yolu

 

5 Adımda Reels Etkileşimlerinizi Nasıl Artırabilirsiniz?

 

Instagram Reels Nedir?

 

Instagram Reels, son dönemlerde Instagram’ın Tik Tok’a rakip olarak geliştirdiği bir özelliktir. Bu özellik ile kullanıcılar belirli sesler ve efektler kullanarak Tik Tok tarzı videolar çekebilmekte ve paylaşılabilmektedir.

 

Instagram Reels videoları çeken kişilerin profiline Reels bölümü gelir ve kullanıcılar bu videoları istedikleri takdirde profil akışlarında da paylaşarak daha fazla kişiye ulaşabilir. Fakat Instagram Reels üzerinden etkileşim arttırmak için kişilerin önem vermesi gereken birçok nokta bulunur.

 

Instagram Reels Nedir

 

Instagram Reels Paylaşım Günleri ve Saatlerini Önemseyin

 

Her sosyal medya platformunun kullanıcıları belirli gün ve saatlerde bu platformları daha yoğun bir şekilde kullanmaktadır. Genellikle Instagram kullanan kişiler;

 
  • Çarşamba
  • Cuma
  • Cumartesi
  • Pazar
 

Günlerinde Instagram’ı çok yoğun bir şekilde kullanır. Özellikle pazartesinin iş yoğunluğu fazla olan bir gün olarak bilinmesinden dolayı Instagram kullanımı azalır. Bu nedenle etkileşim oranları haftanın belirli günlerinde düşüş gösterirken belirli günlerinde ise artış gösterir.

 

Reels Video Etkileşimi kazanmak için kullanıcıların Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve pazar günlerinde paylaşım yapması gerekir. Özellikle Instagram’da etkileşim oranları Çarşamba ve pazar günlerinde daha fazladır. Bu nedenle reels paylaşımlarınızı yaparken bu günlere önem vermeniz gerekir.

 

Instagram paylaşım günlerinin yanı sıra paylaşım yapılan saatte de etkileşimlerin değişiklik gösterdiği bir platformdur. Reels video izlenme sayısını arttırma hedefi bulunanların belirli saatleri de önemseyerek paylaşım yapması gerekir.

 

Genellikle sosyal medya uzmanları Instagram Reels hangi saatlerde yapılmalı sorusuna öğle yemeği 12:00 – 13:00 arasında ya da akşam saatlerinde 19:00 – 21:00 saatleri arasında paylaşım yapılmasının doğru olduğunu söyler. Fakat hafta sonlarında ise paylaşımlar istenilen herhangi bir saatte planlanabilir.

 

Instagram reels ile etkileşim arttırmak isteyen kişiler bu nedenle Çarşamba ve pazar günlerinde ve reels etkileşim saatleri arasında reels videolarını paylaşmaya önem vermelidir. Böylece hedef kitlenizdeki kişilere daha kolay ulaşabilir ve etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

 

Instagram Reels Paylaşım Günleri ve Saatleri

 

Akımları Takip Edin

 

Tik Tok’ta olduğu gibi artık Instagram’da reels kullanımının başlamasıyla beraber Instagram’da da akımlar oluşmaya başladı. Kullanıcılar Reels paylaşımları yaparken belirli görevler ve belirli çekimler yapmaya oldukça çok özen gösteriyor. Instagram’da akım olan paylaşımlar ise belirli bir süre aralığında popülerliğini sürdürüyor ve bu dönemde reels etkileşimlerinin de arttığı görülüyor.

 

Bu nedenle Instagram’da reels çekerek etkileşim elde etmek isteyen herkesin popüler olan reels akımlarında çekim yapması oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Sizler de Reels akımlarına katılabilir ve böylece popüler olan bir akımda ön plana çıkarak reels etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kapsamlı Instagram Reels Rehberi

 

Instagram Reels Etkileşim Arttırma Akım Takibi

 

Profesyonel Çekimler Yapmaya Özen Gösterin

 

Instagram reels video etkileşim kazanmak isteyen herkesin profesyonel çekimler yapması gerekir. Çünkü Instagram kullanıcıları güzel gözükmeyen ve etkileyici olmayan gönderiler, hikayeler ve reelseler ile etkileşime geçmez. Bu nedenle her zaman profesyonellik ön planda olmalıdır ve reels paylaşımı yapan kişiler diğer kullanıcılara verdiği emeği göstermektedir.

 
  • Profesyonel Kamera
  • Çekim Işığı
  • Tripod
 

Vb. araçlar Profesyonel Reels çekimi yapacak kişiler tarafından kullanılan başlıca araçlar arasında yer alır. Bunların yanı sıra kişiler reels çekimi yaptıktan sonra;

 
  • Camtasia Studio
  • Adobe Premier
  • Adobe After Efect
 

Vb. video düzenleme araçları sayesinde reelslerini düzenleyerek onları daha profesyonel hale getirir. Sizler de Instagram’da Reels video etkileşim kazanmak istiyorsanız bu tür programlardan da yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik İpuçları

 

Instagram Reels Etkileşim Arttırma Profesyonel Çekimler

 

Efektler ve Sesler Kullanın

 

Instagram’da reels etkileşimleri belirli unsurlara göre artıp azalabilmektedir. Videonun akımı, videonun montajı ve video çekimi özelliklere reels etkileşim arttırma konusunda kişi ve işletmelere yardımcı olmaktadır.

 

Instagram reels çekimi yaparken kullanıcıların yararlanabileceği efektler oldukça çeşitlidir. Efektler ile çekim yapan kullanıcılar bazen maske bazen farklı bir filtre ile çekim yapabilmektedir.

 

Instagram reelste iyi bir efekt bulduğunuz ve bu efekti kullanarak profesyonel bir video çektiğiniz takdirde reels paylaşımlarınıza olan ilginin artış göstereceğini görebilirsiniz. Çünkü Instagram reelste bulunan filtrelerin bazıları kullanıcıların ilgisini çekerken bazıları da onları hiç etkilememektedir. İyi bir efekt ile çekilen videolara ise olan talep her geçen gün artış gösterir. Bu nedenle Instagram reels etkileşim kazanmak istiyorsanız efekt kullanmaya özen göstermeniz gerekir.

 

Instagram Reels çekimi esnasında kullanıcıların yararlandığı özelliklerden birisi de seslerdir. Bir Instagram kullanıcısı bir sesin üzerine tıkladığında bu ses ile çekilen tüm videoları görüntüleyebilmektedir. Bazen Instagram Algoritması bu videolar arasından en çok etkileşim alanları gösterirken bazen de etkileşim almayanları ön plana çıkarır.

 

Instagram reels izlenme sayısını artırmak isteyen herkesin bu nedenle Instagram reels özellikleri arasında yer alan sesleri de kullanmaya önem vermesi gerekir. Sizler de bu özellikleri kullanarak Reels videolarınızın daha fazla dikkat çekmesini sağlayabilir ve böylece reels etkileşiminizi artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Organik Olarak Instagram Sayfanızı Nasıl Büyütebilirsiniz?

 

Instagram Reels Etkileşim Arttırma Efektler ve Sesler

 

Gönderi Açıklamalarınıza Dikkat Edin ve Hashtag Kullanın

 

Instagram’da reels paylaşımı yaparken kullanıcılar reelslerini gönderilerinde de paylaşabilmektedir. Reels düzenleme işleminin ardından Instagram kullanıcıları paylaşım yaparken.

 
  • Açıklama
  • Konum
  • Hashtag
 

Gibi birçok Instagram özelliğinden yararlanabilir. Instagram’da reels paylaşımı yapmadan önce iyi bir açıklama girmeniz ve gönderinizde hashtagler kullanmanız oldukça önemlidir. Çünkü bu tür emek verilen videolar daha çok kullanıcının önüne çıkarılmaktadır. Genellikle Reels çeken kişiler gönderi açıklamalarını profesyonel bir şekilde oluşturduktan sonra kullanacağı hashtaglere karar verir.

 

Hashtag seçimi yaparken reels videonuz ile ilgili hashtagler kullanmaya özen göstermeniz gerekir. Bununla beraber hashtagleri seçerken popüler olan hashtagler ile beraber popüler olmayan hashtagleri de kullanmanız önemlidir. Çünkü popüler hashtaglerde paylaşım fazla olduğu için gönderileriniz kısa bir sürede kaybolabilir fakat popüler olmayan hashtaglerde ise gönderilerinizin kaybolması zaman alır ve reels izlenme sayısı daha kolay artar.

 

Instagram Reels Etkileşim Arttırma Gönderi Açıklamaları

 

Insta Story Modülü ile E-ticaret Sitenizde Fark Yaratın

 

E-ticaret sitenizi kurarken siz de Ticimax’ı tercih edin. Ticimax e-ticaret alt yapısında bulunan;

 
  • Insta Shop
  • Instagram Story
 

Gibi Instagram’a yönelik geliştirilen özellikleri kullanabilir ve daha etkin bir şekilde e-ticaret yapabilirsiniz. Özellikle Insta Story modülü ile Instagram’da yaptığınız paylaşımları e-ticaret sitenizde de göstererek işletmenizin etkinliğini arttırabilir ve hedef kitlenizde profesyonel bir imaj yaratabilirsiniz. Şimdi sizde bu özelliklerden yararlanmak için Ticimax’ı tercih edin ve e-ticarette profesyonelliğin keyfini çıkarın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax