Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

7 Adımda Hobinizi İşinize Nasıl Dönüştürebilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

Günümüzde birçok kişinin çalışırken ya da günlük hayatlarında sürdürdüğü hobisi bulunur. Kitap okumaktan tasarım yapmaya, heykelcilikten örgü işlerine kadar birçok hobi kişilerin en çok sevdiği şeyler arasında yer alır. Bazı kişiler hobilerini yalnızca yaparken bazı kişiler de hobilerinin sonucunda ürettiği malzemeleri satar ve böylece gelir edebilir.

 

Kişiler kendi ürettikleri hobi ürünlerinin yanı sıra e-ticaret ya da e-ticaret ile hobi malzemeleri satışı da yapabilmektedir. Bu noktada kişi ve işletmelerin en önem vermesi gereken unsur başarılı bir iş planı hazırlamak ve adım adım ilerlemektir. Çünkü yalnızca böyle başarıya ulaşabilmektedirler.

 

7 Adımda Hobinizi İşinize Nasıl Dönüştürebilirsiniz adlı bu yazımızda ürettiğiniz ya da kullandığınız hobi malzemelerini internetten nasıl satabileceğiniz hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve kendi işinizi kurabilirsiniz.

  

7 Adımda Hobinizi İşinize Nasıl Dönüştürebilirsiniz?

 

E-ticaret ile İnternetten Hobi Ürünleri Satmak

 

E-ticaret ile internetten hobi ürünleri satışı yapmak mümkündür. Genellikle kişiler kendilerine ait bir e-ticaret sitesi açarak ya da Trendyol, N11, Hepsiburada ve Amazon gibi bilinene e-ticaret pazaryeri platformlarında mağaza açarak kendi işlerini yapabilmektedir.

 

İnternetten hobi ürünü satacak olan kişiler toptan hobi ürünleri satışı yapabileceği gibi hobinizi paraya çevirin mantığıyla hareket ederek kendi ürettikleri ürün ve hizmetleri de satışa sunabilmektedir. Az önce de dediğimiz gibi bunları yapmak için belirli adımlarla hareket edilmelidir. Gelin şimdi hep beraber bu adımlara detaylı bir şekilde göz atalım.


İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023



İnternetten Hobi Ürünleri Satmak



Şirket Kuruluşu Yapın

 

İnternetten toptan hobi malzemesi satışı ya da hobi satmak isteyen kişilerin ilk yapması gereken şeylerden birisi şirket kuruluşudur. Çünkü ülkemiz kanunlarına göre internetten satılan her ürün ve hizmet için fatura kesmek ve devlete belirli vergiler ödemek zorunludur. Bu şartı yerine getirmek ve prosedürlere uygun bir şekilde hobi malzemeleri satışı yapmak için kişiler:

 
  • Şahıs şirketi
  • Limited şirket
  • Anonim şirketi
 

Türlerinden birisini seçerek hareket etmektedir. Şirket kuruluşu yaparken bireyler daha çok şirket türleri ve özelliklerini göz önünde bulundurmakta ve bu şirketlerin avantajlarına göre şirket kuruluşu gerçekleştirmektedir.

 

Sizler de internetten hobi ürünleri satmak istiyorsanız bir mali müşavir ile anlaşabilir ve ardından şirket kuruluşunuzu tamamlayarak yasal bir şekilde satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

İnternetten Hobi Ürünleri Satışı Şirket Kurulumu

 

İş Planınızı Hazırlayın

 

İnternetten hobi ürünleri satarken başarılı olmak istiyorsanız bir iş planına da ihtiyacınız bulunmaktadır. Çünkü bir iş planı hazırlamak hobinizi paraya çevirirken ne tür adımlar atmanız gerektiğine karar vermenizi sağlayacak ve böylece daha doğru kararlar ile başarılı olmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle internetten ürün ve hizmet satışı yapmak isteyen her kişi ve işletmenin bir iş planına ihtiyaç duyduğunu söylemek mümkündür.

 
  • İş planı hazırlarken hobi malzemeleri satışı yaparken nasıl hareket etmeniz gerektiğine karar verin.
  • Hobi malzemeleri satışı yaparken karşınıza çıkabilecek zorlukların neler olduğunu belirleyin.
  • İnternetten satacağınız hobi ürünlerini nasıl tedarik edeceğinizi belirleyin.
  • E-ticaret sitesi kurma sürecini nasıl yöneteceğinizi önemseyin.
  • E-ticaret sitesi tasarımı yaparken nelere önem vermeniz gerektiğini belirleyin.
  • Sipariş yönetimi, depolama, kargo gibi süreçleri nasıl yöneteceğinizi belirleyin.
  • Karşınıza çıkacak kriz anlarını ve bu krizleri nasıl çözeceğinizi belirleyin.
  • Gerekli olan sermaye, bütçe ve harcamaları belirleyin.
 

Bu adımlara uygun bir şekilde hareket ederek internetten hobi satmak için e-ticaret iş planınızı hazırlayabilirsiniz. Böylece sizlere yol gösterecek bir rehber ile hareket ederek daha hızlı ve kolay bir şekilde ürün ve hizmet satışı yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

İnternetten Hobi Ürünleri Satışı İş Planı

 

Ürünlerinizi Tedarik Edin

 

İnternetten hobi satmak için ilk iki adımı tamamladıktan sonra satacağınız ürün ve hizmetleri tedarik etmeniz gerektiğiniz de bilmeniz oldukça önemlidir. Bu noktada e-ticaret yapacak kişilerin bir bölümü stoklu satış yapmayı tercih ederken büyük bir bölümü de dropshipping tedarikçileri ile çalışarak stoksuz satış yapmayı tercih etmektedir. Her iki satış yönteminde de toptan hobi ürünleri için anlaşmaya yapmanız gerekmektedir ve bu noktada seçiminizi doğru yapmanız oldukça önemlidir.

 

Satacağınız ürün ve hizmetleri satın alacağınız toptan hobi tedarikçilerini seçerken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmeniz oldukça önemlidir.

 
  • Tedarikçinin elindeki ürün sayısı
  • Tedarikçinin ürün çeşitliliği
  • Tedarikçinin stokları
  • Markanıza olan yakınlığı
  • E-ticaret sektörüne olan hakimiyeti
  • E-ticaret süreçlerini yönetebilmesi
 

Gibi önemli unsurları göz önünde bulundurabilir be doğru tedarikçi seçimi yapabilirsiniz.

 

İnternetten Hobi Ürünleri Satışı Ürün Tedariği

 

E-ticaret Sitesi Kurulumu

 

İnternetten hobi satmak için her kişi ve işletmenin bir online mağazaya ihtiyaç duyduğunu söylemek mümkündür. Bu noktada kişi ve işletmeler de online mağazalarını açmak için bir e-ticaret sitesi kurmaktadır. E-ticaret sitesi kurulumu yaparken tercih edilebilecek birçok yöntem bulunmaktadır.

 
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar
  • Hazır e-ticaret alt yapıları
  • E-ticaret sitesi yazdırma yöntemi
 

Hobi malzemeleri satışı yapmak için e-ticaret sitenizi açarken tercih edebileceğiniz yöntemler arasında bulunmaktadır. Gelin şimdi bu yöntemlere daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar: Yazılım firmaları tarafından geliştirilen ve demo özellikleri bulunan e-ticaret alt yapılarıdır. Yazılımcı ve modül masrafları bulunur.
  • E-ticaret sitesi yazdırma: Genellikle yazılım ajansları ile anlaşılarak e-ticaret sitesi kurulma yöntemidir. Markanızın maliyetlerinin artmasına neden olabilir.
  • Hazır e-ticaret alt yapıları: Ticimax gibi e-ticaret sektöründe deneyimli markalar tarafından lisanslı bir şekilde piyasaya sunulan e-ticaret alt yapılarıdır. Genellikle bir e-ticaret firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde donatılmıştır.
 

Hobi malzemeleri satışı yapmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından en çok hazır e-ticaret alt yapıları tercih edilmektedir. Çünkü bu yöntemde hem daha kolay hem de daha hızlı bir şekilde e-ticaret sitesi kurmak mümkündür.

 

İnternetten Hobi Ürünleri Satışı Site Kurulumu

 

E-ticaret Sitesi Tasarımı

 

İnternetten hobi malzemeleri satışı yapmak için e-ticaret alt yapınızı aldıktan sonra ürünlerinizi yüklemeniz ve e-ticaret sitenizi tasarlamanız gerekmektedir. E-ticaret sitenizi tasarlarken de belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmeniz oldukça önemlidir. E-ticaret sitenizin tasarımını yaparken:

 
  • Responsive – mobil uyumlu e-ticaret sitesi tasarımı yapmak
  • Kurumsal kimliğinize uygun bir tasarım yapmak
  • Sitede banner ve sliderlara yer vermek
  • Kurumsal sayfaların tasarımını yapmak
 

Önem vermeniz gereken konuların başında yer almaktadır. Sizler de bunları önemseyerek e-ticaret sitenizi tasarlayabilir ve güven verici bir tasarım ile internetten hobi ürünleri satışını arttırabilirsiniz.

 

İnternetten Hobi Ürünleri Satışı Site Tasarımı

 

E-ticaret Siteniz İçin Anlaşmalar Yapın

 

E-ticaret sitesi tasarımını tamamladıktan sonra internetten hobi ürünleri satışı yapacak olan kişilerin belirli anlaşmalar yapması gerekmektedir. Bunlar sanal pos ve kargo anlaşmalarıdır.

 
  • Sanal pos anlaşması: E-ticaret siteniz üzerinden tahsilat gerçekleştirmenize yardımcı olan anlaşmalardır.
  • Kargo anlaşması: Sattığınız ürün ve hizmetleri uygun fiyatlarla teslim etmenizi sağlayan anlaşmalardır.
 

Bu iki anlaşmayı yaparak sizler de internetten hobi ürünleri satışı yapacağınız mağazanızı satışa uygun hale getirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2023 Yılı Pazaryerleri Komisyon Oranları

 

İnternetten Hobi Ürünleri Satışı Anlaşmalar

 

Ürün ve Hizmet Pazarlaması Yapın

 

İnternetten hobi malzemeleri satışı yapmak için hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmanız gerekir. Bu nedenle de e-ticaret siteniz için dijital pazarlama çalışmaları yapmanız önemlidir.

 
  • Google Reklamları
  • SEO
  • Sosyal Medya
  • Influencer Marketing
  • Affiliate marketing
 

Gibi dijital pazarlama yöntemleri toptan hobi ürünleri almak ya da tasarım ürünler satın almak isteyen kişilere ulaşmanızı kolaylaştırır. Sizler de bu tür dijital pazarlama çalışmaları ile hedef kitlenize ulaşabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax