Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Akbank Sanal Pos Komisyon Oranları 2024

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret siteleri müşterilerine güvenli, korumalı bir online ödeme sistemi sunarak satış ve kazançlarında devamlılık sağlamaktadır. Sanal mağazaların sunduğu ödeme hizmetleri ne kadar alternatifli, güvenli ve donanımlı olursa müşterilerin de sanal mağazaya olan güveni artacaktır. E-ticaret sitesi açan işletmeler küçük, orta ya da büyük fark etmeksizin ilk olarak hangi ödeme hizmetini nasıl sunacağı konusunda araştırmaya koyulur.

 

Müşterilerinize online ödeme seçenekleri sunmanın pek çok yolu vardır. Bugünkü yazımızda bu yollardan biri olan Akbank sanal pos, Akbank pos ücretleri ve Akbank pos komisyon oranları gibi çeşitli bilgileri sizlerle paylaşacağız.

 

Her bankanın olduğu gibi Akbank’ın da hem fiziki işletmelere hem de online işletmelere sunduğu pos hizmetleri mevcuttur. Akbank sanal pos, internet üzerinde satış yapan ve satışın karşılığını online olarak kredi kartlarından tahsil eden ticari işletmeler için geliştirilmiştir.

 

Akbank Sanal Pos Komisyon Oranları 2022

 

Akbank Sanal Pos Başvurusu için Gerekli Evraklar Nelerdir?

 

Akbank pos başvuru için gerekli belgelerle birlikte şubeye yerinde başvuru yapmanız gerekir. Gerekli evraklar şirket türüne göre değişkenlik göstermektedir.

 

Şahıs veya ortaklı firmalar için;

 
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Vergi levhası
  • Ortaklık sözleşmesi
  • İmza sirküleri
 

Ticari ortaklı e-ticaret siteleri için;

 
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
 

Akbank pos başvuru yaparken ayrıca faaliyet alanına göre yetkili kurumlardan alınan evrakların teslim edilmesi gerekir. Örneğin; ilaç satışı yapan işletmelerin Sağlık Bakanlığı’ndan yetki belgesi alması gerekirken, oyun/eğlence için satılan ateşli ve patlayıcı malzeme satışı yapacak olan sanal mağazaların ise Valilik’ten aldığı yetki belgelerini bankaya iletmesi gerekir.

 

İşletmeniz için Akbank pos cihazı almak istediğinizde ise Akbank’ın bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirdiği hizmet olan şubeye gitmeden online olarak pos başvurusu yapabilirsiniz. Bu hizmette 7/24 başvuru yapma olanağı olduğu gibi başvurunuz onaylandığında işletmenize uygun pos cihazının adresinize gönderimi sağlanmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Sanal Pos Hakkındaki En Kilit 5 Başlık



Akbank Sanal Pos Başvuru Nasıl Yapılır Gerekli Evraklar Nelerdir

 

Akbank Sanal Pos Başvuru Kriterleri Nelerdir?

 

Akbank pos başvuru onayı için e-ticaret sitesinde aranan bazı şartlar vardır. Aşağıda maddeler halinde sıraladık;

 
  • Kullanıcı verilerinin güvenliği açısından e-ticaret sitesinin SSL sertifikası olmalıdır.
  • Mesafeli satış sözleşmesi, iade ve iptal bilgileri, gizlilik ve güvenlik protokolü gibi prosedürlere sitede açık bir şekilde yer verilmesi gerekir.
  • E-ticaret sitesinde online satışı gerçekleşecek ürünler, fiyatları ve alışveriş sepeti yer almalıdır.
  • Sanal mağazanın ödeme adımları aktif ve çalışıyor durumda olmalıdır.
  • E-ticaret sitesi erişilebilir durumda olmalıdır.
  • Akbank sanal pos alabilmek için online mağazanızda kredi kartı ile ödeme seçeneği yer almalıdır.
  • Online mağazada teslimat bilgileri açık bir şekilde yer almalıdır.
  • E-ticaret sitesinde müşterilerin size ulaşabileceği iletişim ve adres bilgilerine doğru bir şekilde yer verilmelidir.
  • Döviz ile satış yapacak online mağazaların satış kurunu sitesinde göstermesi gerekir.
  • E-ticaret sitesinde hukuka aykırı bir satışın yapılmaması gerekir.
 

Banka, ilgili kriterlerin yerine getirilmediği e-ticaret sitelerinin sanal pos başvurusunu kabul etmemektedir.

 

İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır?



Akbank Sanal Pos Başvuru Kriterleri Nelerdir

 

Akbank Sanal Pos Hizmetinden Hangi E-ticaret İşletmeleri Yararlanabilir?

 

Akbank pos hizmeti e-ticaret siteleri için yani internetten online alışveriş imkanı sunan firmalara sağlanan bir hizmettir. Yukarıda bahsettiğimiz başvuru kriterlerine uyduğunuz takdirde online olarak kredi kartı ile satış yapmak için Akbank pos tercih edebilir, güvenle online ödeme alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik: E-ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler (2024 Yeni)

 

Akbank Sanal Pos Hizmeti Hangi İşletmeler Yararlanır

 

Akbank Sanal Pos Tercih Eden E-ticaret Sitelerinin Avantajları Nelerdir?

 

Akbank sanal pos hizmetini e-ticaret sitenizde sunmanız müşterilere güven vermenizi sağlar. Çünkü Akbank bireysel ya da ticari olarak sıkça tercih edilen bir bankadır. Akbank pos hizmetleri e-ticaret sitenize pek çok avantajı da sağlar.

 
  • Akbank pos ile e-ticaret sitenizde 7/24 kesintisiz online satış yapabilir ve ödeme alabilirsiniz.
  • Akbank profesyonel ödeme güvenliği hizmetleri ile hızlı, güvenli ve korumalı bir şekilde müşterilerinizin veri güvenliğini sağlayabilirsiniz.
  • Akbank pos hizmeti aldığınızda satış, sipariş gibi istatistiklerinizin detaylı raporlamasına ulaşabilirsiniz. Böylece ödeme işlemlerinizin takibini detaylı ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
 

Akbank Sanal Pos Avantajları

 

E-Ticaret Siteleri Akbank Sanal Pos ile Nasıl Güvenli Alışveriş Hizmeti Sunabilir?

 

Akbank pos hizmetlerinden yararlanarak kullanıcılarınıza güvenli bir alışveriş deneyimini sunmanız mümkündür. Tüketiciler sanal mağazalardan alışveriş yaparken güvenilir ödeme aşamalarından geçmek ister. Bu noktada sanal pos ile alışverişlerde güvenli ödeme diğer adıyla 3D Secure ödeme sistemini kullanıcılarınıza sunabilirsiniz.

 

3D Secure yöntemi ödeme kredi kartı ile ödemede müşterinin telefonuna giden onay kodu ile gerçekleştirilir. Bu durum herhangi bir sahteciliğin de önüne geçen maksimum güvenin teminatıdır. Akbank sanal pos kullandığınızda 3D Secure yöntemini de bankanız aracılığıyla aktif hale getirebilirsiniz.

 

​Akbank ayrıca SSL sertifikası olmayan e-ticaret siteleri için de güvenli ödeme sayfası geliştirmiştir. Bu sistem sayesinde online mağazanızda SSL sertifikası olmasa da ödeme sayfasında alışveriş korumalı bir şekilde gerçekleşir. E-ticaret sitenizde SSL sertifikası yoksa Akbank güvenli ödeme sayfası ile güvenli satış yapmanız mümkündür.

 

İlgili İçerik: Türkiye’de En Çok Satılan Ürünler



Akbank Sanal Pos Nasıl Güvenli Alışveriş Hizmeti Sunulabilir

 

Akbank Pos Komisyon Oranları Nedir?

 

Akbank pos hizmetleri hem fiziki işletmeler hem de e-ticaret firmaları için pek çok gelişmiş hizmet sunmaktadır. Firmalar faaliyet alanlarına göre Akbank pos hizmetlerinden avantajlı fırsatlarla yararlanabilmektedir. Akbank pos hizmetlerinden birkaçını aşağıda sıraladık;

 
  • Sanal pos ve e-ticaret
  • Akbank cebe pos
  • Yazar kasa POS
  • Mail order
  • Ak pos ve GSM pos
 

Akbank ticari işletmelerin faaliyet alanlarına göre güvenli ve hızlı bir şekilde ödeme alabilmelerini sağlayan geliştirmeler yapmıştır. Günümüzde artan online alışveriş için de Akbank, e-ticaret firmaları için ödeme çözümleri geliştirmiştir. Akbank sanal pos başvurusu yaparak sanal mağazanızdan online olarak satışa başlayabilirsiniz.

 

Akbank cep pos gibi alternatif ödeme seçeneklerinin olduğu hizmetler de geliştirmiştir. Akbank cebe pos hizmeti ise firmaların mobil cihazlardan güvenli ve hızlı bir şekilde ödeme almasını sağlamak için geliştirilen bir uygulamadır.

 

Akbank cebe pos uygulamasında temassız ödeme ve QR kod ile ödeme gibi farklı seçenekler yer alır. Akbank pos ücretleri hakkında detaylı bilgiye banka aracılığıyla ulaşabileceğiniz gibi Akbank pos komisyon oranları ise firmaların faaliyet alanına, yapılan işleme ve satış hacmine göre belirlenmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Fraud (Sahtecilik) Hakkında Bilmeniz Gerekenler



Akbank Sanal Pos Komisyon Oranları

 

Ticimax E-ticaret Altyapısında Sanal Pos Entegrasyonu Nasıl Olur?

 

E-ticaret sitesi açtığınızda müşterilerinizden kredi kartı ile ödeme alabilmeniz için sanal pos anlaşması ve panel üzerinden sanal pos kurulumu yapılması gerekir. Sanal pos anlaşması işlemi için iki farklı yöntemden yararlanmanız mümkündür. Bunlardan biri tek tek bankalardan sanal pos alımı bir diğeri ise ödeme kuruluşları ile bankaların tümünden sanal pos sağlama işlemidir.

 

Bir ya da birden fazla bankadan sanal pos aldığınızda anlaşma sağlanan bankalar için panel üzerinden sanal pos kurulumu yapabilirsiniz. İkinci modelde ise tercih ettiğiniz ödeme kuruluşlarının sağladığı bilgiler ile sanal pos kurulumunuzu yapabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; E-ticaret Entegrasyon Modelleri Nelerdir?
 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax