Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Beden Dilinizi Etkin Kullanmanızı Sağlayacak 5 Kitap

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Araştırmalar, iletişim sürecinde sözlü olmayan ifadenin gerçek metinden yüzde 65 ile yüzde 93 daha fazla etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Bir şeyin nasıl söyleneceği ne söyleneceğinden daha önemlidir. Beden dili nasıl öğrenilir dediğimizde işinize yarayacak kitapları aşağıda bulabilirsiniz.

 

Beden Dili Nedir?

 

Beden dili, gerçek duygularımızı ortaya çıkarmak ve mesajımızı daha fazla etkilemek için kullandığımız iletişimin konuşulmayan kısmıdır. İletişim kelimelerden çok daha fazlasından oluşur. Ses tonu, jestler ve duruş gibi sözel olmayan ipuçlarının tümü rol oynar.

 

Beden dili, duruşumuzu, jestlerimizi ve yaptığımız hareketleri içeren sözsüz iletişimdir. Sözlü iletişim kadar hayatidir, ancak genellikle konuşurken veya sunum yaparken düşünmediğimiz bir şeydir.

 

Bir konuşma ne kadar ilgi çekici veya ilginç olursa olsun, konuşmacı olumsuz beden dili sinyalleri veriyorsa, dinleyicilerin söylediklerini dinleme olasılığı daha düşüktür. Benzer şekilde, birisiyle konuşuyorsanız ve beden diliniz kapalıysa, dinliyor olsanız bile, söylediklerine ilgisizmişsiniz gibi görünebilir.


Beden Dili Nedir?

 

1. Beden Dilinin El Kitabı

 

Beden dili için kitap arayışınızda kitap işinize yarayacak bir kitaptır. İnsanlar, tam ne demek istediğimizi ifade etmek için bize yardımcı olan bir milyon sözcüklü primatlardır. Öteki primatlar dileselerdi sözcük kullanabilecekleri halde, sözleri kullanmadan etkili iletişim kurar. Georgia Devlet Üniversitesi dilbilim araştırma merkezinde 1990’ların sonunda yapılan bir çalışma, bir pigme şempanzenin bilim adamlarının öğrettiği sözcükleri kullandığı ve bunları kendi oğluna öğrettiği gerçeğini gösterdi. Yıllar önce zoolog Desmond Morris (Çıplak Maymun) birkaç sözcük öğrenmiş olan primatların, araştırmacılar kullanmaları için dürtmekten vazgeçince, bu iletişim formundan caydıklarını gözlemledi.

 

İnsan-dışı primatlar sözcüklere dayanmak yerine aktif beden dili sinyalleri sistemiyle mesaj iletirler. Bu kasıtlı sinyaller bacaklarını sallamaktan yüz ifadeleri ve duruşa kadar değişiklik gösterir. Primat dünyasındaki alfa (üst düzey birey) “Buraya gel”, “Git”, “O dişi benimdir ona dokunursan seni yere sererim,” gibi yönelimli mesajlarını gösteriyle iletir. Bu etkin duruş ve mesaj-iletimi ortak primat atalarımızdan bize geçmiştir. Evrensel olarak anlaşılan bu kasıtlı beden dili kabadır. Bazı çağdaş insan-dışı primat toplulukları içinde nesilden nesile aktarılan yeni sinyaller öğretiliyor olabilir ancak türdeş primatlar temel kasıtlı sinyalleri eğitilmeden algılar.


Beden Dilinin El Kitabı

 

2. Beden Dili - Uluslararası Bestseller - Allan & Barbara Pease

 

Bu uluslararası çok satan kitap, beden dili, onu nasıl okuyacağınız ve kendinizi en iyi şekilde nasıl ortaya koyacağınız hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklıyor. İnsanların söyledikleri genellikle düşündüklerinden veya hissettiklerinden çok farklıdır. Beden dilinin anlaşılması kolay ve kullanımı eğlencelidir. Kitap; birinin yalan söylediğini nasıl anlarsınız, kendinizi nasıl sevdirirsiniz, başarılı bir şekilde görüşme ve müzakere nasıl yapılır gibi sorulara cevap niteliğinde.


Beden Dili -Uluslararası Bestseller - Allan & Barbara Pease

 

3. Beden Dili - Joe Navarro

 

Eski bir FBI karşı istihbarat subayı ve sözsüz davranışlar konusunda tanınmış bir uzman olan Joe Navarro, insanların nasıl "hızlı okunacağını" açıklıyor. Duygu ve davranışların şifresini çözmek, gizli tuzaklardan kaçınmak ve aldatıcı davranışlar aramak. Ayrıca beden dilinizin patronunuzun, ailenizin, arkadaşlarınızın ve yabancıların sizin hakkınızda ne düşündüğünü nasıl etkileyebileceğini öğreneceksiniz. Bu kitabı okuyun ve sözsüz zekanızın yükselmesini sağlayın. Şunları keşfedeceksiniz: Beden dilini yönlendiren eski hayatta kalma içgüdüleri Bir kişinin gerçek duygularını ölçmek için yüz neden en az olası yer? Güven Otoriteyi anında ileten basit sözsüzler Navarro'dan örneklerle dolu.


Beden Dili - Joe Navarro

 

4. Beden Dili Sözlüğü - Joe Navarro

 

Navarro, FBI için özel ajan olarak çalıştığı 25 yıl boyunca, casusları ve diğer tehlikeli suçluları sorguya çekerken beden dilinde de ustalaştı. Beden Dili Sözlüğü, etrafınızdakilerin gerçek niyetlerini ölçmenizi sağlayan 400’den fazla davranışı açıklayarak beden diline dair bir kılavuz niteliği taşıyor. Gözbebeklerindeki ufak değişimler, endişe belirten dudak hareketleri, kolların pozisyonları ve daha birçok işaret insanları baştan ayağa çözümlemenize yardım edecek.

 

“Beden Dili Sözlüğü, kendisine doğru söylenip söylenmediğini anlamak isteyen herkesin okuması gereken bir eser.”
- Chris Voss

 

“Beden Dili Sözlüğü, sözsüz iletişim ve insan davranışına dair açık, yalın ve doğru bir rehber. Size sağlayacağı netlik ve kavrama gücüne şaşıracaksınız.”
- Mark Bowden


Beden Dili Sözlüğü - Joe Navarro

 

5. Düşündüğünden Daha Fazlasını Söylüyorsunuz - Janine Driver

 

İş yerinde kurşun geçirmez olmak, ilişkinizde güvende olmak ve kendi teninizden memnun olmak ister misiniz? Eğer öyleyse, vücudunuzun dış dünyaya ne söylediğinin farkında olmak her zamankinden daha önemli. Ne yazık ki, diğer beden dili uzmanlarından duyduklarınızın çoğu yanlış ve sonuç olarak eylemleriniz size yardımcı değil, incitiyor olabilir.

 

Beden dili kitapları arasında oldukça işinize yarayacak olan kitap, medyanın gözdesi Janine Driver, ATF'de beden dili uzmanı olarak geçirdiği on beş yıl boyunca hayatta kalmak için her gün kullandığı becerileri keskin bir gözle size öğretiyor. Janine'in 7 günlük planı ve 7 saniyelik çözümleri, herhangi bir kişilerarası durumu lehinize çevirmek için size düzinelerce beden dili düzeltmesi öğretiyor. Burada diğer uzmanların halkla paylaşmayı reddettiği yöntemleri ortaya koyuyor ve diğer uzmanların gerçek olduğuna yemin ettiği büyük efsaneleri çürütüyor.

 

Mutlu insanlar, yeni insanlarla tanışmadan hemen önce gülümseyerek güç ve dikkat çekerler. Araştırmalar, bunu yapan kişilerin Beta Liderleri olarak görüldüğünü göstermiştir. Alfa liderleri elinizi sıkıp adınızı duyduklarında gülümserler. Her avantajın önemli olduğu ve ilk izlenimlerin her zamankinden daha önemli olduğu bir zamanda bu, mesajınızı gerçekten iletmenize yardımcı olacak kitaptır.


Düşündüğünden Daha Fazlasını Söylüyorsunuz - Janine Driver

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax