Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Bilmeniz Gereken 5 Görüntü Optimizasyon İpuçları

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Görüntü optimizasyonu günümüzde e-ticaret siteleri ve diğer web sayfaları için oldukça önemli bir konudur. Ziyaretçilerin sitede kalma oranını yükselten bir belirleyicidir. Sayfa yükleme sürelerinizin az olmasında resim optimizasyonunun etkisi büyüktür. Öte yandan sitenizin SEO puanında da görsel optimizasyonu oldukça etkilidir. Aşağıda konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Bilmeniz Gereken 5 Görüntü Optimizasyon İpuçları

 

Görüntü Optimizasyonu Nedir?

 

Bir web sitesinin verilerinin çoğunluğu resimlerden oluşur. Web sitesi görüntü optimizasyonu, sayfaları hafifletmek, yükleme sürelerini azaltmak ve mobil veri planları durumunda veri kullanımı da dahil olmak üzere ağ kaynaklarının yükünü azaltmak için görüntüleri iyileştirir. Arama motorları siteleri sıralarken sayfa yükleme hızını hesaba kattığından, görsel optimizasyonu arama motoru optimizasyonu (SEO) sıralamalarınızı da artırabilir. Sonuç, önemli ölçüde yük tasarrufu, iyileştirilmiş bir kullanıcı deneyimi ve artan site görünürlüğüdür.

 

İlgili İçerik; Hemen Çıkma Oranını Düşürmek İçin Yapmanız Gerekenler

 

Görüntü Optimizasyon Nedir

 

Görüntü Optimizasyon Yöntemleri Nelerdir?

 

Görüntü optimizasyon yöntemleri, web sayfası düzenine ve yapısına göre değişir. En belirgin görüntü optimizasyon araçları, görüntü boyutunu sıkıştırmayı, hafif görüntü dosya formatlarını kullanmayı ve site ziyaretçilerinin tarayıcılarına yüklemeleri gereken görüntü sayısını en aza indirmeyi içerir. Aşağıda birkaç yöntemi sizlerle paylaştık.

 

Görüntü Sıkıştırma

 

Sıkıştırma, bazı başlık bilgilerini kaldırarak görüntü ayrıntısını ve boyutunu azaltır. Görüntü sıkıştırması için tercih edilen dosya biçimleri .png, .jpg ve .gif'tir; bunların her biri statik piksel renk verilerini içerir. Her biri, her bir görüntüyü kaydederken kaliteyi, ayrıntı düzeyini ve boyutu ayarlamanıza olanak tanır. Böylece görüntü sıkışırken kalite elde tutulmuş olur.

 

Görüntü Optimizasyon Yönetimi Görüntü Sıkıştırma

 

Vektör Görüntüler

 

Web sitelerinde vektör görüntüler kullanmak boyut olarak daha küçük oldukları için site hızını olumsuz etkilememektedir. Site görüntülerini vektöre çevirmek büyük ölçüde sayfa yüklenme hızınızı yükseltecektir.

 

Görüntü Önbelleğe Alma

 

En etkili optimizasyon yöntemi görüntü önbelleğe almadır. Hızlı ve kolay erişim için bir kullanıcının tarayıcı önbelleğinde veya bir proxy sunucusunda görüntü dosyalarını depolama işlemidir. Tarayıcı tarafında önbelleğe alma, uygulama isteklerini ve belirli bir sayfanın indirme boyutunu azaltır. Proxy önbelleğe alma ise görüntü dosyalarını, sayfa oluşturma sürelerini hızlandırmaya yardımcı olan varlık noktası (PoP) sunucularında depolar. Hem ilk kez gelen ziyaretçiler hem de tarayıcı önbelleğini temizlemiş olabilecek tekrar eden kullanıcılar, resimlere hızlı bir şekilde erişebilir.

 

Görüntü Optimizasyon Yönetimi Görüntü Önbellek

 

CDN Perspektifi

 

Dosya sıkıştırma, vektör görüntü kullanımı ve görüntü önbelleğe alma etkili görüntü optimizasyon yöntemleri olsa da CDN kullanmak, görüntü optimizasyon sürecini kolaylaştıran bir diğer çözüm yoludur. Content delivery network anlamına gelen CDN internet üzerindeki birçok veri merkezinde bulunan dağınık ve geniş bir sunucu sistemidir. CDN'nin amacı kesintisiz bir şekilde yüksek performans ile son kullanıcılara içerik sunmaktır.

 

CDN, trafik hacmini mevcut en yakın sunuculara dağıtır. Güçlü bir CDN ağı sayfa yükleme sürelerini azaltmada etkilidir. CDN veri iletimini arttırarak e-ticaret sitelerinde ziyaretçilerin bağlantılara hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlar.

 

Aşağıda CDN’nin nasıl kolaylaştırdığını aktardık.

 

Ayrıntılı önbellek kontrolleri

 

CDN'ler, site çapında proxy önbelleğe alma ilkelerini tanımlamanıza veya tek tek dosyalar, dosya grupları ve belirli dosya türleri için kurallar belirlemenize olanak tanıyan kullanıcı dostu panolar sunar. Proxy önbelleğe alma, bant genişliğini azaltırken, ilk kez gelen ziyaretçilerin yanı sıra tarayıcı önbelleğini temizlemiş olabilecek geri dönenler için kaynak sunucular üzerindeki yükü azaltır.

 

Görüntü Optimizasyon Yönetimi CDN

 

Otomatik sıkıştırma

 

CDN'ler görüntü sıkıştırmayı otomatikleştirir ve sayfa yükleme hızı ile görüntü kalitesi arasındaki dengeyi ayarlamanıza olanak tanır.

 

Aşamalı oluşturma

 

Bu yöntem, gelişmiş CDN'ler tarafından kullanılır ve yüksek pikselli bir görüntü sürümünün hızlı yüklenmesini içerir. Daha sonra aşamalı olarak daha yüksek kaliteli varyantlarla değiştirilir. Sonuç, sayfa yükleme sürelerinde izleyici tarafından algılanan bir azalmadır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri

 

Görüntü Optimizasyon Yönetimi Aşamalı Oluşturma

 

Görüntü Optimizasyonu Neden Önemlidir?

 

Resimlerinizi optimize etmek sayfa yükleme sürelerini azaltır. Bu nedenle, bir kullanıcının bir sayfanın yüklenmesini 2 saniye içinde beklediği ortalama süre nedeniyle, ziyaretçilerin web sitenizde kalma olasılığı daha yüksektir. Sayfanız ne kadar hızlı yüklenirse, ziyaretçilerinizin sitedeki kalıcılığı o kadar yüksek olur. Üstelik Google, daha hızlı sitelere öncelik verdiği resimlerinizi optimize etmek Google’da öne çıkmak açısından da önemli olacaktır. Aşağıda resim optimize etmenin sitelere sağladığı faydalardan bahsettik.

 

Görüntü Optimizasyon Neden Önemlidir

 

Sayfa yükleme hızı

 

Görseller, web sayfalarının ağırlığının yarısından fazlasını içerir. Bu nedenle, yükleme hızınızı en aza indirmenin en basit yolu görüntü boyutlarını optimize etmektir. Büyük, optimize edilmemiş resimler, web sitenizi yavaş hale getirebilir. Kullanıcılarınız web sitenizin yüklenmesini beklemeyeceğinden dolayı site terk etme oranlarınız da artacaktır. Resimlerinizi optimize etmek, hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlamak için iyi bir yoldur.

 

SEO sıralaması

 

SEO için görüntüleri optimize etmek bir zorunluluktur. Görsel optimizasyonu, görsellerinizin Google'daki görsel aramalarda üst sıralarda yer almasını sağlamaya yardımcı olacak ve ayrıca web sitenizin genel SEO'su için de faydalı olacaktır. Ek olarak, sayfa hızı Google'ın arama algoritmasında önemli bir rol oynar ve görsel optimizasyonu, yavaş bir web sitesine sahip olmanın organik arama cezalarından kaçınmanıza yardımcı olur.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcıları

 

İlgili İçerik; E-ticaret SEO Teknikleri

 

Görüntü Optimizasyon Seo Sıralaması

 

Kullanıcı Deneyimi

 

Web sitenizin yüklenmesi uzun sürdüğünde kullanıcı deneyimi bundan olumsuz etkilenecektir. Kullanıcılarınız sitenizin hızlı yüklenmesini bekler. Resimlerinizi optimize etmek, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamanıza ve kullanıcıların beklentilerini karşılamanıza yardımcı olur.

 

Görüntü Optimizasyon Kullanıcı Deneyimi

 

Web ve Performans için Görseller Nasıl Optimize Edilir?

 

Resimlerinizi en iyi performans için optimize etmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını aşağıda sıraladık.

 

Görüntü Optimizasyon Web ve Performans

 

Görselleri anahtar kelimelere göre adlandırma

 

SEO'nuza görsel eklemenin en basit yolu, onları adlandırmaktır. Görselin sıralanabileceği anahtar kelimeleri kullanarak görselleri basit bir şekilde adlandırmalısınız. Öte yandan görsellerin alt ve başlık özelliklerini de aynı mantıkla doldurmak gerekmektedir. Bu yöntem görsellerin aramalarda daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olmaktadır.

 

Doğru boyut ve formatı kullanma

 

Farklı biçimlerle çalışmak işinizi kolaylaştıracaktır. Doğru görsele doğru formatı ayarlamak görsel optimizasyonunda önemlidir. PNG, en ağır tür olmasına rağmen şeffaf arka plana sahip görüntülerle kullanmak için iyi bir yoldur. JPG, çok fazla ayrıntı ve renge izin verdiği için en yaygın kullanılan görüntü türüdür. Ancak, sayfaya çok fazla ağırlık eklememek için JPG resimlerini 100 KB ve 1920 pikselden daha az tutmalısınız. GIF'ler ise basit renk şemaları ile basit animasyonlar için kaydedilmelidir.

 

Görüntü Optimizasyon Doğru Boyut ve Format

 

Görüntüleri barındırma ve önbelleğe alma

 

Görüntüler, tarayıcı sayfayı yüklemeyi tamamlamadan önce sunucuya yapılan istek sayısını artırarak sayfayı yavaşlatabilir. Görüntü hareketli grafikleri ve barındırılan görüntüler, bir zamanlar görüntülerin alınmasını ve yüklenmesini hızlandırmak için kullanışlıydı. Bugün, kurulumunuza bağlı olarak, görüntüleri HTML dosyalarınızla aynı ana bilgisayarda barındırmak daha hızlı olabilir.

 

Site haritası kullanma

 

Resimlerinizi nasıl yüklediğinize göre aslında sayfalarınızı yavaşlatabilirsiniz. Geç yükleme tekniğini kullanmak, bir ziyaretçi sayfayı aşağı kaydırdığında ekran dışı görüntülerin yüklenmesine rağmen sayfanın yüklenmesini bitirmesine olanak tanır. Bu, sayfa hızını artırabilir, ancak görüntüleri düzgün bir şekilde dizine eklemeye dikkat etmelisiniz. Bu konuda, resim site haritalarının kullanılması dizine eklemeye yardımcı olur, böylece keşif ve taramayı hızlandırır.

 

Görüntü Optimizasyon Site Haritası

 

SEO’yu artırmak için doğru görsel kullanma

 

Görseller, içeriğiniz için, içeriğinize trafik çekmek, kalıcılık oluşturmak ve sayfa sıralamanızı artırmak için oldukça önemlidir. Bu nedenle aramaları sitenize çekmek için sitenizde doğru görselleri doğru şekilde kullanmanız için oldukça önemlidir.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax