Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Black Hat SEO Hakkında Bilmeniz ve Dikkat Etmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Arama motoru optimizasyonu denilen (SEO), içeriğinizin ve web sayfalarınızın genel olarak alaka düzeyini, erişilebilirliğini ve kalitesini optimize ederek arama motorları sonuç sayfalarında yüksek bir sıralama elde etmek için kullanılan bir dizi yöntemi içermektedir. Organik yollarla yapılması hedeflenen SEO stratejilerinde black hat SEO dediğimizde ise illegal ve organik olmayan yollara başvurularak sayfaların SEO değerinin artırılması hedeflenmektedir.



Black Hat SEO Hakkında Bilmeniz ve Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Black Hat SEO Nedir?

 

Black hat SEO açılımı dediğimizde siyah şapka seo şeklinde bir Türkçe karşılığı mevcuttur. Black hat seo nedir dediğimizde etik olmayan aldatıcı yollarla arama motorlarındaki sıralamanın artırılması amaçlanmaktadır.

 

Black hat SEO araçları bir sayfanın SERP (arama motoru sonuç sayfaları) kısmındaki sıralamasını in-organik olarak iyileştirmek için aldatıcı ve etik olmayan teknikleri kullanır. Bu uygulamalar arama motorlarının hizmet şartlarına aykırıdır ve sitenin arama motorundan ve bağlı sitelerden yasaklanmasına neden olabilir.

 

Black Hat SEO tanımını daha iyi anlamak için şöyle bir tanımlama yapmak mümkündür; Spam dizini oluşturma şeklinde arama motoru dizinlerinin kasıtlı olarak manipüle edilmesi olarak tanımlanır. İndeksleme sisteminin amacı ile tutarsız bir şekilde indekslenen kaynakların ilgisini veya önemini değiştirmek için bağlantı kurma ve ilgisiz cümleleri tekrarlama gibi bir dizi yöntemi içerir.

 

Genel SEO teknikleri söz konusu olduğunda üç farklı form vardır. Bu terimler bir web sitesine veya sayfaya gelen trafiği artırmak için SEO’yu kullanmanın birçok farklı yolunu sınıflandırmak için kullanılan terimlerdir. Bunlar şöyledir;

 
  • White hat SEO
  • Grey hat SEO
  • Black hat SEO
 

White Hat SEO: White hat SEO, arama motorları için tasarlanmış ve aynı zamanda arama motorlarının onaylanmış şart ve koşullarına uygun SEO taktiklerini uygulamaya odaklanır.

 

Black Hat SEO: Black hat SEO nedir dediğimizde sayfa içeriğiyle ilgisi olmayan anahtar kelimeler için sayfaları haksız bir şekilde sıralamak için arama motoru algoritmalarını oynamaya odaklanır. Ayrıca, siyah şapka SEO teknikleri, kaliteli içerik sunmak yerine web sitesi trafiğini artırmak için web sitesi tarayıcılarını manipüle etmeye odaklanabilir.

 

Grey Hat SEO: Grey Hat SEO tekniği ortada bir yere düşer ve hem beyaz şapka hem de siyah şapka yöntemlerini içeren stratejiler uygular. Gri şapka taktiği kullananlar, istemeden veya bilmeyerek bazı yönergeleri veya etik standartları ihlal edebilirken, black hat seo kadar illegal değildir.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 
İlgili İçerik; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri 



Black Hat SEO Nedir

 

Black Hat SEO Zararları Nelerdir?

 

Blackhat seo örnekleri dediğimizde yaygın örnekleri arasında görünmez metin kullanımı, giriş sayfaları, anahtar kelime doldurma, sayfa değiştirme veya bir sayfaya alakasız anahtar kelimelerin eklenmesi sayılabilir. Bu tekniklerin her biri, herhangi bir işletme web sitesine nasıl zarar verebileceklerine dair bilgilerle birlikte aşağıda tanımlanmıştır.

 

Görünmez metin: Görünmez metin, arama motorlarının okuyabildiği ancak kullanıcıların okuyamadığı herhangi bir metindir. Bu, black hat seo kullanıcılarının birden fazla anahtar kelimeyi hedeflemesine ve sayfaya metin gizleyerek SEO'yu geliştirmesine olanak tanır.

 

Görünmez metinler sayfa kopyasına yansıtılmayan ek anahtar kelimeler içerir ve arama motorlarını bu sayfaları daha üst sıralara koymaları için aldatır. Bununla birlikte, modern arama motorları, spam taktiklerini tespit etmede çok hızlıdır.

 

Giriş sayfaları: Giriş sayfaları, bir web sitesinde anahtar kelimelerle yüklenen ancak sayfa içeriği zayıf olan sayfalardır. Bu sayfalar, arama motorlarını sayfada anahtar kelimeyle ilgili kaliteli içerik olduğuna inandırmak için tasarlanmıştır. Blackhat seo araçları giriş sayfalarına genellikle belirli bir sektörde birden fazla konu arayan kullanıcıları çekmek için görünmez metinler eklenmesidir.

 

Anahtar kelime doldurma: Anahtar kelime doldurma, sayfa kopyasına gereksiz miktarda anahtar kelime yerleştirilmesi şeklinde uygulanır. Black hat seo teknikleri bakımından anahtar kelime belirli kelimelerin web sitesi kullanıcıları için tutarsız ve okunamaz hale geldiği noktaya kadar aşırı kullanılması bakımından zengin anahtar kelime içeriğinden farklıdır. Örneğin, içeriğiniz boyunca bir anahtar kelimeyi beş ila altı kez uygulamak, kabul edilebilir White hat SEO olarak kabul edilmektedir.


Sayfa değiştirme: siyah şapka SEO tekniğinin kullanıcıları, sayfa sıralamasını korumak için sayfa başlığını, meta açıklamasını ve URL’yi aynı tutar, ancak sayfa içeriğini değiştirir. Hızlı web sitesi trafiği elde etmenin bir yolu gibi görünse de sayfa değiştirme büyük bir ihlal olarak kabul edilir ve sonuç olarak arama cezalarına neden olabilir.

 

İlişkisiz anahtar kelimeler: İlgisiz anahtar kelimeler, sayfadaki içerikle çok az veya hiçbir ilgisi olmayan bir sayfaya doldurulmuş anahtar kelimelerdir. Bu alakasız kelimeler, içerik ilgili olmasa da pek çok farklı kullanıcıyı sayfaya çekmek için kullanılmaktadır.

İlişkisiz anahtar kelimeler yukarıda bahsedilen tüm siyah şapka seo teknikleri ile eşleştirilir ve sitelere zarar veren bir yöntemdir.

 

İlgili İçerik; Meta Açıklaması Nedir, Neden Önemlidir?


İlgili İçerik; Ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcıları 



Black Hat SEO Zararları Nelerdir

 

Black Hat SEO Kullanmanın Sonuçları Nelerdir?

 

Black hat seo teknikleri kullanmanın kanıtlarını gösteren çoğu sayfa için görüntülenmesini engelleyebilecek "alan adı kara listeye alma" gibi alan cezaları olası olabilmektedir. Sonuç olarak organik trafik alma olasılığı da düşecektir. Black hat seo araçları kullanımı site trafiğinin de düşmesine neden olmaktadır. Bu nedenle black hat SEO, web sitenize gelen trafiği artırmanın hızlı bir yolu gibi görünse de önerilmemektedir.

 

Arama motorları tarafından yakalanma riskinin yüksek olduğu ve yasaklanmanın zararlı etkileri göz önüne alındığında, black hat SEO etik bir yol olarak görünmez ve dijital pazarlama teknikleri arasında tercih edilmemektedir.

 

Black hat seo kullanıcılarının uzun vadeli bir başarı sağlayamadığı belirtilirken arama motoru algoritmalarına yakalanmaları da oldukça hızlı olmaktadır. Sonuçlar arasında sıralama cezaları, sitenin "oylama" gücünün kaldırılması, eksik dizin oluşturma gibi kötü sonuçlar doğurabilmektedir.


İlgili İçerik; SEO Analizi Nasıl Yapılır?


İlgili İçerik; E-ticaret SEO Teknikleri 



Black Hat SEO Sonuçları Nelerdir

 

E-ticarette Black Hat SEO Nedir?

 

Siyah şapka seo nedir konusuna değindiğimizde e-ticarette black hat seo konusu da merak edilmektedir. E-ticaret siteleri riske girmemek, sitelerine zarar vermemek için white hat seo tekniklerinden şaşmamalıdır. Black hat seo teknikleri e-ticaret sitelerine zarar vererek güven problemleri yaşatabilir.

 

 

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax