Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dijital Pazarlama Terimleri Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

Dijital pazarlama, firma ya da markanızın dijital ortamlardaki pazarlama süreçlerini kapsıyor. İnteraktif pazarlamadan e-marketing'e, online pazarlamadan web pazarlamaya kadar farklı isimler ile de bilinen bu alan içerisinde yazılım terimleri veya internet terimleri ile karşılaşabiliyorsunuz. Bu sektör içerisindeyseniz ya da yeni giriş yaptıysanız, bazı pazarlama terimleri hakkında bilgi sahibi olamayabiliyorsunuz. Ancak her geçen gün gelişen bir sektör olması ile bilinirliği artan dijital pazarlama alanındaki terimleri öğrenmek ve internet terimleri nelerdir sorusuna cevap bulmak sizlere fayda sağlayabiliyor.

 

Dijital Pazarlama Terimleri Nelerdir?

 

İlgili İçerik: E-ticarete Yeni Başlayanlara Pazarlama Önerileri

 

 

E-Ticaret ve Pazarlama Terimleri

 

 

  • B2B (Business-to-Business): Firmalar arası satış yapma işlemlerini tanımlama için kullanılıyor. Eğer ürününüz bilinen ve önde gelen markalara satılıyorsa ve müşterileriniz bu firma veya şirketlerse B2B anlayışlı bir çalışma gerçekleştiriyorsunuz.
  • B2C (Business-to-Consumer): E-ticaret terimleri arasında yer alan bu terim ise tüketicilere doğrudan satış yapan bir şirketiniz varsa, onu kapsıyor demektir. Online alışveriş siteleri buna örnek olarak gösterilebilecek alanlar oluyor. Bu platformlar arasında satış yapıyorsanız ve fatura tüketiciye kesiliyorsa B2C işlem yapıyor oluyorsunuz.
  • Hemen Çıkma Oranı: Web sitenize giriş yapan ve hemen çıkan kişilerin yüzdesini tanımlayan bir terimdir. Bu oran genelde dönüşüm oranlarının düşük olmasına yol açıyor. Bu nedenle de kimse sitenizde yeteri kadar uzun süre kalmıyor ve içeriklerinizi okumuyor. Bu da içeriklerin dikkat çekmediğini gösteriyor.
  • Call to Action: Pazarlama terimleri sözlüğü içerisinde belki en biliniyor olanıdır. Harekete geçirme oranı olarak bilinen terim, web sitesi ziyaretçisini yönlendirmeye ve müşteri haline gelmeye teşvik eden düğme, resim, metin veya web bağlantısı oluyor.
  • Clikthrough Rate (CTR): Web sitenizin belirli bir bölümünden başlayarak pazarlama kampanyanızın sonraki aşamasına kadar ilerleyen kitlenin yüzdesidir.

 

 

Sosyal Medya Terimleri

 

 

  • İçerik: Pazarlamayla birlikte varlığını sürdürüyor olan içerik meşgul olma ve paylaşma ile doğuyor. Genelde blog, sosyal medya gönderisi, video, fotoğraf ya da podcast olarak karşılaşılıyor.
  • Conversion Rate: Web sayfanızda istenen işlemleri tamamlayan kişilerin oranını gösteriyor. Form doldurma, facebook ya da Instagram beğenisi alma gibi durumlar buna örnek olarak gösterebiliyor. Bu aynı zamanda facebook terimleri arasında da gösterilebilen bir terim oluyor.
  • Hashtag: Anahtar kelime öbeği olarak bilinen hashtag, çoğu sosyal medya uygulamasında hem sizin hem de okuyucuların bağlantı kurmasını ve bir içerik hakkındaki konuşmaları takip etme yoludur. Sosyal medya terimleri arasında ilk sırada yer alan hashtag, günümüzde dijital pazarlama alanında da sıkça kullanılıyor.
  • Inbound Marketing: Hedef kitlenin ilgisini çekecek yöntemler ile online platformlardan müşteri yaratmanızı sağlayan pazarlama aracı olarak biliniyor.
  • Anahtar Kelime: ‘’Anahtar kelime öbekleri’’ olarak da adlandırılan terim, herhangi bir web sayfasının arama motorları tarafından arama sonuçlarında dizine eklediği konular oluyor.



Sosyal Medya Terimleri

 

Dijital Pazarlama Terimleri

 

 

  • Arama Motoru Optimizasyonu (SEO): Web sayfanızın arama sonuçlarında hangi noktada görüneceğini geliştiren bir pratiktir. SEO terimleri arasında en biliniyor olanıdır.
  • İçerik Pazarlama: Şirketinizin dijital kanallarını kullanarak müşteri çekmek ve mevcut kitleyi de korumak amacıyla paylaşımda bulunmaya verilen bir ad oluyor. E-posta yoluyla, sosyal medya ya da kendi web siteniz üzerinden paylaştığınız blog yazısı, rapor, video veya veri grafikleri bu terim içerisine dâhil oluyor. Ayrıca dijital reklam terimleri arasında yerini koruyan bir teknik oluyor.
  • Viral İçerik: Dijital pazarlama terimleri arasında yer alan bu terim ise paylaşım yolu ile web genelinde popüler olan bir içerik parçasını tanımlamak üzere kullanılıyor.
  • Advertorial: Haber görünümlü reklam olarak bilinen ve reklam terimleri arasında bulunan bir terimdir.
  • Cross Marketing: Çapraz pazarlama olarak dijital pazarlama sözlüğü içerisinde yer alan ve birçok firma tarafından pazarlama alanında daha fazla satış elde edebilmek için yapılan kampanyalar ve içerikler olarak biliniyor.

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax