Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dijital Ürün Satmak: Dijital Ürün Nedir?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

E-ticaret firmaları genellikle internetten ürün ve hizmet satışı yapmaktadır. İşletmelerin sattığı ürünler ise;

 
  • Fiziksel Ürünler
  • Dijital Ürünler
 

Olarak ikiye ayrılmaktadır. Fiziksel ürünler el ile tutulabilen ve göz ile varlığı görülen ürünler iken dijital ürünler ise herhangi bir formda olmayan ve online satılan ürünlere verilen isimdir.

 

Dijital ürün satışı yapmak her e-ticaret firmasının depo, kira, fatura gibi e-ticaret yapma masraflarını azaltmaktadır. Bu nedenle günümüzde birçok işletme fiziksel ürünler ile beraber online olarak satabilecekleri dijital ürünleri de satmaktadır.

 

Dijital Ürün Nedir ? İnternetten Dijital Ürün Nasıl Satılır adlı bu yazımızda sizlere internetten dijital ürün satışı hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve e-ürün satışı için internet sitesi açarak anında satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret ile Kişiye Özel Ürünler Nasıl Satılır?

 

Dijital Ürün Nedir? İnternetten Dijital Ürün Nasıl Satılır?

 

Dijital Ürün Satmanın Avantajları

 

İnternetten Dijital Ürün Satmanın Avantajları oldukça büyüktür. Kişiler kendi emek ve zamanları ile ürettiği dijital ürünleri satarak birçok avantajdan yararlanabilmektedir. Dijital Ürün Satmanın Avantajları şunlardır;

 
  • Dijital ürün satışı için kurulan e-ticaret sitelerinin hizmet bedeli oldukça düşüktür.
  • Dijital ürünler sürekli geliştirmeye açık ürün gruplarıdır.
  • Dijital ürünler yalnızca bir kere üretip istediğiniz kadar satmanız mümkündür.
  • Dijital pazarlama stratejinizi iyi bir şekilde geliştirerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Dijital ürünler daha kolay kişiselleştirilebilen ürün grupları olduğu için bu tür ürünler satarak kişiselleştirilmiş ürünler satabilirsiniz.
  • Dijital ürünleri istediğiniz herhangi bir platformdan üretebilirsiniz.
  • Dijital ürünleri müşterilerinize e-mail, bulut depolama, dosya paylaşım siteleri ile anında iletebilirsiniz. Kısacası dijital ürün satışı yaparken herhangi bir kargo firması ile anlaşmanıza gerek bulunmamaktadır.
  • Ürettiğiniz dijital ürünleri yurtdışı satış sitelerinde satarak döviz geliri elde edebilirsiniz.
  • Dijital ürün satışı yapabileceğiniz birçok platform bulunmaktadır.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız sizler de e-ticaret ile internetten dijital ürün satışı yapabilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

İnternetten Dijital Ürün Satmanın Avantajları

 

Dijital Ürün Fikirleri

İnternetten satışını yapabileceğiniz birçok dijital ürün fikri bulunmaktadır.

 
  • Şablon Dosyaları ( Özgeçmiş şablonu, rapor şablonu, e-posta şablonu)
  • Elektronik tablolar ( Excel ya da Google Tablolar ile hazırlanan)
  • Dijital sanat ürünleri ( İllüstrasyonlar vb.)
  • Yazı tipleri
  • Planlayıcılar ( Ders Çizelgesi, Spor Çizelgesi, Günlük Aktivite Çizelgesi)
  • Online Eğitimler
  • Podcastler
  • Elektronik Kitaplar
  • NFT Görseller
 

İnternetten satılabilecek dijital ürün fikirleridir. Genellikle bu ürünleri satmak isteyen kişiler kendi e-ticaret siteleri üzerinden ya da belirli platformlardan satış yapabilmektedir.

 

Sizler de yukarıda paylaştığımız dijital ürün fikirleri gibi ürünleri üreterek internetten satmaya başlayabilir ve böylece gelirlerinizi kolayca arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023

 

Dijital Ürün Fikirleri Nelerdir

 

İnternetten Dijital Ürün Nasıl Satılır?

 

Dijital ürün satışı yapmak isteyen herkesin bir e-ticaret sitesi kurması ya da belirli e-ticaret pazaryerlerinden mağaza açması gerekmektedir. Genellikle kişi ve işletmeler kendi mağazalarını hayata geçirerek internetten dijital ürün satışı yapmaya başlayabilmektedir. Fakat e-ticaret sitesi kurmak istemeyenler ise ETSY gibi yurtdışı e-ticaret pazaryerlerinde bir mağaza açarak dijital ürün satışı yapabilmektedir.

 

Kısacası hem e-ticaret siteleri hem de e-ticaret pazaryerleri kendi ürettiğiniz dijital ürünleri satabileceğiniz platformlardır. Fakat bu platformlardan da satış yapabilmek için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartlar daha çok e-ticaret yapabilmek için gerekli olan şirket kuruluşu, iş planı hazırlama, e-ticaret sitesi tasarımı vb. şartlardır.

 

İnternetten Dijital Ürün Nasıl Satılır

 

Şirket Kuruluşunuzu Yapın

 

İnternetten hangi ürünü satarsanız satın yaptığınız her satışı yasal olarak yapmak için bir şirketiniz olması gerekir. Çünkü internetten sattığınız her dijital ürün için bir fatura kesmeniz ve devlete belirli vergiler ödemeniz gerekmektedir. Bu nedenle dijital ürün satmak isteyen kişilerin şirket kuruluşu yapması gerekiyor.

 
  • Şahıs Şirketi
  • Limited Şirket
  • Anonim Şirketi
 

Gibi şirket türleri dijital ürün satışı yapmak isteyenler tarafından en çok kurulan şirket türleri olarak biliniyor. Genellikle kişiler gelecekteki hedeflerine ve sermayelerine göre şirket kuruluşu gerçekleştiriyor. Sizler de bunları göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve hangi şirket türünü kurmanız gerektiğine daha kolay karar verebilirsiniz.

 

Dijital Ürün Şirket Kuruluşu Nasıl Yapılır

 

Dijital Ürün Satmak İçin Site Kurulumu

 

Dijital ürün satmak için genellikle şirket kuruluşunun ardından kişiler kendilerine ait bir e-ticaret sitesi kuruyor. Çünkü markalar e-ticaret siteleri üzerinden komisyon ödemeden daha karlı bir şekilde satış yapıyor.

 
  • Açık Kaynak Kodlu Alt Yapılar
  • Hazır E-ticaret Paketleri
  • E-ticaret Sitesi Yazdırma
 

Gibi yöntemler e-ticaret sitesi kurarken kullanılıyor. Fakat bu yöntemlerin birbirine göre belirli avantajları ve dezavantajları bulunuyor.

 
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar her ne kadar ücretsiz bir şekilde e-ticaret sitesi kurmanızı ve dijital ürün satmanızı sağlasa da modül, yazılım ve geliştirme masrafları ilk dönemde ihtiyaç duyacağınız sermayeyi arttırıyor.
  • E-ticaret sitesi yazdırarak dijital ürün satışı yapmak e-ticarete başlama sürenizi oldukça çok uzatıyor.
  • Hazır e-ticaret paketleri yıllık maliyetleri olan alt yapılar olarak bilinse de hızlı bir şekilde sitenizi kurmanıza ve satışa başlamanıza olanak sağlıyor.
 

Kısacası internetten hızlı bir şekilde dijital ürün satışı yapmak isteyen kişiler daha çok hazır e-ticaret paketleri ile e-ticaret sitelerini kullanmayı tercih ediyor.

 

İlgili İçerik; Kişiye Özel Pazarlama ile Müşterilerinizi Etkileyin

 

Dijital Ürün Satmak İçin Site Kurulumu

 

Dijital Ürün Satışı Yapılacak Siteler

 

Dijital ürün satışı hem e-ticaret siteniz hem de belirli siteler üzerinden yürütebileceğiniz ticari bir faaliyettir. Günümüzde kendi markalarını yaratmak ve daha fazla gelir elde etmek isteyen kişiler her ne kadar kendi sitelerini kurmayı tercih etse de bununla beraber satışlarını desteklemek için farklı platformlardan da satış yapmaktadır.

 
  • ETSY; Dijital ürün satışı yapılabilecek sitelerden ilki olan etsy daha çok tasarım, vintage ve dijital ürün kategorilerinde satış yapılan bir pazaryeridir. Bu platform üzerinden dijital ürün satmak isteyen kişilerin tüm ürünlerini kendileri tasarlaması gerekmektedir.
  • OpenSea; Dijital ürün olarak NFT Sanat eserleri satmak isteyen kişilerin kullanabileceği platformlardan birisidir. Bu platform üzerinden satış yapan kişiler kripto paralar ile ödeme almaktadır.
  • Shutter Stock; Stok fotoğraf sitesi olarak bilinen Shutter stock fotoğraf ve videoya ilgi duyan kişilerin çektiği fotoğraf ve videoları satabileceği bir platformdur.
  • UDEMY; Bir eğitim sitesi olarak bilinen UDEMY, online eğitim sitesidir. Bir konu hakkında bilgi sahibi olan ve tecrübeleri bulunan kişiler bu platform üzerinden eğitici hesabı açarak ve eğitim videoları yükleyerek ürün satışı yapabilmektedir.
  • Amazon; Elektronik kitap, müzik ve sanat eseri satabileceğiniz amazon dünyanın en büyük pazaryeri platformudur.
 

Sizler de dijital ürün satılacak sitelerde kendinize ait bir mağaza yada profil açabilirsiniz mağazanızı ve profilinizi oluşturduktan sonra satmak istediğiniz ürünleri ekleyebilir ve dijital ürünler satarak gelir elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra kendinize ait bir e-ticaret sitesi kurarak da ürün ve hizmet satışınızı yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; ETSY'de Satış Yapma Rehberi

 

İlgili İçerik; Amazon'da Satış Yapmak Hakkında 3 Önemli Madde

 

Dijital Ürün Yapılacak Siteler

 

E-ticaret’te Ticimax Ayrıcalığından Yararlanın

 

Dijital ürün satmak için e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız sizler de Kalitesi ve güvenliği ISO Belgeleri ile kanıtlanan Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih ederek e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret paketlerinde bulunan özellikler ile e-ticaret işinizi geliştirebilir ve sektörde başarılı isimler arasında yer alabilirsiniz.

 

Amazon, Ebay gibi pazaryeri platformları üzerinden dijital ürün satmak istiyorsanız pazaryeri entegrasyonlarından yararlanabilir ve mağazanızı profesyonel bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax