Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dolap Uygulaması Nedir? Dolap Komisyon Oranları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Dolap Trendyol güvencesiyle hayata geçirilen bir ikinci el satış platformudur. Belirli bir komisyon karşılığında ikinci el ya da hiç kullanılmamış ürünler satılabilmektedir. Dolap’a üye olmak ve ürün eklemek tamamen ücretsizdir. Satış gerçekleştiğinde bir komisyon kesilmektedir. Yazımızda Dolap komisyon oranları hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.



Dolap Komisyon Oranları

 

Dolap Nedir?

 

Dolap, Trendyol güvencesi ile ikinci el alışverişe imkan tanıyan Türkiye'nin lider ikinci el platformudur. Milyonlarca kullanıcı hiç kullanmadığı ya da artık ihtiyaç duymadığı ürünlerini bu platformda en uygun fiyatlardan satışa sunar. “İkinci el alışverişin adresi” sloganıyla yoluna devam etmektedir. Dolap uygulamasını indirerek alışveriş yapmak ya da ürün yükleyerek satış yapmak mümkündür.

 

Dolap Nedir

 

Dolap’ta Hangi Ürünler Satılır?

 

Kadın & erkek giyim, dekorasyon, anne bebek, ev elektroniği, ayakkabı, çanta, aksesuar başta olmak üzere yüzlerce kategoride sahibinden milyonlarca ürüne Dolap’ta ulaşmak mümkündür.

 

Dolap Satılacak Ürünler

 

Dolap’tan Nasıl Alışveriş Yapılır?

 

Trendyol mobil uygulamasında karşınıza çıkacak tüm 'İkinci El' ya da 'Sahibinden Al' ibaresi içeren alanlara tıklayarak, telefonunuzdan App Store ya da Play Store’dan Dolap platformuna ulaşabilirsiniz. Aradığınız ürün seçeneklerine daha hızlı ulaşmak için kategori, marka, beden, fiyat ve renk filtrelerini kullanabilirsiniz. Beğendiğiniz ürünleri favorilerinize ekleyerek ürünün fiyatı düştüğünde haberdar olabilir, üstelik dilediğiniz zaman geri dönüp ürünü sepetinize atabilirsiniz.

 

Satın alım işleminizi tamamladığınızda siparişiniz otomatik olarak Dolap satıcısına bildirilir ve ödemeniz havuzda bekletilir. Siparişinizin durumunu 'Hesabım' sayfasındaki 'Dolap'tan Aldıklarım' sekmesinden takip edebilirsiniz. Dolap satıcısı ürününüzü kargoya verir. Siparişinizin kargoya verilme tarihinden 3 iş günü sonra siparişiniz otomatik olarak onaylandı statüsüne geçer ve satıcıya ödemesi ulaşır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

Dolapta Nasıl Alışveriş Yapılır

 

Dolap’ta Nasıl Satış Yapılır?

 

Dolap uygulamasını; Play Store, App Store ya da AppGalery'den indirip hiç kullanmadığınız ya da artık ihtiyaç duymadığınız ürünleri hem Dolap hem de Trendyol uygulamasına yükleyebilirsiniz. Ürün satışı yapıldıktan sonra kargolama süreci başlayacaktır. Ürün satın alındığında satıcıya bilgilendirme mesajı gelmektedir. Mesajda satılan kıyafetin ne olduğu ve kargo kodu görüntülenmektedir. Kargoyu olabildiğince kısa sürede hazırlayıp, vermeniz ve kargo takip numarasının da karşı tarafa iletilmesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler

 

Dolap Nasıl Satış Yapılır

 

Dolap’tan Alınan Ürünler İade Edilebilir Mi?

 

Dolap’tan alınan bir ürün fotoğraflarda gösterildiği gibi değilse, belirtilmeyen bir hasarı varsa ya da satış sayfasındaki özellikleri ile uyuşmuyorsa Dolap uygulaması üzerinden iade talebi oluşturabilirsiniz. İade talepleri ürün kargoya verildikten sonraki 3 iş günü içinde oluşturulmalıdır. İade oluşturmak için sipariş detay sayfasından iade talebi oluşturabilirsiniz. Beden olmadığı ya da beğenilmediği için iade etmek ise mümkün değildir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir, Nasıl Çalışır?

 

Dolap İade Var Mı

 

Dolap Komisyon Oranları Nasıldır?

 

Dolap’ta kademeli komisyon modeli uygulanmaktadır. Ürün yüklemek tamamen ücretsizdir. Satılan ürün başına belirli komisyon bedelleri alınmaktadır. Ödenilen maksimum komisyon bedeli 200 TL’dir. Kargo ücreti ise satıcının tercihine bağlı olarak alıcı ya da satıcı öder olarak seçilebilmektedir. Alıcı öder kargo seçeneği ve 2000 TL üstü ürünlerde sabit komisyon uygulanmaktadır. Komisyon bilgilerine aşağıda yer verdik.

 
  • 0 - 49 TL arası ürünlerin satışı için 5,99 TL komisyon
  • 50 - 99 TL arası ürünlerin satışı için 7,99 TL komisyon
  • 100 - 249 TL ve üzeri ürünlerin satışı için 9,99 TL komisyon
  • 250 - 499 TL ve üzeri ürünlerin satışı için 11,99 TL komisyon
  • 500 - 3499 TL ve üzeri ürünlerin satışı için %5 komisyon
  • 3500 ve üzeri ürünlerin satışı için 200 TL komisyon
 

Dolap Komisyon Oranları Nasıldır

 

Dolap Komisyon Hesaplama

 

Satışa çıkartılan ürün 110 TL ve 100 TL lik teklifi kabul edip 10 TL’lik satıcı kuponu uygulandıysa, yüzde 10 komisyon uygulanarak kazanç 90 TL olarak sipariş tamamlandığında Dolap Hesabına aktarılır. Eğer ürün kargo bedava olarak satışa çıkartıldıysa kargo paket boyutuna göre, kargo ücreti kazancından çıkartılarak kazanç sipariş tamamlandığında Dolap Hesabına aktarılmaktadır.

 

İlgili İçerik; Trendyolda Mağaza Açma Rehberi

 

Dolap Komisyon Nasıl Hesaplanır

 

Kademeli Komisyon ile Dolap Kazanç Arttırma Yolları Nelerdir?

 

2000 TL ve üzeri ürünlerde sabit komisyon uygulanmaktadır. Bu nedenle yüksek fiyatlı ürünlerdeki kazanç da artmaktadır. Örneğin 1500 TL’lik bir ürün satışı gerçekleştirildiğinde kazanç 1300 TL olacaktır.

 

Bir diğer taktik ise satışları arttırmak için kampanyalara katılmaktadır. Kampanyalara katılmak hem ürünlerinin daha hızlı satılmasını hem de satışlarının artmasını sağlar. Güvenilir satıcı rozeti kazanmak satış oranını arttırmaktadır. İptal oranlarının minimumda tutulması, ürünlerin hızlı kargolanması ve güvenilir satıcı rozeti kazanılması oldukça önemlidir. Ürününü beyaz zeminde aydınlık ortamda fotoğraflanması görüntülenme sayısını arttırmaktadır. Öte yandan ürünün ön, yan, arka, kuşbakışı olmak üzere toplam 4 açıdan fotoğrafını eklemek de öne çıkmayı 4 kat arttıran etmenlerdendir.

 
Dolap Ne Kadar Kazanılır

 

Dolap’ı Tercih Etmenin Avantajları Nelerdir?

 

Dolap platformu ikinci el ürünleri alıcılarla buluşturan bir pazaryeri platformu olarak karşımıza çıkmaktadır. Alışılmışın dışında olarak bu kez ikinci el ürünlerin satışı yapılabildiği gibi etiketli hiç kullanılmamış ürünlerin satışını yapmakta mümkün olmaktadır. Bir diğer avantaj ise sürekli olarak güncelleme yapılmasıdır. Dolap’ı tercih etmenin bir diğer avantajı ise sevilen markaların ürünlerine sezon fiyatlarından çok daha uyguna sahip olabilme fırsatıdır. Alınmış fakat hiç kullanılmamış, etiketi üzerinde ürünlere ikinci bir şans vermede Dolap iyi bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece kıyafet değil pek çok ürünün de satıldığı uygulamada ev, yaşam, anne, bebek, moda ve daha pek çok ürüne uygun fiyatlı olarak ulaşmak mümkün olmaktadır. Dolap’ın bir diğer avantajı ise türkiye’de olmayan marka ve koleksiyonlara da ulaşabilme imkanıdır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax