Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Altyapısı Paket Seçme Rehberi

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret sitesi kurmak isteyen markalar genellikle profesyonel hareket etmek için hazır e-ticaret paketleri ile çalışmayı tercih eder. E-ticaret altyapısı, e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren ya da gösterecek olan markaların hızlı bir şekilde site kurmasını ve profesyonel bir şekilde hareket etmesini sağlayan paketlerdir.

 

E-ticaret’in oldukça kapsamlı bir sektör olduğu düşünüldüğünde markaların operasyon, reklam, muhasebe ve site yönetimi gibi konularda hızlı aksiyon alınmasını sağlayacak e-ticaret altyapılarını seçmeleri gerekmektedir. Aksi halde doğru e-ticaret altyapısı seçmeyen markalar süreçlerini yönetmekte zorluk çekmekte ve bu da markaların başarısız olmasına neden olmaktadır.

 

E-ticaret sitesi kurmak ve bu sektörde profesyonel hareket ederek başarılı olmak isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız E-ticaret Altyapısı Paket Seçme Rehberi adlı bu yazımızda e-ticaret altyapısı, e-ticaret altyapısı seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber sizlerin e-ticaret altyapısı nasıl seçilir sorusunu da yanıtlandıracağız. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve markanıza en uygun e-ticaret altyapısını nasıl seçebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Hemen İnceleyin E-ticaret Paketleri
 

Hemen İnceleyin Ticimax Özellikleri

  E-ticaret Altyapısı Paket Seçme Rehberi

 

E-ticaret Altyapısı Nedir?

 

E-ticaret altyapısı, Ticimax gibi genellikle teknoloji, yazılım ve bilişim alanlarında faaliyet gösteren firmalar tarafından oluşturulan ve e-ticaret sitesi kurmaya yarayan altyapılardır. E-ticaret altyapıları çoğu zaman belirli özellikler dahilinde farklı paketler olarak satılmaktadır. 


E-ticaret Altyapısı Nedir?

 

E-ticaret Paketi Nedir?

 

E-ticaret paketi, online alışveriş sitesi kurmak isteyen markaların satın aldığı e-ticaret altyapılarına verilen isimdir. E-ticaret paketleri kapsadığı özellikler ve fiyatlar bakımından birbirinden ayrılmaktadır.

 

Genellikle özellikler genel özellikler, altyapı içerisinde bulunan modüller, entegrasyon türleri gibi birçok konu bakımından farklılık gösterir. E-ticaret altyapılarının paketler halinde satışa sunulması da e-ticaret için yeterli sermayesi bulunmayan kişi ve işletmelerin daha kolay bir şekilde bütçelerine uygun bir şekilde site kurmalarını sağlar.


E-ticaret Paketi Nedir?

 

E-ticaret Altyapısı Paket Seçmede Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

E-ticaret altyapısı kullanarak e-ticaret sitesi kuracak olan kişi ve işletmelerin ihtiyaçlarına uygun ve bütçe dostu e-ticaret altyapısı paket seçmesi gerekir. Fakat bu noktada e-ticaret altyapı paketleri içerisinde yer alan belirli özelliklerin de göz önünde bulundurulması oldukça önemlidir.

 
  • E-ticaret Altyapısının Güvenilirliği
  • E-ticaret Altyapısı İçinde Yer Alan Genel Özellikler
  • E-ticaret Altyapısında Yer Alan Modüller
  • E-ticaret Entegrasyon Türleri
  • E-ticaret Altyapısının Sağladığı Avantajlar
  • SEO Uyumluluğu
  • Kampanya Türleri
  • Müşteri Desteği
 

E-ticaret altyapısı paket seçimi yapacak olan kişi ve işletmelerin göz önünde bulundurarak paket seçimi yapması gereken konulardır. Burada özellikle her markanın kalitesini ispatlamış e-ticaret altyapısı seçmesi gerekir. Çünkü bir marka haline gelmiş e-ticaret altyapıları e-ticaret süreçlerinizi daha kolay bir şekilde yönetmenize yardımcı olurken profesyonel bir şekilde hareket etmenizi de sağlamaktadır.

 

E-ticaret Altyapısı Paket Seçmede Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

E-ticaret Altyapısının Güvenilirliği

 

E-ticaret altyapısı nasıl seçilir diyorsanız bu noktada ilk önem vermeniz gereken şeyin güvenilir bir e-ticaret altyapısı ile çalışmak olduğunu bilmelisiniz. Günümüzde kişi ve işletmelerin e-ticaret sitesi kurmasını sağlayan birçok altyapı bulunsa da özellikle birçok altyapının kaliteli hizmet vermediği bilinmektedir. Aslına bakıldığında da kaliteli ve profesyonel bir hizmet almamak e-ticaret altyapı paketlerinden gereken verimi almanızı olumsuz etkilemektedir.

 

E-ticaret altyapıları genellikle belirli standartlara göre oluşturulan altyapılardır ve güvenilirlikleri belirli sertifikalar ile ön plana çıkarılmaktadır. ISO 22301, Iso 20000-1, ISO 27001 sertifikaları bir e-ticaret altyapısının güvenilir olup olmadığını anlamanız konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Bu noktada e-ticaret altyapısı paket seçimi yapacak olan markalar Ticimax gibi güvenilirliği ISO belgeleri ile doğrulanmış e-ticaret altyapılarını kullanmayı tercih etmelidir. Böylece güvenli bir e-ticaret sitesi kurabilir ve e-ticarette daha başarılı olabilirsiniz.


E-ticaret Altyapısının Güvenilirliği

 

E-ticaret Altyapısında Yer Alan Genel Özellikler

 

E-ticaret altyapısı paket seçimi esnasında e-ticaret paketlerini incelerken ve karşılaştırırken paketlerin birbirlerinden belirli özellikler bakımından farklılaştığını görmeniz mümkündür.

 
  • Referanslar
  • Destek Hizmeti
  • E-ticaret Eğitimleri
 

Genellikle bir e-ticaret paketlerinin birbirinden farklılaşmasını sağlayan genel özelliklerdir. Bu noktada markalar ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hareket etmeli ve e-ticaret altyapısı paket seçiminde genel özelliklere göre kullanacağı altyapılara karar vermelidir.
 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?



 

İlgili İçerik; E-ticaret Yazılım Altyapınızı Değiştirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  E-ticaret Altyapısında Yer Alan Genel Özellikler

 

E-ticaret Altyapısında Yer Alan Modüller

 

E-ticaret altyapısı paketleri içerisinde markaların e-ticaret süreçlerini kolaylaştıran belirli modüller bulunmaktadır.

 
  • Mobil Uyumlu Yönetim Paneli
  • İçerik Yönetim Modülü
  • Güçlü Raporlama Modülü
  • İstek Listesi
  • Ticket Yönetimi
  • Ürün Güncelleme Modülü
  • B2B Satış Modülü
  • Ürün Kişiselleştirme
 

E-ticaret Altyapısında Yer Alan Modüller

 

Gibi modül türleri genellikle e-ticaret altyapısı paketleri içerisinde yer alır. Bu tür modüller markaların e-ticaret süreçlerini yönetmesini kolaylaştırırken operasyonel süreçlerini hızlandırmalarını ve müşteri memnuniyeti artırmalarını da sağlar. Bu yüzden e-ticaret altyapısı seçerken dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de modüllerdir. Bir e-ticaret paketi ne kadar modül içerirse markaların operasyonları o kadar artış göstermektedir.

 

E-ticaret Entegrasyon Türleri

 

E-ticaret altyapı paketleri içerisinde markaların e-ticaret süreçlerinde profesyonel bir şekilde hareket etmesini sağlayan entegrasyon modelleri de yer alır.

 
  • Muhasebe ve ERP Entegrasyonları
  • Pazaryeri Entegrasyonu
  • Ödeme Sistemi Entegrasyonu
  • XML Tedarikçi Entegrasyonu
  • Kargo Entegrasyonu
  • Santral Entegrasyonu
 

Genellikle bir e-ticaret altyapısı içerisinde yer alan modül türleridir. Bu modüllerin sayısı markaların operasyonel süreçlerinde etkili olacağı için e-ticaret altyapısı paket seçme sürecinde her markanın modülleri de incelemesi ve gelişmiş modüllerin bulunduğu e-ticaret altyapılarını kullanması gerekir.


E-ticaret Entegrasyon Türleri

 

E-ticaret Altyapısının Sağladığı Avantajlar

 

E-ticaret altyapıları müşterilerinin belirli ihtiyaçlarını kolaylaştırmak için avantajlar sunmaktadır. Örneğin; 7 gün 24 saat boyunca müşteri desteği, indirimli kargo fırsatı, anında sanal pos, ssl sertifikası gibi avantajlar bunlardan bazılarıdır.

 

E-ticaret altyapısı seçerken dikkat etmeniz gereken bu avantajlar e-ticarette başarılı olmanıza olanak sağlamaktadır. Bu nedenle e-ticaret altyapısı paket seçimi yaparken bu unsurları da göz önünde bulundurarak hareket etmeniz oldukça önemlidir.


E-ticaret Altyapısının Sağladığı Avantajlar

 

SEO Uyumluluğunu Göz Önünde Bulundurun

 

E-ticaret alt yapısı paket seçimi yaparken her kişi ve işletmenin göz önünde bulundurması gereken bir diğer durum da e-ticaret altyapısının SEO uyumluluğudur. Google gibi arama motorlarında organik trafik elde etmek isteyen, rakipleri ile daha kolay rekabet etmeyi hedefleyen her markanın SEO çalışmaları yaptığı bilinir.

 

SEO çalışmalarına harcadığınız emek ve bütçe ne kadar fazla olurla olsun e-ticaret altyapınız bunu desteklemediği ve işinizi kolaylaştırmadığı takdirde aldığınız verim oldukça azalır. Bu nedenle e-ticaret alt yapısı paket seçimi yaparken alt yapının seo uyumlu olup olmadığına ve içerisinde seo modülleri bulundurup bulundurmadığına göz atmanız oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023

 

SEO Uyumluluğunu Göz Önünde Bulundurun

 

Kampanya Türlerini Önemseyin

 

E-ticaret firmaları ürün ve hizmet satışlarını artırmak için belirli dönemlerde e-ticaret kampanyaları düzenlemektedir. Markalar ne kadar fazla kampanya kurgusu yaratırsa hedef kitlelerinin o kadar çok ilgilerini çekmektedir. Bu nedenle e-ticaret altyapısı paket seçimi yaparken altyapınız içerisinde kampanya modüllerinin yer alıp almadığına önem verebilirsiniz. Bununla beraber altyapıda yer alan kampanya türlerini de önemseyebilirsiniz. Böylece e-ticaret firmanızın ürün satışlarını artırmaya yarayacak kampanya kurgularını daha profesyonel bir şekilde hazırlayabilir ve e-ticarette başarılı olabilirsiniz.


Kampanya Türlerini Önemseyin

 

Ticimax E-ticaret Altyapısı ile İstediğiniz Özelliklere Ulaşın

 

E-ticaret altyapısı paket seçimi yaparken sizler de Ticimax e-ticaret altyapısını tercih edin. Ticimax e-ticaret altyapısı içinde yer alan çeşitli modüller sayesinde e-ticaret süreçlerinizi daha profesyonel bir şekilde yürütme fırsatı yakalarken satışlarınızı artırarak e-ticaret sektöründe başarılı firmalar arasında yer alın.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax