Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Firmalarının Kış Sezonuna Hazırlanması İçin Önemli Bilgiler

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

Kış sezonunun başladığı bu dönemlerde e-ticaret firmalarının bu dönemde satışlarını arttırması ve gelir elde etmesi için hazırladığımız bu yazımızda sizlere kış sezonunda e-ticaret sitenizde neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Kış sezonu genellikle havaların soğumaya başladığı aralık ayından başlayarak şubat ayına kadar sürmektedir. Fakat mevsimsel değişimler, küresel ısınma gibi birçok etki göz önünde bulundurulduğunda kış sezonunun aralık ayından önce başladığı ve nisan, mayıs aylarına kadar sürdüğü gözlemlenmektedir.

 

Peki sizler kış sezonuna nasıl hazırlanmalısınız? Gerekli tüm bilgileri E-ticaret Firmalarının Kış Sezonuna Hazırlanması İçin Önemli Bilgiler adlı yazımızın devamında bulur ve aksiyonlarınızı hızlandırarak bu dönemde gelirlerinizi arttırabilirsiniz.



E-ticaret Firmalarının Kış Sezonuna Hazırlanması İçin Önemli Bilgiler

 

E-ticaret Sitenizle İlgili Aksiyonlarınızı Hızlandırın

 

2021 kış sezonunu yaşadığımız bu dönemde e-ticaret firmalarının yapması gereken ilk şeylerden birisi e-ticaret sitesindeki belirli optimizasyonları yapmak olacaktır. Öncelikle e-ticaret sitelerine ürün almak için giren kişilerin ilk dikkat ettiği şeylerden birisinin site hızı olduğu unutmayın. Site hızınız ne kadar hızlı olursa sizler de bu dönemde sitenize giren kişilerin hızlı dolaşmasını ve birçok ürünü görmesini sağlayabilirsiniz.

 

Bu nedenle e-ticaret sitenizin sayfa yüklenme hızı, görsel optimizasyonu gibi birçok işlemini hızlı bir şekilde tamamlamanızda fayda var. Yazılım departmanınız ile görüştükten sonra sizler de bu hızlandırmaları hızlı bir şekilde yapabilir ve gerekli optimizasyonları yaparak sitenizi hızlandırabilirsiniz.

 

E-ticaret Firmalarının Kış Sezonu Website Aksiyonu

 

Sitenizdeki Ürün Çeşitliliğini Arttırın

 

E-ticaret Firmalarının Kış Sezonuna Hazırlanması İçin Önemli Bilgiler yazımızın bu bölümünde e-ticaret sitelerinin kış sezonu için ürünlerini nasıl çeşitlendirmesi gerektiğinden bahsedeceğiz. Bununla beraber sizlere bu sezonda hangi ürünleri e-ticaret sitenize koymanız gerektiği hakkında da bilgiler vereceğiz.

 

Kış sezonunda insanlar birçok kategoride alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Genellikle yapılan alışverişler giyim ürünleri olarak görülse de bu dönemlerde satışların arttığı birçok kategoride ürün bulunmaktadır. Peki kışın hangi ürünler satılır gelin hep beraber bakalım.

 

İlgili İçerik; Türkiye’de En Çok Satılan Ürünler



E-ticaret Firmalarının Kış Sezonu Ürün Çeşitliliği

 

Kış Sezonu Erkek Giyim Ürünler

 

Alışveriş her ne kadar kadınlar ile bağdaştırılmış bir aktivite olsa da buna böyle yaklaşmak hiç doğru değildir. Genellikle kış sezonunda erkekler de kadınlar kadar alışveriş yapmaktadır. Erkeklerin bu sezonda aradıkları ürünler ise genellikle kış sezonu erkek giyim ürünleridir. Kışın internetten ne satılır diye düşünen biriyseniz sizler de erkeklerin ihtiyaçlarına yanıt vermek için;
 

  • Kışlık Eşofman
  • Erkek Kot Pantolonları
  • Kışlık Atkı, Bere Setleri
  • Kışlık Ayakkabı ve Kışlık Bot
  • Kış Erkek Koleksiyon Ürünleri
  • Saat ve Aksesuar
 

Gibi ürünleri bu sezonda satabilirsiniz. Ürünlerinizi dilediğiniz takdirde tekli olarak satabileceğiniz gibi markanız için kış kombinleri oluşturabilir ve bu şekilde daha fazla ürün satma olanağı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satılacak Ürün Tavsiyeleri

 

Kış Sezonu Kadın Giyim Ürünleri

 

Kış sezonunda kadınların da yaptıkları alışveriş sayısı bir hayli artmaktadır. Kadınların bu sezonda ihtiyaç duyduğu ürün sayısı erkeklerinkinden daha fazla olacaktır. Bu nedenle firmanıza kış sezonu giyim ürünlerini ekleyebilir ve sizler de bu sezonda gelirlerinizi arttırabilirsiniz. Kış sezonunda satılacak belli başlı kadın giyim ürünleri şunlardır;

 
  • Kışlık abiyeleri
  • Kışlık kadın ayakkabı ve botları
  • Kışlık etekler
  • Kışlık elbiseler
  • Kışlık abiyeler
  • Kışlık tesettür giyim ürünleri
 

Gibi birçok ürün kadınların bu sezonda dikkatini çekmektedir. Hal böyle olunca da kış sezonunda sizler de bu ürünleri firmanızın e-ticaret sitesine ekleyebilir ve bu ürünlerden gelirlerinizi arttırabilirsiniz.



E-ticaret Firmalarının Kış Sezonu Kadın Giyim

 

Kış Sezonu Anne ve Bebek ve Çocuk Ürünleri

 

Herkesin bildiği şeylerden birisi de kış sezonunda kişilerin kendisini soğuklardan korumak istemesi kadar çocukları için de bu isteklerinin bulunduğudur. Bu nedenle kış sezonunda anne ve bebek ürünlerinin satışını da gerçekleştirmek oldukça önemlidir. Sizler de bu sezonda yapacağınız satışlarda;

 
  • Kışlık bebek montları
  • Kışlık bebek kazakları
  • Bebek bakım ürünleri
 

Gibi birçok ürünü e-ticaret sitenize ekleyebilir ve bu dönemde artan talebi karşılayarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Gıda Ürünleri

 

Kış sezonunda internetten en çok satılan ürünler arasında bulunan başka bir ürün grubu ise gıda ürünleridir. Kış döneminde birçok kişi soğuklardan kaynaklı markete gitmemek için ev alışverişlerinin çoğunu internetten gerçekleştirmektedir. Bu da sizlerin bu alanda artan talebi karşılayarak hızlı bir şekilde gelirlerinizi arttırmanıza olanak sağlayacaktır.

 

Kış döneminde yeni üretim zeytin ve zeytinyağlarının olduğunu da düşünürsek bu dönemde ilk aklınıza gelecek ürünlerden birisi bunlar olmalıdır. Bununla beraber e-ticaret sitenize salça, tarhana, erişte gibi kış döneminde en çok tüketilen ürünleri de ekleyebilir ve buradan gelecek gelirlerinizi arttırabilirsiniz.



E-ticaret Firmalarının Kış Sezonu Gıda Ürünleri

 

Kışlık Tatiller

 

Genellikle tatil dendiğinde herkesin aklına yaz dönemi gelse de özellikle uygun fiyatlı otellerin bu dönemde arttığını düşünerek aslında internetten satışı ve pazarlaması yapılacak başka bir şeyin de kış sezonu tatilleri olacağını söylemek mümkündür.

 

Tatil ve e-ticaret arasındaki bağlantıyı kuramamış olabilirsiniz. Fakat e-ticaretin tanımına baktığımızda belirli mal ve hizmetlerin ticaretinin internet üzerinden yapılması tanımını göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Bu dönemde sizler de belirli oteller ve belirli acenteler ile anlaşarak insanlara tatil paketleri satabilir ve kendi karınızı yakalayabilirsiniz.

 

Yılbaşı Ürünleri

 

Özel günler düşünüldüğünde ilk aklımıza gelen günlerden birisi yılbaşıdır. Genellikle insanlar yılbaşında sevdiklerini sevindirmek ve evlerini süslemek gibi birçok amaç için internetten ürün satın almaktadır. Sizler de insanların bu dönemde e-ticaret sitenizden ürün satın alması için;

 
  • Yılbaşı Hediyeleri
  • Yılbaşı Ağacı
  • Kutu Oyunları
  • Yılbaşı Süsleri
  • Yılbaşı Sepetleri
 

Gibi ürünleri ürün skalanıza ekleyebilir ve bu dönemde artan talebi karşılayarak insanların e-ticaret sitenizden daha fazla ürün almasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili içerik; Yılbaşında E-ticaret Satışlarınızı Arttıracak 6 İpucu



E-ticaret Firmalarının Kış Sezonu Yılbaşı Ürünleri

 

Sevgililer Günü İçin Hediyeler

 

Sevgililer günü 14 şubatta kutlanan bir gün olduğu için bu gün de kış sezonuna denk gelmektedir. Genellikle sevgililer gününde çiftler birbirlerine hediye almak için ilk olarak e-ticaret sitelerini ziyaret etmektedir. Peki sevgililer günü için ürünlerinizi nasıl arttırabilirsiniz gelin hep beraber bakalım.

 
  • Sevgili Kombinleri
  • Sevgili Formaları
  • Sevgili Yüzükleri
  • Sevgili Kupaları
  • Sevgili Saatleri ve Sevgili Bileklikleri
 

Gibi birçok ürün sevgililer gününde internetten satılmaktadır. Bu nedenle sizler de bu döneme özel ürün skalanıza bu ürünleri ekleyebilir ve çiftlerin dikkatini çekebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Gününde Satışlarınızı Katlayacak 10 Taktik

 

Kış Sezonunda Sosyal Medyaya Önem Verin

 

E-ticaret Firmalarının Kış Sezonuna Hazırlanması İçin Önemli Bilgiler yazımızın bu bölümünde kış sezonunda sosyal medyaya neden önem verilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Genellikle kış sezonunda birçok kişi alışveriş yapmaya yönelmektedir. Havaların kötü olması insanların kendilerini mutlu etmeleri için başka aktivitelere yönelmesine neden olmaktadır. Bu nedenle sizler de insanların en çok ziyaret ettiği sosyal medya platformları olan facebook, instagram, twitter gibi sosyal medya ağlarında reklam verebilir ve ürünlerinizi tanıtarak kişilerin bu ürünleri satın almasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'da Etkili Satış Yapma Rehberi, Teknikleri



E-ticaret Firmalarının Kış Sezonu Sosyal Medya

 

Kampanyalar Düzenleyin

 

E-ticaret Firmalarının Kış Sezonuna Hazırlanması İçin Önemli Bilgilerden birisi de tabi ki kampanyalar. Kış sezonunda düzenleyeceğiniz birçok kampanya modeliyle insanlara ürünlerinizi indirimli fiyatlar ilse satabilir ve bu dönemde satışlarınızı arttırabilirsiniz. Genellikle kış sezonu kampanyaları olarak 3 al 2 öde, x üründen alana y üründe 10 tl indirim gibi birçok kampanya modeli kullanılmaktadır.
 

Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde bulunan kampanyalar modülü sayesinde sizler de kış sezonunda satışlarınızı arttırmak için kampanyalarınızı hızlı bir şekilde düzenleyebilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz.



 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax