Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yılbaşında E-ticaret Satışlarınızı Arttıracak 6 İpucu (2024 Yeni)

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Yılbaşında satış arttırmak her firmanın hedefleri arasında bulunmaktadır. Genellikle bu dönemde insanlar sevdiklerine hediye almakta ve onları sevindirmektedir. Hal böyle olunca da kişilerin çoğu sevdiklerine bir parça mutluluk vermek için e-ticaret sitelerine girmekte ve onları sevindirecek hediyeleri seçmektedir.

 

Yılbaşında e-ticaret satışlarınızı arttıracak 6 İpucu adlı bu yazımızda sizlere satış arttırmak için ne yapmalısınız bunlardan bahsedeceğiz. Gelin ilk olarak e-ticaret yılbaşı indirimleri ne zaman başlar onu inceleyelim.

 

Yılbaşında E-ticaret Satışlarınızı Arttıracak 6 İpucu (2022 Yeni)

 

Yılbaşı İndirimleri Ne Zaman Başlar?

 

Yılbaşı indirimleri ne zaman başlar sorusuna verilecek olan yanıt genellikle markadan markaya göre farklılaşmaktadır. Kasım ayının son Cuma günü başlayan Black Friday ile aslında insanlar sevdikleri için hediye almaya başlamaktadır. Bu nedenle yılbaşı indirimleri kasım ayından itibaren başlar demek oldukça doğru olacaktır.

 

Markanızın yılbaşı indirimlerini doğru planlamak için sizler de ilk olarak ekim ayından itibaren çalışmalara başlayabilirsiniz. Bu dönemde yapacağınız planlamalarınızı hem Black Friday dönemi için hem de yılbaşı indirim kampanyaları için kullanabilirsiniz.

 

E-ticarette başarılı bir firma olmak istiyorsanız sizler için daha önce hazırladığımız E-ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım



Yılbaşı İndirimleri Nasıl Başlar

 

Analizlere Önem Verin

 

Yılbaşında satış arttırmak istiyorsanız eğer en çok önem vermeniz gereken şeylerden birisi analizler. Firmanızın ilk olarak yapması gereken şeylerden birisi daha önceki yıllarda yılbaşı dönemindeki satışlar hakkında bilgi edinmek için analiz çalışması yapmak olacaktır. Bu nedenle analiz yapmak için; sosyal medya pazarlamalarına, e-ticaret sitenizin trafiklerine, dönüşümlere bakarak yılbaşında nasıl bir strateji izlemeniz gerektiğine karar verebilirsiniz.

 

Yılbaşında satış potansiyelini arttırmak için yapmanız gereken şeylerden bir diğeri de özellikle rakiplerinizin ne yaptığına göz gezdirmek olacaktır. Yukarıdaki analizleri rakipleriniz için de yapabilirseniz eğer satış arttırıcı aksiyonlar almanız oldukça kolaylaşacaktır.

 

Yılbaşı Analizi Nasıl Yapılır

 

Yılbaşı Ürünleri Satın

 

Yılbaşında E-ticaret Satışlarınızı Arttıracak 6 İpucu arasında bulunan ikinci ipucumuz ise Yılbaşı ürünlerini ürün skalanıza eklemeniz olacaktır. Genellikle insanlar yılbaşında evlerini süslemek için;

 
  • Yılbaşı Ağacı
  • Yılbaşı Süsü
  • Yılbaşı Sepeti
  • Yılbaşı ağacı süsleri
  • Yılbaşı ağacı resmi
  • Yılbaşı battaniyesi
  • Yılbaşı cam süsleme ürünleri
  • Yılbaşı çiçeği kokina
  • Yılbaşı çikolatası
  • Yılbaşı çam ağacı
  • Yılbaşı desenli kıyafet
  • Yıl başı paketi
 

Gibi ürünleri satın almaktadır. Bu nedenle insanların yılbaşı hediyeleri ve yılbaşı eşyaları için arayışlarını karşılamak ve yılbaşında satış arttırmak için sizler de bu tür ürünlerin satışını gerçekleştirebilirsiniz. Bu ürünleri satışını yaptığınız ürünler listesine eklemeniz hem yılbaşında firmanızın görünürlüğünün artmasını sağlayacak hem de satışlarınızı arttırmanıza yardımcı olacaktır.

 
İlgili İçerik: E-ticarette Satış Taktikleri



Yılbaşı Ürünler Nasıl Sarılır

 

Sevgilileri Göz Ardı Etmeyin

 

Yılbaşında satış arttırmak istiyorsanız eğer göz önünde bulundurmanız gereken şeylerden birisi de çiftler. Genellikle yılbaşı döneminde satılan hediyeler aile içindeki kişiler için ve sevgililerin birbirine aldıkları hediyelerdir. Bu nedenle sizler de ürün skalanıza sevgiliye hediye olarak verilebilecek ürünleri ekleyebilir ve çiftlerin ilgisini çekebilirsiniz. Yılbaşında E-ticaret Satışlarınızı Arttıracak 6 İpucu arasında sizlerle sevgililerin dikkatini çekecek bazı ürünleri paylaşacağız.

 
  • Sevgili Kombinleri; Genellikle yeni çiftler tarafından oldukça beğenilen ürünlerdir. Sevgili sweati, sevgili şapkası, sevgili eldiveni, sevgili forması gibi birçok ürün seçeneği sevgiliye yılbaşı hediyesi arayan insanlar için oldukça yararlı hediyeler olacaktır.
  • Kutu Oyunları; Genel olarak insanlar yılbaşını dışarda geçirmeyi sevseler de evde geçirmeyi seven insanların da olduğunu unutmamanız gerekir. Yılbaşını evde geçirecek kişiler genellikle yılbaşı aktiviteleri aramaktadır ve kutu oyunları bu kişiler için oldukça heyecan verici ürünlerdir. Siz de kutu oyunlarını ürün skalanıza ekleyebilir ve bu oyunları arayan insanlara ürünlerinizi satabilirsiniz.
  • Sevgili Hediyeleri; Yılbaşında sevgililerin birbirine vereceği hediyeler başka neler olabilir gelin hep beraber bakalım. Genellikle sevgili yüzükleri, sevgili kupaları, kar küreleri, sevgili saatleri ve sevgili bileklikleri gibi ürünlerin yılbaşında en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldığını unutmayın.


Yılbaşı Sevgili Ürünleri Satışı

 

Yılbaşı Satışlarını Arttırmak İçin Kampanyalar Düzenleyin

 

Yılbaşında E-ticaret Satışlarınızı Arttıracak 6 İpucu arasında sizlerle paylaşacağımız başka bir ipucu da tabi ki kampanyalar. Genel olarak yılbaşında en çok satılan ürünlere yönelik düzenleyeceğiniz indirim kampanyaları ürünlerinizi almak isteyen insanlar için oldukça büyük bir fırsat olacaktır. Siz de satışlarınızı arttırmak için yılbaşı kampanyaları düzenleyebilir ve ürünlerinizi indirimli bir şekilde satışa sunabilirsiniz.
 

Reklamlar İle Kampanyalarınızın Tanıtımını Yapın

 

Yılbaşı için ne kadar kampanya düzenlerseniz düzenleyin bu kampanyaların duyurusunu yapmadığınız sürece kampanyanızın başarıya ulaşması ve satışlarınızın artması oldukça zorlaşacaktır. Bu nedenle yılbaşı kampanyalarınızı duyurmak için sizler de e-ticarette pazarlama önerileri altında verilen e-posta pazarlama, Sms pazarlama, sosyal medya reklamları gibi birçok reklam türünden yararlanabilirsiniz.

 

Kampanyalarınızı duyurmak için kullanacağınız pazarlama türleri hem insanların firmanızı tanımasını sağlayacak hem de kampanyanız birçok kişiye ulaşabileceği için satışlarınız doğal olarak artacaktır. Yılbaşında satışa sunduğunuz kampanyalarınızı nasıl duyurabileceğiniz ve pazarlamasını nasıl yapabileceğiniz ile ilgili kaleme aldığımız yazılarımızı okuyabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarete Yeni Başlayanlara Pazarlama Önerileri

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Arttıracak SMS Pazarlama Teknikleri

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları



Yılbaşı Kampanyaları Reklam Tanıtımı

 

E-ticaret Sitenizin Temasında Değişikliğe Gidin

 

Yılbaşında E-ticaret Satışlarınızı Arttıracak 6 İpucu arasındaki geldik en son ipucuna. E-ticaret siteleri genellikle hedef kitlesini alışveriş yapmaya yönlendirmek için ufak tefek değişiklikler yaparak müşterilerine kendilerini özel hissettirmektedir. Aslında yılbaşı kampanyaları için yapılacak tema ve banner değişiklikleri ile bunu yapmak oldukça kolay olacaktır.

 

E-ticaret sitenize giren kişilerin yılbaşı ürünlerini satın alması için belirli tema değişiklikleri yapılarak satışların artması mümkündür. Sizler de bunu yapmak için şunları göz önünde bulundurabilirsiniz;

  • Tema Değişikliği; E-ticaret sitenizin tema renklerini yılbaşına özel olarak beyaz, kırmızı, yeşil, kahverengi tonlarına çevirebilirsiniz. Bu sitenize yılbaşı teması kazandırmanıza olanak sağlayacak ve hedef kitlenizde bulunan kişilerin o yılbaşı duygusunu yaşamasına olanak sağlayacaktır.
  • Bannerlarınızı Çeşitlendirin; Genellikle e-ticaret sitelerinde ürün, kategori tanıtımı gibi amaçlar için kullanılan görsellere banner denmektedir. Sizler de ürün tanıtımlarınız için yılbaşı temalı bannerlar kullanabilir ve bu şekilde insanların e-ticaret sitenizden etkisi altında kalmasını sağlayabilirsiniz. Bunu yapmak için bannerlarınıza küçük kar motifleri, geyik motifleri ve Noel baba motifi ekleyerek etkiyi arttırabilirsiniz.
  • Sosyal Medya Paylaşımlarınıza Önem Verin; Sosyal medya platformları genellikle insanların bir marka hakkında ilk izlenimlerini edindikleri platformlardır. Sizler de markanızı takip eden kullanıcıların etkilenmesi için yılbaşı temalı paylaşımlar yapabilir ve bu kişilerin e-ticaret siteniz ile etkileşime geçmesini sağlayabilirsiniz.
 

İlgili İçerik: 5 Adımda Kolay Banner Tasarlamak



Yılbaşı E-ticaret Sitesi Temalandırma

 

Kampanyalarınızı Kolay Bir Şekilde Oluşturun

 

E-ticaret siteleri için kampanya oluşturmak her zaman üzerine oldukça çok düşünülen bir konu olmuştur. Çünkü e-ticaret sitelerinin kullanabileceği 250’den fazla kampanya modeli bulunmaktadır. Bu kampanya modelleri arasından başarılı olabilecek bir kampanyayı seçmek ve karar vermek ise oldukça zor gözükmektedir.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları ile gelen kampanyalar modülü sayesinde e-ticaret alt yapımızı kullanan firmalar dakikalar içerisinde düzenlemek istedikleri kampanya şekline karar verebilmekte ve yılbaşı kampanyalarını hayata geçirebilmektedir. Bununla beraber kampanya satış raporlarını da saniyeler içerisinde gören firmalarımız ilerleye kampanyalarını yaparken daha hızlı aksiyon alarak satışlarını arttırabilmektedir.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax