Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret İsim Bulma Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

E-ticaret yapmak isteyen işletmelerin site kuruluşunu gerçekleştirmeden önce bir site ismi seçmesi gerekir. E-ticaret site ismi bulma herkese kolay gelse de aslına bakıldığında şirket kuruluş süreçlerinde e-ticaret firmalarının en zorlandığı süreç isim bulma sürecidir. Çünkü e-ticaret sitesi kurarken kullanacağınız isim hem şirketinizin marka kimliği ile uyuşmalı hem de marka algısı yaratmanızı kolaylaştırmalıdır.

 

Kısacası e-ticaret firmaları için site ismi seçme işlemi oldukça önemli bir unsurdur ve işletmeler e-ticaret isim bulma süreçlerinde birçok şeyi göz önünde bulundurarak hareket etmelidir.

  
 

E-ticaret Siteniz İçin Etkileyici İsmi Nasıl Seçebilirsiniz adlı bu yazımızda sizler için site ismi seçme konusunda neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek e-ticaret site ismi bulma konusu hakkında bilgi alabilirsiniz.

  

E-ticaret Siteniz İçin Etkileyici İsmi Nasıl Seçebilirsiniz?

 

Akılda Kalıcı Bir Site İsmi Seçin

 

E-ticaret sitesi ismi seçmek isteyen kişilerin ilk göz önünde bulundurması gereken unsur e-ticaret sitesi isminin akılda kalıcı olmasıdır. Çünkü akılda kalıcı e-ticaret sitesi isimleri müşterileriniz tarafından daha kolay bir şekilde hatırlanmaktadır. Bu de sitenizi ziyaret eden tüketicilerin yeniden sitenize girme oranını arttıracaktır. Bu nedenle e-ticaret sitesi ismi bulmak isteyen kişilerin;

 
  • Az harften oluşan bir isim seçmesi gerekir.
  • İki sözcükten oluşan bir isim seçecekseniz sözcüklerin birbirine uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir.
  • E-ticaret sitesi isminin akılda kalıcı olabilmesi için satış yapacağınız ülkenin dilinde bir isim seçmeye özen göstermelisiniz.
 

Bunları göz önünde bulundurarak sizler de e-ticaret sitesi isminizi kolayca seçebilir ve böylece akılda kalıcı bir e-ticaret sitesi ismi bularak marka bilinirliğinizi daha kolay arttırabilirsiniz.


İlgili İçerik; Şirket İsmi Belirlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler 



E-ticaret Sitesi İsim Seçmek Akılda Kalıcılık

 

Kısa Site İsimlerine Yönelin

 

E-ticaret sitesi ismi seçmek isteyen kişilerin isim seçme aşamasında önem vermesi gereken konulardan birisi de site isminin uzunluğudur. Genellikle doğru alan adı seçmek isteyen kişilerin 3-13 karakter aralığında bir isim seçmesi gerekmektedir. Sizler de e-ticaret firmanızın daha akılda kalıcı olabilmesi için site isminizi seçerken kısa alan adlarına yönelebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Marka Tescili Nedir? Marka Tescili Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret Sitesi İsim Seçmek Kısa Site İsimleri

 

Site İsminizde Noktalama İşaretleri Kullanmayın

 

E-ticaret sitesi ismi seçerken yapılan en büyük hatalardan birisi ‘’ – ‘’ gibi işaretler ‘’ 1, 2, 3’’ gibi rakamlar kullanmaktır. Site isminizde kullanacağınız tire vb. işaretler sitenizin zor hatırlanmasına neden olabilecektir.

 

Örneğin; www.o-nlineshop.com gibi alan adını ziyaret eden tüketiciler.n ikinci kez sitenize girmek istediklerinde www.online-shop.com ya da www.on-lineshop.com gibi adresleri yazarak sitenize giriş yapabileceklerini düşünmeleri mümkündür. Kısacası e-ticaret site isimleri içerisinde kullanılan – gibi işaretler sitenizin erişilebilirliğini düşürecektir.

 

Örneğin; www.onlineshop12.com alan adı ile açılan bir e-ticaret sitesine girmek isteyen kişinin 12 sayısını farklı sayılar ile karıştırma ihtimali oldukça yüksektir. Kişiler www.online-shop11.com ya da www.onlineshop13.com gibi adresler ile sitenize ulaşabileceklerini düşünebilmektedir.

 

Tüketicilerin karıştırdığı www.onlineshop11.com adında bir e-ticaret sitesi bulunuyorsa ziyaretçi kaybetme olasılığınız bir hayli fazla olacaktır. Bu da hem müşterilerinizi rakip firmalara yönlendirmenize hem de satışlarınızın azalmasına neden olacaktır. Bu nedenle e-ticaret sitesi isminizi seçerken ‘’-‘’ ve ‘’1,2,3,4’’ vb. rakamlar kullanmamaya özen göstermeniz gerekir.


İlgili İçerik; E-ticaret Şirketi Kurmak, E-ticaret Yapmak İçin Şirket Açmalı Mıyım?



E-ticaret Sitesi İsim Seçmek Noktalama İşaretleri

 

Çevrenizdeki Kişilerin Fikirlerini Alın

 

E-ticaret sitesi ismi bulurken yapmanız gereken şeylerden biri de çevrenizdeki kişilerin fikirlerine danışmak olmalıdır. Çünkü günümüzde milyonlarca internet kullanıcısı olduğu için herkes akılda kalıcı internet sitesi isimleri hakkında sizlere bilgi verebilecektir.

 

Bu nedenle e-ticaret sitesi ismi için bulduğunuz alan adlarını çevrenizde bulunan ve yakın olduğunuz kişiler ile paylaşın. Site isimlerinizi paylaştıktan birkaç gün sonra ne tür site isimlerini onlara söylediğinizi sorun. Böylece hangi isimlerin akılda kaldığını görebilir ve doğru e-ticaret sitesi ismini seçebilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmanız İçin 5 Sebep 



E-ticaret Sitesi İsim Seçmek Çevre Fikir Almak

 

Anahtar Kelimeler Kullanın

 

E-ticaret site ismi seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da anahtar kelimelerdir. Çünkü internetten bir konu hakkında araştırma yapmak ya da bir ürün veya hizmet satın almak isteyen tüketiciler arama motorlarında bilgi, ürün ve hizmet arayışını belirli kelimeler kullanarak gerçekleştirmektedir.

 

Kişilerin arama motorlarında sorgulama yaparken kullandığı kelimelere de anahtar kelime ismi verilmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitesi ismi seçerken işletmelerin site isimlerinde anahtar kelimelere yer vermesi oldukça önemlidir.

 

Örneğin; toptan ürün satışı yapan bir kadın giyim mağazası olduğunuzu düşünelim. www.kadingiyim.com tarzında seçeceğiniz bir alan adı sektörünüze yönelik anahtar kelimeleri içeren bir isim olacaktır. Bununla beraber www.toptankadingiyim.com alan adını kullandığınız takdirde Google’da toptan kadın giyim anahtar kelimesiyle araştırma yapan tüketicilere daha kolay ulaşmanız mümkündür.

 

Bu nedenle sizler de e-ticaret siteniz için doğru ismi seçerken site isminde sektörünüze ve faaliyet alanlarınıza göre anahtar kelime kullanmaya özen gösterebilir ve böylece belirli anahtar kelimelerde araştırma yapan kişilere ulaşarak e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Alan Adı (Domain) Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

E-ticaret Sitesi İsim Seçmek Anahtar Kelime

 

E-ticaret Sitesi İsminizin Kolay Yazılabilir Olmasını Önemseyin

 

E-ticaret mağaza isimleri hakkında araştırma yaptığınızda birçok mağaza isminin kolay yazıldığını görebilirsiniz. Çünkü kolay yazılan alan adları tüketicilerin aklında daha kolay kalmaktadır. Bu de e-ticaret sitenizi ziyaret eden bir kullanıcının tekrardan ziyaret etme oranını arttırmaktadır.

 

Örneğin; Mum tasarımı yaptığınızı ve internetten mum satışı yapmak için bir e-ticaret sitesi açacağınızı ele alalım. E-ticaret site ismi seçme aşamasında www.candledesigner.com site ismi ile e-ticaret sitenizi açarsanız Türkiye’de yaşayan hedef kitlenizin site isminizi hatırlaması oldukça zor olacaktır. Site isminizin kolay yazılabilmesi ve akılda kalıcı olması için www.mumtasarimi.com ya da www.mumatolyesi.com tarzında bir site ismi seçebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; .co Alan Adı (Domain) İle İlgili Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

E-ticaret Sitesi İsim Seçmek Kolay Yazmak

 

Sosyal Medya’da Araştırma Yapın

 

Etkileyici ve özgün e-ticaret sitesi ismi seçmek isteyen kişilerin araştırma yapması gereken alanlardan biri de sosyal medya platformlarıdır. Çünkü sosyal medya kullanımı her geçen gün artmaya devam ediyor ve bir gün içerisinde yüz binlerce kişi bir sosyal medya hesabı açıyor. Bu nedenle kurumsal kimlik yaratmak ve bir marka bilinci oluşturmak isteyen kişilerin sosyal medya platformlarında araştırmalar yapması gerekiyor.

 

Sosyal medya platformlarında araştırma yaparken e-ticaret sitesi isminizin kullanıldığı ya da bu isme benzer kullanıcı adlarının kaydedilip kaydedilmediğini araştırmalısınız. Araştırmanızı yaparken yalnızca Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformlarına değil Twitter, Youtube, Tiktok, Twitch, Linkedin, Pinterest vb. tüm sosyal medya platformlarına özgü araştırmalar yapmalısınız.

 

Böylece e-ticaret sitesi isminizin başka firmalar ile benzeyip benzemediğini gözlemleyebilir ve işletmeniz için doğru alan adını daha kolay bir şekilde seçebilirsiniz.

 

E-ticaret Sitesi İsim Seçmek Sosyal Medya Araştırması

 

Alan Adı Uzantısını Önemseyin

 

E-ticaret site ismi seçme aşamasını tamamladıktan sonra site isminizi satın almanız gerekmektedir. Site ismi satın alırken de genellikle .com, .net, .org vb. alan adı uzantıları karşınıza çıkacaktır. Site isminizi seçerken doğru alan adı uzantısını seçmeniz oldukça önemlidir, çünkü her uzantının farklı bir anlamı vardır.

 
Uzantı Kullanım
.com Ticari işletmeler tarafından kullanılır
.net İnternet ve ağ hizmetleri tarafından kullanılır
.org Kar amacı gütmeyen kurumlar tarafından kullanılır
.gov Devlet kurumları tarafından kullanılır
.edu Eğitim kurumları tarafından kullanılır
 

Sizler de alan adı uzantılarının anlamlarına göre e-ticaret sitesi isminizi kaydedebilirsiniz. Böylece sektörünüz ve verdiğiniz hizmete uygun alan adı kaydı yapabilirsiniz.

 

E-ticaret Sitesi İsim Seçmek Domain Uzantı Seçimi

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kurun

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax’ı tercih edebilir ve e-ticaret paketlerimiz içerisinde yer alan ücretsiz alan adı kampanyasından yararlanabilirsiniz. Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde yer alan özelliklerden yararlanabilir ve e-ticarette satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax