Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Siteniz İçin Micro-Influencer’ları Nasıl Kullanabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

Influencer sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte hayatımıza giren özellikle online pazarlamada sıkça başvurulan bir yöntem haline gelmiştir. Influencer pazarlama markalar için gerek geri dönüş gerekse dönüşüm sağlamak için yüksek bir potansiyele sahip bir alandır. Elbette pazarlamacıların influencer marketing alanında bilinçli olması ve doğru stratejiler belirlemesi gerekmektedir.

 

Influencer pazarlama çeşitli kategorilere ayrılmaktadır ve markaların hedeflerine göre doğru influencerlar ile çalışmalıdır. Aşağıda micro influencer konusunda bilinmesi gerekenleri aktaracağız.

 

E-ticaret Siteniz İçin Micro-Influencer’ları Nasıl Kullanabilirsiniz?

 

Influencer Nedir?

 

Sosyal medyada çeşitli konulara hakim, çeşitli konularda paylaşım yapan ve bu sayede önemli kitlelere ulaşan pek çok kişi vardır. Influencer kavramı da bu süreçlerden doğan yeni bir kavramdır. Influencer nedir dediğimizde Türkçe karşılığı olarak etkileyici anlamına gelmektedir.

 

Influencer nedir dediğimizde; yetkileri, bilgileri, konumları veya hedef kitleleriyle olan ilişkileri nedeniyle başkalarının satın alma kararlarını etkileme gücüne sahip olan, belirli bir niş alana hitap eden kişilerdir. Influencerların hitap ettikleri nişler bazen değişiklik gösterebilmektedir. Geniş bir etki alanına sahip olan ınfluencerların tanıtım yaptığı konular bazen aynı alanlarda olsa da bazen de değişiklik gösterebilmektedir.

 

E-ticaret Micro-Influencer Nedir

 

Influencer Pazarlamanın Markalara Sağladığı Faydalar Nelerdir?

 

Influencer pazarlama tüketicilere sosyal medya kanalıyla gerçek deneyimlerden yola çıkarak tanıtılan ürün ya da hizmetlerdir. Seyahat, yemek, teknoloji, kozmetik, dekorasyon, giyim gibi çok sayıda alana yayılan influencer pazarlama günümüzde dijitalin en güçlü araçlarından biridir.

 

Influencer pazarlama yapacak olan markaların öncelikle tercih ve stratejilerini belirlerken dikkat etmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Influencarlar hitap ettikleri kitleye, influencerların ilgilendiği alana, mesleğe, yaşına göre pek çok kritere göre birbirinden ayrılmaktadır. Influencerlar takipçi sayılarına ve hitap ettikleri alana göre bazı kategorilere ayrılmaktadır. Bunlar macro, mega ve micro olmak üzere 3 çeşittir. Micro influencer markaların verim ve geri dönüş alması açısından en çok tercih edilen kategoriye girmektedir. Aşağıda Micro influencer nedir birlikte bakalım.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

E-ticaret Sitesi Influencer Pazarlama Faydaları

 

Micro Influencer Nedir?

 

Küçükten büyüğe değişen takipçi sayılarıyla, doğru ortaklıkları seçmek bir markayı önemli ölçüde etkilemektedir. Birçok işletme daha büyük olmanın daha iyi olduğunu varsayar fakat bu doğru bilinen bir yanlıştır. Özellikle micro influencer markaları rakiplerinden ayırabilecek ve markalara önemli etkileşimler sağlayan bir araçtır.

 

Micro influencer nedir dediğimizde takipçi sayısı en az bin çoğunlukla 10 bin ile 500 bin arasında değişmektedir. Micro influencer kategorisine bakıldığında daha niş bir alana hitap ettikleri görülmektedir. Niş bir alana hitap etmeleri markaların ürün ve hizmetlerini direkt olarak hedef kitleye tanıtma fırsatını sağlamış olur.

 

Micro influencer kimlerdir dediğimizde belirli konulara belirli bir konuda uzman olurlar ve o alana ilgi duyan takipçi kitlesine sahiptir. Gamer sayfası, yemek kanalı buna örnektir. Micro influencer kitlesine bakıldığında tek tip bir kitleye sahip olduğu görülmektedir.

 

E-ticaret Micro-Influencer Nedir

 

Micro Influencer Ücretinin Belirleyici Özellikleri Nelerdir?

 

Micro influncer fiyatları da merak edilen bir konudur. Fiyat konusu talebe göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda influencer fiyatları konusunda belirleyici etkenleri sıraladık.

 

Etkileyicinin erişimi ve katılımı: Influencerın etkileşim oranı ne kadar yüksek olursa, maliyeti o kadar yüksek olur.

 

Zaman ve kaynak: Aradığınız içeriği oluşturmak için gereken zaman ve kaynak miktarı da bir diğer unsurdur. Buna çekimler, olası kıyafet değişiklikleri, ekstra materyallar ve senaryo yazımı dahildir.

 

Kampanyanın uzunluğu: Ürününüz veya hizmetiniz hakkında ne sıklıkla paylaşımda bulunulması talebi ücreti etkileyen unsurlardan biridir.

 

Yeniden kullanma: İçeriklerini markanızın web sitesi, reklamları veya diğer platformlar için yeniden kullanmak gibi kullanım hakları da ücreti belirleyen unsurlardır.

 

İlgili İçerik; Instagram Etkileşim Arttırma Teknikleri

 

E-ticaret Sitesi Micro-Influencer Ücretleri

 

Micro Influencerların Markalar için Önemi Nedir?

 

Influencer pazarlama, Instagram’da satışları artırmanın ve markayı büyütmenin etkili bir yolu haline gelmiştir. Yapılan araştırmalar sektörün daha da büyüyeceğini ve influencerların satış gücünün artmaya devam edeceğini göstermektedir.

 

Micro influencerlarla çalışmanın birkaç faydasını aşağıda açıkladık.

 

Maliyeti daha düşüktür: Orta ya da küçük işletmeler için micro influencer ideal olduğu gibi maliyet olarak daha düşük olması daha avantajlıdır. Maliyet olarak az olmasına rağmen istenen etki fazlasıyla yakalanmaktadır. Micro influencer özellikle Instagram’da yüksek düzeyde etkileşime sahiplerdir.

 

Niş topluluklara hitap ederler: Mikro influencerlar daha küçük ama daha hedefli bir kitleye sahiptir. Markalar için hedef kitleye doğrudan ulaşma açısından micro kategorisi oldukça avantajlı olacaktır. Niş topluluklara hitap ettiklerinden dolayı micro influencer organik bir büyümeye sahip olan sayfalardan oluşmaktadır. Gerçek kitleye ulaşma konusunda markalara fayda sağlama oranı yüksektir.

 

Yüksek etkileşim oranlarına sahiptir: Az takipçili influencerların daha yüksek etkileşim oranlarına sahip olduğu yapılan araştırmalarla ortaya konmaktadır. Micro etkileyicilerin gönderilerine katılım oranı yüzde 2 civarındadır. Makro ve Mega influencerlara bakıldığında takipçi sayıları yüksek olmasına rağmen etkileşim oranları yüzde 0,8 ile yüzde 1,3 arasında değişmektedir. Yüksek katılım oranları az maliyetle birleşince başarılı pazarlama faaliyetleri yürütmenin önemli bir yoludur.

 

Gerçek takipçi kitlesine sahiptir: Micro takipçilerin micro etkileyicilerin nispeten daha küçük bir takipçisi vardır fakat gerçek takipçilere sahiplerdir. Çoğu zaman ünlü statüsünde değillerdir. Organik bir büyümeyle tanınma kazanırlar.

 

Markalar alaka düzeyine göre micro influencerlardan yüksek etkileşim alabilmektedir. Örneğin seyahat sayfası olan bir micro influencer ile çalışan bir havayolu şirketi hedeflediği kitleye bu sayede rahatlıkla ulaşabilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

E-ticaret Micro-Influencer Marka Önemi

 

Micro Influencerlar ile Nasıl Çalışılır?

 

Micro influencerlar ile çalışmak işletmenize trafik ve satış çekmenize yardımcı olabilir fakat nasıl çalışılacağı sürecin nasıl işleyeceği konusu da işletmeler için merak konusu olmaktadır.

 

Hedef beklentilerin belirlenmesi: Micro influencer pazarlama kampanyanız üzerinde çalışmaya başlamadan önce, hedeflerinizi belirlemeli ve başarıyı ölçmek için hangi metriklerin gerekli olacağını belirlemelisiniz.

Amaçlar neler olabilir;

 
  • Web sitenize gelen trafiği artırmak mı istiyorsunuz?
  • Bir promosyon kodu veya satış ortağı bağlantısıyla satışları artırmak mı istiyorsunuz?
  • Marka bilinirliğini artırmak mı istiyorsunuz?
 

Micro influencer bulmak: Çalışmak için bir Micro influencer seçerken hedef kitleniz ve markanızla uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Micro influencer Türkiye dediğimizde seçenek oldukça çoktur. Burada önemli olan ideal olarak yüksek katılım oranlarına sahip, sürekli paylaşım yapan ve farklı bir kişiliğe veya sese sahip etkileyicilerle çalışmalısınız.

 

Influencer seçiminde Instagram sayfasını incelemek, nasıl markalarla çalıştığını analiz etmek karar vermede etkili olacaktır. Öte yandan çalışılmayı düşünülen influencerın etkileşimleri konusunda raporların istenilmesi de karar vermede etkili olacaktır.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Reklamları için Ne Kadar Ücret Gerekiyor?

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax