Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Nasıl Alınır?

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret sektöründe kariyer yapmak isteyen kişiler belirli eğitimleri tamamlayarak ya da sertifika programlarına katılarak kendilerini e-ticaret alanında geliştirebilmekte ve e-ticaret uzmanı olabilmektedir. E-ticaret alanın genellikle ticaret, dış ticaret, işletme, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, iletişim vb. alanlarda lisans ya da yüksek lisans eğitimi alan kişiler çalışmaktadır.

 

E-ticaret sektörünün yeni gelişmeye başlayan sektörler arasında yer alması da bu alanda çalışmak isteyen kişilerin önündeki engelleri kaldırmaktadır. Artık bireysel üniversite eğitimi almadan da e-ticaret alanında uzmanlaşabilmektedir. Üniversite eğitimi almadan e-ticaret alanında uzmanlaşmak için ise kişilerin e-ticaret uzmanlık sertifikası alması gerekir.

 

E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Nasıl Alınır adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret uzmanlığı, e-ticaret uzmanının yaptığı işler, e-ticaret uzmanlık sertifikası vb. konular hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyerek bu konular hakkında bilgi alabilir ve kendinizi e-ticaret alanında geliştirerek kariyerinize yön verebilirsiniz.

 

İlgili Sayfa; E-ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı

 

E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Nasıl Alınır?

 

E-ticaret Uzmanı Nedir?

 

E-ticaret uzmanı, e-ticaret siteleri ya da e-ticaret pazaryerleri üzerinden satış yapan işletmelerde görevli olan ve stok yönetiminden dijital pazarlamaya, e-ticaret kampanyalarından e-ticaret süreç yönetimine kadar birçok görevde çalışan kişilerdir.

 

E-ticaret uzmanları çoğu zaman üniversite eğitiminin ardından e-ticaret firmalarında staj yaparak kendilerini geliştirmekte ve kariyerlerine yön vermektedir. Bunun yanı sıra e-ticaret uzmanı olmak için düzenlenen sertifika programlarına katılarak da kariyerlerine yön veren uzmanlar bulunmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Yöneticisi Nasıl Olunur?

 

E-ticaret Uzmanı Nedir

 

E-ticaret Uzmanı Ne İş Yapar?

 

E-ticaret uzmanı olarak çalışan kişilerin belirli görevleri bulunur. Bu sektörde kariyer yapmak isteyen kişiler de bu görevleri öğrenmek ister. E-ticaret uzmanlarının yaptığı işler şunlardır;

 
  • E-ticaret firmalarının iletişim ve dijital pazarlama stratejilerini yönetmek,
  • E-ticaret hukuku çerçevesinde işlerin yürümesini sağlamak,
  • Yeni pazarlama stratejilerini firmaya entegre etmek,
  • Veri analizi, raporlar çerçevesinde iş geliştirme çalışmaları yapmak,
  • Rakiplerini analiz etmek,
  • Arama motoru optimizasyonu çalışmaları,
  • Kampanya kurgulayıp yaratma,
  • Reklam yönetimi
 

Gibi çalışmalar e-ticaret uzmanları tarafından yapılan çalışmalardır. Uzmanlar bu tür çalışmalar ile çalıştıkları markaya değer katmayı ve satışları arttırmayı amaçlamaktadır. Genellikle e-ticaret uzmanları bu çalışmalarda olan eksiklerini e-ticaret uzmanlığı sertifika eğitimlerinde ya da çalıştıkları iş deneyimlerinde elde etmektedir.

 

E-ticaret Uzmanı Ne İşe Yapar

 

E-ticaret Uzmanlığı Sertifikası Nedir?

 

E-ticaret uzmanlığı sertifikası, e-ticaret alanında kariyerine yön vermek ve kendine geliştirmek isteyen kişilerin e-ticaret alanında eğitimler aldığı ve ilgili eğitimlerin sonunda sertifika almaya hak kazandığı eğitimlere verilen isimdir.

 

E-ticaret uzmanlığı sertifika eğitimleri genellikle üniversiteler ve e-ticaret sektöründe öncü olan firmalar tarafından düzenlenmektedir. E-ticaret uzmanlığı sertifika eğitimleri ile kişiler e-ticaret ve e-ihracat ile ilgili birçok konu hakkında bilgi edinmekte ve kendilerini geliştirmektedir. Böylece e-ticarette kendini geliştirerek firmalarda e-ticaret uzmanı olarak çalışma fırsatı yakalamaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Uzmanlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Nedir

 

E-Ticaret Sertifikası Neden Önemlidir?

 

E-ticaret sertifikası kişilerin e-ticaret alanında çalışmak için gerekli eğitimleri aldığını gösteren sertifikalardan biridir. Bunun yanı sıra e-ticaret sertifikasının önemini arttıran etkenler de bulunmaktadır.

 
  • E-ticaret yeni bir sektördür ve gelişmeye devam etmektedir.
  • Her gün e-ticaret alanında faaliyet göstermek için yeni firmalar açılmaktadır.
  • E-ticaret alanında eleman ve uzman eksiği bulunmaktadır.
  • E-ticaret sertifikası alarak kişiler e-ihracat firmalarına da hizmet vermektedir.
  • E-ticaret eğitimi sertifika programında yalnızca e-ticaret alanında dersler bulunmamaktadır. E-ticaret süreçlerinden site tasarımına dijital pazarlamadan reklamlara kadar olan her eğitim bu program içinde yer alır. E-ticaret eğitimi sertifika programına katılan kişiler kendilerini farklı alanlarda geliştirme fırsatı da yakalar.
  • E-ticaret uzmanlığı alan kişiler dijital pazarlama ve arama motoru optimizasyonu gibi alanlarda da çalışabilir.
 

Bu tür avantajlar sağladığı için e-ticaret eğitimi sertifika programları oldukça önemli programlardır ve kendini bu alanda geliştirmek ya da bilgilerini tazelemek isteyen herkesin bu eğitimlere katılması önemlidir.

 

E-ticaret Sertifikası Neden Önemlidir

 

E-ticaret Uzmanlık Sertifika Programında Bulunan Dersler

 

E-ticaret sertifikası almak için kişilerin belirli konular hakkında uzmanlaşmış olması gerekir. Bu nedenle e-ticaret sertifikası veren kurumlar belirli konuları barındıran eğitimler hazırlar. Bu eğitimlerde e-ticaret sitesi kurulumundan dijital pazarlamaya, sipariş yönetiminden ürün ve teslimat yönetimine kadar birçok eğitim yer alır. Çünkü e-ticaret alanında bu konular oldukça önemlidir. Her e-ticaret süreci hakkında bilgili olmayan ve kendini geliştirmeyen kişilerin e-ticaret alanında kariyer yapması oldukça zordur.

 
  • E-ticarete Giriş
  • E-ticaret Alt Yapısı Seçim
  • E-ticaret Sitesi Yapılandırma
  • E-ihracat
  • E-ihracat için Gerekli Altyapı Özellikleri
  • Sanal Pos, Kargo ve E-fatura Süreçleri
  • Pazarlama
  • E-mail Marketing
  • E-ticarette Kariyer Yapma
 

Dersleri e-ticaret uzmanlığı sertifika programında yer alan derslerdir. Genellikle her ders içeriğinde farklı alanlarda uzman kişilerden eğitim alınmaktadır. Böylece e-ticaret uzmanı olmak isteyenler hem e-ticaret alanında kendini geliştirmekte hem de bu sektörde isim yapmış kişilerle tanışma fırsatı yakalamaktadır.

 

İlgili Sayfa; E-ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı

 

E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Programı Dersleri

 

E-Ticaret’e Giriş Dersleri

 

E-Ticaret’e giriş dersleri e-ticaret uzmanlık sertifikası programında yer alan bir derstir. Bu derste genellikle kişiler e-ticaret hakkında bilgi sahibi olmaktadır.

 
  • E-ticaret sektörüne yönelik istatistiksel bilgiler
  • E-ticaretin temelini oluşturan faktörler
  • E-ticarette satış modelleri
  • E-ticaret iş planı hazırlama ve e-ticarette ürün fiyatlandırması
 

Gibi konular bu dersler içerisinde kişilere öğretilmektedir. E-ticarete giriş dersleri başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra da kişiler e-ticaret yazılım ve altyapısı seçimi hakkında eğitimler almaktadır.

 

E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Giriş Dersleri

 

E-ticaret Alt Yapısı Seçimi

 

E-ticaret alt yapıları aslına bakıldığında e-ticaret firmalarının başarılı olacağını sağlayan en büyük unsurlardan birisi olduğu için e-ticaret uzmanlık eğitimi içerisinde detaylı bir şekilde kişilere anlatılır. Kişiler bu eğitim sayesinde e-ticaret yazılımları, açık kaynak kodlu yazılımlar, hazır e-ticaret alt yapıları gibi önemli konular hakkında bilgi edinme fırsatı yakalar.

 

Böylece bir e-ticaret sitesinde neyin önemli olduğunu görerek e-ticaret alt yapılarını daha doğru bir şekilde seçme fırsatı bulurlar.

 

İlgili Sayfa; E-ticaret Paketleri

 
E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Alt Yapı Seçimi

 

E-ticaret Sitesi Yapılandırma

 

E-ticaret uzmanlık eğitimi içinde bulunan e-ticaret sitesi yapılandırma eğitimi;

 
  • E-ticaret Sitesi Tasarımı
  • E-ticaret Sitesi Ürün Yönetimi
  • E-mail Ayarları
  • Kullanıcı Yönetimi
  • E-ticaret Entegrasyonları
  • SEO
  • Dijital Pazarlama
 

Gibi alanları kapsayan bir derstir. Aslına bakıldığında e-ticaretteki en önemli süreçleri kapsayan bu ders bağlamında kişiler e-ticaretin nasıl işlediğini ve neler ile kazanç sağlayabileceklerini öğrenmektedir.

 

E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Site Yapılandırma

 

E-ihracat Dersleri

 

Yurtdışına ürün satmak isteyen ya da dış ticaret alanında kariyer yapmak isteyen kişilerin en çok ilgi gösterdiği derslerdir. E-ticaret uzmanlık sertifikası içerisinde yer alan e-ihracat dersleri bağlamında kişilere e-ihracatın gelişiminden muafiyetleri, e-ihracat sitesi kurulumundan e-ihracatta satış arttırmaya kadar birçok konu hakkında bilgi verilmektedir.

 

E-ticaret Uzmanlık Sertifikası E-ihracat Dersleri
 

İlgili Sayfa; E-İhracat

 
 

Sanal Pos, Kargo, Pazaryeri ve E-fatura

 

E-ihracat için önemli dinamikler olan sanal pos ve ödeme sistemleri, kargo yönetimi, pazaryerlerinden satış ve e-fatura gibi konular hakkında bilgi verilen derslerdir. Bu dersler bağlamında kişiler ödeme süreci, ödeme sayfası tasarımı, pazaryeri platformlarından satış ve faturalandırma süreçlerine kadar bilgi sahibi olmaktadır.

 

E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Sanal Pos

 

Pazarlama Dersleri

 

E-ticaret sektörünün belki de en önemli süreçleri içerisinde yer alan pazarlamaya yönelik verilen bu ders kapsamında e-ticaret uzmanı adayları;

 
  • Online pazarlama
  • Offline pazarlama
  • SEO
  • Sosyal medya pazarlaması
  • İçerik pazarlaması
 

Gibi önemli pazarlama yöntemleri hakkında bilgi edinir. Böylece e-ticarette pazarlama süreçlerinin nasıl yönetilmesi gerektiğini öğrenerek kendilerini geliştirirler.

 

E-ticaret Uzmanlık Sertifikası Pazarlama Dersleri

 

Ticimax ile E-ticaret Uzmanlık Sertifikanızı Alın

 

E-ticaret alanında uzmanlaşmak ve kariyer yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret uzmanlık sertifikası programına katılın. Bu programda yer alan dersler sayesinde e-ticaretin her sürecine hakim olarak kendinizi geliştirin ve e-ticaret alanındaki kariyeriniz için ilk adımınızı atın.

 

İlgili Sayfa; E-ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax