Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-Ticarette Kargo Gönderimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 17.02.2023

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten satış yapan markalar ürün yönetimi, sipariş yönetimi ve teslimat yönetimi gibi süreçlerin hepsine oldukça önem vermelidir. Bu noktada özellikle müşteri memnuniyetini artırmak ve sadık müşteriler kazanmak isteyen her markanın sipariş ve e-ticarette kargo yönetimine önem vermesi gerekir. Çünkü bu süreçler müşterilerin markanızdan memnun kalmasını sağlarken sadık müşteri portföyünüzü de genişletmektedir.

 

E-ticarette kargo gönderimi yaparken her markanın dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunur. Kargo paketlerinden kargo süresine, kargo fiyatlarından bildirimlere kadar olan her unsur e-ticaret firmalarının kargo gönderimi yaparken dikkat etmesi gerekenler arasında yer alır.

 

E-Ticarette Kargo Gönderimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler adlı bu yazımızda e-ticaret ile internetten satış yapan markalar için kargo gönderiminde dikkat edilmesi gereken unsurlar hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve kargo süreçleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Uluslararası Kargo Gönderimleriniz İçin Bilmeniz Gerekenler


E-Ticarette Kargo Gönderimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Çalışacağınız Kargo Firmasını İyi Bir Şekilde Seçin

 

E-Ticarette Kargo Gönderimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler arasında ilk sırada çalışılacak kargo firması yer alır. Bir e-ticaret firması operasyonel süreçlerini ne kadar hızlı bir şekilde yürütürse yürütsün çalışılan kargo firması teslimat süreçlerinde profesyonel davranmadığı takdirde markaların e-ticarette kargo süreci olumsuz bir hal alır. Bunun yanı sıra çalıştığınız kargo firmasının desi başı gönderim ücretleri de e-ticaret firmanızın maliyetlerini artırırken karlılığını azaltmada büyük rol oynar.

 

Bu nedenlerden dolayı e-ticarette profesyonel kargo gönderimi yapacak olan her markanın kargo firması seçiminde belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir.

 
  • Çalışacağınız kargo firmasının kargo ücretleri
  • Kargo firmasının şube sayısı
  • Kargo firmasının sunduğu ek hizmetler
  • Kargo firmasının tahmini teslimat aralığı
  • Kargo firmasının sigortalı gönderim seçeneği
 

Gibi önemli noktalar e-ticarette kargo gönderimi yapacağınız lojistik ya da kargo firmasını seçeceğiniz markayı seçerken dikkat etmeniz gereken önemli konular arasında yer almaktadır. Bu unsurlara önem vererek kargo firmasını seçebilir ve böylece müşterilerinize profesyonel bir teslimat sunabilirsiniz.


Çalışacağınız Kargo Firmasını İyi Bir Şekilde Seçin

 

Ürün Desilerini Önemseyin

 

E-ticarette kargo gönderimi sırasında genellikle ortaya çıkan kargo ücretleri desiye göre hesaplanmaktadır. Bir ürünün desisi ise gönderimi yapılacak olan kargonun ağırlığı, genişliği, yüksekliği gibi metrikler üzerinden yapılan işlemler ile hesaplanmaktadır.

 

Bir kargonun desisi ne kadar düşük olursa kargo gönderimi yaparken harcanacak olan ücret o kadar azalmaktadır. Bu durum aslına bakıldığında e-ticaret markalarının kargo maliyetlerinin azalmasını sağlamaktadır. Bu yüzden e-ticaret ile satışını yaptığınız ürünleri müşterilerinize iletirken sizler de ürünlerinizin desisini bilmeye özen gösterebilirsiniz. Böylece kargolarınızı daha uygun fiyatlar ile müşterilerinize gönderirken onların yaptıkları alışverişlerden mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; Kargo Takip Sistemi Nedir?


Ürün Desilerini Önemseyin

 

E-ticaret Kutusu Kullanın

 

E-Ticarette Kargo Gönderimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler arasında yer alan bir diğer nokta da e-ticaret kutularıdır. E-ticaret kutuları genellikle kurumsal kimliğe uygun ve kargolanacak ürünlerin paketlendiği kutulardır. Bu kutuların özenli bir şekilde tasarlanması ve oluşturulması da kargo gönderimi yapılacak olan müşterilerin markaya olan sadakatini artırmadaki en büyük etkenler arasında yer almaktadır.

 

E-ticarette kargo gönderimi yaparken kullanılacak kargo kutularında ise;

 
  • Kurumsal kimliğe uygunluğa önem verilmelidir.
  • Kargo kutusunun ürün boyutlarına ve desilerine uygun bir şekilde seçilmesi gerekmektedir.
  • Sticker, kartvizit ya da müşteriye özel hediye çekleri ile kargo kutularının fırsata dönüştürülmesi gerekmektedir.
  • Kargo kutularının değer yaratacak ve özel hissettirecek bir biçimde olması oldukça önemlidir.
 

Sizler de sattığınız ürünleri kargolarken kullanacağınız kargo kutularının seçiminde bu tür unsurlara önem vererek hareket edebilirsiniz. Böylece hem müşterilerinizin özel hissetmesini sağlayabilir hem de markanıza olan bağlılığını artırabilirsiniz.


E-ticaret Kutusu Kullanın

 

Ücretsiz Kargo Seçeneği Sunun

 

E-ticarette kargo gönderimi yaparken markaların dikkat etmesi gereken önemli konulardan birisi de ücretsiz kargo seçeneğidir. Genellikle e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişiler kargo ücreti ödemeyi sevmemektedir. Bu nedenle e-ticaret firmalarının ücretsiz kargo seçeneği sunmas gerekir.

 

Ücretsiz kargo seçeneği sunacak olan e-ticaret firmalarının bir bölümü ürün ve hizmetlerini tüketicilere tamamen ücretsiz bir şekilde gönderirken bir bölümü de belirli bir tutar üzerinde alışveriş yapan kişilere ücretsiz kargo imkânı sunmaktadır. Örneğin günümüzde birçok e-ticaret firması 100 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo imkânı sunarak müşterilerini alışveriş yapmaya teşvik etmektedir. Kargo ücreti ödemek istemeyen kişiler de bu alış tutarın üzerinde alışveriş yapmaktadır.

 

E-ticaret firmalarının kargo gönderimi yaparken uyguladığı bu strateji hem ürün stoklarının azalmasını sağlamakta hem de e-ticaret firmalarının satışlarını artırmaktadır. Sizler de e-ticarette kargo gönderimi yaparken bu unsura önem verebilir ve böylece hem müşterilerinizin ücretsiz kargo imkanından yararlanmasına yardımcı olabilir hem de satışlarınızı artırabilirsiniz.



Ücretsiz Kargo Seçeneği Sunun

 

Kapıda Ödeme Seçeneği Sunun

 

Kapıda ödeme her ne kadar ödeme sistemleri ile ilgili bir hizmetmiş gibi gözükse de aslına bakıldığında e-ticaret firmalarının kargo firmaları ile yaptığı anlaşmalar sonrasında uyguladığı bir sistemdir.

 

E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişilerin büyük bir bölümü satın aldığı ürünü teslim alırken ödeme yapmayı tercih etmektedir. Bu da e-ticarette kargo gönderimi yaparken markaların kargo firmalarından kapıda ödeme hizmeti alması gerekliliğini de ortaya çıkarmaktadır. Sizler de kapıda ödeme hizmeti sunan bir kargo firması ile çalışabilir ve böylece müşterilerinize kapıda ödeme hizmeti sunabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?


Kapıda Ödeme Seçeneği Sunun

 

Kargo Takip Sayfasına Önem Verin

 

E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan her tüketici satın aldığı ürünlerin durumu hakkında bilgi almayı ister. Bu hizmeti sağlamak için de e-ticaret firmaları sitelerine kargo takip sistemi ekler. Kargo takip sistemi sayesinde sitenizden alışveriş yapan kişiler satın aldığı ürünlerin kargo durumlarını kolayca takip edebilmektedir. Bu da müşterilerin markanıza olan bağlılığını artırmaktadır.

 

Bu nedenle sizler de e-ticarette kargo gönderimi yaparken müşterilerinizin kullanacağı kargo takip sayfaları yaratabilir ve böylece profesyonel bir hizmet verebilirsiniz.

 

Kargo Takip Sayfasına Önem Verin

 

Müşterilerinize Bildirimler Gönderin

 

E-ticaret sitelerinde yer alan kargo takip sayfaları ile verebileceğiniz bilgi hizmetini dilediğiniz takdirde müşterilerinize bildirimler göndererek de yapabilirsiniz. Genellikle e-ticaret firmaları mobil uygulamaları üzerinden ya da e-mail ve SMS ile sitelerinden alışveriş yapan müşterilerine satın aldıkları ürün ve hizmetler hakkında bilgi verici mesajlar göndermektedir.

 
  • Siparişiniz Alındı
  • Siparişiniz Kargoya Verildi
  • Siparişiniz Teslimat Şubesinde
  • Siparişiniz Teslim Edildi
 

Gibi push notification, e-mail ve SMS’ler müşterilerin satın aldıkları ürün ve hizmetleri daha kolay takip etmelerini sağlamaktadır. Sizler de e-ticaret siteniz üzerinden ürün ve hizmet satışı yaparken bu tür bildirimler gönderebilir ve müşterilerinizin kargo takibini kolaylaştırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Paketleri Nasıl Olmalıdır?


Müşterilerinize Bildirimler Gönderin

 

E-ticaret Kargo Entegrasyonlarını Kullanın

 

E-ticaret kargo entegrasyonları e-ticaret firmalarının kargo gönderimi yaparken kullanacağı sipariş gönderi bilgilerinin ve kargo barkodunun otomatik bir şekilde oluşmasını sağlayan bir entegrasyon türüdür. E-ticarette kargo gönderimi yaparken her markanın kullanması gereken kargo entegrasyonlarını kullanarak sizler de kargo süreçlerinizi otomatikleştirebilir ve böylece zaman kaybetmekten kurtulabilirsiniz.


E-ticaret Kargo Entegrasyonlarını Kullanın

 

E-ticaret Firmanızın Kargo Süreçlerini Ticimax ile Kolayca Yönetin

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax’ı tercih edin. 15 yılı aşkın sür  edir e-ticaret firmalarına hizmet veren Ticimax sayesinde indirimli kargo anlaşması, kargo takibi, kargo entegrasyonu ve özel kargo kampanyaları gibi hizmetlerden yararlanarak e-ticarette kargo gönderiminizi profesyonelce yapma fırsatı yakalayın.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax