Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Stok Yönetimi Nedir? E-Ticarette Stok Yönetimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 14.12.2023

İçindekiler;

Stok yönetimi her e-ticaret firmasının profesyonel bir şekilde tamamlaması gereken e-ticaret süreçleri arasında yer alır. Çünkü stok yönetimini kusursuz bir şekilde yöneten e-ticaret firmaları müşterilerine kesintisiz hizmet sunma fırsatı yakalar ve sadık müşteri kazanma ihtimallerini artırır. Bunların yanı sıra stok yönetimi markaların gereksiz maliyetlerden kurtulmasına ve doğru bütçe planlaması yapmasına da fırsat tanır.

 

Bu tür nedenlerden dolayı e-ticarette stok yönetimi oldukça önemlidir. Peki stok yönetimi nedir ve e-ticarette stok yönetimi nasıl yapılır? Gelin hep beraber bu yazımızda stok yönetimine daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Stok Yönetimi Nedir? E-Ticarette Stok Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

Stok Nedir?

 

Stok, ticari faaliyet yürüten işletmelerin üretim ya da satış yapabilmek için envanterinde bulundurduğu mamul, hammadde veya ürünlere verilen isimdir.

 

Genellikle işletmeler üretim yapmak ya da satış yapabilmek için belirli ürünlerin stoğunu tutar ve bu ürünlerin stok yönetimini yapar.

 

Stok Nedir

 

Stok Yönetimi Nedir?

 

Stok nedir sorunuza yanıt verdikten sonra yazımızın bu bölümünde yanıt aradığınız bir diğer soru olan stok yönetimi nedir sorusuna yanıt vereceğiz.

 

Stok yönetimi, markaların stoklarında yer vermek istediği ürün, hammadde veya mamulleri uygun fiyatlar ile tedarik etmek ve bünyelerinde bulundurmak için yürüttüğü süreçlerin tümüne verilen isimdir. Genellikle tahminler, planlamalar ve veriler ile markalar stok tutar ve bunların yönetimini yapar.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi

 

Stok Yönetimi Nedir

 

Stok Yönetiminin Avantajları Nelerdir?

 

Stok tutmak markaların çoğu zaman stok yönetim maliyetlerini azalttığı için faydalı olarak görünür fakat bunun yanı sıra stok yönetiminin avantajlarının oldukça fazla olduğunu söylemek mümkündür. Stok yönetiminin başlıca avantajları şunlardır:

 
  • Stok yönetimi işletmelerin üretim ve satış süreçlerinde düzenliliği sağlar.
  • Stok yönetimi sayesinde markalar bu süreçleri sürekli olarak devam ettirebilir.
  • Stok yönetimi yapan işletmeler ürün kayıp oranını en aza indirir.
  • İşletmelerin muhasebe süreçleri daha kolay işler ve bu durum maliyet muhasebesi yapmada kolaylık sağlar.
  • İşletmeler stok yönetimi yaparak tedarik süreçlerini düzene sokabilir. Bu durum tedarik maliyetlerinin azalmasına yardımcı olur.
  • Stok tutan işletmeler finansal süreçlerini kolayca yönetebilir.
  • Hammadde ya da ürün eksikliğinden dolayı işletmelerin hizmetleri kesintiye uğramaz.
 

Stok yönetimi avantajları bunlardır. Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen her işletmenin stok tutmaya özen göstermesi gerekir.

 

Stok Yönetiminin Avantajları Nelerdir

 

Stok Tutmanın Dezavantajları

 

Stok yönetimi avantajları hakkında sizleri bilgilendirdik. Bu bölümde ise stok tutmanın dezavantajları hakkında bilgiler vereceğiz.

 
  • Stok tutmak markaların ilk dönemlerde depolama masraflarını artırır.
  • Gereğinden fazla stok tutan markalar nakit kaybı yaşar ve paralarını stok tutmak için bağlar.
  • Stok tutulan madde ve ürünlerin fiyatı sabit olmadığı takdirde markalar maliyet kaybına uğrayabilir.
 

Stok tutmanın dezavantajları bunlardır. Doğru bir şekilde stok yönetimi yapmak isteyen her markanın avantajları ve dezavantajları göz önünde bulundurarak hareket etmesi ve karar vermesi gerekmektedir.

 

Stok Tutmanın Dezavantajları Nelerdir

 

Stok Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

Stok yönetimi yapmak isteyen markaların yanıt aradığı bir diğer soru da stok yönetimi nasıl yapılır sorusudur. Aslına bakıldığında stok yönetimi yapmak için markaların birçok yöntemi kullanabileceğini söylemek mümkündür.

 
  • Hesaplama Programları
  • Yazılımlar
  • Stok Yönetim Sistemi
 

Markaların stok yönetimi yaparken kullanabileceği belirli yöntemlerdir. Gelin şimdi hep beraber bu yöntemlere daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Hesaplama Programları

 

Stok yönetimi nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan işletmelerin ilk aklına gelen yöntemlerden birisi hesaplama programlarıdır. Hesaplama programları belirli tablolar oluşturabileceğiniz ve oluşturduğunuz tabloları işletmeniz nezdinde özelleştirebileceğiniz programlara verilen isimdir.

 
  • Excel
  • Word
  • Google Docs
  • Libre Office
  • WPS Office
  • Polaris Office
 

Gibi işletmelerde kullanılan temel ofis programlarını kullanarak stok yönetimi yapan markalar bulunmaktadır. Fakat bu programlar profesyonel bir şekilde kurgulanmadığı için stok yönetimi yapmanızı zorlaştırmaktadır.

 

Stok Yönetimi Nasıl Yapılır

 

Yazılımlar

 

Ön muhasebe ve genel muhasebe için üretilen yazılımlar da genellikle stok yönetimi yapmak isteyen markalar tarafından kullanılan uygulamalar arasında yer alır fakat bu tür sistemler de bir markanın verimli olarak stok yönetimi yapmasına olanak tanımamaktadır. Bu nedenle birçok marka ön veya genel muhasebe yazılımları kullanmak yerine stok yönetim uygulamalarını kullanmaktadır.

 

Stok Yönetim Sistemi

 

Stok yönetimi yapmak isteyen markalar tarafından tercih edilen stok yönetim sistemi hem e-ticaret sitesi hem de mağazadan satış yapmak isteyen markalar için özel olarak geliştirilen uygulamalara verilen isimdir.

 
  • Raporlama özelliği
  • Satış takibi
  • Stok takibi
  • Ciro takibi
 

Gibi hem fiziksel işletmelerin hem de e-ticaret sitelerinin kullanabileceği birçok özellik stok yönetim sistemi içinde bulundurmaktadır.

 

İlgili Sayfa; Bulut Tabanlı Depo Yönetim Sistemi (WMS)

 

Stok Yönetim Sistemleri

 

Stok Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Genellikle e-ticarette stok yönetimi yapmak isteyen markalar başarılı stok yapısı nasıl oluşturulur sorusuna yanıt aramaktadır. E-ticarette stok yönetimi yapmak ve başarılı stok yapısı oluşturmak için için her markanın dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunur.

 
  • Maliyet
  • Talepler
  • Stok Kontrolü
  • FIFO
  • Tedarikçiler
 

E-ticarette stok yönetimi yapmak isteyen ve başarılı stok yapısı nasıl kurulur sorusuna yanıt arayan kişilerin göz önünde bulundurması gereken unsurlardır. Gelin şimdi hep beraber bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Stok Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Maliyetleri Hesaplayın

 

E-ticarette stok yönetimi yapacak olan kişi ve işletmelerin ilk olarak maliyetleri hesaplaması gerekir. Bu noktada maliyet hesaplaması yaparken yalnızca ürün maliyetlerini değil operasyon, lojistik ve depo maliyetlerini de göz önünde bulundurarak hareket etmeniz gerekmektedir.

 

Talepleri Göz Önünde Bulundurun

 

Markaların e-ticarette stok yönetimi yaparken karşı karşıya kaldığı en büyük problemlerden birisi taleplerdir. Çünkü ürün stoklama sürecine giren markalar çoğu zaman stoklarına ekledikleri ürün ve hizmetlerin hızlı bir şekilde azalacağını düşünmektedir. Fakat e-ticarette bazı ürünlere talep artarken bazı ürünlere olan talep de azalmaktadır.

 

Bu nedenle e-ticarette stok yönetimi yapacak olan her markanın stok yönetimi yapmaya başlamadan önce piyasa araştırması ve ürünlere olan talepleri belirlemesi gerekir.

 

Stok Yönetimi Talepler

 

Stok Kontrolünü Yapın

 

Stok yönetim sistemi kullanan markalar çoğu zaman stok kontrolünü kolay bir şekilde yapabilse de farklı yöntemlerden yararlanan markaların bu süreci yönetmeleri zorlaşmaktadır.

 

Stok kontrolü yapmak e-ticarette stok yönetimini kolaylaştıran bir süreç olduğu için markaların belirli zaman aralıkları ile sayım yapması ve stoğu azalan ürünleri tespit etmesi gerekir.

 

İlgili İçerik; Stoksuz E-Ticaret Nedir? Stoksuz Satış Nasıl Yapılır?

 

Stoklar İçin Alt Limit Belirleyin

 

E-ticarette stok yönetimi yaparken markaların kolay hareket edebilmeleri için sattığı ürünler için alt limitler belirlemesi gerekmektedir. Örneğin: bir e-ticaret firması çok satılan ürünlerde stok 50 altına düştüğünde ürün tedarik edeceğim diye düşünebilmelidir. Bu hem ürünlerinizi hızlı bir şekilde tedarik etmenizi sağlayacak hem de stok yönetimi yapmanızı kolaylaştıracaktır.

 

Stok Yönetimi Stok Alt Limitleri

 

FIFO – İLK Giren İlk Çıkar

 

First in, first out yani FIFO, stoklarınıza giren ürünlerin ilk çıkan ürünler olduğunu gösteren bir uygulamadır. Kısacası e-ticarette başarılı stok yönetimi yapmak isteyen her markanın ilk stoklarına eklediği ürünleri ilk çıkışını sağlamalıdır. Çünkü bir ürün ne kadar stoklarınızda kalırsa o kadar çok yıpranacaktır.

 

İlgili İçerik; Stok Devir Hızı Nedir? Stok Devir Hızı Nasıl Hazırlanır?

 

Tedarikçiniz ile İlişkinizi Güçlendirin

 

E-ticarette stok yönetimi yapan her markanın iyi ilişkiler kurması ve birden fazla tedarikçi ile çalışması gerekir. Böylece ürün tedarik sürecini profesyonelce yönetebilir ve hizmetlerinizin kesintiye uğramasını engelleyebilirsiniz.

 

Stok Yönetimi Tedarikçi İlişkileri

 

Stok Kontrolü Nedir?

 

Ticaret veya e-ticaret yapan kişiler için en önemli şeylerden biri de stok kontrolüdür. Stok kontrolü, ürünlerinizin stoklarını (toplam miktarını) periyodik aralıklar ile veya sürekli olarak incelemenize verilen addır. Stok kontrolü sayesinde markalar, ürünleri içerisinde stok fazlalığı veya stok eksikliği olan ürünlerini tespit edebilmektedir.

Ürünlerinizin stok durumu satışlarınız, kampanyalarınız ve lojistik ihtiyaçlarınız için oldukça önemlidir. Peki stok kontrolünün avantajları nelerdir? Gelin hep beraber stok kontrolü ve stok kontrol yöntemleri nelerdir göz atalım.

 

Stok Kontrolü Nedir

 

Stok Kontrolünün Avantajları

 

Stok kontrolünün ticaret ve e-ticaret yapan kişiler ve firmalar için oldukça önemli olduğunu söylemiştik. Yazımızın bu bölümünde sizlere stok kontrolünün avantajları hakkında bilgi vereceğiz.
 

  • Stok kontrolünü düzenli yapan firmalar, eksik ürünlerini ve fazla ürünlerini kolay bir şekilde tespit edebilmektedir. Stok kontrolü sonrasında firmalar, eksik olan ürünlerinin tedarik sürecini başlatabilmektedir. Bununla beraber firmalar stok fazlalığı olan ürünleri de stok kontrolü esnasında tespit edebilmekte ve bu ürünleri hızlı bir şekilde ellerinden çıkarmak için kampanyalar düzenleyebilmektedir.
  • Stok kontrolü sonrasında stok fazlalığı olan ürünlere yönelik düzenlenen kampanyalar, hem bu ürünlerin stoklarının eritilmesini sağlamakta hem de firmaların depolarında açılan yerleri yeni ve trend ürünler ile doldurmasını kolaylaştırmaktadır.
  • Stok kontrolünün düzenli yapılması, üretim faaliyetlerini düzenler. Stok kontrolü sayesinde üretimde boş beklemeler ve yığılmalarda azalmalar meydana gelir.
  • Stok kontrolü ile malzeme ve makine kullanımında etkinlik ortaya çıkar.
  • Stok kontrolü yapan firmalar ürünleri hakkında yapacakları detaylı bir analiz sonrasında çok daha sağlıklı finans yönetimi yapabilir. Örneğin; stoğu fazla ürünleri eritmek için kampanyalar, stoğu fazla olan satmayan ürünleri tekrar tedarik etmeme gibi kararlar alınabilir.
  • Stok kontrolü ile tedarik masrafları azalmaktadır.
  • Stok kontrolü sayesinde satış masraflarında azalmalar olur.
  • Düzenli olarak yapılan kontroller, maliyet muhasebesi kayıtlarının düzgün bir şekilde tutulmasına yardımcı olur. Bu sayede depo görevlileri üst yönetimlerine doğru bilgiler iletebilmektedir.
 

Yukarıda sizler için bir araya topladığımız tüm maddeler stok kontrolünün avantajları ve faydaları arasında yer alır. Ticaret ve e-ticaret yapan tüm firmalar için oldukça önemli unsurlardır.
 

İlgili İçerik: Stoksuz Satış Nasıl Yapılır?



Stok Kontrolünün Avantajları Nelerdir

 

Stok Kontrol Yöntemleri Nelerdir?

 

Stok Yönetimi Nedir? E-Ticarette Stok Yönetimi Nasıl Yapılır? adlı yazımızın bu bölümünde firmanızın stok kontrolü yaparken veya ürünlerini stoklarken kullanabileceği yöntemlerden bahsedeceğiz.

E-ticaret yapan firmalar dropshipping (stoksuz satış) yapıyorsa bu konuda oldukça avantajlı durumdadır. Çünkü; stoksuz satış yapan firmalar depo ve stok yönetimine ihtiyaç durmazlar. Fakat bu firmalar düzenli aralıklar ile tedarikçisinin elinde bulunan ürünlerin stokları hakkında bilgi almalıdır. Aksi halde stoğu tükenen bir ürünün satışı gerçekleştiği zaman firmalar, ürün tedarik problemi yaşayabileceklerdir. Bununla beraber, ürünü tedarik ederken geçen süre zarfında müşteriler ürünleri satın almaktan vazgeçebilecek ve bu nedenle firmalar maddi kayıplarla karşı karşıya kalabileceklerdir.

Stok kontrolünün ikiye ayrıldığını söyleyebiliriz. Fiziksel Stok Kontrolü ve Yazılımsal Stok Kontrolü. Fiziksel stok kontrolü daha çok firmaların depolarında gerçekleştirdiği manuel olarak yapılan stok kontrolleridir. Bu stok kontrolü tipinde firma personelleri stok sayımı için zaman harcayacak, mesaiye kalacak ve stok sayımı esnasında dışarıdan personel alınmasını da talep edebilecektir. Bu nedenle bu tür stok kontrolü hem zaman, hem de maddi kayıpları beraberinde getirebilmektedir.


Yazılımsal Stok Kontrolü ise genel olarak satın alınan stok kontrol yazılımları aracılığıyla yapılan stok sayım yöntemidir. Ürünler depoya geldiğinde gelen ürün sayısının stokları yazılıma girilebilmekte ve bu da ürünlerin kontrolünü kolaylaştırmaktadır. Sizler de stok kontrolü nasıl yapılır diyorsanız yazımızın devamında aradığınız cevapları bulabilirsiniz. 


İlgili İçerik: Detaylı Dropshipping Kılavuzu



Stok Kontrol Yöntemleri Nelerdir

 

Fiziksel Stok Kontrol Yöntemleri

 

Fiziksel stok kontrolünün daha çok depo düzenleri ile ilgili olduğunu söylemiştik. Gelelim fiziksel stok kontrol yöntemleri nelerdir sorusuna, Stok Yönetimi Nedir? E-Ticarette Stok Yönetimi Nasıl Yapılır? yazımızın bu bölümünde bunlar hakkında bilgi vereceğiz.

 

ABC Stok Yönetimi

 

Stok Yönetimi Nedir? E-Ticarette Stok Yönetimi Nasıl Yapılır? yazımızın bu bölümünde ilk olarak ABC Stok yönetimi hakkında bilgiler vereceğiz. ABC Stok yönetimi, stoğunuzda bulunan ürün gruplarını birbirinden ayırmanızı ve bu ürünlerin özelliklerine göre ayrı stok takibi yapmanızı amaçlayan stok kontrol yöntemidir.

A grubunda bulunan ürünlerin sayısı azdır fakat bu ürünler değer olarak elinizde bulunan stokların çoğunluğunu oluşturmaktadır. C grubunda bulunan ürünlerin sayısı çoktur fakat bu ürünleri değeri düşüktür. B grubunda bulunan ürünler ise hem sayı hem de değer olarak karşılaştırıldığında orta seviyede bulunan ürün grubudur. Genel olarak bir stok yönetiminde ürünlerin çoğu B grubunda bulunan ürünlerden oluşmaktadır.

İlgili İçerik: E-ticaret Lojistik Süreçleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler



Stok Kontrol Yöntemleri AMC Stok Yönetimi

 

Gözle Kontrol Yöntemi

 

Stok kontrol yöntemlerinden bir diğeri ise gözle kontrol yöntemidir. Bu stok kontrol yönetiminde, firmaların deposunda bir ambar personeli bulunmaktadır. Deponuzda çalışan personel firmanızın belirlediği periyotlarda ürünlerinizi tek tek saymakta ve eksik olan ürünleri belirleyerek sizlere aktarmaktadır. Geleneksek stok kontrol yöntemleri arasında bulunan gözle kontrol yöntemi hem firmanızda artı bir personel demektir hem de stok kontrolü için harcanan zamanı arttırmaktadır.

 

Çift Kutu Stok Kontrol Yöntemi

 

Firmaların sıklıkla kullandığı çift kutu stok kontrol yöntemini iki kutu varmış gibi düşünebilirsiniz. Genellikle bu kutulardan her birinin her zaman dolu olması amaçlanmaktadır. Birinci kutuda bulunan ürünler bittiği zaman firmalar ürünlerini tedarik etmek için yeni sipariş vermekte ve ürünlerinin stok durumunu kontrol etmektedir.

 

Stok Kontrol Yöntemleri Çift Kutu Stok Yönetimi

 

Sabit Sipariş Miktarı Yöntemi

Geleneksek stok kontrol yöntemleri arasında bulunan yöntemlerden bir diğeri de sabit sipariş miktarı yöntemidir. Bu yöntemde genellikle şu uygulama yapılır. Firmalar sabit bir miktar belirler. Örneğin 100 adet diyelim. Bir belirlediği 100 adet sipariş limitini doldurduğunda elindeki ürünlerin stok kontrolünü yapabilmesi için yeni ürünler sipariş eder.

 Böylelikle ürünlerin stoksuz kalmasının önüne geçmektedirler. Bunu şu şekilde düşünebilirsiniz. Bir fırıncı her gün ekmek ve unlu mamuller üretmektedir. Bu fırıncı stoğundaki ürünler yarı yarıya indiğinde mağdur olmamak için yeni bir sipariş verecek ve un alacaktır.
 


İlgili İçerik: Corona Virüsün E-ticarete Etkisi Nedir?

 

Sabit Sipariş Periyodu Yöntemi

 

Stoklarını kontrol eden firmaların sabit aralıklarla ürün tedarik etmesini gösteren yöntemdir. Stok kontrolünde oldukça önemli olan bu yöntemi almak için yukarıdaki örnekte bahsettiğimiz fırıncının her ay belirli bir tarihte un sipariş ettiğini düşünebilirsiniz.



Stok Kontrol Yöntemleri Sabit Sipariş Miktarı

  

Yazılımsal Stok Kontrol Yöntemleri

 

Stok Yönetimi Nedir? E-Ticarette Stok Yönetimi Nasıl Yapılır? yazımızın bu bölümünde sizlere yazılımsak stok kontrol yöntemleri hakkında bilgi vereceğiz.


Son dönemlerde teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle hayatımıza giren bir başka stok kontrol yöntemi ise yazılımsal stok kontrol yöntemidir. Firmalar yazılımsal stok kontrol yöntemini yapmak için ya yeni bir yazılım satın almaktadır ya da e-ticaret sitelerinde bulunan stok kontrol modüllerini kullanmaktadır.



Yazılımsal Stok Kontrol Yöntemleri

 

Ticimax ile Stoklarınızı Yönetin

 

Siz de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edin ve e-ticarette stok yönetimini daha kolay bir şekilde yaparak hizmetlerinizin kesintiye uğramasının önüne geçin.

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax