Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

eBay Komisyon Oranları

Güncelleme Tarihi: 09.05.2023

İçindekiler;

Türkiye’den yurtdışına ürün satmak isteyen e-ticaret firmaları ya da bireysel olarak satış yapmak isteyenler eBay e-ticaret platformunu kullanarak kazançlarını artırabilmektedir. eBay satış yapmak için bireysel olarak eBay hesabı açabileceğiniz gibi işletmeniz ile bir ebay’de mağaza açmak mümkündür. Yazımızda EBay’de satış yapmak isteyenler için eBay komisyon oranı konusunda bilgiler aktardık.



eBay Komisyon Oranları

 

eBay Nedir?

 

Dünyada ilk kurulan e-ticaret siteleri arasında yer alan eBay’de satış yapmak Türkiye’deki e-ticaret firmaları ya da bireysel satış yapacak kişilerin de tercih ettiği bir platformdur. eBay günümüzde hem alışveriş aracı olarak hem de işletmeler için bir pazaryeri olarak yüzden fazla ülkede faaliyet gösteren ve günlük milyonlarca kullanıcıya ulaşan uluslararası bir platformdur.

 

3 Eylül 1995’te kurulan eBay Amerikalı girişimci Pierre Omidyar tarafından Kaliforniya’da kurulan bir Amerikan şirketidir. Alıcı ile satıcıyı buluşturan bir pazaryeri konumunda olan eBay satış yapmak ve açık artırma sistemi uygulanmaktadır. eBay satış mantığı Türkiye’deki Trendyol, N11, Hepsiburada gibi pazaryerleri ile aynıdır. Alıcı ve satıcıyı buluşturan platformdaki iş modeli komisyon alarak işleyen bir modeldir.

 

eBay’de satış yapmak için eBay’de mağaza açmak gerekir. Bunun için eBay satıcı hesabı başvurusunda bulunmanız ve hesabınızda kredi kartınızın tanımlı olması gerekir. EBay’de mağaza açmak isteyenlere farklı bütçe ve özelliklerde mağaza seçenekleri sunulur.

 

eBay Nedir

 

eBay Komisyon Oranları Nelerdir?

 

eBay’de mağaza açmak ve satış yapmak istediğinizde belirli komisyon ücretleriyle kesintiler mevcuttur. Ürün sattığınızda ücret bu komisyonlar kesilerek hesabınıza aktarılır. eBay'de ürün listelemesi ücretsizdir. Sadece seçtiğiniz tüm yükseltmeler için ve ürünleriniz satıldığında nihai değer ücreti alınır. Yani eBay komisyon oranları ürün kategorisine ve girilen ürün başına göre belirlenir.

 

eBay Komisyon Oranları Nelerdir

 

eBay’de Mağaza Nasıl Açılır?

 

Mağaza açmak için tümü için çeşitli prosedürleri yerine getirmek gerekir. Dünyada açık artırma unvanı olan ve dünyanın dört bir tarafından milyonlarca kullanıcıya ulaşan eBay hem online alışveriş yapılan bir e-ticaret sitesi hem de işletme ya da satıcıların farklı ülkelere satış yapabilmesini sağlayan uluslararası bir pazaryeridir. Markanızın ve ürünlerinizin bilinirliliği açısından var olan e-ticaret sitenizdeki ürünleri pazaryerinde satışa sunmanız çok daha mantıklıdır. Çünkü bir sanal mağazanızın olması müşterilerinize güven verir ve yeniden alışveriş yapmalarını sağlar.

 

eBay’de ürün satmak için farklı yöntemler bulunur. eBay açık artırma yöntemiyle ürünlerinizi rekabet ortamında daha iyi fiyatlara satmanızı sağlar. Açık artırma bir ürün için 1-10 gün arasında sürebilir ve en son fiyata ürün satılır. eBay’de daha spesifik ve zor bulunan ürünlerin satışını yapmayı düşünüyorsanız açık artırma yöntemini kullanabilirsiniz. Bir diğer satış yöntemi ise hemen satın al ürünleridir. Burada ürünlerinize sabit bir fiyat belirleyerek satışını gerçekleştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Aliexpress'te Satıcı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler

 
 

 

eBay Hesabı Nasıl Oluşturulur?

 

eBay satış yapmak konusunda karar verdikten ilk olarak işe hesap oluşturmakla başlamanız gerekir. eBay ana sayfasında sol üst kısmında yer alan “register” alanına tıkladığınızda sizden istenen isim-soy isim, e-mail ve parola alanlarını doldurarak kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

eBay’den satış yapmak için kayınızı oluşturduktan sonra ana sayfanın sağ üst kısmında bulunan “sell” alanına tıklayarak ilgili alanları doldurmanız gerekir. Burada ülke, açık adres, cep telefonu numarası bilgileri istenmektedir. Adres alanına işletme adresini de yazabilirsiniz. Cep telefonu numaranızı doğruladıktan sonra kayıt işleminiz tamamlanmaktadır. eBay hesabınızı oluşturulduktan sonra ürün satın alabilir veya ürünlerinizi satmaya başlayabilirsiniz.

 

eBay Hesabu Nasıl Oluşturulur

 

eBay Satıcı Hesabı Ücretli Mi?

 

eBay komisyon hesaplama konusunu merak edenler için eBay’de mağaza açmak ücretsizdir. Fakat satış yapılacak farklı mağaza türlerine göre ücretlendirme durumu vardır. Bunlar; Starter aylık fiyatı 7.95 usd, yıllık 4.95 usd (yıllık), Basic aylık fiyatı 27.95 usd, yıllık 21.95 usd, Premium 74.95 dolar, 59.95 dolar, anchor, aylık 349.95 usd, 299.95 usd şeklindedir.

 

eBay Hesabı Ücretli Mi

 

eBay’de En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

 

eBay’de hangi ürünü satacağınız kadar nasıl satacağınız da önemlidir. eBay ikinci el ürün satışına da uygun bir platformdur. Bireysel olarak satmak istediğiniz ürünleri satabilir, bir e-ticaret firmanız varsa Türkiye’de satışını yaptığınız ürünlerin de satışını gerçekleştirebilirsiniz.

 

eBay pek çok ülkeden satıcıya ulaşabilen uluslararası bir pazaryeridir. eBay’de hangi ürünler satılır sorusunun cevabı için öncelikle siteyi iyi tanımanız ve analiz etmeniz faydalı olacaktır. Satmayı düşündüğünüz bazı ürünleri sitede aratarak nasıl sergilendiği konusunda fikir edinebilirsiniz. Ülke bazında da aramalar yaparak fikir edinebilirsiniz.

 

En çok satılan kategorilere bakıldığında;

 
  • Otomotiv
  • Ev yaşam
  • Giyim, ayakkabı
  • Spor malzemesi
  • Elektrik-elektronik
  • Oyuncak-hobi dünyası
  • Aksesuar
  • Sağlık güzellik
 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler

 

eBay Çok Satılan Ürünler Nelerdir

 

eBay’de Satış Yapmanın Avantajları

 

eBay’de satış yapmanın pek çok avantajı da mevcuttur. Aşağıda bunlardan birkaçına yer verdik.

 

Güven vermesi

 

eBay müşterilerine güven vermektedir. eBay'den alışveriş yapan müşteriler dolandırıcılığa ve kötü hizmete karşı korumaya sahiptir . eBay'in üçüncü taraf arabulucu olarak hareket etmesi, müşterilerin şirketinizi daha önce hiç duymamış olsalar bile riske girmeden ve sizden satın alma konusunda kendilerini çok daha güvende hissetmeleri anlamına gelir. Bu, her satış için çok daha az çalışmanız gerektiği anlamına gelir.

 

eBay Avantajları Güven

 

Açık artırma seçeneği

 

eBay ilk olarak müzayedeleriyle ünlendi ve o zamandan beri internetteki en iyi müzayede pazarı olma özelliğini korudu. Rezerv fiyat belirleme seçeneği, bir şeyi değerinin çok altında satmamanızı sağlar. Açık artırmada iyi satılmayan her şey için eBay'in sabit fiyatlı listelerini kullanabilirsiniz.

 

Mükemmel SEO özelliği

 

eBay, Google'da üst sıralarda yer almanıza olanak tanır. Ürünlerinizi SEO uyumlu kurgulamanıza olanak tanır. Öte yandan ürün açıklamaları, ürün görsellerini de seo uyumlu olarak hazırlayarak ürünlerinizi ön plana çıkarmanız mümkündür.

 

eBay Avantajları Seo Arama Motoru

 

Düşük ücretler

 

eBay komisyon oranları oldukça düşüktür. Bu nedenle eBay’de satış yapmak işletmeler için oldukça karlı olmaktadır.

 

Kargo süreçleri

 

eBay’de satış yapmanın en iyi avantajlarından biri satıcıların nakliyede bazen yüzde 52'ye varan yüksek tasarruflara erişmesidir. Daha düşük nakliye maliyetleri, listelerinizi alıcılar için daha çekici hale getirecektir. Ayrıca, bunun gibi indirimler sunmayan pazar yerlerinde size rekabet avantajı sağlarlar.

 

eBay Avantajları Kargo Süreçleri

 

Dev bir pazar

 

eBay'in 183 milyona yakın aktif kullanıcısı vardır. Bu da satıcılar için büyük avantajlar sağladığı gibi dünyanın dört bir yanına eBay ürün satışı mümkün olmaktadır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax