Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Facebook Sayfa Analizi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 10.01.2024

İçindekiler;

2004 yılında piyasaya sunulan ve Mark Zuckerberg tarafından geliştirilen bir sosyal medya platformu olan Facebook, en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer almaktadır. İlk kurulduğu günden beri popülerliğini asla yitirmeyen Facebook hem kişisel hem de ticari amaçlarınız için kullanabileceğiniz bir sosyal medya platformudur.

 

Kişisel olarak Facebook kullanan kullanıcılar, genellikle yakın çevreleri ile bağlantı kurmak, yeni arkadaşlar edinmek, bildiği markalar ile etkileşime geçmek ve belirli konuları takip etmek için bu platformu kullanmaktadır. Ticari olarak Facebook kullanan markalar ise bir Facebook sayfası oluşturarak takipçilerine şirketleri, ürün ve hizmetleri hatta kampanyaları hakkında bilgi vermektedir.

 

Facebook’ta satış yapmak isteyen işletmelerin Facebook Sayfası kurması oldukça önemlidir. Bununla beraber işletmeler Facebook sayfalarını sürekli olarak da analiz etmelidir. Çünkü tüketiciler için yapılan paylaşımlara olan ilginin gözlemlenmesi ve daha çok etkileşim alan paylaşımlar gibi içerikler üretilmesi işletmelerin satışlarını arttırmasında etkili olacaktır.

 

Facebook sayfalarını geliştirmek isteyen kişiler için hazırladığımız Facebook Sayfa analizi nasıl yapılır adlı bu yazımızda sizlere Facebook analizi hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de yazımızı inceleyebilir ve Facebook sayfa performansı ölçümü hakkında bilgi alarak sayfanızı analiz edebilirsiniz.

 

Facebook Sayfa Analizi Nasıl Yapılır?

 

Facebook Business Suite Kullanın

 

Facebook sayfa analizi yapmak isteyen işletmelerin ilk olarak yapması gereken şeylerden birisi Facebook Business Suite geçmek olmalıdır. Facebook Business Suite, Facebook tarafından yakın geçmişte piyasaya sunulan bir araçtır ve bu araç sayesinde işletmeler;

 
  • Hedef Kitle Analizi
  • Facebook ve Instagram Analizi
  • Mağaza
  • İçerik Analizi
  • Reklam Planlama
  • Planlanmış Gönderiler Oluşturma
 

Gibi işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabilmektedir. Bu nedenle Facebook sayfalarını analiz etmek isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak Facebook Business Suite kullanmaya başlaması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Facebook Shop Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

 
İlgili İçerik; Facebook ile E-ticaret Satışlarını Artırma İpuçları 



Facebook Sayfa Analizi Business Suite

 

Facebook Sayfa Erişimini Analiz Edin

 

Facebook sayfa performansı ölçümü yapmak istiyorsanız ilk olarak analiz etmeniz gereken konulardan birisi Facebook Sayfa Erişimi analizidir.

 

Facebook Sayfa Erişim analizi sayesinde Facebook sayfanızın hangi günlerde ne kadar kişiye eriştiğini gözlemlemeniz mümkündür. Erişim analizinizi doğru bir şekilde yaptığınız takdirde ise gönderi paylaşım zamanları ve günlerini ayarlayabilir ve böylece daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Sayfa erişim analizi yapmak için;

 
  • İlk olarak Facebook Business Suite giriş yapın.
  • Ardından sol panelde bulunan İstatistikler butonuna tıklayın.
  • İstatistikler bölümünün genel bakış ekranında ilk sırada yer alan Facebook Sayfa Erişimi bölümündeki sonuçlar raporunu gör alanına tıklayın.
 

Bu alana tıkladıktan sonra Facebook sizi sayfa erişiminizi görebileceğiniz bölüme gönderecek ve sayfa erişiminiz hakkında bir grafiği sizinle paylaşacaktır. Facebook sayfa analizi yaparken bu grafiği doğru bir şekilde yorumlamanız gerekmektedir. Grafiği yorumlamak için;

 
  • Facebook tarafından paylaşılan grafikteki günleri gösteren bir excel tablosu oluşturun.
  • Excell tablonuzda tarih – gün – erişim sayısı sütunları oluşturun. Hangi tarihin hangi güne denk geldiğini ve bu günde kaç erişim aldığınızı excel tablonuza kaydedin.
 

Örnek olarak şu şekilde bir tablo oluşturabilirsiniz;

 

Tarih
 
Gün Erişim Sayısı
20 Ekim Çarşamba 85
21 Ekim Perşembe 90
22 Ekim Cuma 45
23 Ekim Cumartesi 125
24 Ekim Pazar 185
25 Ekim Pazartesi 110
26 Ekim Salı 95
27 Ekim Çarşamba 110
28 Ekim Perşembe 75
29 Ekim Cuma 55
30 Ekim Cumartesi 155
 

Gibi bir tablo oluşturarak günlük erişim sayılarınızı kaydedin. Bu tabloyu okurken hangi günlerde ne kadar erişim aldığınızı gözlemleyin. Örneğin her Cuma günü aldığınız erişimi toplayarak Cuma günlerindeki erişim sayınızı ve oranını belirleyebilirsiniz. Böylece Facebook sayfanızdan Cuma günü paylaşım yapıp yapmayacağınıza karar verebilir ve sayfa stratejinizi geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırmanın 7 Yolu 

 

Hedef Kitlenizi Analiz Edin

 

Facebook sayfa analizi yapmak isteyen kişilerin sayfalarını takip eden kişileri analiz etmesi de oldukça önemli bir ölçümleme tekniğidir. Çünkü Facebook sayfa sahipleri, hedef kitlelerinde yer alan kişilerin belirli bilgilerini, ilgi alanlarını, yaşadığı şehirleri göz önünde bulundurarak paylaşım ve reklam çalışmaları yapmaktadır.

 

Doğru paylaşımlar ve başarılı reklam çalışmaları yapmak isteyen Facebook sayfalarının bu nedenle hedef kitle analizi yapması oldukça önemlidir. Facebook Hedef Kitle Analizi yapmak için;

 
  • İlk olarak Facebook Business Suite’te istatistikler bölümüne giriş yapın.
  • İkinci olarak Hedef kitle raporunu gör butonuna tıklayın.
 

Bu butona tıkladıktan sonra Facebook sizin için hedef kitlenizi analiz edecek ve bunu bir rapor halinde sunacaktır.

 
  • Yaş
  • Cinsiyet
  • Hedef Kitlenizin yaşadığı şehirler
  • Hedef kitlenizin yaşadığı ülkeler
 

Facebook tarafından sizlerle paylaşılacaktır. Sizler de facebook analizi esnasında hedef kitle analizinizi yaparak birçok şeye karar verebilirsiniz.

 
  • Hedef kitlenizde yer alan kişilere yönelik paylaşım yapmak için kurumsal mı yoksa samimi mi bir paylaşım dili kullanacağınıza karar verebilirsiniz.
  • Hedef kitleniz genç bir kitle ise samimi, orta yaşlı ise kurumsal bir dil kullanabilirsiniz.
  • Reklam hedeflemelerinizde başarılı olmak için hedef kitlenizin bulunduğu şehirleri göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz.
 

Sizler de Facebook sayfa analizi sayesinde Facebook paylaşım stratejilerinizi güçlendirebilir ve daha fazla kullanıcının ilgisini çekebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Online İçerik Üretim Süreçleri

 

İlgili İçerik; İnternetten Para Kazanmak İçin Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Facebook Sayfa Analizi Hedef Kitle

 

Facebook Gönderilerinizi Analiz Edin

 

Facebook sayfa analizi yapacak kişiler için en önemli unsur gönderilerdir. Çünkü işletmeler ne tür gönderilerin beğenilip beğenilmediğini inceleyerek Facebook paylaşım stratejilerini geliştirebilmektedir.

 

Facebook gönderilerinizi analiz ederken;

 
  • Facebook business suite giriş yapın.
  • İstatistikler başlığı altında yer alan içerikler bölümüne tıklayın.
  • Sayfanın üst bölümünde yer alan Reklamlar ve Gönderiler bölümüne tıklayın. Burada yalnızca Facebook gönderilerini işaretli bir şekilde bırakın. Bu işlemi yaptıktan sonra Facebook Business Suite’te gönderi analizinizi yapabilirsiniz.
 

Facebook Gönderi analizi yaparken;

 
  • Erişim
  • Paylaşım
  • Beğeniler
  • Yorumlar
  • Sonuçlar
 

Olarak sizlere gönderilerinizi analiz etmenize imkân tanıyacaktır. Reklamlı gönderiler oluşturduysanız eğer Facebook organik ve ücretli erişiminiz hakkında da sizlere bilgi verecektir.

 

Facebook gönderilerinizi analiz ederken dikkat etmeniz gereken önemli unsurlar ise şunlardır;

 
  • Paylaşım günü ve saati
  • Erişim sayısı
  • Beğeni, yorum ve paylaşım gibi etkileşim sayısı
 

Gibi unsurlar Facebook sayfa ölçümleme çalışmaları yaparken en çok dikkat etmeniz gereken şeylerdir. Gönderilerinizi gün, saat, erişim ve etkileşim olarak sınıflandırdıktan sonra Facebook stratejinizi geliştirmeniz mümkündür. Gelin şimdi hep beraber bunları göz önünde bulundurarak nasıl bir strateji izleyebileceğinize göz atalım.

 
  • Yazımızın üst bölümünde de belirttiğimiz gibi Facebook sayfalarında paylaşılan gönderilerin günü ve saati oldukça önemlidir. İşletmeler genellikle erişim ve etkileşim oranının yüksek olduğu saatlerde paylaşım yapmaya özen göstermelidir.
  • Facebook sayfa analizi esnasında önemli olan etkileşim sayısı göz önünde bulundurularak yapılacak paylaşımlara karar verilmelidir. Paylaşımlarınızı yaparken etkileşim oranı fazla olan paylaşım türlerine yönelmeniz sayfanızın büyümesini sağlayacaktır.
  • Eğer yorum alma oranınız düşükse kullanıcıları yorum yapmaya teşvik eden gönderi metinleri oluşturabilir ve etkileşim oranınızı yükseltebilirsiniz.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak Facebook sayfanızı analiz edebilir ve dijital pazarlama stratejinizi daha kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2021'de Sosyal Medya Etkileşimlerinizi Arttıracak Stratejiler

 

Facebook Gönderi Analizi Nasıl Yapılır

 

Facebook Store’a Bağlanın

 

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen birisiyseniz sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve Facebook Store entegrasyonu sayesinde ürünlerinizi Facebook üzerinden satabilirsiniz. Böylece e-ticaret sayfanızı beğenen kişilerin ürünlerinizi görmesini sağlayabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax