Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Fijital Pazarlama Nedir? Fijital Pazarlama Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Ticari faaliyet gösteren işletmelerin ürün ve hizmetlerini ön plana çıkarmak ve hedef kitlelerine ulaştırarak satış artırmak için tercih edebileceği birçok pazarlama yöntemi bulunur. Fijital pazarlama yöntemi de bunlardan birisidir.

 

Fijital pazarlama adından da anlayabileceğiniz gibi hem fiziksel hem de dijital pazarlama stratejilerinin bir arada kurgulanması ile ön plana çıkan bir pazarlama yöntemidir. Fiziksel ve dijital kelimelerinin birleşiminden türetilen bu pazarlama yönteminde hem offline hem de online pazarlama kanalları kullanılarak tüketicilere ulaşmak ve onlara kapsamlı bir deneyim sunarak satışları artırmak ve markaya karşı olan sadakatlerini güçlendirmek amaçlanır.

 

Fijital pazarlama strateji geliştirmek isteyen her markanın ise stratejilerini profesyonel bir şekilde kurgulaması gerekir.

 

Fijital Pazarlama Nedir, Fijital Pazarlama Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere fijital pazarlama hakkında bilgi vereceğiz. Ürün ve hizmet satışlarınızı artırmak, hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak için bu pazarlama stratejisini nasıl kurgulayacağınızdan da bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve fijital pazarlama nedir sorunuza yanıt verirken nasıl bir kurgu ile bu stratejiyi benimseyebileceğinizi de öğrenebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Dijital Pazarlama Nedir

 

Fijital Pazarlama Nedir? Fijital Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

Fijital Pazarlama Avantajları

 

Fijital pazarlama stratejisini tercih eden her marka fijital pazarlamanın sağladığı avantajlardan dolayı bu pazarlama stratejisine yönelmektedir. Çünkü fijital pazarlama stratejisi markalara birçok avantaj sağlamaktadır ve bu avantajların başlıcaları şunlardır:

 
  • Fijital pazarlama stratejisi sayesinde markalar hedef kitlelerinde yer alan kişilere hem online hem de offline kanallar üzerinden ulaşabilir.
  • Markaların potansiyel müşterilerine ulaşması oldukça kolaylaşmaktadır.
  • Dijital ve fiziksel pazarlama çalışmalarını bir arada yürütmek markaların geniş bir kitleye ulaşmasını sağlar.
  • Markalar daha iyi bir görünürlük elde ederek hedef kitlelerine daha fazla güven verme şansı yakalar.
  • Müşterilere kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi daha kolay bir şekilde sağlanır.
  • Hedefleme stratejileri sayesinde markalar kampanyalarını ve reklamlarını belirli kullanıcılara daha kolay ulaştırır ve bu da satışlara doğrudan etki eder.
  • İşletmelerin düzenlediği kampanyalar geleneksel pazarlama stratejilerine oranlar daha esnektir ve yeniden düzenlenebilmektedir. Bu da pazarlama bütçesinin daha stratejik bir şekilde kullanılmasını sağlar.
  • İşletmeler yerel ve global pazarlardaki müşterilerine daha hızlı erişebilmekte ve rakiplerine oranlar daha rekabetçi bir strateji geliştirebilmektedir.
  • Fijital pazarlama stratejisini belirlemek markalara büyüme fırsatı sunmaktadır.
 

Fijital pazarlama stratejisinin sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak ve markanızı büyütmek istiyorsanız hızlı bir şekilde stratejinizi kurgulayabilirsiniz. Böylece müşteri etkileşiminizi de kolayca geliştirebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Dijital Pazarlama Terimleri

 

Fijital Pazarlamanın Dezavantajları

 

Fijital pazarlamanın belirli avantajları bulunduğu gibi bazı dezavantajları da bulunur. Fakat bu dezavantajları göz önünde bulundurarak hareket etmek markaların yanlış stratejiler geliştirmesine ve pazarlama çalışmalarından aldığı verimin düşmesine neden olabilir. Fijital pazarlamanın dezavantajları şunlardır:

 
  • Fijital pazarlamanın bir kolu olan dijital pazarlama kanalları genellikle düşük maliyeti bulunan alanlardır. Bu nedenle dijital pazarlama kanalları birçok işletme tarafından kullanılır.
  • Dijital pazarlama kanallarının yaygın bir şekilde kullanılması da işletmelerin rekabete katılmasına neden olur ve bu da dikkat çekmeyi zorlaştırır.
  • Hızlı bir şekilde değişen teknolojik trendlere ayak uyduramayan markaların fijital pazarlama stratejisini geliştirmeleri zorlaşabilir ve bu da bütçenin doğru harcanmamasına neden olabilir.
  • Fiziksel ve dijital pazarlamanın aynı anda kullanıldığı bu pazarlama yönteminde markalar güven problemi ile karşı karşıya kalabilir ve bu nedenle de tüketici kaybedebilir.
  • Bütçe çalışmaları iyi bir şekilde kurgulanmadığı takdirde işletmelerin pazarlama bütçeleri azalabilir.
  • Fijital pazarlamada öngörülemeyen maliyetlerin ortaya çıkması mümkündür.
 

Bu tür dezavantajlar ile karşı karşıya kalmamak için işletmelerin fijital pazarlama stratejisini iyi bir şekilde geliştirmesi gerekmektedir.

 

Fijital Pazarlama Nasıl Yapılır?

  
Fijital Pazarlama Nasıl Yapılır


Fijital pazarlama stratejisi hem fiziksel hem de dijital pazarlama stratejilerinin bir arada kullanıldığı bir pazarlama yaklaşımı için kullanılan bir yöntemdir. Genellikle bu strateji ile pazarlama çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmeler fiziksel pazarlamayı dijital pazarlama stratejileri içerisine entegre eder.

 
  • Hedef Kitle Belirleme
  • Dijital Pazarlama Araçlarının Kullanımı
  • Dijital İçerik Üretimi
  • Fiziksel Etkinlikler Düzenleme
  • Etkileşimli Dijital Deneyim Yaratma
  • Veri Analizi
 

Fijital pazarlama çalışmaları yapmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken konulardır. Burada özellikle her markanın fijital pazarlama çalışmalarından almak istediği verimi de planlaması oldukça önemlidir aksi takdirde marka amacına uygun olmayan çalışmalar yapıldığı takdirde başarı beklenmesi mümkün olmayabilir.

 

Pazarlama Amacınızı Belirleyin

 

Fijital pazarlama çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmelerin ilk önem vermesi gereken konu amaçlardır. Genellikle pazarlama çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmeler her zaman belirli bir amaç kapsamında çalışma yapar. Bu amaçlar her zaman markalara göre değişiklik gösterebilir.

 

Örneğin bir marka pazarlama çalışması yaparken daha çok satış artırmak gibi amaç güderken bazı markalar ise marka bilinirliği yaratma ya da lead toplama gibi amaçlar ile çalışmalar yapabilir.

 

Hedef Kitlenizi Belirleyin

 
Fijital Pazarlama Hedef Kitle

 

Fiziksel ya da dijital olarak yapılacak olan pazarlama çalışmalarında hedef kitle de belirlemek gerekmektedir. Bu çalışmalarla kimlere ulaşmak istediğinizi belirlemek pazarlama stratejinizi çizmenizi kolaylaştırırken pazarlama yöntemlerine yön vermenizi de kolaylaştırmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Nöro Pazarlama Nedir

 

Dijital Pazarlama Araçlarını Kullanın

  

Fijital pazarlama çalışmaları yapmak istiyorsanız fiziksel alanlarda dijital pazarlamadan yararlanmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu noktada fiziksel mağazalarınıza entegre edeceğiniz dijital pazarlama araçları ile bunu kolayca yapabilirsiniz.

 

Örneğin bu pazarlama yöntemini ilk kez kurgulayan McDonald’s bir mağazasında dış mekanda yer alan tabelalar ile dijital oyunları birleştirmiştir. Bireyler ise billboardlarda görünen oyunları telefonlarından oynamış ve oyun sonrasında ise markanın kampanyasından haberdar olmuştur.

 

Fiziksel mağazalara entegre edilen dijital pazarlama stratejileri sayesinde sizler de fijital pazarlama çalışmalarınızı yapabilir ve böylece hedef kitlenizin kampanyalarınız hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

 

Dijital İçerik Üretimine Önem Verin

 
Fijital Pazarlama İçerik Üretimi
 

Fijital pazarlama nasıl yapılır diyen kişilerin önem vermesi gereken bir diğer konu da dijital içerik üretimi olmalıdır. Her ne kadar fijital pazarlamada dijital ve fiziksel pazarlama stratejileri bir arada kullanılıyor olsa da aslına bakıldığında dijital içerik üretimi yapan kişi ve işletmeler kampanyalarını daha fazla kişiye ulaştırma şansı yakalamaktadır.

 

Sizler de yapacağınız kampanyaları hem fiziksel hem de dijital alanda daha iyi bir kitleye ulaştırmak için kampanyalarınızı dijital içerikler ile besleyebilir ve böylece etki alanınızı genişletebilirsiniz.

 

Fiziksel Etkinlikler Düzenleyin

 

Yapacağınız iş birlikleri ve çalışmalar ile fiziksel etkinlikler düzenleyebilir ve böylece kampanyanızı daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz. Bu noktada daha önce fijital pazarlama çalışması yapan şirketlerden biri olan starbucks üzerinden gidecek olursak starbucs pokemon go ile bir iş birliği yaparak belirli mağazalarını pokestop’a dönüştürmüş ve bu mağazayı ziyaret eden kişilerin daha iyi ve özel pokemonlar kazanmasını sağlamıştır. Bu çalışma ile müşterileri mağazalara çeken işletme başarılı sonuçlar almıştır.

 

Siz de yaratıcı bir kampanya ve iş birliği ile fijital pazarlama çalışması yapabilir ve kampanyanızı daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.

 

Ticimax ile E-ticaret’e Güçlü Başlayın

 

Siz de e-ticaret ile internetten ürün satışı yapmak için Ticimax’ı tercih edebilir ve Ticimax alt yapısında bulunan gelişmiş pazarlama modülleri sayesinde daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax