Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Fiyat Karşılaştırma Sitesi Nedir?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

İnternetten ürün ve hizmet satın almak isteyen kişiler genellikle alacakları ürünlere uygun fiyatlar ile ulaşmayı istemektedir. Birçok kişi alacakları ürünlerin fiyatlarını tek tek sorgularken birçok kişi ise fiyat karşılaştırma sitelerini kullanarak fiyat karşılaştırması yapmaktadır.

 

Fiyat karşılaştırma sitelerini kullanmak hem tüketiciler hem de e-ticaret firmaları için oldukça önemlidir. Bu yüzden e-ticaret ile internetten ürün satan birçok işletme sitelerinde sattıkları ürünleri ürün karşılaştırma ve fiyat karşılaştırma sitelerine aktararak müşterilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.

 

Fiyat karşılaştırma siteleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler için hazırladığımız Fiyat Karşılaştırma Sitesi Nedir adlı bu yazımızda sizlere fiyat karşılaştırma siteleri hakkında bilgi vereceğiz.

 

Fiyat Karşılaştırma Sitesi Nedir?

 

Fiyat Karşılaştırma Sitesi Nedir?

 

Fiyat karşılaştırma siteleri, online ticaret yapan işletmelerin XML bağlantılarıyla ya da entegrasyonlar ile ürünlerini aktardıkları, ürünlerin uygun fiyatlardan en pahalı fiyatlara göre sıralandığı site türlerine verilen isimdir.

 

Fiyat karşılaştırma siteleri sayesinde tüketiciler satın almak istedikleri en uygun fiyatlı ürünleri görebilmekte ve ürün içeriği hakkında bilgi edinebilmektedir.

 

Fiyat Karşılaştırma Sitesi Ne Demektir

 

Fiyat Karşılaştırma Sitelerinin E-ticaretteki Önemi

 

E-ticaret firmaları ürünlerini fiyat karşılaştırma sitelerine entegre ettikleri takdirde birçok avantajdan yararlanmaktadır. Gelin şimdi fiyat karşılaştırma sitelerinin avantajlarına bir göz atalım.

 
  • Fiyat karşılaştırması yapmak isteyen kişiler genellikle fiyat karşılaştırma sitelerine giriş yapmaktadır ve bu neden fiyat karşılaştırma sitelerinin günlük trafiği oldukça yoğundur.
  • Fiyat karşılaştırma sitelerinin hazır bir müşteri trafiği ve müşteri kitlesi bulunmaktadır.
  • İşletmeler ürünlerini fiyat karşılaştırma siteleri ile entegre ettikleri takdirde daha çok kişiye ulaşma imkânı yakalamaktadır.
  • Pazaryerlerinin aksine fiyat karşılaştırma sitelerinin komisyon oranları oldukça düşüktür.
  • Fiyat karşılaştırma siteleri sayesinde e-ticaret firmaları sitelerine trafik çekebilmektedir.
  • Fiyat karşılaştırma siteleri marka bilinirliğiniz arttırmada katkı sağlamaktadır.
  • Ürünlerini fiyat karşılaştırma siteleri ile entegre eden firmaların satışları artış göstermektedir.
  • İşletmeler ürün fiyatı karşılaştırma siteleri sayesinde rakipleri ile daha kolay bir şekilde rekabete girebilmektedir.
  • Markalar uygun fiyatlı ürün sattıkları takdirde buybox yani hemen al fiyatlarında ön plana çıkmakta bu da satışları arttırmaktadır.
 

Kısacası ürün satışlarını, marka bilinirliklerini arttırmak ve indirimli ürünler satın almak isteyen kişilere ulaşmak isteyen işletmelerin fiyat karşılaştırma sitelerine entegre olması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

Fiyat Karşılaştırma Siteleri Önemi

 

En İyi Fiyat Karşılaştırma Siteleri

 

İndirimli bir şekilde ürün ve hizmet satın almak isteyen tüketicilerin kullandığı birçok fiyat karşılaştırma sitesi bulunmaktadır. Fakat fiyat siteleri satış yapılan ürünlere göre farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle tüketiciler genellikle en iyi fiyat karşılaştırma siteleri hakkında bilgi sahibi olmak ve bu siteler üzerinden fiyat karşılaştırması yapmayı istemektedir.

 

Fiyat karşılaştırma yaparken kullanabileceğiniz en iyi fiyat karşılaştırma siteleri şunlardır;

 
  • Cimri
  • Akakçe
  • Epey
 

Genellikle en çok kullanılan fiyat karşılaştırma siteleri olarak bilinmektedir. Sizler de bu siteler üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilir ya da bir e-ticaret firmasıysanız ürünlerinizi bu sürelere yükleyerek daha fazla satış yapma imkânı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ürünleriniz İçin İdeal Fiyatı Bulmaya Yönelik 6 Strateji

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri 


 

Fiyat Karşılaştırma Siteleri Nelerdir?

 

Fiyat karşılaştırma sitelerin genellikle satış yapılan sektöre göre farklılık göstermektedir. Bazı fiyat karşılaştırma siteleri kadın giyim, beyaz eşya, elektronik sektörlerinde ön plana çıkarken bazı fiyat karşılaştırma siteleri ise telefon, çanta ve ayakkabı gibi kategorilerde daha iyi çalışmalar yürütebilmektedir. Yani bazı fiyat karşılaştırma sitelerinde genel araştırmalar yaparken bazılarında ise özel araştırmalar yapmanız mümkündür.

 

Günümüzde en çok kullanılan fiyat karşılaştırma siteleri şunlardır;

 
  • Akakçe
  • Cimri
  • Fiyat sor
 

Sizler de bu siteleri kullanarak aradığınız ürünleri fiyatlarına göre karşılaştırabilir ve bununla beraber indirimli ürün ve hizmetler hakkında daha kolay bilgi alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracatta Ürün Fiyatlandırması Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Fiyat Karşılaştırma Siteleri Nelerdir

 

Akakçe

 

En çok kullanılan fiyat karşılaştırma siteleri arasında yer alan Akakçe, internetten alışveriş yapmak isteyen tüketicilerin aradıkları ürünlere uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlayan bir fiyat karşılaştırma sitesidir. Akakçe, uzun yıllardır faaliyet gösteren fiyat karşılaştırma siteleri arasında yer almaktadır ve firmanın merkezi Ankara’da yer almaktadır.

 

Akakçe tüketiciler için önemli olduğu kadar e-ticaret firmaları için de oldukça önemli bir platformdur. Çünkü bu platformu kullanan e-ticaret firmaları hedef kitlelerinde yer alan kişilere kolay bir şekilde ulaşmakta ve satışlarını arttırabilmektedir. Bununla beraber işletmeler her gün belirli bir sayıda kişinin ziyaret ettiği Akakçe’nin müşteri kitlesine de kolay bir şekilde ulaşmakta ve marka bilinirliklerini arttırmaktadır.

 

Akakçe’de satış yapmak isteyen e-ticaret firmalarının belirli yöntemler kullanarak mağazalarını bu platforma taşıması mümkündür. Gelin şimdi hep beraber Akakçe’de nasıl mağaza açabileceğinize bir göz atalım.

 
  • Akakçe’de mağaza açmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak Akakçe’de hesap açması gerekmektedir.
  • Hesabınızı açarken Akakçe sizlerden Ad Soyad, Şifre, E-posta Adresi, Doğum Tarihi ve Cinsiyet bilgilerinizi isteyecektir.
  • Bu bilgileri doldurduktan ve hesabınızı onayladıktan sonra Akakçe satıcı başvuru formuna girmeniz ve sizlerden istenen bilgileri doldurmanız gerekmektedir.
  • Ticari unvan, vergi no ve dairesi, adres, site adresiniz, pazaryeri platformlarında bulunan mağazalarınız, perakende mağazalarınız ve yetkili bilgilerinizi doldurduktan sonra Akakçe mağaza açma başvurunuzu yapabilirsiniz.
 

Mağaza açma başvurunuzun ardından sözleşmelerinizi onaylayabilir ve mağazanıza ürün yükleyebilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanıyorsanız Akakçe ürün yükleme işlemleri için ücretsiz sunulan Akakçe entegrasyonundan yararlanabilir ve ürünlerinizi mağazanıza hızlı bir şekilde yükleyebilirsiniz. Ticimax Akakçe entegrasyonu ile mağazanızı daha kolay bir şekilde oluşturabilir ve anında satışa başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Akakçe'de Satış Yapma Rehberi

 

Fiyat Karşılaştırma Siteleri Akakçe

 

Cimri

 

Türkiye’nin en çok kullanılan fiyat karşılaştırma siteleri arasında yer alan Cimri’de satış yapmak da Akakçe’de satış yapmak ile aynı avantajları sizlere sağlamaktadır. Cimri’de satış yapmak için;

 
  • "< a href = " [email protected] " rel = " nofollow " > Email Us < / a > e-mail adresine mail atmanız ve mağaza açmak istediğinizi dile getirmeniz gerekmektedir.
  • Ardından cimri.com yetkilileri mağazanız hakkında bilgi alabilmek için sizlere belirli bilgilerin yer aldığı mail gönderecektir. Kişisel bilgileriniz ( Ad, soyad, e-mail ), ticari bilgileriniz ( Şirket unvanı, vergi no ve dairesi, e-ticaret siteniz, Mersis nonuz, adresiniz) sizlerden istenecek bilgilerdir.
 

Bu bilgileri ilettikten sonra Cimri.com’da mağazanız açılacaktır. Fakat mağazanız açıldıktan sonra mağazanıza ürün yüklenebilmesi için XML dosyanızı iletmenizi isteyeceklerdir. Farklı e-ticaret alt yapılarını kullanan işletmelerin XML süreçleri uzun sürse de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih eden işletmeler Ticimax Cimri Entegrasyonu sayesinde ücretsiz bir şekilde XML dosyalarını alabilmekte ve yetkililere ileterek mağazalarını hızlı bir şekilde açabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Cimri'de Satış Yapma Rehberi

 

Fiyat Karşılaştırma Siteleri Cimri

 

Fiyat Sor

 

Fiyat karşılaştırma siteleri arasında yer alan Fiyat sor, daha A101, Şok, Bim, Migros gibi perakende alışveriş mağazalarının fiyatlarını karşılaştırmakta ve tüketicilere hangi ürünü hangi fiyatlar ile alabileceklerini göstermektedir.

 

Bununla beraber perakende mağazalara dönem dönem gelen aktüel ürünler ve aktüel ürün indirimleri hakkında da bilgiler bu platformda yer almaktadır.

 

Fiyat Karşılaştırma Siteleri Fiyat Sor

 

Ticimax ile Fiyat Karşılaştırma Sitelerinde Satış Yapın

 

E-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurarak sizler de e-ticaret bir adım önde başlayabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan pazaryeri entegrasyonları ve fiyat karşılaştırma sitesi entegrasyonları sayesinde istediğiniz platformlarda satış yapabilirsiniz.

 

Üstelik e-ticaret alt yapılarımız içerisinde yer alan Akakçe Entegrasyonu ve Cimri.com Entegrasyonu sayesinde ürünlerinizi fiyat karşılaştırma sitelerine hızlı bir şekilde aktarabilir ve mağazanızı anında hayata geçirebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax