Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Akakçe'de Satış Yapma Rehberi

Güncelleme Tarihi: 17.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile uğraşan firmalar genellikle alışveriş rehberlerinde ve pazaryerlerinde de satış yaparak gelirlerini hızlı bir şekilde arttırabilmektedir. E-ticaret firmalarının satış yaptığı platformlar arasında en çok tercih edilen platformlardan birisi de Akakçe’dir.

 

Online alışveriş rehberlerinden biri olan Akakçe’nin dönüşüm oranlarının yüksek olmasından dolayı birçok e-ticaret firmasını bu platformda satış yapmaya başlamıştır. Akakçe’de satış yapmak isteyen firmalar için hazırladığımız Akakçe’de satış yapma rehberi adlı bu yazımızda sizlere Akakçe’de satış yapmak hakkında bilgi vereceğiz.

 

Akakçe'de Satış Yapma Rehberi

 

Akakçe Nedir?

 

Akakçe, internetten ürün satın almak isteyen kişilerin uygun fiyatlar ve doğru satıcılar aracılığıyla ürün satın almasını sağlayan bir platformdur. Firmanın merkezi Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunmaktadır.

 

Akakçe’de Satış Yapmanın Avantajları

 

Akakçe’de satış yapmak firmaların birçok avantajlı durumdan yararlanmasına olanak sağlamaktadır. Bu platformda satış yapmanın kullanıcılara birçok avantajı bulunmaktadır fakat Akakçe’de satış yapmanın avantajları gibi dezavantajları da vardır. Akakçe’de Satış Yapma Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere hem satış yapmanın avantajlarından hem de dezavantajlarından bahsedeceğiz.

 

Akakçe Nedir


 

Akakçe’de Satış Yapmak Nitelikli Bir Alışverişçi Kitlesine Ulaşmanızı Sağlar

 

Türkiye’nin satıcılar ile alıcıları buluşturan platformlarından birisi olan Akakçe, Türkiye’nin en büyük dönüşüm oranlarına sahip alışveriş rehberlerinden birisidir. Genellikle bu platformdan satış yapan firmalar Akakçe’nin öne çıkan bu özelliği sayesinde nitelikli bir alışverişçi kitlesine ulaşabilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir; Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler


Akakçe'de Satış Yapma
 

Kurumsal Kimliğinizi Güçlendirebilirsiniz

 

Akakçe’de satış yapmanın avantajlarından biri de firmaların kurumsal kimliğini güçlendirebilmelerine olanak sağlamasıdır. Genellikle bu platformda satış yapan firmalar Akakçe’nin müşteri kitlesine ürün satışı gerçekleştirdiği için marka bilinirliklerini hızlı bir şekilde arttırmaktadır. Bununla birlikte firmalar hedef kitlesinde bulunan potansiyel müşterilerine de kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Kurumsal Kimlik Oluşturma Rehberi



Akakçe'de Satış Yapma Kurumsal Kimlik
 

Hazır Bir Kitleye Ulaşabilirsiniz

 

Akakçe gibi satış platformlarının hazır bir müşteri kitlesi bulunmaktadır. Bu tür platformlarda ve pazaryerlerinde satış yapan firmalar bu müşteri kitlesine daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Sizler de firmanız için Akakçe’de bir mağaza açarak bu müşteri kitlesine daha kolay bir şekilde ulaşabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret ve Kitle Psikolojisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Akakçe'de Satış Yapma Hazır Kitle

 

Akakçe’de Satış Yapmanın Dezavantajları

 

Akakçe’de satış yapmanın firmalara sağladığı birçok avantaj varken bu tür platformlarda satış yapmanın dezavantajları da bulunmaktadır. Akakçe’de Satış Yapma Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Akakçe’de satış yapmanın dezavantajları hakkında bilgi vereceğiz.

 

İlgili İçerik; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden

 

Yüksek Rekabet

 

Ülkemizde bulunan pazaryerleri ve online alışveriş platformlarının en büyük dezavantajlarından birisi yüksek rekabettir. Genellikle bu platformlarda satıcı sayısı bir hayli fazla olduğu için firmalar ürün satışlarını yaparken diğer satıcıların ürün fiyatlarıyla rekabet etmek zorunda kalmaktadır.

 

Akakçe gibi ürün fiyatı karşılaştırma sitelerinden alışveriş yapan kişiler genellikle fiyatı düşük olan ürünleri satın almayı tercih ettiği için Akakçe’de satış yapmak isteyen kişilerin bu rekabete girmesi gerekmektedir.


Akakçe'de Satış Yapma Rekabet

 

Komisyon Ödemeleri

 

Ülkemizde bulunan pazaryerlerinde ve fiyat karşılaştırma sitelerinde satış yapan firmalar genellikle satış yaptıkları ürünler için belirli bir komisyon ödemektedir. Firmanızın ürünlerin sattıktan sonra Akakçe’den yaptığınız her satış için komisyon ödemeniz gerekmektedir. Fakat Akakçe komisyon oranları ve diğer pazaryerlerinin komisyon oranları göz önünde bulundurulduğunda Akakçe’nin komisyon oranlarının daha uygun olduğunu söylemek mümkündür.

 

Akakçe’de Mağaza Açmak

 

Türkiye’nin en büyük online alışveriş rehberlerinden birisi olan Akakçe’de mağaza açmak isteyen kişilerin online olarak başvuru yapabilmesi için öncelikle bir Akakçe hesaplarının olması gerekmektedir. Akakçe üyelik işlemleri esnasında kullanıcılardan istenen bilgiler şunlardır;

 
  • Ad
  • Soyad
  • E-posta Adresi
  • Şifre
  • Cinsiyet
  • Doğum Tarihi
 

Bu bilgileri girerek Akakçe’de satıcı olmak isteyenlerin ilk olarak üyeliğini tamamlaması gerekmektedir. Bunun sonrasında ise Akakçe’de mağaza açmak için satıcı başvuru formuna girmeleri ve istenen bilgileri doldurmaları gerekmektedir. Akakçe satıcı başvuru formunda istenen bilgiler şunlardır;

 
  • Ticari unvan
  • Vergi kimlik numarası
  • Vergi dairesi
  • İl ve İlçe
  • Adres
  • E-ticaret sitesi
  • Perakende satış noktası var mı?
  • Pazaryerlerinden satış yapılıyor mu?
 

Gibi bilgiler istendikten sonra e-ticaret firmanızın yetkili bilgileri de istenmektedir.

 
  • Ad Soyad
  • Cep Telefonu
  • İş Telefonu
 

Gibi bilgiler sisteme girildikten sonra kullanıcıların başvurularını iletmesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

 
Akakçe'de Mağaza Açmak
 

Akakçe’de Nasıl Satış Yapılır?

 

Akakçe’den satış yapmak isteyen firmalar iki farklı şekilde Akakçe ile satış yapabilmektedir.

 
  • Site Yönlendirmesi
  • Kolay Sipariş
 

Şeklinde iki satış bulunmaktadır. Site yönlendirmesinde Akakçe’den alışveriş yapan kişiler ilgili e-ticaret sitesine yönlendirilirken kolay siparişte ise alışverişlerini Akakçe üzerinden yapmaktadır. Akakçe komisyon oranları ise satış yöntemlerine göre farklılık göstermektedir.

 

Akakçe üzerinden e-ticaret sitenize yönlendirme yapacaksanız eğer Akakçe komisyon oranları şu şekildedir:

 

Ürün Fiyat Aralığı 

KDV Hariç Yönlendirme Ücreti 

0-100 TL 

0,35 TL 

100-250 TL 

0,45 TL 

250-500 TL  

0,55 TL 

500-100 TL 

0,65 TL 

1000-2000 TL  

0,75 

2000 TL ve üzeri siparişlerde  

0,85  

 

Bu metotla çalışmak isteyen firmaların aylık sabit ücret ödemesi gerekmektedir. Aylık sabit ücret ise 150 TL + KDV olarak belirlenmiştir.

 

Genellikle e-ticaret firmalarının çalışmayı seçtiği kolay sipariş yönteminde ise komisyon oranları yüzdelik bazda belirlenmiştir ve bu metotla belirlenen siparişlerde işlem ücreti de alınmaktadır.

 

Sipariş Tutarı 

Komisyon Oranı 

İşlem Ücreti ( KDV Hariç) 

0-250 TL  

%2,90 

0,90 TL 

250-500 TL 

%2,90 

1,90 TL 

500,1000 TL 

%2,90 

2,90 Tl 

1000 TL ve üzeri  

%2,90 

3,90 TL 

E-ticaret firmanız için Akakçe’de bu yöntem ile çalışmak istiyorsanız Akakçe hesabınıza kredi yüklemesi istenmektedir. Minimum kredi yüklemesi ise 500 TL olarak belirlenmiştir.

 

Akakçe Güvenilir Mi?

 

Akakçe’den satış yapmak veya bu platform üzerinden ürün satın almak isteyen kişilerin şirket ile ilgili merak ettiği konulardan birisi de Akakçe güvenilir mi güvenilir değil midir?

 

Türkiye’nin en çok kullanılan online alışveriş rehberlerinden birisi olan Akakçe hem satış yapanlar hem de alışveriş yapanlar için oldukça güvenilir bir platformdur. Sizler de bu platformdan ürün satın alabilir veya ürünlerinizi satabilirsiniz.

 

Akakçe’de Satış Arttırmak İçin Yapılması Gerekenler

 

Akakçe'de Satış Yapma Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Akakçe’de satış arttırmak için neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Akakçe’de her firma farklı fiyatlarla satış yapmaktadır. Genellikle firmalar satışlarını yaparken belirli şeyleri göz önünde bulundurmaktadır.

 
  • Rakip Analizi
  • Hedef Kitle Analizi
  • Kampanya Dönemleri
  • Buybox Takibi
 

Akakçe’de satış yapmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken unsurlardır. Bunları göz önünde bulundurarak kullanıcı dostu fiyat belirlemek hem ürünlerinizin görünürlüğünü hem marka bilinirliğini hem de satışlarınızı arttırmak için oldukça faydalı olacaktır.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Raporlama ve Analiz Nasıl Yapılır?

 

Akakçe'de Satış Arttırmak

 

Akakçe’ye Ürün Yükleme

 

Akakçe mağaza başvurularını tamamlayan ve mağazaları açılan kişilerin ürünlerini Akakçe sistemlerine yüklemeleri gerekmektedir. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra firmalar Akakçe’den satış yapmaya başlayacaklardır.

 

Akakçe’ye ürünlerini yüklemek isteyen firmalar ürünlerinin XML çıktısını almalıdır. Bu çıktı alındıktan sonra ilgili çıktı Akakçe’ye gönderilmeli ve XML entegrasyonu yapılmalıdır. Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan firmalar Akakçe XML çıktılarını ürünlerinde istedikleri fiyat, stok gibi ayarları yaparak hızlı bir şekilde XML çıktılarını alabilmekte ve Akakçe’ye göndererek satış yapmaya başlamaktadır.

 

Akakçe, Cimri, Trendyol , Hepsiburada ve N11 gibi online alışveriş rehberleri ve pazaryerlerinde satış yapmanızı kolaylaştıracak özellikleri bulunan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile siz de hızlı bir şekilde satış yapmaya başlayabilirsiniz.



Akakçe'de Ürün Yüklemek

 


Bu İçeriklerde İlginizi Çekebilir:


E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu


E-ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler (2021 Yeni)


E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım


E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax