Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Cimri'de Satış Yapma Rehberi

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret yapan birçok firma farklı platformlar ve pazaryerlerini kullanarak satışlarını arttırmayı hedeflemektedir. Firmalar pazaryerlerinde veya satış platformlarında yer aldığı sürece hem marka bilinilirliklerini arttırmakta hem de bu kanallar aracılığıyla satışlarını arttırabilmektedir.

 

E-ticaret yapan firmaların satışlarını ve marka bilinirliklerini arttırmak için tercih ettiği satış platformlarından biri de Cimri’dir. Yazımızda, cimri.com olarak bilinen ve ürün-fiyat karşılaştırması yapabileceğiniz bu platformda mağaza açmadan önce bilmeniz gerekenler bulunmaktadır.

 

Cimri’de Satış Yapma Rehberi adlı bu yazımızda sizlerin de Cimri.com’da nasıl mağaza açabileceği ve bu platform üzerinden hem satışlarını hem de marka bilinirliklerini nasıl arttıracağı hakkında bilgiler vereceğiz.

 


Cimri’de Satış yapmak. pazaryerlerinde satış yapmak.

 

Cimri Nedir?

 

2008 yılında hayata geçirilen Cimri.com, yüzlerce ürün kategorisinde yapılan satışları katalog sistemi altında toplayan bir alışveriş rehberidir. 2011 yılında iLab Ventures tarafından satın alınan Cimri ülkemizde en çok kullanılan alışveriş rehberlerinden birisidir.

 

Cimri’de Satış Yapmak

 

Cimri’de Satış Yapma Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Cimri.com’da nasıl mağaza açacağınız hakkında bilgi vereceğiz.

 
  • Cimri’de satış yapmak isteyen kişilerin ilk olarak yapması gereken şeylerden birisi Cimri’nin mağaza kayıt mail adresine mail atmaktır.
  • Cimri mağaza kayıt mail adresi [email protected]’dur. Bu mail adresine mağaza açmak istediğinize yönelik bir mail atmanız gerekmektedir.
 

Cimri’ye mail atarken ise bazı bilgileri paylaşmanız istenmektedir. Cimri.com sizlerden iki farklı bilgi talep etmektedir. Bunlardan biri yetkili bilgileri iken bir diğeri de şirket bilgileridir.

 
  • Ad ve Soyad
  • E-mail Adresi
  • Cep Telefonu
 

Bilgileri Cimri’de mağaza açmak isteyen firmaların yetkililerine yönelik istenen bilgilerdir.

 
  • Şirket Unvanı
  • E-ticaret sitesi adresi
  • Vergi Levhası
  • Şirket Adresi
  • Mersis Numarası
 

İse Cimri’de satış yapmak isteyen firmalara yönelik istenen bilgilerdir. Bu bilgileri içeren maili cimrinin mağaza kayıt adresine ilettikten sonra mağaza yöneticileri sizinle iletişime geçecektir. Talep edilen bilgileri paylaşırken, bilgilerin doğru olması oldukça önemlidir. Aksi halde cimri’de mağaza açma süreci uzayabilmektedir.

 

Cimri.com mağaza yöneticileri ilgili mail ve şirket bilgilerini kontrol ettikten sonra e-ticaret sitenizin fiyat bilgilerini istedikleri bir XML dosyasını sizlerden isteyecektir.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan Cimri XML dosyayı sayesinde sizler de e-ticaret siteniz ile Cimri mağazanızı entegre edebilir ve hızlı bir şekilde bu platform üzerinden de satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

 


Cimri’de Satış Yapma Rehberi


 

Cimri’de Satış Yapmanın Avantajları

 

Cimri'de Satış Yapma Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Cimri’de satış yapmanın avantajları hakkında bilgi vereceğiz.

 

Günümüzde birçok e-ticaret sitesi pazaryerleri ve online alışveriş rehberleri üzerinden satış yapmaktadır. E-ticaret siteleri burada yaptıkları satışlar sayesinde birçok avantajdan yararlanmaktadır.

 
  • Müşteri Portföyünü Geliştirme
  • Marka Bilinirliğini Arttırma
  • Reklam Yapma
  • Rekabete Girebilme
 

Gibi birçok durum e-ticaret sitelerinin yararlandığı şeylerdir. Gelin şimdi hep beraber bunları inceleyelim.

 

Cimri’de Satış Yapma Avantajları


 

Müşteri Portföyünü Geliştirme

 

Cimri.com’dan satış yapan firmalar Cimri’de ürün arayan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Her gün binlerce kişinin bu alışveriş rehberine girdiği düşünülürse Cimri.com’da satış yapan firmaların bu kişilere ulaşmasının daha kolay olduğu bilinmektedir.

 

Sizler de bu alışveriş platformunda mağazanızı açabilir ve satış yapmaya başlayarak müşteri portföyünüzü geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hepsiburada’da Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; Yüksek Cirolarla n11 Den Satış Yapmak İçin 5 Tavsiye

 

Cimri’de Satış Yapma Müşteri Pörtföyü

 

Marka Bilinirliğini Arttırma

 

Cimri’nin her gün binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bir alışveriş olduğunu sizlerle paylaştık. Cimri’de satış yapmanın en büyük avantajlarından birisi de bu kişilere ulaşmak ve marka bilinirliğini arttırmaktır.

 

Cimri, marka bilinirliğini arttırmak isteyen firmalar tarafından oldukça tercih edilen bir platformdur. E-ticaret firmaları genellikle Cimri’deki mağazalarıyla kendilerini cimriyi ziyaret eden kişilere daha kolay tanıtmakta ve böylece kendi e-ticaret sitelerine trafik çekerek hem ziyaretçi sayılarını hem de marka bilinirliklerini arttırmaktadır. Sizler de Cimri’de satış yapmaya başlayarak marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 5 Adımda İnternette Kendi Markanızı Yaratın

 

Cimri’de Satış Yapma Mark Bilinirliği
 

Rekabete Girebilme

 

Cimri’de satışı bulunan ürün ve kategorilerde aynı ürünleri satan birçok satıcı bulunmaktadır. E-ticaret firmaları satış yaptıkları ürünlerde fiyatlarla öne çıkmak için rakip firmalarla rekabete girmektedir. Rekabet içine giren firmalar ürün fiyatları uygun olan firmalardan daha hızlı bir şekilde satış yapmaktadır.

 

Sizler de firmanızın gelirlerini arttırmak ve rekabete girmek için ürün fiyatlarınızı daha düşük fiyatlarda belirleyebilir ve Cimri’den yaptığınız satışları arttırabilirsiniz.



Cimri’de Satış Yapma Rekabet
 

Cimri’de Satış Yapmanın Dezavantajları

 

Cimri’de satış yapmanın avantajlarından bahsettikten sonra şimdi gelelim Cimri’de satış yapmanın dezavantajlarına. Cimri’de satış yapmanın;

 
  • Komisyon Ödeme
  • Öne Çıkma
 

Gibi dezavantajları bulunmaktadır.

 

Komisyon Ödeme

 

Ülkemizde bulunan her pazaryerine benzer bir yapıda çalışan Cimri de yapılan satışlar karşılığında belirli komisyonlar almaktadır. Fakat pazaryerlerinin aksine cimri yapılan satışlardan kategori bazlı komisyon almak yerine yapılan satış için belirli bir komisyon oranı belirlemiştir. Bu komisyon oranları ise yetkililer tarafından sizlerle paylaşılacaktır.

 
Cimri’de Satış Yapma Dezavantajları Komisyon

 

Öne Çıkmanız Zorlaşabilir

 

Cimri’de birçok mağazanın satış yaptığı bilinmektedir. Bu ise e-ticaret firmalarının öne çıkmasını zorlaştıran bir unsurdur. Genellikle Trendyol, Hepsiburada ve N11 gibi pazaryerleri bu platformda daha fazla öne çıkmaktadır.

 

Cimri’de Satış Yapılabilecek Kategoriler

 

Her pazaryerinde olduğu gibi ülkemizin en bilenen online alışveriş rehberlerinden birisi olan Cimri’de de satış yapılabilecek kategoriler bulunmaktadır. Cimri entegrasyonu ile satış yapılabilecek kategoriler şunlardır;

 
  • Elektronik
  • Gıda
  • Ev ve Yaşam
  • Ofis ve Kırtasiye
  • Anne ve Bebek
  • Saat ve Moda
  • Kitap, Hobi ve Müzik
  • Spor
  • Sağlık, Bakım ve Kozmetik
  • Otomobil, Bahçe
  • Süpermarket ve Petshop
 

İlgili İçerik; İnternetten Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır?




Cimri’de Satış Yapılabilecek Kategoriler

 

Cimri’de Satış Arttırma Teknikleri

 

Cimri’de satış yapan firmalar bu platformdan yaptıkları satışları arttırmak istemektedir. Bunu yapmak için ise firmalar belirli yöntemler kullanmaktadır. Cimri’de Satış Yapma Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde cimri mağazanızda satışlarınızı nasıl arttırabileceğinizden bahsedeceğiz.

   

Ürünlerinize En İyi Fiyat Teklifini Verin

 

Cimri’de satışlarını arttırmak isteyen firmaların yapması gereken ilk şey Buybox takibidir. Hemen al fiyatı olarak bilinen Buybox, cimri gibi alışveriş rehberlerinde ürün satanların hedeflediği fiyattır. Buybox sistemi ürünlerin genellikle satışı yapılan ürünlerin en düşük satış fiyatı teklifini yapan mağazalardan alınmasını sağlamaktadır.

 

Sizler de Cimri’den yapacağınız satışları arttırmak için rakiplerinizi analiz edebilir ve buybox sistemini takip ederek ürünlerinizi satarken bu fiyatların altında fiyat teklifi vererek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Cimri’de Satış Yapma Ürün Fiyatlandırma

 

Pazaryerlerindeki Fiyatlarınızı Doğru Belirleyin

 

Online alışveriş rehberlerinden birisi olan cimri genellikle n11, Trendyol, Hepsiburada gibi ülkemizde en çok kullanılan pazaryerleriyle de entegreli bir şekilde çalışmaktadır. Yani kısacası bu pazaryerlerinde mağazası olan satıcılar da Cimri.com’da listelenmektedir.

 

E-ticaret firmalarının pazaryerlerinde bulunan mağazaları bu platform içinde listelendiği için bu mağazalarda da fiyat çalışması yapmak da cimriden yaptığınız satışlarınızı arttıracaktır. Buybox takibi yaparak en uygun fiyatları verebilir ve cimride ön plana çıkarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler



Cimri’de Satış Yapma Pazaryeri Entegerasyonu

 

E-ticaret Sitenizi Ticimax ile Kurarak Cimri’de Satış Yapmaya Başlayın

 

11 Binden fazla markanın e-ticaret sitelerini kurmak için tercih ettiği Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de e-ticaret sitenizi kurarak birçok gelişmiş modülü kullanabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan pazaryeri entegrasyonu, seo modülü, konsept tasarım ve cimri xml çıktısı alma gibi birçok özellik sayesinde ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax