Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Genç Girişimci Desteği Nedir?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Yeni bir iş kurmak isteyen kişilerin ve genç girişimcileri yakından ilgilendiren konulardan birisi de Genç Girişimci Desteğidir. Genç Girişimci Desteği adı altında yürürlüğe giren teşvik programı yeni bir iş kurmak isteyen kişilerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır. Genç Girişimci desteği ile yeni girişimciler bağ kur priminden ve gelir vergisinden muaf olarak kendi işlerini kurabilmekte ve geliştirebilmektedir.

 

Genç Girişimci Desteği Nedir Nasıl Faydalanılır adlı bu yazımızda son dönemlerde birçok kişinin ilgisini çeken Genç Girişimci Desteği hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nasıl Yapılır?

 

Genç Girişimci Desteği Nedir Nasıl Faydalanılır?

 

Genç Girişimci Desteği Nedir?

 

Genç girişimci desteği 18 yaşından büyük 29 yaşından küçük olan ve ilk kez bir şirket kurarak ticari faaliyet yürütecek kişilerin yararlanabileceği bir destek türüdür.

 
  • BAĞ-KUR prim ödemeleri
  • Gelir vergisi muafiyeti
 

Gibi destekler verilerek genç girişimcilerin kurdukları işler ve şirketler desteklenmektedir. Genç girişimci desteğinden yararlanmak için kişilerin belirli şartlara uygun olması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Başarı Hikayeleri

 

Genç Girişimci Desteği Nedir

 

Genç Girişimci Desteğinden Yararlanabilecek Kişiler

 

 

Genç girişimci desteğinden yararlanmak istiyorsanız Genç Girişimci Desteğinden Yararlanabilecek Kişilerin şartlarına uygun olmanız gerekiyor. Genç Girişimci Desteğinden yararlanabilecek kişiler için belirtilen şartlar;

 
  • Genç girişimci desteğinden yararlanmak için 18 – 29 yaş aralığında bulunmanız gerekiyor. 18 yaşından küçük 29 yaşından büyük olan kişiler bu destek kapsamında bulunmuyor.
  • Şirket kuruluşu yaparken şahıs şirketi ya da adi ortaklık şirketi kurulması gerekiyor. Aksi halde diğer şirket türleri genç girişimci desteklerinden yararlanamıyor.
  • 01.06.2018 tarihinden sonra ilk kez BAĞ-KUR girişinizin yapılması gerekiyor. 01.06.2018 tarihinden sonra adınıza kurulan bir şahıs şirketi veya adi ortaklık şirketi bulunuyorsa genç girişimci desteğinden yararlanmanız mümkün değildir.
  • Serbest meslek yapmak ya da ticari faaliyet yürütmek için adınıza ilk kez vergi mükellefiyeti açılması gerekiyor.
  • Gelir Vergisi Kanunu’nda yer alan 20.madde kapsamında kazanç istisnası kapsamında olanlar arasında yer almanız gerekiyor.
 

Bu şartları sağlayan yeni girişimciler genç girişimci desteğinden yararlanabiliyor. Aksi halde şartları yerine getirmiyorsanız genç girişimci desteğinden faydalanmanız mümkün değildir.

 

Genç Girişimci Desteğinden Yararlanabilecek Kişiler

 

Genç Girişimci Desteğinden Yararlanamayacak Kişiler

 

Genç girişimci desteğinden yararlanmanız için karşılamanız gereken şartlar açık bir şekilde belirtilirken yararlanamayacak kişilerin de şartları belirtilmiştir. Genç Girişimci Desteğinden Yararlanamayacak Kişiler şunlardır;

 
  • Şirket kuruluş sürecinde anonim şirket yada limited şirketi kuran kişiler.
  • 01.06.2018 tarihinden önce şirket kuruluşu gerçekleştiren kişiler.
  • Diğer şirketlerde ortaklığı bulunan kişiler.
  • Adına daha önce şirket açan ve bu şirketin kapanışını yapan kişiler.
 

Genç girişimci desteği kapsamında bulunmayan kişilerdir. Sizler de bu şartlar altında yer alıyorsanız yeni şirket kurulumu yaparken genç girişimci desteğinden yararlanamazsınız.

 
Genç Girişimci Desteğinden Yararlanamayan Kişiler


 

Genç Girişimci Destekleri Nelerdir?

 

Genç girişimci desteği altında iki farklı destek bulunmaktadır ve yeni şirket kuruluşu yapan kişiler bu desteklerden yararlanmaktadır.

 
  • BAĞ-KUR Prim Desteği
  • Gelir vergisi desteği
 

Genç girişimci destekleri olarak verilen desteklerdir.

 
  • BAĞ-KUR Prim Desteği; Genç girişimci desteği altında verilen bağkur prim desteği şirket kuruluş tarihinden itibaren 12 ay süre ile verilen desteklerden birisidir. Bu destek kapsamında adi ortaklık ya da şahıs şirketi kuran kişilerin bağkur primleri bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmaktadır. BAĞ-KUR pirim desteği en düşük bağkur aylığı üzerinden verilmektedir. Yani sizin adınıza ödenen pirim aylık 1055,36 TL’dir.
  • Gelir Vergisi Desteği; Genç girişimci desteklerinden bir diğeri de gelir vergisi desteğidir. Bu destek kapsamında genç girişimciler 3 yıl süre boyunca 75.000 TL’ye kadar olan gelirlerinden vergi muafiyeti sağlanmaktadır.
 

Bu desteklerin yanı sıra genç girişimciler KOSGEB gibi kuruluşlar tarafından verilen destek ve hibelerden de yararlanabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Girişimci Adaylarının Yenmesi Gereken 5 Korku

 

Genç Girişimci Destekleri Nelerdir

 

Genç Girişimciler Ne Yapabilir?

 

Genç girişimci desteğinden yararlanarak şirket kuracak olan kişiler kurdukları sektörde başarılı olabilmek için yeni iş fikirleri aramaktadır. Genellikle genç girişimciler kendi işlerini kurarken taleplerin fazla olduğu sektörlere yönelmektedir.

 
  • E-ticaret Sektörü
  • E-ihracat Sektörü
  • Çiçek Dükkânı ya da Online Çiçek Satışı
  • Sosyal Medya ve Reklam Danışmanlığı
  • Danışmanlık Hizmetleri
  • Yaşam Koçluğu
  • Online Butik Açmak
  • Kişiye Özel Ürün Satış Dükkânı Açmak
  • Petshop Açmak
  • Kişisel Antrenörlük ve Spor Ürünleri Satışı
 

Gibi alanlar şu an talebin oldukça fazla olduğu alanlardır. Sizler de genç girişimci desteğinden yararlanarak başarılı bir iş kurmak istiyorsanız bu alanlara yönelebilir ve böylece kurduğunuz işte daha fazla başarılı olabilirsiniz.

 

Genç Girişimciler Ne Yapabilir

 

Genç Girişimci Desteği Hakkında Çok Sorulan Sorular

 

Genç girişimci desteğinden yararlanmak isteyen kişilerin merak ettiği birçok konu bulunmaktadır. Yazımızın üst bölümünde sizleri genç girişimci destekleri, genç girişimci desteği kapsamında olan kişiler ve genç girişimci desteği kapsamında olmayan kişiler hakkında bilgilendirdikten sonra bu bölümde de Genç Girişimci Desteği Hakkında Çok Sorulan Sorularınıza yanıt vereceğiz.

 

İlgili İçerik; Dünyanın En Büyük E-ticaret Markalarının Girişim Hikayeleri

 

Genç Girişimci Desteği Hakkında Çok Sorulanlar

 

Genç Girişimci Desteği Nereden Alınır?

 

Genç girişimci desteği almak için kişilerin başvuru yapması gerekir. Genç girişimci başvuruları interaktif vergi dairesi üzerinden yapılmaktadır. Kişiler Gelir İdaresi başkanlığının internet sitesine e-devlet üzerinden ya da kullanıcı kodu ve şifreleri ile direk siteden bağlanabilmektedir.

 

Genç Girişimci desteği için vergi dairesine elektronik ortamdan yapılan bir başvuru sonrasında bağlı olduğunuz vergi dairesi size bir yazı verecektir. İlgili dilekçe ile beraber herhangi bir SGK’ya giderek başvuru yapmanız gerekir. Genç girişimci onay yazınızı ve vergi levhanızı ekleyerek sizler de başvurunuzu yapabilir ve genç girişimci desteğinden yararlanabilirsiniz.

 

Genç Girişimci Desteği Nerden Alınır

 

Genç Girişimciler İçin Bağkur Desteği Kaç Aydır?

 

Genç Girişimci desteği kapsamında ödenen bağkur primleri 12 ay boyunca devlet hazinesinden ödenmektedir. Ayın sonunda genç girişimci desteğinden yararlanarak kendi şirketlerini kuran genç girişimciler kendi bağkur primlerini ödemeye başlayacaktır.

 

Genç Girişimci için Bağkur Desteği Kaç Aydır

 

Genç Girişimciler KOSGEB Hibe ve Desteklerinden Yararlanabilir Mi?

 

Genç girişimcileri de destekleyen KOSGEB hibe ve desteklerinden yeni şirketinizi kurarak yararlanabilirsiniz. Fakat KOSGEB Hibe ve Desteklerinden yararlanmak istiyorsanız KOSGEB tarafından verilen eğitimleri şirket kuruluşu yapmadan tamamlamanız gerekir. Aksi halde şirket kuruluşunun ardından KOSGEB sertifikası alırsanız her ne kadar genç girişimci desteğinden yararlansanız da KOSGEB Hibe ve Desteklerinden yararlanmanız mümkün olmayacaktır.

 

Genç Girişimci Kosheb Hibe ve Destekleri Nelerdir

 

E-ticaret Genç Girişimci Desteği Kapsamında Mı?

 

Son dönemlerin en popüler sektörlerinden birisi olan e-ticaret sektörü yeni bir iş kurmak isteyenlerin en çok yöneldiği sektörlerin başında gelmektedir. Çünkü COVID-19 süreci ile beraber değişen alışveriş alışkanlıkları e-ticaret sektörünün hacim kazanmasına etkili olmuştur.

 

E-ticaret’in her geçen gün artan hacminden yararlanmak isteyen kişiler yeni bir iş kurarken genellikle e-ticaret sektörüne yönelmektedir. E-ticaret sektörü genç girişimcilerin de ilgisini çeken sektörler arasında yer almaktadır. Genç girişimci desteği kapsamında e-ticaret sektörü de desteklenen sektörler arasında yer alır. Sizler de şirketinizi kurarken faaliyet alanlarınıza e-ticaret Nace kodunu ekletebilir ve böylece e-ticaret genç girişimci desteğinden yararlanabilirsiniz.

 

Genç Girişimci Desteği E-ticaret

 

Ticimax ile E-ticaret Girişiminizi Kurun

 

Genç girişimci desteğinden yararlanarak e-ticaret yapmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanarak yeni girişimcilere verilen;

 
  • COVID-19 Destekleri
  • Ücretsiz E-ticaret ve E-ihracat Eğitimleri
  • Kargo İndirimi
  • Ücretsiz Sanal Pos
 

Desteği gibi desteklerden yararlanabilir ve e-ticaret sektöründe başarıyı yakalayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax