Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Benim İşletmem Kullanım Rehberi

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Günümüzde işletmeler, marka bilinirliklerini arttırmak, müşterileri tarafından daha kolay bulunabilir olmak ve satışlarını arttırmak gibi amaçlar ile farklı uygulamalar ve teknolojilerden yararlanmaktadır.

 

Ticari faaliyet gösteren işletmeler tarafından en çok kullanılan araçlardan birisi Google Benim İşletmemdir. Google Benim İşletmem hesabı açan firmalar işletmelerinin görünürlüğünü arttırarak daha kolay bir şekilde müşteri kazanabilmektedir.

 

Google Benim İşletmem Kullanım Rehberi adlı bu yazımızda sizlere Google Benim İşletmem ile ilgili birçok konu hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek Google Benim İşletmem kullanmayı öğrenebilir ve işletmenizi Google’a taşıyarak görünürlüğünüzü daha kolay arttırabilir ve yeni müşteriler tarafından daha kolay bulunan bir işletme haline gelerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Google Benim İşletmem ( Google My Business ) Kullanım Kılavuzu

 

Google Benim İşletmem (Google My Business) Nedir?

 

Google My Business ülkemizde bilinen adı ile Google Benim İşletmem, ticari faaliyet gösteren işletmelerin profillerini ve internet sitelerini Google Arama Motoruna ve Google Maps ( Google Haritalar) servisine kaydettirilmesini sağlayan ücretsiz bir Google servisidir.

 

Google Benim İşletmem sayesinde işletmeler birçok avantajdan yararlanmaktadır. Google Benim İşletmemin firmalara sağladığı başlıca avantajlar şunlardır;

 
  • İşletmeler Google Arama motoru ve Google Haritalar’da daha görünür olmaktadır. Böylece işletmelerin müşterileri tarafından daha kolay bulunabilir olduğu söylenebilmektedir. Bununla beraber Google My Business sayesinde firmalar yeni müşteriler de kazanabilmektedir.
  • Google My Business sayesinde firmalar, müşterilerine belirli konular hakkında bilgi verebilmektedir. Firmanın konumu ve adresi , çalışma saatleri, internet sitesi gibi bilgiler işletmeler tarafından paylaşılabildiği için Google My Business kullanan işletmeler müşterileri ile daha kolay etkileşim kurabilmektedir.
  • Google Benim işletmem kullanan firmalar ücretsiz web sitelerini de oluşturabilmektedir. İşletme hesabı oluştururken profilinize eklediğiniz bilgiler ile oluşturulan ücretsiz web siteniz seçtiğiniz tasarımlar ile Google tarafından otomatik bir şekilde oluşturulmaktadır. Google web siteniz üzerinde kullanıcılar firmanız ile arama yolu ile iletişime geçebilirken mesaj da gönderebilmektedir. Bununla beraber fiyat teklifi almak için de müşterileriniz işletmeniz ile iletişime geçebilmektedir.
  • Firmanız üzerinden ürün veya hizmet satın alımı gerçekleştiren müşterileriniz kendi Google profilleri ile işletmeniz hakkında yorum yapabilmektedir. Google My Business, işletmelerin müşterilerinden geri dönüşler almasını sağlayan bir araçken olumlu müşteri yorumları sayesinde yeni müşteriler kazanmanızı da sağlamaktadır.
  • Google My Business, işletme profilinde firmalar fotoğraflar paylaşabilmektedir. Fotoğraf paylaşan firmalar daha güvenilir bir imaj sergilediği için müşteriler tarafından daha çok tercih edilmektedir.
  • Google My Business sayesinde işletmeler müşterileri hakkında belirli birçok bilgiye de ulaşabilmektedir. Firmanızın nasıl arandığı, aramaların nereden yapıldığı, kaç tane internet kullanıcısının konum, telefon numarası ve web sitesi alalarına tıklama yaptığı gibi birçok bilgi Google tarafından sizlerle paylaşılmaktadır. Bu da işletmelerin bir sonraki reklam kampanyalarını düzenlerken hedef kitleleri hakkında bilgi almasını sağlayacaktır.
 

Sizler de Google My Business’ın işletmenize sağladığı bu faydalardan yararlanmak istiyorsanız işletmeniz için bir Google Benim İşletmem Hesabı açabilir ve işletmenizi Google’a taşıyabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Marka Değerini Arttırmak İçin 5 İpucu

 

Google Benim İşletmem ( Google My Business ) Nedir

 

Google Benim İşletmem Hesabı Nasıl Açılır?

 

Google benim işletmem hesabı açarak işletmelerini dijital ortamlara taşımak isteyen kişi ve firmaların yapması gereken belirli adımlar bulunmaktadır. Google Benim İşletmem Kullanım Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlerin Google Benim İşletmem Hesabı Nasıl Açılır sorusuna yanıt verecek ve adım adım Google işletme hesabı açmayı öğreteceğiz. Sizler de bu bölümden bu konu hakkında bilgi alabilir ve Google Benim İşletmem Hesabınızı açabilirsiniz.

   

Google Benim İşletmem ( Google My Business ) Hesabı Nasıl Açılır - 1

 
  • Google Benim İşletmem hesabı açmak için kişi ve işletmelerin ilk olarak Google Benim İşletmem sayfasına girmesi gerekmektedir.
  • Ardından sağ üst bölümde bulunan Şimdi Yönet butonuna tıklanması gerekmektedir. Daha önce bir Google işletme hesabı kuran firmalar oturum aç bölümüne tıklayarak kaydoldukları mail adresi ve şifre ile Google İşletme Hesaplarına giriş yapabilmektedir. İlk kez Google İşletme Hesabı kuracak kişi ve firmaların ise bir Gmail aboneliği yoksa ilk olarak Gmail hesabı açması gerekmektedir.
   

Google Benim İşletmem ( Google My Business ) Hesabı Nasıl Açılır - 2

 
  • Google Benim İşletmem profiline girdikten sonra firmaların görecekleri ekran bu şekildedir. Google Benim İşletmeme firmanızı eklemek için ‘’ İşletmenizi Google’a Ekleyin’’ butonuna tıklamanız gerekmektedir. Eğer daha önce bir işletme eklediyseniz İşletmenizin adını girip istediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz.
   

Google Benim İşletmem ( Google My Business ) Hesabı Nasıl Açılır - 3

 
  • İşletmenizi Google’a Ekleyin butonuna tıkladıktan sonra yukarıdaki gördüğünüz ekranda Google İşletmeniz ile ilgili İşletme Adı ve İşletme Kategorisi hakkında bilgi isteyecektir. İşletmenizi Google’a eklemek için bu alanları doldurmalı ve ardından ileri butonuna basmalısınız.
   

Google Benim İşletmem ( Google My Business ) Hesabı Nasıl Açılır - 4

 
  • İşletmeniz ile ilgili istenen bilgileri girdikten sonra Google sizlere firma adresi ve ofis konumu eklemek isteyip istemediğinizi soracaktır. İşletmenizin bir ofisi bulunuyorsa bu konumu eklemeniz müşterileriniz tarafından daha kolay bulunabilir bir firma olmanızı sağlayacaktır. Bu alanda seçiminizi yaptıktan sonra ileri butonuna tıklayabilirsiniz.
   

Google Benim İşletmem ( Google My Business ) Hesabı Nasıl Açılır - 5

 
  • Konum eklemek isteyen işletmeler Ülke, Adres, Posta Kodu, İlçe ve il bilgilerini girdikten sonra Google Haritalar üzerinden konumunuzu işaretlemeniz istenecektir. Bunun ardından ise Google farklı konumlar ekleyebilmeniz için hangi bölgelerde hizmet verdiğinize dair bilgileri sizden isteyecektir. Bu bilgileri girerek sizler de hizmet alanlarınızı genişletebilir ve daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.
   

Google Benim İşletmem ( Google My Business ) Hesabı Nasıl Açılır - 6

 
  • Ardından işletmenize dair iletişim bilgilerinizi paylaşacağınız bir sayfa karşınıza çıkacaktır. Bu bölümde telefon numarası ve web sitesi gibi alanları doldurmanız gerekmektedir. Telefon numarasını doldurarak müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz tarafından daha fazla telefon araması alabilir ve web sitenizi paylaşarak daha çok ziyaretçi çekebilirsiniz. Eğer bir web siteniz bulunmuyorsa Google’ın size sunduğu ücretsiz web sitesini kullanabilirsiniz.
  • Bu adımı tamamladıktan sonra Google işletmeniz ile ilgili önemli güncellemeleri ve önerileri almak isteyip istemediğinizi sizlere soracaktır. Bunun ardından bir doğrulama yöntemi seçmeniz istenecektir. Posta yöntemi ile doğrulamada 14 gün içerisinde Google sizlere bir posta gönderecek ve burada bulunan doğrulama kodu ile işletmenizi doğruladığınız takdirde ilgili servislere eklemesi yapılacaktır.
 

Google My Business Hesabınızı ekledikten sonra işletmenize ait diğer bilgileri güncelleyebilir ve çalışma saatleri ekleyerek müşterilerinizin sizinle iletişime geçmesini kolaylaştırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu

 

Google Benim İşletmem Ücretli Mi?

 

Google My Business hesaplarına bir işletme eklemek isteyen kişilerin sorulardan birisi de Google Benim İşletmem Ücretli mi sorusudur.

 

Google Benim İşletmem, firmaların ücretsiz kullanabileceği bir Google servisidir. Sizler de Google Benim İşletmem işletme hesabı ekleme hizmetinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilir ve firmanızı dijital ortamlara taşıyabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri

 

Google Benim İşletmem ( Google My Business ) Ücretli Mi

 

Google Benim İşletmem Özellikleri

   

Google Benim İşletmem ( Google My Business ) Özellikleri

 

Google Benim İşletmem profilinizi oluşturduktan sonra Google sizlere yukarıda gördüğünüz gibi bir panel oluşturacaktır. Bu panelde bulunan bölümler üzerinden işletmeler müşterileri ile daha kolay etkileşim kurabilmektedir.

 
  • Ana sayfa; Google My Business’a eklediğiniz işletmenize yönelik belirli kontrolleri yapabileceğiniz alandır. Yorumlar, İşletme Performansı gibi birçok alan burada gösterilmektedir.
  • Yayınlar ; Bu bölümde işletmeler ürünlerine ve hizmetlerine yönelik yayınlarını oluşturabilmektedir.
  • Bilgi; İşletmenize ait hizmet bölgeleri, konum ve çalışma saatleri gibi birçok alamda düzenleme yapabileceğiniz bölümdür.
  • Analizler; İşletmenize ait oluşturulan aramalar, tıklamalar ve keşif gibi alanlardaki raporların sizlerle paylaşıldığı bölümdür.
  • Yorumlar; Müşterilerinizin işletmenize yaptığı yorumları görebileceğiniz ve kontrol edebileceğiniz bölümdür.
  • İletiler; Müşteriler ile mesajlaşma seçeneğini aktif eden firmaların mesajlarını görebileceği ve yanıtlayabileceği bölümdür.
  • Fotoğraf; Firmanız için logo, kapak fotoğrafı ve video ekleyebileceğiniz bölümdür.
  • Ürünler; Firmanızın sattığı ürün ve hizmetlerin eklenebildiği ve yönetildiği alandır.
 

İlgili İçerik; Google Adwords ile Satışlarınızı Arttırın

 

Google My Business Hesap Silme

 

Google My Business hesap silme işlemi yapmak isteyen kullanıcıların ilk olarak My Business hesaplarına giriş yapması gerekmektedir. Bu bölüme tıkladıktan sonra hesabınıza eklenen işletmelerin yanında bulunan üç nokta simgesine tıklayın ve ardından Sil butonuna basın.

 

Hesabınızı silmek için Google’ın size sunduğu bilgileri görüntüleyin ve kalıcı olarak Google My Business hesabınızı silmek için son olarak hesabı sil butonuna tıklayın.

 

Google Benim İşletmem ( Google My Business ) Hesap Silme

 

İşletmenizi Ticimax ile Google’a Rahatça Taşıyın

 

E-ticaret ve e-ihracat yapan firmalar tarafından en çok tercih edilen e-ticaret alt yapısı olan Ticimax sayesinde sizler de hızlı bir şekilde e-ticaret sitenizi açabilir ve yapacağınız küçük ayarlar ile işletmenizi hızlıca Google’a taşıyabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax