Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Hepsiburada’da Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

İnternet üzerinden satış yapmak için bir online pazar yeri olarak çalışan Hepsiburada sitesinde kendinize ait bir mağaza açabilirsiniz. Hepsiburada 1998’den beri Türkiye’de internet satışı üzerinden hizmet veren, müşterilerinin güvenini kazanmış bir platformdur.

Hepsiburada üzerinden direkt müşteriye satış yapabileceğiniz gibi, ürünlerinizi Hepsiburada’ya satma alternatifinizde bulunmaktadır. Bir online pazar yerinde mağaza açarak satış yapmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Öncelikle Hepsiburada’da Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenlere dair avantaj ve dezavantajlardan bahsedeceğiz. Hepsiburada’da satış yapmanın avantajları şunlardır:

 

  • Yüksek müşteri potansiyeli: Uzun yıllardır internet alışverişin de bilinen bir site olduğu için Hepsiburada’nın kendisine ait bir müşteri kitlesi bulunmaktadır. Eğer site üzerinden mağaza açarak satış yapmaya başlayacaksanız, hazır bir müşteri kitlesine erişim olanağınız bulunmaktadır.
  • Hepsiburada’nın marka imajından yararlanma fırsatı: Hepsiburada sağlam bir marka imajına sahiptir. Müşteriler internet alışverişlerinde güvenilir ve bilindik internet sitelerini tercih etmektedir. Online mağazacılık üzerinden satış yapacak olursanız, hem Hepsiburada’nın marka imajından yararlanabilir hem de markanızı daha rahat tanıtma şansına sahip olabilirsiniz.

 

Hepsiburada’da Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenlerde mağazacılık üzerinden ürün satmanın dezavantajları da yer almaktadır. Dezavantajlara ise şunları örnek verebiliriz:



Hepsiburada’da Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenler

 

Hepsiburada Komisyon Ücretleri

 

Hepsiburada’da mağaza açmak ücretsizdir ancak her platformda olduğu gibi sattığınız ürün başına komisyon kesintisi yapılmaktadır. Komisyon oranları sattığınız ürün çeşide göre değişmekte ve belirlenmektedir. Ürünlerinizin fiyatlandırmasını yaparken komisyon ücretlerini de dikkate almanız gerekir. Bu durum ürün fiyatlarınızı daha da arttırabilir ve rekabete girmenizi zorlaştırabilir.
 

Rekabet: Hepsiburada geniş bir müşteri kitlesine sahip olmanın yanında, bünyesinde çok sayıda mağazaya da yer vermektedir. Bu mağazaların hepsi sizin potansiyel rakibinizdir. Müşteriler ürün satın almak için marka üzerinden değil, ürün adı üzerinden araştırma yapmaktadır. Bu sebeple benzer ürünler için daima uygun fiyatlandırma seçenekleri sunmanız gerekir. Aynı zamanda ürünlerinizi öne çıkartabilmek için ek reklam maliyetlerine katlanmanız gerekir.



Hepsiburada Komisyon Oranları Nelerdir

 

Hepsiburada’da Nasıl Satış Yapılır?

 

Hepsiburada’da satış yapmak için öncelikle bir şirket sahibi olmanız gerekmektedir. Hali hazırda bulunan bir şirketiniz varsa mağaza açmak için ekstra bir e-ticaret şirketi açmanıza gerek bulunmamaktadır. Hepsiburada’nın internet sitesi üzerinden mağaza açmak için başvuru yapmanız gerekir. Bu başvuru esnasında şirket bilgileriniz sizden talep edilmektedir. Şirket bilgilerinizi eksiksiz olarak girmelisiniz. Mağaza açmak için onay sürecinden geçeceğiniz için herhangi bir yanlışlık bu süreci sekteye uğratmaktadır. Hepsiburada’da mağaza açmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Aynı zamanda aylık olarak bir ücretlendirme de bulunmamaktadır. Sattığınız ürün başına kesilen komisyonlar ile mağazacılık faaliyetlerinizi sürdürebilirsiniz. Hepsiburada’da mağaza açarken ön başvurunuz gerçekleştirmenizin ardından gerekli belgeleri yüklemeniz talep edilecektir. Hepsiburada’da Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenler arasında yer alan belgeler ise şunlardır:

 

  • Vergi Levhası
  • İmza Sirküleri
  • Faaliyet Belgesi
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Sözleşme Belgesi ( Hepsiburada ile iş yapmaya başlayacağınıza dair hazırlanan metin)
  • Ek Pazar Yeri Formu

 

Şahıs şirketi sahibiyseniz ve firmanız ticaret odasına kayıtlı değilse ticaret sicil gazetenizi yüklemenize gerek bulunmamaktadır. Hepsiburada talep ettiği belgeleri inceledikten sonra eksiklere dair dönüş yapmakta veya herhangi bir sorun mevcut değilse mağaza açma talebinizi onaylamaktadır.

 

Hepsiburada Başarı ortağı olmak ve avantajlardan faydalanmak için :

 

Hemen Başvur

 

Hepsiburada Satış Nasıl Yapılır

 

E-ticaret Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

İnternet üzerinden satış yapmak için online pazar yeri gibi çalışan siteleri kullanabilirsiniz ancak bu durum markanızın bilinirliğini sağlamanızı zorlaştırır ve sattığınız ürün başına komisyon ödemenize sebep olur. İnternet satışlarınızı Hepsiburada entegrasyonuna sahip olan kendinize ait e-ticaret sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

 

Hepsiburada, Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinden birisidir. Her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Hepsiburada üzerinden, bir gün içerisinde binlerce alışveriş yapılmaktadır. Hepsiburada’nın her geçen gün popülerliğinin artması ise e-ticaret yapan veya yapmak isteyen kişileri Hepsiburada’da mağaza açma konusunda düşündürmektedir. Sizler de firmanızın gelirlerini farklı pazaryerlerinde mağaza açarak arttırmak istiyorsanız hadi hep beraber Hepsiburada’da mağaza nasıl açılır bakalım.

 

Hepsiburada Ürün Satarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Hepsiburada’da Mağaza Nasıl Açılır Sorusuna İlk Yanıt Şirket Zorunluluğu

 

B2B yani şirketten tüketiciye iş modeli ile çalışan bir pazaryeri olan Hepsiburada’da mağaza açmanız için öncelikle bir şirketiniz olması gerekmektedir. Hepsiburada’nın şirket kurma zorunluluğunu getirmesindeki neden ise satışını yaptığınız ürün veya ürünler için fatura kesme ve vergi ödeme zorunluluğunuz olmasıdır.

Hepsiburada'da mağazaya sahip olmak isteyen kişiler şirket zorunluluğunu dikkate almalıdır.Hepsiburada’da mağaza açma için planladığınız iş hacminize göre şahıs, anonim ve limited şirketlerinden birisini kurarak ilk adımınızı atabilirsiniz.

 

Hepsiburada Ürün Satmak Mağaza Nasıl Açılır

 

Hepsiburada’da Mağaza Açmak

 

Hepsiburada’da mağaza nasıl açılır sorusuna yanıt aramaya devam ediyorsanız bu konuda kararlısınız demektir. Hepsiburada’da mağaza açmak isteyen kişiler öncelikle Hepsiburada Merchant’a giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra sizlerin de görebileceği gibi Hepsiburada iki farklı şekilde mağaza açmanıza olanak sağlamaktadır.
 

  • Standart Mağaza
  • Girişimci Kadın Mağazası ( %51 ve üstü hisse sahibi olan kadınlar kullanabilmektedir.)
 

Bu seçeneklerden birini seçtikten sonra Hepsiburada bu aşamada Mağaza Adı ve Şifre isteyecektir. Bir sonraki aşamada Hepsiburada’da mağaza açmanız için sizlerden;

 
  • Ad Soyad
  • Cinsiyet
  • Şirket Pozisyonu
  • Cep Telefonu
  • E-posta Adresi
 

Gibi bilgiler istenecektir. Bu bilgileri doldurmanız ve sonrasında da gizlilik metnini onaylamanız gerekmektedir.

 

Hepsiburada Mağaza Nasıl Açılır

 

Hepsiburada’da Mağaza Açma Adımları

 

Hepsiburada’da mağaza açma adımları adlı bölümümüzde Hepsiburada’da mağaza nasıl açılır sorusuna yanıt vermeye devam edeceğiz. Yukarıdaki bilgileri doldurduktan sonra Hepsiburada mağazanızı açmanız için bir başvuru formuna yönlendirecektir. Bu başvuru formu;

 
  • Temel Bilgiler
  • Vergi Bilgileri
  • İletişim Bilgileri
  • Fatura Bilgileri
  • Banka Hesap Bilgileri
 

Kısımlarından oluşmaktadır. Hepsiburada’nın mağaza başvurunuzu kabul etmesi için bu bilgileri doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir.

  
  

İlgili İçerik: E-ticarete Yeni Başlayanlara Pazarlama Önerileri 


Hepsiburada Mağaza Açma Adımları Nelerdir

 

Satışlarınız Tek Bir Yerden Yönetin

 

Hepsiburada’da sanal mağaza açmak için gerekli olan adımlar sorusuna verdiğimiz yanıtları geri de bıraktık. Gelin şimdi hep beraber Hepsiburada’da işinizi kolaylaştıracak bir şeye gelelim. Yıllardır e-ticaret yapmak isteyen firmalara alt yapı sağlayıcılığı yapan Ticimax’ın e-ticaret paketlerinde bulunan Hepsiburada entegrasyon özelliği Hepsiburada’da mağaza açmak isteyen kişilere birçok kolaylık sağlıyor.

Kişiler bu özellik sayesinde e-ticaret siteleri ile Hepsiburada mağazalarını birbirine bağlayarak tek bir yerden stok yönetimi kolay bir şekilde yapabiliyor. Bunun yanı sıra firmalar ürünlerinde yaptığı bir değişikliği Hepsiburada’ya da kolay bir şekilde yansıtarak zaman kazanabiliyor.
 

Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinden birisi olan Hepsiburada, indirimli olarak birçok ürüne ulaşabileceğiniz ve indirimli olarak bu ürünleri satın alabileceğiniz bir pazaryeridir. Hepsiburada üzerinden kampanyalı fiyatlar ile ürünlerinizi satın almak istiyorsanız bu pazaryerinde yaşanan alışveriş çılgınlığının yaşandığı Hepsiburada’da efsane Cuma fırsatları yaşandığı günde alışverişlerinize odaklanmanızı öneririz.
 

İlgili İçerik: Hepsiburada'da Efsane Cuma Fırsatları

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir: 



Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Çalışır?



 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax