Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Canlı Yayın İpuçları

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Instagram Canlı Yayın özelliğinin gelmesiyle beraber birçok e-ticaret firması bu özellikten yararlanarak müşterileri için yayınlar yapmaya başladı. Birçok firma müşterilerine ürün tanıtımı yapmak, çalışılan ortam hakkında bilgi vermek ve müşterilerinin sorularını cevaplamak için bu özelliği kullanıyor. Peki Instagram da ön plana çıkmak için Instagram Canlı Yayın İpuçları neler gelin bunlara beraber bakalım.


 

Instagram Canlı Yayın İpuçları


 

Video ve Bağlantı Kalitenize Önem Verin

 

"Instagram canlı yayın nasıl yapılır?" ipuçları arasında ilk olarak video ve bağlantı kalitesi bulunmaktadır. Instagram’da canlı yayın yaparken bağlantı kalitenizin iyi olması canlı yayınınızın kesintiye uğramasının önüne geçecektir. Bunun yanı sıra bağlantı kalitenizin iyi olması canlı yayınınızda piksel problemi olmasının önüne geçecektir. Bu da canlı yayınınızı izleyen kişilerin kaliteli bir görüntü görmesini beraberinde getirecektir.



Instagram Canlı Yayın Video Kalitesi

 

Ses Kalitesine Önem Verin ve Tripod Özen Gösterin

 

Instagram Canlı yayınlarında en önemli olan şeylerden birisi de ses kalitesidir. Genellikle telefonlar kullanılarak yayın yapıldığı için telefonunuzun mikrofonunda problemler olabilir ve bu da canlı yayın izleyen kişi sayısını olumsuz etkileyebilir. Bunun önüne geçmek için canlı yayından önce bunu test etmeniz oldukça önemlidir. Ses Kaliteniz düzgün değilse bunu arttırmak için yardımcı bir mikrofon kullanabilir veya kullandığınız kulaklığın mikrofonuyla ses kalitesini arttırabilirsiniz.

 

Instagram Canlı Yayın Yapma İpuçları arasında bulunan başka bir şey ise Tripod kullanımı. Genellikle insanlar telefonlarını elinde tutarak canlı yayın yapmakta ve bu da yayın esnasında görüntünün hareket etmesine neden olmaktadır. Bu hareketliliği engellemek ve izleyicilerinizin dikkatinin dağılmasını engellemek için tripod kullanabilir ve sabit bir görüntüyle canlı yayın yapabilirsiniz.



Instagram Canlı Yayın Ses Kalitesi

 

Temalar ile Canlı Yayınlar Yapabilirsiniz

 

Instagramda Nasıl Canlı Yapılır ve Yayın ipuçları arasında bulunan bu ipucu aslında birçok problemi ortadan kaldıracaktır. Birçok kişi canlı yayın açarken belirli öylesine yayın açmakta ve bu nedenle yayın çok uzun sürmemektedir. Sizler bunun önüne geçmek istiyorsanız eğer Instagram’da açacağınız canlı yayınlar için temalar belirleyebilirsiniz. Bu temalar sayesinde canlı yayınınızın akışını takip etmeniz daha kolay olacaktır.

 

Örneğin; kadın kıyafetleri satan bir firmaysanız en çok satılan ürünleriniz ile nasıl kombin yapılacağını gösteren bir canlı yayın açabilirsiniz. Bunun yanı sıra alanında uzman olan kişileri de canlı yayınlarınıza davet edip takipçilerinizin bu kişilerden bilgi almasına olanak sağlayabilirsiniz. Ya da hobi ürünleri satan bir firmaysanız takipçilerinizin sizden aldıkları ürünlerle nasıl tasarımlar yapacağını anlatacağınız videolar çekebilirsiniz.

Sizin için derlediğimiz Canlı Yayın Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler yazımızı incelemeyi unutmayın!



Instagram Canlı Yayın Temalar

 

Canlı Yayınlarınız İçin Konuklar Davet Edin

 

Instagram Canlı Yayın ipuçlarının en önemlisi yapacağınız canlı yayınlara konuklar davet etmektir. Şirketinizin hesabından yapacağınız bir canlı yayına alanında uzman bir kişiyi davet edebilir ve takipçilerinizin bu kişilere soru yöneltmesini ve bu sorulara yanıt bulabilmesini sağlayabilirsiniz. Daha interaktif bir şekilde yürütülecek bu yayınları anlık olarak açmak yerine planlı bir şekilde açarak takipçilerinizin bu yayınlardan haberdar olmasına olanak sağlayabilirsiniz. Bunu yapmak için öncelikle bir gün ve saat belirlemeniz ve bu bilgileri içeren bir içeriği sosyal medya hesabınız üzerinden paylaşmanız gerekecektir.

 

Canlı yayınlarınızda takipçileriniz olacağı için takipçilerin sorularına yönelik İnstagram canlı yayınları da yapabilirsiniz. Bunu yaparken de canlı yayınınızın başında ilk olarak takipçilerinizle bu bilgiyi paylaşmalı ve daha sonra sorusu bulunan takipçilerinizi yayına davet ederek bu sorularını sizlere yöneltmelerini ve bu soruların yanıtlarını almasına olanak sağlayabilirsiniz.



Instagram Canlı Yayın Konukları

 

Canlı Yayınlarınızı Kaydedin

 

Instagram canlı yayın ipuçlarının son bölümünde canlı yayınlarınızı kaydetmenizin öneminden bahsedeceğiz. Genellikle bu özelliği kullanmak takipçilerinizin istediği anda canlı yayınlarınıza ulaşmasını sağlayacaktır. Bu özellik sayesinde takipçileriniz akıllarındaki sorular için bu yayınları izleyebilecek ve kolay bir şekilde buna yönelik cevaplar edinecektir. Bununla beraber konuklarınızı davet ettiğiniz bilgilendirici canlı yayınlarınız Instagram sayfanızda yer aldığı takdirde takipçileriniz bu yayınları da izleyebilecek ve yeni şeyler öğrenebilecektir.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax