Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kapıda Ödeme Nedir? Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret yapan firmaların birçoğu farklı ödeme yöntemleri kullanmaktadır. Genellikle e-ticarette kullanılan ödeme yöntemleri şunlardır;

 
  • Kredi veya Banka Kartıyla Ödeme
  • Havale veya EFT
  • Kapıda Ödeme
 

Yöntemleri genellikle her e-ticaret sitesinde bulunan ödeme yöntemleridir. Kredi veya Banka Kartı ile Ödeme Yöntemi, bir e-ticaret sitesinden yapılan alışverişin ödemesinin kredi veya banka kartı kullanılarak yapıldığı ödeme yöntemidir.

 

Havale veya EFT yöntemiyle yapılan alışverişlerde ise genellikle satın alınan ürünün ödemesi ilgili firmanın banka hesaplarına havale veya EFT ile gerçekleştirilmektedir. Bu ödeme yönteminde genellikle ürünün açıklama kısmına sipariş numarası ve müşteri bilgileri yazılmaktadır. Kapıda Ödeme Sistemini ise gelin hep beraber kapsamlı bir şekilde ele alalım.

 

Kapıda Ödemeli Satış Nasıl Yapılır? Kapıda Ödeme Rehberi (2021 Güncel)

 

Kapıda Ödeme Nedir?

 

Kapıda Ödeme Sistemi, bir e-ticaret sitesinden yapılan alışverişlerin ücretini ilgili ürünler müşteriye ulaştığında kargo teslimatı esnasında kargo firmasının ücreti tahsil ettiği ödeme yöntemidir. Genellikle bu ödeme yöntemi internetten alışveriş yapmak için çekinen veya bir firmadan ilk kez alışveriş yapan potansiyel müşterilerin tercih ettiği ödeme yöntemidir.

 

Bununla beraber kapıda ödeme yöntemi genel olarak bir banka hesabı olmayan, havale veya EFT yapamayan kişiler tarafından da oldukça sık tercih edilmektedir. E-ticarette oldukça çok tercih edilen bu ödeme sisteminin birçok avantajı bulunmaktadır. Gelin Kapıda Ödemenin avantajlarına hep beraber bakalım.

 

Kapıda Ödeme Nedir

 

Kapıda Ödemenin Avantajları

 

İnternetten ürün satın alan kişilerin oldukça çok tercih ettiği kapıda ödeme sisteminin belirli avantajları olduğunu söyledik. Kapıda ödeme sistemi hem müşteriler için hem de firmalar için oldukça avantajlı bir durumdur .

 
  • Kapıda Ödeme Sistemi Güvenliği Sağlar
 

İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların en çekindiği konulardan birisi kart bilgilerinin çalınıp çalınmamasıdır. Kapıda ödeme sistemi ile kullanıcılar bu bilgilerini paylaşmadığı için rahat bir şekilde alışverişlerini yapmaktadır.

 
  • Kapıda Ödeme Sistemi Zaman Kazanılmasını Sağlar
 

E-ticaret firmalarından ürün satın alan kişilerin birçoğu ödeme ekranında bulunan Kart Kullanıcısının Adı ve Soyadı, Kart Numarası, Kartın Son Kullanma Tarihi ve Kredi veya Banka Kartının Güvenlik Kodunu yazarken oldukça zaman kaybetmektedir. Bununla beraber 3D Secure yöntemleri de göz önünde bulundurulduğunda kişilerin daha fazla zaman kaybettiği göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Kapıda ödeme sistemi sayesinde müşterileriniz bu durumlarla zaman kaybetmeyecek ve alışverişlerini hızlı bir şekilde tamamlayacaktır.

 

İlgili İçerik; 3D Secure Nedir? Sanal Mağazalar İçin Neden Önemli?

 
  • Kapıda Ödeme Sistemi Ürünün Teslim Edilmeme Oranını Ortadan Kaldırır
 

Genellikle internetten alışveriş yapmak isteyen birçok kişinin tereddütleri arasında bulunan şeylerden birisi ödemesi yapılan alışverişlerin teslimatının gerçekleşmemesidir. Kapıda ödeme sistemi sayesinde müşteriler dolandırıcılık gibi birçok unsuru geri planda bırakabilmekte ve alışverişlerini daha güvenli bir şekilde yapabilmektedir.

 
  • E-ticarette Fraud (Sahtecilik) Engellenebilir
 

E-ticaret ile uğraşan firmaların yaşadıkları en büyük problemlerden birisi e-ticarette frauddur. E-ticarette fraud çalıntı kredi veya banka kartlarıyla yapılan alışverişler demektir. Bir e-ticaret sitesinde kapıda ödeme yöntemi kullanıldığında genellikle müşterileriniz bu ödeme yöntemine yönelecektir.

 

İnsanların kapıda ödemeye yönelmesi de e-ticaret sitenizden sahte kredi kartlarıyla yapılacak alışverişlerin önüne geçmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Fraud (Sahtecilik) Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 
  • Cayma Hakkı Kullanılabilir
 

E-ticarette satışları olumsuz bir şekilde etkileyen şeylerden birisi de satın alınan ürünlerin iade süreçleri ile ilgilidir. Genellikle müşteriler bir ürünün iadesini kolay bir şekilde gerçekleştirip gerçekleştirmediklerini bilmedikleri için e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmaktan çekinmektedir.

 

E-ticaret sitelerinde kullanılan kapıda ödeme sistemi sayesinde müşteriler ürün teslimi esnasında satın aldıkları ürünün ödemesini gerçekleştirdikleri için cayma hakkını kullanma ihtimalleri de artacaktır. Çünkü genellikle müşterileriniz kargolarını kargo çalışanı ile açmakta ve problem varsa tutanak tutturarak ilgili ürünleri iade edebilmektedir.

 

Kapıda Ödemenin Avantajları Nelerdir


 

Kapıda Ödeme Sistemi Nasıl Çalışır?

 

Kapıda Ödemeli Satış Nasıl Yapılır? Kapsamlı Kapıda Ödeme Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde kapıda ödeme sisteminin nasıl çalıştığından bahsedeceğiz. Gelin hep beraber kapıda ödemeli alışverişler için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine bakalım.

 

Kapıda ödeme sistemi ile tahsilat gerçekleştirmek isteyenlerin öncelikle anlaşmalı olarak çalıştığı bir kargo firmasının olması gerekmektedir. 

Kargo firmalarıyla anlaşma yapmak için gerekenler;

 
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Ticaret sicil Gazetesi
  • Faaliyet Belgesi
  • Kimlik fotokopisi
 

Gibi belgeler tarafınızdan talep edilecektir. Genellikle bu belgeleri tamamlayan kişiler ise kargo firmalarıyla kısa sürede anlaşma sağlamaktadır. Kargo anlaşması yapıldıktan sonra veya yapılırken firmanız adına anlaşmanız olan kargo firmasıyla Kapıda Ödeme Tahsilatı için de başvuru yapmanız gerekecektir.

 

Kapıda ödeme sistemi ile günümüzde birçok kargo firması çalışmalar yürüttüğü için hızlı bir şekilde bu anlaşma yapılabilmektedir. Kapıda ödeme sistemi kullanmak isteyen kişilerin ise dikkat etmesi gereken şeylerden birisi bu ödeme sisteminin ücretinin bulunmasıdır. Fakat bu ücret kargo firmalarına göre değişmekte ve düşük meblağlarda olan ücretlerdir.



Kapıda Ödeme Sistemi Nasıl Çalışır

 

Kapıda Ödeme Sistemi Anlaşması Nasıl Yapılır

Kapıda ödeme anlaşması yapmak isteyen firmalar kargo anlaşması yapacakları firmalara;

 
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Ticaret sicil Gazetesi
  • Faaliyet Belgesi
  • Kimlik fotokopisi
 

Kapıda ödeme anlaşması evraklarını göndermeleri gerekmektedir. Çalışılmak istenen kargo firması bu evrakları inceledikten sonra tarafınıza geri dönüş yapacak ve şartlarını sizlere aktaracaktır. Bu şartları kabul ettikten sonra anlaşmanız başlayacak ve ürünleriniz kapıda ödemeli bir şekilde gönderilebilecektir.

 

Gelin şimdi hep beraber kargo firmalarının kapıda ödeme sistemlerini inceleyelim.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

Kapıda Ödeme Sistemi Anlaşması Nasıl Yapılır

 

Yurtiçi Kargo Kapıda Ödeme Sistemi

 

Türkiye’de en çok faaliyet gösteren kargo firmalarından birisi olan Yurtiçi kargo kapıda ödeme sistemini kullanabileceğiniz kargo firmaları arasında bulunmaktadır. Yurtiçi kargo kapıda ödeme sitemini kullanacak kişiler;

 
  • Hizmetten Yararlanmak için tahsilatlı gönderi hizmet sözleşmeni onaylamış ve yurtiçi kargo müşteri olmak zorundadır.
  • Kapıda ödeme sistemiyle çalışan firmalar, sipariş, gönderi, teslimat ve tahsilat, tahsilat transferi ile sattıkları ürünlerin ücretini almaktadır.
  • Ürünün tahsilat transferi sipariş teslim edildikten 3 iş günü sonra satıcıya aktarılmaktadır.
  • Genellikle işlem ücreti 5- 10 TL arasında değişmektedir. Bu ücret tarafınızdan kesildikten sonra ilgili tutar hesabınıza aktarılmaktadır.


İlgili İçerik: Ticimax Yurtiçi Kargo İş Birliği ve Fiyat Listesi



Yurtiçi Kargo Kapıda Ödeme Sistemi

 

PTT Kargo Kapıda Ödeme Sistemi

 

PTT Kargo Kapıda Ödeme Sistemini kullanmak isteyen müşterilerin PTT Genel Müdürlüklerine başvurması ve ticaret yaptığını yukarıda bahsettiğimiz belgelerle kanıtlaması gerekmektedir. Ürünün tahsilatını gerçekleştirmek için de PTT’de hesap açmanız gerekmektedir.

 
  • PTT Kargo kapıda ödeme sisteminde satılan ürünün tahsilatı kapıda gerçekleşir.
  • PTT Kargo kapıda ödeme sistemi için havale ücreti kesmektedir. Genellikle havale ücretleri 1,5 liradan başlamaktadır.
  • Genellikle kapıda ödeme ücretine karar verirken paketin boyu ve desisi göz önünde bulundurulmaktadır.


PTT Kargo Kapıda Ödeme Sistemi

 

MNG Kargo Kapıda Ödeme Sistemi

 

MNG Kargo Kapıda Ödeme Sistemini kullanmak isteyen kişiler de kargo anlaşması ve tahsilatlı gönderi anlaşması yapmalıdır. Bu anlaşmalar sonrasında ürünler kapıda ödemeli olarak gönderilebilmektedir.

 
  • MNG Kargo kapıda ödeme sisteminde 7 TL hizmet bedeli alınmaktadır.
  • Kapıda ödeme sisteminde banka veya kredi kartı kullanılacaksa eğer posların her ilde bulunmadığı bilinmelidir.


İlgili İçerik: MNG Yurtiçi Kargo İş Birliği ve Fiyat Listesi


MNG Kargo Kapıda Ödeme Sistemi

 

Aras Kargo Kapıda Ödeme Sistemi

 

Aras Kargo Kapıda Ödeme Sistemini de kullanmak isteyenlerin kargo anlaşması ve Aras tahsilatlı anlaşmalarını yapmaları gerekmektedir . Aras Kargo da sözleşme bedeline göre 5-10 TL arasında bir hizmet bedeli kesintisi yapmaktadır.

 


Aras Kargo Kapıda Ödeme Sistemi


 

Kargo Entegrasyonu Yaparak Gönderilerinizi Kolay Bir Şekilde Takip Edin

 

E-ticaretle uğraşan firmaların dikkat etmesi gereken şeylerden birisi de kargo entegrasyonudur. Kargo entegrasyonu müşterilere zaman kazandıran entegrasyonlardır.
 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan kargo entegrasyonları ile sizler de gönderi takibinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.



İlgili İçerik: Kargo Entegrasyonları

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax