Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kendimi Nasıl Geliştirebilirim? İş Hayatında Kendini Geliştirmek İsteyenlere 5 Öneri

Güncelleme Tarihi: 04.08.2023

İçindekiler;

İş hayatı ya da bilinen bir diğer adıyla profesyonel hayatta kişilerin kendilerini geliştirmesi oldukça önemlidir. Çünkü yeni bir iş bulmak, var olan işinde yükselmek ya da iş değiştirmek isteyen kişilerin CV’leri ile beraber kendilerine kattıkları şeyler de iş verenlerin önem verdiği unsurlar arasında yer almaktadır.

 

Bu nedenle bir işte çalışan kişiler sürekli kendilerini geliştirmeyi istemektedir. Kişisel gelişim sürecinde ise kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi olarak karşımıza kendimi nasıl geliştiririm sorusu yer almaktadır.

 

Kendimi Nasıl Geliştirebilirim? İş Hayatında Kendini Geliştirmek İsteyenlere 5 Öneri adlı bu yazımızda sizlere kişisel gelişim hakkında bilgi vereceğiz. Bunun ardından ise sizlerle kendinizi geliştirebileceğiniz kişisel gelişim ipuçlarından bahsedeceğiz.


Kendimi Nasıl Geliştirebilirim? İş Hayatında Kendini Geliştirmek İsteyenlere 5 Öneri

 

Kişisel Gelişim Nedir?

 

Modern dünya düzeninde kişisel gelişim bireylerin ekonomik, psikolojik ya da sosyal sorunları ile kendi kendilerinin ilgilenmesini sağlayan ve çözümler üretmesine olanak tanıyan bir gelişim türüdür.

 

Mesleki anlamda ya da iş yaşamında kendini geliştirmek kişisel gelişimin parçaları arasında yer almaktadır.


Kişisel Gelişim Nedir

 

Kişisel Gelişimin Özellikleri

 

Kişisel gelişimin ilk amacı kişinin kendini tanıması olsa da aslına bakıldığında birçok kişisel gelişim özelliği bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber kişisel gelişim ipuçlarına bakamdan önce kişisel gelişimin özelliklerine bir göz atalım.

 

Kişisel gelişimin bir temel amacı bulunur ve bu temel amaca hitap etmek için belirli özellikleri barındırır.

 
  • Kişisel gelişim özelliklerinden birisi olan hedefler, kişilerin hedeflerini netleştirmesine ve o hedefe ulaşmasına yönelik hizmet eder.
  • Kişisel gelişim bireylerin kararsızlıklardan sıyrılmasını sağlar.
  • Kişisel gelişim sayesinde bireyler bakış açılarını değiştirebilir.
  • Fark yaratmak önem verilmesi gereken kişisel gelişim özelliklerinden birisidir. Fark yaratan kişiler diğer bireylerden daha iyi ön plana çıkar.
  • Kişisel gelişimin bireylerin zamanını iyi bir şekilde yönetmesini sağlar.
  • Deneyim kazanmak ile beraber kişisel gelişimini tamamlayan kişiler kendilerini daha kolay bir şekilde deneyimler ve bu kişilerin özgüveni artar.
  • Kişisel gelişimini tamamlayan kişilerin motivasyonu oldukça yüksektir.
 

Kişisel gelişimin özellikleri dendiğinde herkesin bilmesi gereken belirli kişisel gelişim özellikleri bunlardır. Sizler de diğer bireylerden daha avantajlı olmak istiyorsanız kendinizi geliştirmeye önem verebilirsiniz.


Kişisel Gelişimin Özellikleri

 

Kişisel Gelişim Teknikleri Nelerdir?

 

Kişisel gelişimini tamamlamak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de kişisel gelişim teknikleri nelerdir sorusudur. Aslına bakıldığında kendini geliştirmek isteyen kişilerin kişisel gelişim süreci oldukça farklılaşmaktadır. Çünkü öğrenme ve gelişme bireye göre farklılık gösteren bir süreçtir.

 

Bazı bireyler kendilerini geliştirmek için kitap okurken bazı bireyler de aslına bakıldığında bir şeyler izlemeyi veya dinlemeyi sevmektedir. Bunun yanı sıra eğitim programlarına katılarak ya da sertifika alarak da kendini geliştirmek isteyen kişilerin bulunduğu bilinmektedir. Bu nedenle kendini geliştirmek isteyen kişilerin ilk olarak kendilerini tanımaları ve ne biçimde kendini geliştireceklerine karar vermeleri gerekmektedir.


Kişisel Gelişim Teknikleri Nelerdir

 

Kişisel Gelişim İçin Öneriler

 

Kendi geliştirmek isteyen kişiler zaman zaman kişisel gelişim için öneriler aramaktadır. Çünkü kişisel gelişim önerileri sayesinde bireyler neler yapmaları gerektiğine karar verebilmektedir.

 
  • Kitap Okumak
  • Film İzlemek
  • Sertifika Almak
  • Podcast Dinlemek
  • Araştırma Yapmak
  • Yeni bir dil öğrenmek
 

Aslına bakıldığında kendilerini geliştirmek isteyen kişilerin önem verdiği şeyler arasında yer alır. Gelin şimdi bu süreçlere yakından bakalım.

  
 

Kitap Okuyun

 

Kendini geliştirmek için öneriler arayan kişilerin ilk önem vermesi gereken şeylerden birisi kitap okumak olmalıdır. Çünkü kitap okumak hem yeni bilgiler öğrenmenizi sağlamakta hem de farkındalığınızı artırmaktadır. Fakat bu noktada kitap okuyarak kendini geliştirmek isteyenlerin okuyacağı kitap türlerine iyi bir şekilde karar vermesi gerekmektedir.

 

Genellikle kişisel gelişim kitaplarının yanı sıra kendilerini farklı bir alanda geliştirmek isteyen kişiler ilgili sektöre yönelik kitapları da okumaktadır. Kişisel gelişim için hangi kitaplar okunmalıdır sorusuna yanıt arayan kişilerin okuması gereken başlıca kitaplar şunlardır:

 
  • Daniel Goleman - Duygusal Zekâ
  • Joe Navarro - Beden Dili
  • Doğan Cüceloğlu - Savaşçı
  • Aykut Oğut - Evrenden Torpilim Var
  • Üstün Dökmen - Eşitler Evi
  • Rober T - Zengin Baba Yoksul Baba
  • Daniel Kahneman - Hızlı ve Yavaş Düşünme
  • Daniel Smith - Steve Jobs Gibi Düşünmek
 

Gibi kitapları okuyarak kendinizi daha yakından keşfedebilirsiniz. Bunun yanı sıra kendinizi geliştirmek istediğiniz alanlara yönelik kitapları da okuyarak kişisel gelişiminizi tamamlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlamaya Yönelik Okumanız Gereken 9 Kitap


İlgili İçerik; E-Ticaret Sektörüne İlgi Duyanlar İçin Kitap Önerileri


Kişisel Gelişim İçin Öneriler, kitap okuyun

 

Eğitimlere Katılın

 

Kişisel gelişim aslına bakıldığında yalnızca kendini tanımak ve kavramak değildir. Çoğu zaman kişisel gelişim kendini farklı alanlarda da geliştirmeyi beraberinde getirir. Bu nedenle kendini geliştirmek isteyen kişiler sürekli olarak belirli eğitimlere ve sertifika programlarına katılarak farklı alanlarda bilgileri öğrenebilmektedir. Çoğu zaman kişisel kendi ilgi alanlarına yönelik eğitimlere katılsa da aslına bakıldığında iş hayatında da kendinizi geliştirmek için katılabileceğiniz eğitimler bulunmaktadır.

 
  • Dijital Pazarlama Eğitimi
  • Genel Muhasebe Eğitimi
  • Microsoft 365 Programları Eğitimi
  • Yazılım Eğitimi
  • E-ticaret Uzmanlık Eğitimleri
 

Gibi önemli eğitimler kişilerin farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerini sağlayan eğitimler arasında yer almaktadır. Bu eğitimlerin yanı sıra bireyler diledikleri takdirde kendilerini geliştirebilmek için Ticimax’ın düzenlediği e-ticaret uzmanlığı sertifika programlarına da katılabilmektedir.


Kişisel Gelişim İçin Öneriler, eğitim alın

 

Yabancı Dil Öğrenin

 

Kişisel gelişimde ve iş hayatında oldukça önemli olan bir konu da aslına bakıldığında yabancı dildir. Çünkü artık bir işe girerken ya da çalıştığınız işte terfi alırken yabancı dil bilmek oldukça önemlidir. Zaten günümüzde iş bulmak isteyen kişilerin İngilizce bilme zorunluluğu bulunduğu herkes tarafından bilinmektedir. Fakat aslına bakıldığında artık İngilizce bilmek başlı başlı başına bir avantaj sağlamamaktadır. Çünkü profesyonel hayatta çalışanların birden fazla dil bilmesi gerekmektedir.

 

Bu nedenle kendini geliştirmek ve kişisel gelişimini tamamlamak isteyen kişilerin farklı diller öğrenmesi de gerekmektedir.

 
  • Almanca
  • Fransızca
  • Çince
  • Rusça
  • İspanyolca
  • Portekizce
  • Japonca
  • Arapça
 

Gibi dilleri bilen çalışan arayan şirketlerin sayısı her geçen gün arttığı için kendini geliştirmek ve kişisel gelişimini tamamlamak isteyen kişilerin farklı dilleri de öğrenmesi gerekmektedir.

 

Kişisel Gelişim İçin Öneriler, dil öğrenin

 

Podcast Dinleyin

 

Günün iş yoğunluğunda kendinizi geliştirmek için yeterince zaman bulamıyorsanız bu noktada podcastlerin sizlere yardımcı olacağını unutmamanız gerekmektedir. Günümüzde farklı uzmanlık alanlarında kişilerin kendilerini geliştirmelerine yardımcı olan birçok podcast üretilmektedir.

 

E-ticaretten dijital pazarlamaya, kişisel gelişimden yabancı dil öğrenimine yönelik üretilen birçok podcast bulunmaktadır. Kişiler günün iş yoğunluğunda bu tür podcastler dinleyerek kendilerini geliştirebileceği için podcast dinlemeye önem vermelidir.

 

İlgili Podcast; Ticimax Podcast

 

İlginizi Çeken Şeyleri İzleyin

 

Aslına bakıldığında hepimizin ilgisini çeken şeyler birbirinden oldukça çok farklılaşmaktadır. Bazı kişiler psikoloji ve matematik gibi bilimler ile ilgilenirken bazı kişiler de sanat ve tarih gibi alanlara yönelmektedir. Kısacası kişilerin yönelebileceği alanların sayısı oldukça çeşitlidir.

 

Belirli bir alanda kendini geliştirmek isteyen kişiler de bu alanlara yönelik üretilen filmleri ve dizileri izleyebilmektedir. Bunun yanı sıra kişilerin kendi gelişimlerini tamamlayacağı birçok belgesel de bulunmaktadır. Sizler de kendinizi geliştirmek istiyorsanız dizi, film ve belgesel izlemeye önem verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Bill Gates'in Önerdiği 5 Kitap


Kişisel Gelişim İçin Öneriler, ilginizi çeken şeyler izleyin

 

E-ticaret Alanında Kendinizi Geliştirin

 

Kendinizi geliştirmek için yeni bir alan arıyorsanız aslına bakıldığında e-ticarete yönelebilirsiniz. Ticimax tarafından her ay düzenlenen ücretsiz e-ticaret eğitimlerine katılabilir ya da e-ticaret uzmanlığı sertifika programına kaydolarak kendinizi e-ticaret alanında geliştirebilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax