Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Linkedin Sayfanızın Etkinliğini Artırmak İçin İpuçları

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Linkedin, genellikle kurumsal hayatın içerisinde çalışan kişiler ve şirketler tarafından kullanılan bir sosyal medya platformudur. 2002 yılında Kaliforniya’da Reid Hoffman, Allen Blue, Konstantin Guericke, Eric LY ve Jean-Luc Vaillant tarafından hayata geçirilen bir sosyal medya platformu olan Linkedin in genel merkezi Kaliforniya’da bulunmaktadır.

 

İlk hayata geçirildiği dönemden beri oldukça popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Linkedin günümüzde milyonlarca kurumsal çalışan tarafından kullanılan bir sosyal medya platformudur.

 

Kişisel profillerini ya da marka sayfalarını bu planda öne çıkaran kişi ve işletmeler hem kendilerini hem de markalarını daha kolay bir şekilde tanıtma fırsatı bulmaktadır. Fakat kişi ve işletmelerin Linkedin sayfalarında etkileşimi ve etkinliği arttırmaları için dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır.

 

Linkedin Sayfanızın Etkinliğini Artırmak İçin İpuçları adlı bu yazımızda sizlere Linkedin etkileşiminizi ve sayfa etkinliğinizi arttıracak birçok ipucundan bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve önerilerimize kulak vererek sayfanızın etkileşimini ve etkinliğini arttırabilirsiniz.

 

Linkedin Sayfanızın Etkinliğini Artırmak İçin İpuçları
 

Profilinize Önem Verin

 

Linkedin’de sayfa etkinliğinizi ya da etkileşiminizi arttırmak istiyorsanız ilk önem vermeniz gereken şeylerden birisi profilinizdir. Çünkü Linkedin genellikle profesyonel kişiler tarafından kullanılan bir sosyal medya platformudur ve bu nedenle Linkedin’de hesap açmak isteyen kişilerin ilk olarak profesyonel bir profile sahip olması gerekmektedir.

 

Linkedin profilinizi profesyonel bir hale getirmek istiyorsanız şunları yapabilirsiniz;

 
  • Kişisel olarak kullandığınız Linkedin profilinizi düzenlerken kurumsal hayata hitap edecek bir profil resmi kullanmaya özen gösterin.
  • Linkedin’de marka sayfası yaratmak istiyorsanız profil resmi olarak marka logonuzu kullanmaya önem verin.
  • Kişisel ve şirket profilinizi düzenlerken kendiniz ile ilgili ya da şirketiniz ile ilgili tüm ayrıntılara sayfanızda yer verin.
  • İşletmeniz bulunuyorsa tanıtımını sağlamak için diğer sosyal medya hesapları ve internet sitesi adresinizi profilinizde paylaşın.
 

Bunları uygulayarak sizler de profesyonel bir Linkedin hesabı yaratabilir ve bu platformu kullanan kullanıcıların ilgisini daha kolay bir şekilde çekebilirsiniz. Böylece hem kişisel kullanımlarınız hem de şirketiniz için profesyonel bir hesap yaratabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

 

Linkedin Etkileşim Artırmak Profil

 

Sektörünüz ile İlgili Paylaşımlar Yapın

 

Linkedin etkileşimi kazanmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer konu da paylaşımlarıdır. Linkedin profilleri incelendiğinde Linkedin’de bir hesabı bulunan kişilerin faaliyet gösterdikleri sektörler ile ilgili paylaşımlar yaptığı ve etkileşim kazandığı görülmektedir.

 

Linkedin’de uygulayacağınız bu strateji hem aynı sektörde faaliyet gösterdiğiniz kişi ve kurumlara ulaşmanızı kolaylaştıracak hem de sayfanızın etkinliğini arttıracaktır. Bu nedenle sizler de Linkedin’de paylaşım yapmadan önce sektörünüz ile ilgili son gelişmeleri takip etmeye özen göstermeli ve bu gelişmeleri takipçilerinizle paylaşmalısınız.

 

Böylece hem Linkedin takipçilerinize belirli konular hakkında bilgi verebilir hem de sayfanızın etkinliğini arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

Linkedin Etkileşim Artırmak Sektör

 

Diğer Kişilerin Profillerini Analiz Edin

 

Linkedin’de etkileşiminizi arttırmak istiyorsanız hem bağlantı sayınızı arttırmalı hem de bağlantılı olduğunuz kişilerin Linkedin’de nasıl bir yol izlediğini gözlemlemelisiniz. Böylece diğer kişilerden fikirler edinerek etkileşiminizi arttırabilirsiniz. Linkedin kullanıcı profillerini incelerken;

 
  • Aynı alanda çalıştığınız kişilerin
  • Aynı alanda yer aldığınız markaların
  • Yüksek Etkileşim Oranı Olan Hesapların
 

Sayfalarını incelemeye özen göstermelisiniz. Böylece bu kişi ve markalardan ilham alarak paylaşımlarınızı çeşitlendirebilir ve daha fazla kullanıcının ilgisini çeken paylaşımlar yaratarak hesabınızın etkinliğini arttırabilirsiniz.

 

Linkedin Etkileşim Artırmak Analitik

 

Düzenli Paylaşımlar Yapmaya Özen Gösterin

 

Linkedin Sayfanızın Etkinliğini Artırmak İçin İpuçları arasında yer alan bir diğer ipucu da düzenli paylaşımlar. Hepinizin bildiği gibi sosyal medya platformlarının algoritmaları sürekli olarak değiştiriliyor ve değişen algoritmalar hesaplarına yatırım yapan ve ilgili sosyal medya platformu için zaman harcayan kişi ve sayfaları öne çıkarıyor.

 

Bu durum Linkedin’de etkinliğini arttırmak isteyen hesaplar için de düzenli paylaşımlar yapma zorunluluğunu beraberinde getiriyor. Çünkü Linkedin’de düzenli paylaşım yapan hesaplar zaman tüneline daha fazla düşme şansı yakalıyor ve bu da sayfaların etkileşimini arttırıyor.

 

Sizler de Linkedin’de düzenli paylaşımlar yapmak için bir sosyal medya takvimi oluşturabilirsiniz ve sosyal medya planlama programlarını kullanarak bu takvime uygun bir şekilde paylaşımlar yapabilir ve etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Planı Hazırlamak Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Linkedin Etkileşim Artırmak Paylaşım

 

İçeriklerinizde Anahtar Kelimeler Kullanın

 

Linkedin için içerik oluşturmak isteyen kişi ve markaların dikkat etmesi gereken bir diğer önemli konu da anahtar kelimelerdir. Genellikle bu sosyal medya platformunu kullanan kişiler belirli anahtar kelimeler kullanarak platform içerisinde aramalar gerçekleştirmektedir.

 

İlgili aramalarda çıkmak belirli bir konu hakkında bilgi ya da fikir edinmek isteyen kişilere ulaşmanızı kolaylaştıracak ve bu da arama yapan kişilerin Linkedin hesabınız ile etkileşime geçme ihtimalini arttıracaktır. Bu nedenle Linkedin paylaşımları yaparken içeriklerinizde anahtar kelime kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

 

Linkedin Etkileşim Artırmak Anahtar Kelime

 

Video İçeriklerden Yararlanın

 

Video içeriklere olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor. Video içerikler üreten kişi ve işletmeler video izleyen kişilere daha kolay bir şekilde ulaşıyor. Bu da sayfaların hem etkinliğini hem de etkileşimlerini arttırmalarını sağlıyor.

 

Sizler de Linkedin’de paylaşım yapmak ve içeriklerinizi çeşitlendirmek istiyorsanız sektörünüz, işletmeniz ve güncel olaylar ile ilgili video içerikler hazırlayabilir ve bu içerikleri takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Artıracak Video İçerik Fikirleri

 

Linkedin Etkileşim Artırmak Video

 

Hashtag Kullanımına Önem Verin

 

Sosyal medya platformlarını kullanan birçok kişi hashtagler üzerinden belirli konuları takip ediyor. İçeriklerinde hashtag kullanan kişi ve işletmeler ise bir konuya dair hashtagi takip eden sosyal medya kullanıcılarına daha kolay bir şekilde ulaşma fırsatı yakalıyor. Böylece kişiler ve markalar daha fazla görünürlük elde ederek sayfalarının ve paylaşımlarının etkileşim oranını arttırma şansı yakalıyor.

 

Linkedin etkileşimi elde etmek istiyorsanız sizler de yaptığınız paylaşımlarda hashtagler kullanabilir ve bu konuları yakından takip eden kişilere kolayca ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hashtag Nedir, Nasıl Kullanılır?

 

Linkedin Etkileşim Artırmak Hashtag

 

Mobile Uyumlu Paylaşımlar Yapın

 

Linkedin kullanıcılarının istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda Linkedin trafiğinin yaklaşık %55 - %60’nın mobil platformlar üzerinden geldiği görülüyor. Bu da sayfalarında paylaşım yapmak isteyen kişi ve markaların mobile uyumlu paylaşımlar yapmasını zorunlu kılıyor.

 

Linkedin etkileşimini arttırmak isteyen kişi ve markalar mobil uyumlu görsel, video ve içerikler hazırlayarak daha etkili bir Linkedin profili yaratma fırsatı yakalıyor. Siz de Linkedin paylaşımlarınızı mobil uyumlu hale getirmek için ilk olarak içeriklerinizi test edebilir ve ardından paylaşımını gerçekleştirebilirsiniz. Böylece mobil cihaz kullanıcılarına ulaşabilir ve sayfa etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

 

Linkedin Etkileşim Artırmak Mobil

 

Şirketiniz ile İlgili Haberleri Paylaşın

 

Linkedin’de etkileşimini arttırmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer unsur ise şirket içi paylaşımlardır. Genellikle şirket tanıtımı yapmak isteyen Linkedin kullanıcıları, şirket için paylaşımlar, departman tanıtımı, şirket içi haberler gibi paylaşım türlerini kullanmaktadır. Siz de işletmeniz hakkında takipçilerinize daha fazla bilgi vermek istiyorsanız bu tür paylaşımlar yapabilirsiniz.

 

Linkedin Etkileşim Artırmak Şirket

 

Partnerlerinize Yönelik Paylaşımlar Yapın

 

Linkedin etkileşimini arttırmak isteyen kişi ve markaların önem verdiği paylaşım türlerinden birisi de partner paylaşımlarıdır. Genellikle markaların beraber hareket ettiği ve çalıştığı birçok farklı kuruluş bulunmaktadır.

 

Günümüzde birçok işletme Linkedin’de ön plana çıkmak için partnerleri ile anlaşmalar yapmakta ve partnerlerini tanıtmaya yönelik paylaşımlar yaparak etkileşimlerini arttırmaktadır.

 

Linkedin Etkileşim Artırmak Partner

 

Linkedin Reklamları Verin

 

Her sosyal medya platformunda olduğu gibi Linkedin’de de reklam verebileceğiniz bir altyapı bulunmaktadır. Linkedin reklamları vererek birçok kişi ve işletme kendilerini tanıtma imkânı bulmaktadır. Sizler de sayfanız ve paylaşımlarınız için Linkedin reklamları verebilir ve daha fazla kişiye ulaşma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax