Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Marka Pazarlaması (Brand Marketing) Nedir?

Güncelleme Tarihi: 02.02.2024

İçindekiler;

Son dönemlerde pazarlama ile yakından ilgilenen kişilerin sıklıkla duyduğu bir kavram bulunmaktadır. Bu kavram marka pazarlaması yani bir diğer deyişle brand marketingdir. İnsanlar için ürün ve hizmetler üreten markalar tarafından daha çok tercih edilen bir pazarlama stratejisi olan brand marketing, müşterilerinizin ürünlerinizi sürekli olarak tercih etmesini sağlayan bir pazarlama stratejisidir.

 

Genellikle sadık müşteriler oluşturmak ve daha iyi satışlar yapmak isteyen markaların tercih ettiği bir strateji olan marka pazarlamasında dikkat edilmesi gereken birçok unsur bulunur. Ancak bu unsurlar bilindiği ve uygulandığı takdirde markaların yapacağı brand marketing çalışmaları başarıya ulaşır.

 

Marka Pazarlaması (Brand Marketing) Nedir adlı bu yazımızda markanızın ürün ve hizmetlerini daha fazla kişiye ulaştırmanıza olanak sağlayacak ve sadık müşteriler kazanmanıza yardımcı olacak bir pazarlama stratejisi olan marka pazarlaması hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 

İlgili İçerik; Marka Ses Tonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Marka Pazarlaması (Brand Marketing) Nedir?

 

Brand Marketing

 

Brand Marketing yani Türkçe karşılığı ile marka pazarlaması, internetten ürün veya hizmet satışı yapan markaların ürünlerini ve hizmetlerini markaları ile beraber ileriye taşımalarına yardımcı olan bir pazarlama stratejisidir.

 

Brand marketing stratejisi sayesinde markalar tüketiciler ile yakın bir ilişki kurar ve bu ilişkiyi marka özellikleri ile beraber sürdürür. İlişkinin nasıl kurulacağı, nasıl marka planlaması ve pazarlaması yapılacağı, strateji yaratımı gibi önemli unsurlar brand marketing yani marka pazarlaması çalışmalarının hedefinde yer alır.

 

Brand Marketing

 

Marka Pazarlaması Neden Önemlidir?

 

Bir probleme çözüm üreten ürün ve hizmetler geliştiren markalar için marka pazarlaması oldukça önemli bir kavramdır. Çünkü marka pazarlaması (brand marketing) çalışmaları sayesinde işletmeler birçok avantajdan yararlanır.

 
  • Marka pazarlama stratejisini iyi bir şekilde geliştiren işletmeler firmaları için güvenliğin temelini oluşturur. Yani kısacası brand marketing markanızı tüketicilerin gözünde daha güvenilir kılar.
  • Brand marketing çalışmaları sayesinde markalar hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşır.
  • Hedef pazarınızda yer alan potansiyel müşterilerinize ulaşmanız ve onlara ürün satışı yapmanız kolaylaşır.
  • Marka pazarlaması stratejisi işletmenizin güçlü yanlarını ön olana çıkarmanıza olanak tanır.
  • Tutarlı bir pazarlama stratejisi sayesinde müşterilerinizin seçimlerini etkilemeniz mümkündür.
  • Markanızın sadık müşteri oranını artırır.
  • Brand marketing çalışmalarına önem veren markaların dijital pazarlama ve geleneksel pazarlama için harcayacakları bütçeler azalır. Çünkü ilgili marka zamanla daha hızlı ve kolay bir şekilde marka bilinirliği yaratır.
  • Yeni çıkarılacak ürünlerin piyasaya sürülmesi kolaylaşır ve bu ürünlere tüketicilerin güveni artış gösterir.
  • Uzun ömürlü bir marka değeri yaratmanıza olanak tanır.
  • Brand marketing stratejisi marka imajınızı güçlendirir.
 

Bu tür avantajlar sağladığı için yeni bir ürün ve hizmet çıkaran, bir probleme çözüm yaratan markalar için brand marketing çalışmaları oldukça önemlidir. Sizler de bu avantajlardan yararlanabilmek için markanızı ön plana çıkaracağınız brand marketing çalışmalarına önem verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özgün Marka İsmi Nasıl Bulabilirsiniz?

 

Marka Pazarlaması Neden Önemlidir?

 

Marka Pazarlamasında Önemli Olan Kaynaklar ve Kavramlar Nelerdir?

 

Marka pazarlaması stratejisi ile hareket edecek olan işletmelerin bu çalışmalara başlamadan önce belirli kavramlar hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Çünkü brand marketing çalışmaları bu kaynak ve kavramlara hizmet etmek için yapılan çalışmalardır.

 

Markaların öz kaynakları her zaman markanın değeri ya da tükecilerin markaya ait algılarına verilen isimdir ve bunlar marka bilinirliği, tercih, marka sadakati ve finansal istatistiklerin karşılaşması sonucunda ölçümlenebilir. Gelin şimdi markanın öz kaynakları ile ilgili olan bu kavramlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Marka Bilinirliği; Bir marka değeri yaratmak isteyen işletmelerin en çok önem verdiği kavramlar arasında yer alan marka bilinirliği kavramı, markanızdan haberdar olan tüketiciler ile ilgili bir kavramdır. Genellikle markalar brand marketing çalışmalarında önemli olan marka bilinirliğini anketler, soru cevaplar, arama sonuçları, trafik analizi gibi analiz çalışmaları ile ölçümlemektedir.
  • Marka Sadakati; Brand marketing çalışmalarının hedefinde yer alan marka sadakati, tüketicilerin bir ürün ve hizmeti bir markadan yeniden satın alma eğilimi göstermelirne verilen isimdir.
  • Finansal İstatistikler: Bir marka tarafından yapılan brand marketing çalışmalarında kampanya sonuçlarından elde edilen satışların analizin gösteren bir kavramdır.
  • Tercihler: İlgili brand marketing çalışmalarınının müşteri tercihlerini nasıl etkilediğini gösterir. Genellikle brand marketing sonrasında anket ya da analiz gibi çalışmalar ile tercihler belirlenir.
 

Brand marketing çalışmaları yapmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken başlıca kavramlar bunlardır. Sizler de markanızı daha iyi bir konuma taşımak istiyorsanız bu kavramlara önem verebilirsiniz.

 

Marka Pazarlamasında Önemli Kaynaklar ve Kavramlar Nelerdir?

 

Brand Marketing Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

 

Brand marketing çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer konu da brand marketing stratejileridir. Çünkü brand marketing çalışmaları özelden genele giden bir reklam çalışmasıdır.

 
  • Araştırma Süreci
  • Amaçların ve Hedeflerin Belirlenmesi
  • Marka Kimliği Yaratma
  • Marka Konumlandırma
  • Tanıtım Yapma
 

Süreçleri brand marketing yani marka pazarlaması yapacak olan kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken süreçlerdir. Gelin şimdi bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 
Brand Marketing Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

 

Araştırma Yapın

 

Brand marketing çalışmalarının ilk ayağı araştırma yapmak olmalıdır. Çünkü markaların rekabet içerisinde olduğu düşünüldüğünde rakiplerin neler yaptığını görmek bir markanın marka pazarlaması stratejisini geliştirmesine olanak tanımaktadır. Bu nedenle marka pazarlaması yapacak olan işletmeler rakiplerini incelemeli ve ne tür çalışmalar yaptıklarına göz atmalıdır.

 

Araştırma Yapın

 

Markanızın Amaçlarını ve Hedeflerini Belirleyin

 

Brand marketing çalışmalarında önem vermeniz gereken bir diğer konu da markanızın hedeflerini ve amaçlarını belirlemek olmalıdır.

 
  • Yapacağınız pazarlama çalışmaları ile kimlere ulaşmak istiyorsunuz.
  • Marka pazarlaması çalışmalarından sonra ne tür bir etkileşim almak istiyorsunuz
  • Tüketiciler ile ne tür bir iletişim kurmak istiyorsunuz
  • Marka pazarlamasından nasıl bir verim almayı hedefliyorsunuz
 

Gibi sorulara yanıt vererek sizler de marka pazarlamasının amaçlarını ve hedeflerini belirleyebilir ve böylece brand marketing çalışmalarınızı yapabilirsiniz.

 

Markanızın Amaçlarını ve Hedeflerini Belirleyin

 

Marka Kimliği Yaratın

 

Markalaşma çalışmaları yaparken ve brand marketing çalışmalarında her kişi ve işletmenin önem vermesi gereken konulardan birisi de marka kimliği yaratmak olmalıdır. Çünkü marka kimliği genellikle tüketicilerin markanızı daha kolay bir şekilde hatırlamasına olanak tanımaktadır.

 
  • Marka adının belirlenmesi
  • Kurumsal kimliğin ön plana çıkarılması
  • Logo
  • Yazı tipi
  • Renklerin belirlenmesi
 

Gibi çalışmalar brand marketing çalışmalarında kolaylık sağlar. Çünkü kişiler bu tür şeyler sayesinde net ve kararlı bir marka olduğunu kavrar.

 

İlgili İçerik; Markanız için Görsel Kimlik Nasıl Yaratabilirsiniz?

 

Marka Kimliği Yaratın

 

Markanızı Konumlandırın

 

Marka pazarlaması çalışmalarında önem vermeniz gereken bir diğer adım da marka konumlandırmadır. Marka konumlandırma çalışmalarında en önemli detay ise bir markanın vermek istediği mesajdır. Bu nedenle marka konumlandırması yapmak için işletmeler;

 
  • Rakiplerinden kendilerini nasıl farklılaştıracaklarına karar vermelidir?
  • Bu farklılaştırmayı sağlayacak mesajları belirlemelidir?
  • Tüketicilerde yaratmak istedikleri algıya uygun harekete geçiren cümleler kullanmaya özen göstermelidir.
 

Tüm bu çalışmalar yapılırken markanın misyonuna ve vizyonuna uygun hareket edilmesi gerekir. Çünkü bu markanızın müşterilerde daha profesyonel olduğu algısını yaratır.

 

Markanızı Konumlandırın

 

Tanıtım Çalışmaları Yapın

 

Brand marketing çalışmalarında önem vermeniz gereken bir diğer konu da tanıtım çalışmalarıdır. Çünkü ne kadar tanıtım yaparsanız ulaşacağınız kitle o kadar genişleyecektir. Bu nedenle sosyal medya pazarlaması, geleneksel pazarlama, outdoor reklamlar gibi pazarlama stratejilerini kurgulayabilir ve markanızın daha güçlü bir imaj yaratmasını sağlayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax