Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Online Gelinlik Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

İnternet üzerinden gelinlik satmak oldukça avantajlı bir iş alanıdır. Online Gelinlik Satışı Nasıl Yapılır konusunda bilgilendirme yapacağımız bu yazımızda öncelikle gelinlik satışlarınız için birkaç alternatiften bahsedeceğiz:

 

  • Fiziki mağazanızın ürünlerini satın: Hâlihazırda bir gelinlik satış mağazasına sahipseniz, mağazanızda bulunan ürünlerin satışını internetten de gerçekleştirerek müşteri potansiyelinizi arttırabilirsiniz. Günümüzde insanlar özellikle özel günlerinde giymek için satın alacakları ürünlerin ön araştırmasının internet üzerinden mutlaka yapmaktadır. Ürünlerinizin internet üzerinden incelenebilir olmasının avantajlarını göz ardı etmeyin.
  • İkinci el satış için aracı olun: Gelinlik çoğu insanın hayatında sadece bir gün giydiği bir elbise çeşididir. Bazı insanlar anı niteliğinde olduğu için saklamayı tercih etse de, çoğu kişi hem kapladığı yer hem de yüksek ücretli bir ürün olduğu için gelinliklerini satmak veya ikinci el almayı tercih eder. İkinci el gelinlik alıp satışını gerçekleştirebileceğiniz gibi, alıcı ve satıcılar arasında aracı bir platform da oluşturabilirsiniz.
  • Kiralama seçenekleri sunun: Gelinlikler kumaş yapıları, şıklıkları gibi faktörler sebebiyle farklı ücretlendirme kategorilerine tabii ürünlerdir. Yüksek bütçeli bir kıyafet olması sebebiyle herkes istediği ürünü alamayabilir. İnsanlara daha düşük ücretle hayallerindeki gelinliği giyme imkânı sunmak için gelinliklerinizi kiralayabilirsiniz.
 

İlgili İçerik: E-ticaretin Fiziki Mağazaya Katkıları Nelerdir?



Online Gelinlik Satışı Nasıl Yapılır?

 

İnternet Üzerinden Gelinlik Satış Nasıl Yapılır?

 

Online Gelinlik Alışverişi ve Satışı Nasıl Yapılır konusunda yukarıda detaylandırdığımız alanların birine veya hepsine yönelebilirsiniz. Bunun için önce çalışacağınız ekibi belirlemeniz gerekir.

 

Pazarlama stratejileri, mağaza çalışmaları, müşteri ilişkileri, depoculuk faaliyetleri, dikim ve düzeltme işleri gibi birimlerle kendinize profesyonel bir kadro hazırlayın. İş hacminizin boyutuna göre personel sayınızı arttırın. Az personel ile çok iş yapmaya çalışmak çalışanlarınızın motivasyonunu düşüreceği için satışlarınıza da etki edecektir.

Rakip firmaların çalışma prensiplerini ve reklam stratejilerini inceleyin. Sektörde var olan problemleri tespit edin. Müşterilerin online satışlarda yaşadığı sorunlara çözüm üretebilecek bir yol haritası hazırlayın.

 

Online Gelinlik Satışı Nasıl Yapılır konusunda pazar araştırmanızı ve çalışma kadronuzu oluşturduktan sonra e-ticaret sitesi kurmalısınız. E-ticaret sitenizi açmak için firmamız ile iletişime geçebilir ve iş hacminize en uygun olan e-ticaret paketleri hakkında bilgi alabilirsiniz. E-ticaret alt yapımızı 15 gün ücretsiz bir şekilde denedikten sonra satın alabilir ve ticari faaliyetlerinizi internetten yürütebilirsiniz. 
 

İlgili İçerik: E-Ticaret Nasıl Yapılır? Aşama Aşama!


Online Gelinlik Satışı İnternet Sitesi Kurulumu

 

İnternet Üzerinden Gelinlik Satışında Nelere Dikkat Etmeliyim?

 

Online Gelinlik Satışı Nasıl Yapılır konusunda dikkat etmemiz gereken birkaç noktadan bahsedeceğiz. Gelinlik özel bir günde giyilen bir üründür. Bu sebeple insanlar satın alırken oldukça eleyici davranmaktadır. Öncelikle satışını yapacağınız her ürünün en ince detayına kadar fotoğraflarına sitenizde yer verin. Gelinliğin detayları, kumaş yapısı ve manken üzerinde nasıl durduğunu belirten profesyonel çekimler yapın. Ürünün her detayını mutlaka açıklayın.

 

Beden ölçülerini detaylandırın. Sitenizde beden tiplerine göre seçilmesi gereken gelinlik modellerinin bulunduğu videolar, içerikler, görseller ekleyin. Müşterileriniz yoğun bir kafa karışıklığı içinde olacağı için işlerini kolaylaştırmak hem markanızın bilinirliğini arttıracak hem de iş hacminizin genişlemesine yardımcı olacaktır. Tekstil alanında moda sürekli değişmektedir. Sizde gelinlik trendlerini mutlaka takip edin. İnternet sitenizde de hem yılın modasını açıklayın, hem de bu modaya uygun gelinlik çeşitlerini sergileyin.

 

Sosyal medya araçlarınızı aktif olarak kullanın. Özellikle Instagram kadınların alışveriş için sıklıkla kullandığı bir platformdur. Bu platform üzerinden çekilişler düzenleyebilir, reklamı verebilir veya tasarım yarışmaları düzenleyebilirsiniz. Bu gibi sosyal etkinliklerinizi reklam faaliyetleriniz olarak değerlendirin. Müşterilerinizle kurduğunuz bu ilişkiler sayesinde hem size güvenleri artacak hem de imajınız güçlenecektir.

 

İlginizi Çekebilir:Tekstil&Giyim E-Ticaret Örnek Siteleri

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçeirkler de İlginizi Çekebilir: 


Online Mağazanıza Trafik Çekmenin 6 Altın Kuralı


Online Mağazalar İçin Tasarım Önerileri

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax