Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Gıda Satışına Dair Önemli Bilgiler

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Gıda sektörü oldukça büyük bir sektör olup her gün yeni ürünlerle zenginliğini korumayı sürdürüyor. İnternet üzerinden gıda satışı yapmak istiyorsanız öncelikle hangi gıda ürünlerini satmak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Gıda ürünlerini et ve süt ürünleri, yöresel ürünler, organik ürünler, glütensiz ürünler, vegan ve vejetaryen ürünler olarak kategorize edebiliriz. Mevcut bir online gıda satışı firmanız var ise bu ürün kategorilerini de ekleyerek iş hacminizi genişletebilirsiniz. Yeni bir iş alanı olarak İnternetten Gıda Satışına Dair Önemli Bilgileri edinmek istiyorsanız da tüm kategorilerin bir arada olduğu bir site kurabilirsiniz. Bu hususile ilgili bir başka hazırladığımız Online Gıda Satışı Yapmanız Hakkında Bilgiler adlı yazımızı da inceleyebilir, detaylı bilgiye erişebilirsiniz.


 

İnternetten Gıda Satışına Dair Önemli Bilgiler


 

Gıda Satışında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Gıda sektörünün iş hacmi büyüktür ancak aynı zamanda tehlikeli bir sektördür. Ürünlerin belirli bir tüketim tarihi olduğu gibi mevsimler ısı ve sıcaklık değişiklikleri de ürünler üzerinde etkili olabilmektedir. İnternetten Gıda Satışına Dair Önemli Bilgiler şunlardır:

 

  • Çalışma planınızı çıkarın: Gıda sektöründe başarılı olmanızın yolu disiplinli ve planlı bir çalışmadan geçer. Bu sebeple öncelikle hedeflediğiniz iş hacminiz ölçüsünde çalışma gruplarınızı oluşturmanız gerekir. Mağaza çalışması, depolama faaliyetleri, AR-GE ekibi, müşteri hizmetleri gibi kendi faaliyet boyutunuz göre ekipler kurun.
  • Ürününüzü belirleyin: Henüz satış faaliyetine yeni başlayan bir firmaysanız öncelikle satacağınız ürünleri belirlemeniz gerekir. Tek bir ürün grubu üzerinden faaliyetlerinize başlayıp çeşitliliğinizi sonrasında da arttırabilirsiniz.
  • Tedarikçi ile anlaşın: Gıda ürünleri kolay bozulabilir ürünlerdir. Bu sebeple tedarik süresinin, üretim aşamasının ve son kullanma tarihinin büyük önemi vardır. Ürün tedarikçilerinizi belirlerken sevkiyat sırasında ürünlerin paketlenmesi, taşınması ve bunların steril ortamda yapılması konularını önceden konuşup çalışma şartları konusunda anlaşın. Gıda ürünlerinin korunması doğrudan insan sağlığı ile alakalı olduğu için yasal ve sosyal sorumluklarınızı dikkate alın.



İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)


İlginizi Çekebilir: İnternetten Yemek Satışı



İnternetten Gıda Satışı Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Online Satışa Nasıl Başlayabilirsiniz?

 

Gıda sektöründe online gıda satış siteleri gibi satışa başlamak için öncelikle bir e-ticaret sitesine sahip olmanız gerekir. E-ticaret sitenizi kurmak için ihtiyacınız olan e-ticaret paketleri  arasından iş hacminize en uygun olanını seçmek ve kullanmaya başlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Gelişmiş e-ticaret altyapımızı ücretsiz bir şekilde 15 gün boyunca deneyebilir ve memnun kaldığınız takdirde satın alımını gerçekleştirerek kullanabilirsiniz. Aklınıza takılan herhangi bir soru için 7/24 teknik ekibimizle iletişime geçebilir ve yardım alabilirsiniz.

 

İnternet sitenizin ismini belirlerken gıda sektörüne veya sattığınız ürün grubuna uygun bir isim belirlemelisiniz. Örneğin organik ürünler satacağınız bir site için “organik bahçem” ismini tercih etmelisiniz. Sitenizin ismi konusunda basit ve net bir tercih de bulunmanız önemlidir. Site adı, hosting, ürün stok rehberi, tasarım gibi teknik konulara yönelik her şey hizmet alacağınız paketlerimizde bulunmaktadır. Bizimle iletişime geçtikten sonra yapmanız gerekecek başka bir şey ise ürün eklemek olacaktır.

 

Ürünlerinizi e-ticaret sitenize eklerken gıda ürünlerinin içerikleri, alerjen uyarıları, üretim ve son kullanma tarihi gibi bilgilerin alıcı için önemli olduğunu unutmayın. Ayrıca satışını yapacağınız ürünler için görsel eklemeyi unutmayın. Kaliteli ve profesyonel fotoğraflar kullanmanız ürünlerinizin albenisini arttıracaktır.


İlginizi Çekebilir: Online Gıda Satışı Yapmak Hakkında Bilmeniz Gerekenler


İnternetten Gıda Satışına Nasıl Başlanır

 

Satışlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

E-ticarete başlamadan önce iş planınızı oluşturmanızın öneminden ve e-ticaret şirketi kurma süreçlerinizi yukarıda açıkladık. İnternetten Gıda Satışına Dair Önemli Bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Satışlarınızı arttırmak için gıda trendlerini takip etmeniz gerekir. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de sürekli yeni ürünler piyasaya sürülmekte ve çoğu büyük rağbet görmektedir. Bu ürünlere sitenizde direkt yer verebilmeniz satışlarınızda olumlu etki yaratacaktır. Ürün yelpazenizi sürekli genişletmeniz gerekir. Farklı ihtiyaçlara hitap ettiğiniz ölçüde iş hacminiz genişleyecektir. Ürünlerin paketlemesine özen göstermelisiniz. Özellikle soğukta tutulması gereken ürünler için uygun ambalaj malzemelerinden paketlemeler yapmalı, kuru buz veya soğutucu sıvılarla birlikte kargoya vermelisiniz. Anlaştığınız kargo şirketi ile ürünlerin içeriği ve korunma koşulları konusunda bilgi paylaşımında bulunmalısınız. Son olarak ise sosyal medya araçlarını aktif olarak kullanmalısınız. Bu alanlara vereceğiniz reklamlar firmanızın tanınmasını sağlayacak ve site trafiğinizi arttıracaktır. Site trafiğiniz arttığı ölçüde yeni müşteri kazanabileceğinizi unutmayın.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

Gıda E-Ticaret Sitesi Örnekleri

E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf

 

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax