Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Online Pet Shop Açma Rehberi

Güncelleme Tarihi: 14.12.2023

İçindekiler;

Hayvan dostlarımız için petshop ürünleri satmak isteyenler için günümüzün en etkili yolu e-ticarettir. Ürünlerinizi yurt içi ve yurtdışında milyonlarca müşteriye ulaştırmak için internetten satışa adım atmak oldukça kazançlı bir adım olacaktır. Online pet shop açmak rehberinde size e-ticarete nasıl başlayacağınız, sitenizde nelere dikkat etmeniz gerektiğiniz açıklayacağız.



Online Pet Shop Açma Rehberi

 

Pet Shop Açmak için E-ticarete Nasıl Başlayabilirsiniz?

 

İnternet üzerinden petshop ürünleri satmak istiyorsanız var olan fiziki pet shop dükkanınız varsa zaten vergi mükellefi olduğunuz anlamına gelir ve fiziki mağazanızı e-ticarette de var edebilirsiniz.

 

Bir diğer seçenek ise bir şirketiniz yoksa şahıs ya da sermaye şirketi kurmanız gerekir. Şirket kurma zorunluluğu bir vergi levhanızın olmasının gerekmesiyle ilgilidir. Şirketinizi kurduktan sonra hemen e-ticarete başlayabilir ve online pet shop açmak için bir engeliniz kalmayacaktır.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

 

Pet Shop  E-ticaret Sitesi Nasıl Açılır

 

Online Petshop Açma Maliyeti Nedir?

 

Online petshop açma maliyeti de oldukça merak edilen bir konudur. Yapmanız gereken işinize ve bütçenize uygun e-ticaret paketi seçmek olacaktır. İşinizde başarı sağlayacak ve uygun fiyatlı Ticimax e-ticaret paketleri ile hemen tanışabilirsiniz.



Online Pet Shop Dikkat Edilmesi Gerkenler

 

Online Pet Shop Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

İş planı oluşturmak: Öncelikle online olarak pet shop ürünleri satmak kararı verdiğinizde e-ticaret sitenizi hangi ürünler çerçevesinde şekillendireceğinizi bilmeniz gerekmektedir.

 

E-ticaret sitenizde satabileceğiniz pet shop ürünleri;

 
  • Evcil hayvan mamaları
  • Seyahat çantaları
  • Evcil hayvan yatakları
  • Evcil hayvan şampuanları
  • Evcil hayvan oyuncakları
  • Evcil hayvan yaka ve kayışları
  • Tüy toplama araçları
  • Koku gidericiler
  • Diş bakım ürünleri
  • Temizleme mendilleri
  • Vitaminler
  • Tırnak makasları
 

E-ticaret sitesi adını seçmek: İş planınızın devamında online satış sitenizi en iyi yansıtacak bir domain adı seçmelisiniz. İnternet sitesi adınızı seçerken sektörünüze uygun bir isim belirlemelisiniz. İsim seçimi markalaşmada ve marka bilinirliğinde oldukça önemli bir konumdadır. Site seçiminden sonra sitenizde yer alacak veriler, içerikler, videolar ve görseller için depolama alanı (hosting) edinmelisiniz. Fakat Ticimax e-ticaret paketi seçtiğinizde tümünü bir bütün olarak elde etmeniz mümkündür.

 

E-ticaret site adı seçerken dikkat edilmesi gerekenler ;

 
  • Sade ve akılda kalıcı olması
  • Basit ve kolay olması
  • Yapılan işle ilişkili olması
  • Dikkat çekici olması
 

Markanıza uygun bir site tasarımı: Site tasarımınızı satacağınız ürünlere uygun şekilde tercih etmelisiniz. Ürünlerin görselleri ve içeriklerine detaylı olarak yer vermelisiniz. Bunun yanında aranılan ürünün kolaylıkla bulunması, kullanıcı dostu olması, kullanıcı deneyimini öne çıkarması önemlidir.

 

Alternatif ödeme seçeneklerinin sunulması: Ödeme yöntemlerinizde farklı ödeme seçenekleri sunmanız sepet terk etme oranlarını azaltmada etkilidir. Farklı ödeme yöntemleri tüketicilere güven verdiği gibi pek çok kesimden kişiye hitap edilmesini sağlamaktadır.



Online Pet Shop Pazarlama Faaliyetleri

 

E-ticaret sitenizde kullanabileceğiniz ödeme yöntemleri şunlardır:

 

EFT/Havale: Şirket banka hesabınıza ödeme yapılır.

 

Sanal pos: Bir banka ile anlaşmalısınız. Bankadan bankaya değişiklik gösteren kurallar mevcuttur. Hali hazırda çalıştığınız bankadan sanal pos talebinde bulunabilir veya diğer bankaları araştırabilirsiniz.

 

Kapıda ödeme: Bu ödeme yöntemini kullanmak için kargo firması ile anlaşmanız gerekir. Kapıda ödeme yöntemi Türkiye’de sıklıkla kullanılır. Güvenilirlik açısından müşterilerin tercih ettiği bir yöntemdir. Ödeme kuruluşları: İyzico, PayTR, Ipara, Paycell gibi ödeme kuruluşları ile anlaşma yaparak tüm bankaların sanal poslarını sunmanız mümkündür.

 

Sanal kartlar: Mevcut kredi kartlarına bağlı ama limiti olan kartlardır.

 

Doğru bir ürün yönetiminin yapılması: Satacağınız ürünlerin çeşitliliğine önem verin. Tek bir ürün grubu ya da tek bir ürün ile e-ticarete başlasanız dahi sürekli olarak ürün yelpazenize yenilerini ekleyin. Bu şekilde müşteri potansiyelinizi arttırabilirsiniz.

 

Sosyal yardım projelerinin oluşturulması: Sosyal projeler hayvanseverler için oldukça önemli bir sorumluluktur. Sosyal projeler dahil olmak için birkaç maddeyi aşağıda sıraladık.

 
  • Çeşitli barınaklara sponsor olunmalıdır.
  • Yardımları teşvik etmek marka imajınızı güçlendirecek ve sosyal bir sorumluluğunuzu da yerine getirmenizi sağlayacaktır.
  • Sponsorluklarınızı ve yardım kampanyalarınızı sürekli olarak duyurun.
  • Hayvan dostlarımız için çekilişler düzenleyin veya yarışmalar gerçekleştirin.
 

Sosyal mecralarda aktif olmak: Pet shop açmak için dikkat etmeniz gereken diğer bir husus sosyal medya hesaplarınızı aktif olarak kullanmanızdır. Sosyal medya platformlarında aktif olmak pek çok müşteriye ulaşma ve hizmetlerinizi duyurma açısından gereklidir. Sosyal medyada etkileşimleri artırmak iş hacminizin büyümesine katkı sunacak en büyük etmenlerden biridir.

 

Doğru bir kargo yönetimi yürütmek: Müşterilerinizin güvenini kazanmanın diğer bir yolu ise satın alınan ürünü beyan ettiğiniz tarihte ulaştırabilmenizdir. Stok durumlarınızı ve kargo sürelerini sitenizi güncel tutun. Eğer ürünü müşteriye ulaştıracağınız tarihte ulaştırmazsanız güven kaybına yol açar ve marja imajınız zedelenir.

 

Online Pet Shop Ödeme Yöntemleri
 

E-ticaret siteniz için mobil uygulama oluşturmak: Petshop ürünleri satma maliyeti dediğimizde bütçeye mobil uygulamayı da dahil etmek gerekmektedir. E-ticaret sitenizin bir mobil uygulama ile bir evcil hayvan uygulaması ile müşterilere ulaşmak e-ticaret sitenize olan etkileşimleri de artıracaktır.

 

Günümüzde akıllı telefon kullanıcılarının fazla olması ve alışverişin mobilden yapılması nedeniyle mobil uygulamanın olması öte yandan e-ticaret sitesinin mobil uyumlu olması da arama motorlarında görünür olması açısından oldukça önemlidir.

 

Pazarlama faaliyetlerinin yapılması: E-ticaret sitenizi açtıktan sonra nasıl pazarlayacağınız oldukça önemlidir. Bunun için online mağazanızda SEO çalışmalarına önem vererek ürün açıklama ve görsellerini SEO uyumlu hale getirebilirsiniz. Bunun yanında sosyal medya pazarlaması, içerik pazarlaması, e-posta pazarlaması gibi çalışmalarla pazarlama stratejileri geliştirilebilir.

  Başarılı bir pazarlama faaliyeti için;
  • İşinizle ilgili trendleri yakından takip etmek gerekir.
  • Hedef kitleye uygun stratejiler geliştirilmelidir.
  • Stratejileri tepkilere göre sürekli yenilemek gerekmektedir.



Online Pet Shop E-ticaret

 

Pet Shop Ürünleri Satmak Karlı Mıdır?

 

Petshop ürünleri satmak online yapıldığında dükkan sınırları dışına çıkılarak yer ve zamandan bağımsız bir alışveriş deneyimi sunulmasını sağlar. Özellikle pandeminin de etkisiyle artan online alışveriş verilerine bakıldığında evcil hayvan ürünlerinin online alışverişinde büyük bir patlama yaşanmıştır. Girişimciler ya da e-ticarete adım atmak isteyenler için pet shop açmak ve online olarak satış yapmak oldukça kazançlıdır.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax