Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Şirket İsmi Belirlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Yaşadığımız yüzyıl, imajlar yüzyılıdır ve tüketici davranışları üzerinde oldukça etkilidir. Özellikle E-ticarette, müşterilerin satın alma davranışını etkileyen imaj,marka adından, kullanıcı arayüzüne, yazı karakterinden kullanılan renge kadar geniş bir alanı kapsar.

 

Marka yaratırken önem verilmesi gereken konuların başında gelen isimlendirme, tüketici ile temas ettiğiniz ilk yerdir ve markanızı üzerine inşa ettiğiniz önemli bir platformdur. bu isme karar verirken, dikkatli olmanız gerekir.

 

Şirket İsmi Belirlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler konulu bu içeriğimizde, E-ticaret hayatınız boyunca sizi temsil edecek marka ismi üzerinde duracağız. Marka ismi bulma, şirket ismi belirleme ve etkileyici şirket ismi seçme gibi başlıkları detaylı inceleyeceğimiz bu yazımızda şirket isim önerisi de vereceğiz.

 

İlgili İçerik; Marka Tescili Nedir? Marka Tescili Nasıl Yapılır?

 

Şirket İsmi Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Marka İsmi Neden Önemlidir?

 

Son yılların en hızlı büyüyen sektörlerinden olan e-ticaret dünyasına her geçen gün farklı bir firma dahil olmaktadır. Bu kadar farklı aktörün bir arada bulunduğu e-ticarette, rakiplerin arasından sıyrılmak ve görünür olmayı başarmak da giderek zorlaştığı için marka ismi de eskiye nazaran çok daha önemli bir hale gelmiştir.

 

Marka ismi, E-ticaret şirketiniz ve müşterileriniz arasında kurduğunuz en önemli bağlardan biridir. Doğru bir marka ismi, hem ürünleriniz hem de şirketiniz için avantaj olurken; akılda kalmayan ya da ilgi çekmeyen bir isim bilinirlik konusunda sıkıntı yaşamanıza sebep olabilir.

 

İlgi çekici,akılda kalıcı, vurucu ya da etkileyici marka ismi ile rakiplerinizden çok daha kolay sıyrılabilir ve piyasadaki avantajınızı arttırabilirsiniz.

 

Marka İsmi Neden Önemlidir

 

Marka İsmi Bulma Stratejileri

 

Marka imajı oluşturmak ya da oluşturamamak, başarınızı direkt olarak etkiler. Ürünlerinizin kalitesinin yanında, kurumsal kimliğinizin de müşteriyi yakalayan ve sempati uyandıran bir yanı olmalıdır.

 

İlgili İçerik; Marka Sloganı Yaratırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

 

Marka İsmi Bulma Stratejileri

 

Marka İsmine Önem Verin

 

E-ticaret dünyasına yeni atılacaksınız, isimlendirme konusuna önem verin ve tam içinize sinen marka adını bulmadan işe başlamayın. Gerekli gördüğünüz durumda, kendinize ekstra süre tanıyın. Yapılan araştırmalar, tüketicilerin %90’ının önce marka ismine baktığını göstermektedir.

 

Doğru isimlendirme için arkadaşlarınızdan fikir alabilir, beyin fırtınası yapabilir ve çevrenize danışabilirsiniz. Ancak her aklınıza geleni ya da belirtmek istediğiniz her özelliği de marka ismine yansıtmaya çalışmayın. Örneğin “EnGüzelveUygunFiyatlıÜrünleriBizdenAlın.com gibi bir E-ticaret sitesi ismiyle başarı yakalamanız neredeyse olanaksızdır.

 

İlgili İçerik; Markalaşma Nedir? 5 Önemli Markalaşma Tekniği

 

Marka İsmine Önem Verin

 

Basit İsimler Tercih Edin

 

Şirketinize ya da markanıza isim verirken, kullanacağınız adın basit olmasına özen gösterin. Kısa ve basit isimleri akılda tutmak kolay olacağından marka bilinirliğiniz artar. Aynı şekilde marka adınız kolay telaffuz edilmelidir. Kolay söylenemeyen isimler karmaşaya neden olabilir ve sizi tavsiye etmek isteyenleri zorlayabilir.

 

İsmin kısa olması, e-ticaret sitenizin kullanımını da kolaylaştırır. Logo çalışmalarında ya da ürün için etiket tasarlarken kolaylık sağlar.

 

İlgili İçerik; Logo Tasarımı Nasıl Yapılır? 2021'in En İyi Ücretsiz Logo Programları

 

İlgili İçerik; Facebook Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?

 

Marka - Basit İsimler Tercih Edin

 

Açıklayıcı Olmaya Gayret Edin

 

Marka ismi bulma konusunda dikkat edeceğiniz önemli noktalardan biri de kullanacağınız ismin açıklayıcı olmasıdır. Ürün içeriğinizi, yaptığınız işi, verdiğiniz hizmeti yansıtan ve ilk bakışta sizi anlatan isimler her zaman daha başarılı olmaktadır. Örneğin, cam tabak ve bardak satan bir e-ticaret sitesi iseniz camdan gibi bir isim tercih ederek kısa ve net bir marka yaratabilirsiniz.

 

 

Özgün Olun

 

Etkileyici şirket ismi bulma yollarından biri de özgün ve farklı bir isim düşünmektir. Özgün isim bulmak için piyasadaki diğer şirket isimlerini incelebilir, daha önce benzeri kullanılmamış bir marka adına odaklanabilirsiniz.

 

Şirket ya da marka adınızın özgün olmaması, hukuki olarak da sorun yaşamanıza neden olabilir. Öte yandan özgün, merak uyandıran ve etkileyici isimler daha fazla insanı dikkatini çekmektedir. Dikkat çeken bir isimle işe başlamanız daha geniş bir hedef kitleye ulaşmanıza yardımcı olur.

 

İlgili İçerik; Sponsorluklar ve Markanıza Etkileri

 

Marka İsmi - Özgün Olun

 

Esnek Olun

 

Etkileyici şirket ismi bulmak istiyorsanız, esnek olmanızda fayda var. İsim seçerken, hizmet verdiğiniz sektörden ya da sattığınız ürününüzden bahsetmek zorunda değilsiniz. Elbette şirket ismi ile ne amaçladığınız çok önemli ama hem etkileyici hem de açıklayıcı bir isim bulmanız zor olabilir. İsim tamlaması şeklinde ilerleniz de uzun ve karmaşık bir isim bulmanıza neden olabilir.

 

Sesli Harfler Kullanın

 

Sesli harfler fonetik olarak kulağa hoş gelir ve söylemesi çok daha kolaydır. Özellikle tek kelimelik bir şirket ismi bulacaksanız, sonu sesli harfle biten kelimeleri tercih edebilirsiniz. Öte yandan sesli harfler kolay kullanıldığı için akılda kalıcılığı da fazladır.

 

Marka İsmi - Sesli Harfler Kullanın

 

Online Kullanımına Dikkat Edin

 

Marka ismi bulma konusunda, e-ticaret sektöründe hizmet vereceğinizi unutmayın. Markanızın adını on-line mecralarda da kullanacağınız için kolay kullanılır olmasına dikkat edin. Hem alan adında hem de sosyal medya hesaplarınızda kullanacağınız bu ismin karışıklığa yol açmaması gerekir. Her alanda farklı isim kullanmanız da tüketicilerin kafasını karıştırır ve marka bilinirliğinize zarar verir.

 

Marka İsmi - Online Kullanıma Dikkat Edin

 

Bulduğunuz İsmi Sesli Olarak Tekrar Edin

 

Şirket isim önerisi aldığınızda ya da herhangi bir isme karar verdiğinizde bunu sesli olarak tekrar edin. Eğer defalarca söylediğinizde bile kulağınıza hoş geliyor geliyorsa, o isimde ısrarcı olabilirsiniz. Bir başka yöntem olarak da marka adınızı günlük dil içinde kullanın. Diyalog içinde geçirin. Markanızı bir başkasına tavsiye ettiğinizi hayal edin.

 

Uzmanlardan Yardım Almayı Deneyin

 

Eğer marka ismi bulma konusunda zorlanıyorsanız ya da bulduklarınız sizi tatmin etmiyorsa, bir reklam şirketinden yardım alabilirsiniz Marka hikayeniz ile birlikte şirket konumlandırmanızı da aynı ekibe teslim edebilir, kurumsal kimliğinizi bir bütün olarak inşa etmenize yardımcı olur.

 

Reklam şirketinden alacağınız alternatifleri çevrenize sorarak, farklı bakış açıları edinebilir, en fazla beğenilen alternatifler üzerinden durabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Marka Değerini Arttırmak İçin 5 İpucu 



Marka İsmi - Uzmanlardan Yardım Almayı Deneyin

 

Kendi Adınızı Kullanmayı Deneyin

 

Bir başka alternatif olarak da kendi adınızı kullanmayı düşünebilirsiniz. İsim ve soyisminiz ile yaratacağınız marka size özgü olacağı için marka adı bulmak konusunda da zaman ve emek harcamanıza gerek kalmaz. Türkiye’de örneklerine sık rastlamasak da isim ve soyisimden oluşan marka adları Avrupa ve Amerika’da sıklıkla tercih edilmektedir.  

İsim ve soyisimden oluşan markaların rahat taraflarından biri de ürün kısıtlaması olmadan, geniş bir çatı sunabilmesidir. Zaman içinde aynı isim altında farklı ürünler dahil edebilirsiniz.

 

Marka ismi bulma konusu önemli olduğu kadar zor bir süreçtir ancak bu süreci heyecanla ve ilhamla geçirmeye gayret edin. Sizin için hikayesi olan bir eşyadan, bir karakterden ilham alabileceğinizi, seçeceğiniz ismin sizi temsil edeceğinizi unutmayın.

 

Marka İsmi - Kendi İsminizi Kullanın

 

Marka İsim Önerileri

 

Markanıza isim bulmaya çalışırken geniş düşünebilmeli ve her şeyden ilham almalısınız. Örneğin bir ayakkabı şirketi olan pabuç; eski kullanımı alıp, yeni bir marka haline getirmiştir. Paşabahçe, isim bulma konusunda cam fabrikasının bulunduğu ilçenin almıştır. Hepsiburada ise verdiği hizmeti net bir şekilde anlatan kolay anlaşılır, düz fakat etkili bir isim seçmiştir.

 

Tüm bu markalar size isim seçme konusunda ilham verebilir. Gıda sektöründe faaliyet gösterecekseniz lezzet, taze, iştah gibi kelimelerden ve çağrışımlardan faydalanabilirsiniz. Mobilya sektörü için dekor, ev, yuva gibi kavramları kullanabilir, tekstil sektöründe iseniz moda, trend, şıklık üzerine düşünebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax