E-ticaret pazaryerleri günümüzün en popüler satış platformları arasında yer alıyor. Her gün yüzlerce fiziksel mağaza ve e-ticaret firması pazaryerlerinde mağaza açarak internetten satış yapmaya başlıyor.
İşletmeler pazaryerlerindeki mağazaları yönetebilmek ve e-ticaret süreçlerini kolaylaştırmak için ise e-ticaret pazaryeri entegrasyonlarını kullanıyor.
E-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir, Nasıl Çalışır adlı bu yazımızda sizlere pazaryeri entegrasyonları hakkında bilgilendireceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek e-ticaret pazaryerleri ve pazaryeri entegrasyonları hakkında bilgi edinebilir ve mağazalarınızı daha kolay bir şekilde yönetme fırsatı yakalayabilirsiniz.
E-ticaret pazaryeri, satıcılar ve alıcıların buluşturulması için üçüncü şahıslar tarafından internet ortamında kurulan, satıcıların mağaza açıp ürünlerini yüklediği ve tüketicilerin ise ilgili ürünleri inceleyip satın alma işlemi gerçekleştirdiği online platformlara verilen isimdir.
- Trendyol
- Amazon
- Hepsiburada
- N11
- Çiçek Sepeti
Gibi online alışveriş siteleri ülkemizin en popüler pazaryeri platformları arasında yer almaktadır. İşletmeler bu platformlarda mağaza açarak ürünlerini tüketiciler ile buluşturma şansı yakalamaktadır. Fakat mağazalardan satış yapılabilmesi için işletmelerin pazaryeri mağazalarını iyi bir şekilde yönetmesi gerekmektedir.
E-ticaret pazaryerleri üzerinden satış yapmak isteyen işletmelerin doğru pazaryeri seçimi yapması oldukça önemlidir. Çünkü işletmeler doğru e-ticaret pazaryerlerinde mağaza açtıkları taktirde satışlarını arttırma imkanı yakalamaktadır. Bu nedenle e-ticaret firmalarının pazaryeri mağazalarını açmadan önce Trendyol, N11 ve Hepsiburada gibi e-ticaret pazaryerleri hakkında araştırma yapması gerekmektedir.
E-ticaret pazaryerleri arasında seçim yaparken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz;
- Komisyon oranları
- Kargo fiyatları
- Satıcı destek hattı
- Aktif müşteri sayısı
- Termin süresi
- Satış potansiyeli
Gibi unsurları göz önünde bulundurarak karşılaştırmalar yapabilir ve e-ticaret firmanız için doğru olan pazaryeri platformunu daha kolay bir şekilde seçebilirsiniz.
E-ticaret pazaryeri entegrasyonu, pazaryeri platformları üzerinden satış yapan işletmelerin e-ticaret sitelerini ve pazaryeri mağazalarını entegre etmesine olanak sağlayan yazılımlara verilen isimdir.
Pazaryeri entegrasyonları işletmelerin satışlarını, sipariş süreçlerini ve e-ticaret süreçlerini kolay bir şekilde yönetebilmesine yardımcı olan yazılımlardır. Bu nedenle pazaryerleri üzerinden satış yapan işletmelerin pazaryeri entegrasyonlarını kullanması oldukça önemlidir.
Genellikle işletmeler pazaryeri entegrasyonu kullanırken çift yönlü pazaryeri entegrasyonları kullanmaktadır. Çift yönlü pazaryeri entegrasyonları e-ticaret firmalarının siteleri ve pazaryeri mağazalarının birbirine entegre bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Bu yüzde pazaryeri entegrasyonu seçerken işletmelerin çift yönlü pazaryeri entegrasyonlarını tercih etmesi oldukça önemlidir.
E-ticaret firmaları pazaryeri entegrasyonu kullanırken tek yönlü pazaryeri entegrasyonlarını tercih ettiklerinde birçok işlemi manuel yapmak zorundadır. Fakat işletmeler çift yönlü pazaryeri entegrasyonları sayesinde birçok işlemlerini hızlı ve otomatik bir şekilde yapabilmektedir. Çift yönlü pazaryeri entegrasyonları;
- Kategori eşleştirmesi
- Ürün Aktarımı
- İptal ve iade yönetimi
- Fiyat yönetimi
- Sipariş yönetimi
- Kargo yönetimi
- Fatura yönetimi
Gibi e-ticaret süreçlerinde pazaryeri satıcılarına birçok kolaylık sağlamaktadır. Bu nedenle çift yönlü pazaryeri entegrasyonlarını e-ticaret süreçlerini başarılı bir şekilde yönetmek, zaman kazanmak ve mağaza puanını arttırmak isteyen işletmeler için oldukça önemlidir. Gelin şimdi çift yönlü pazaryeri entegrasyonlarının avantajlarına detaylı bir şekilde göz atalım.

E-ticaret sitelerini ve pazaryeri mağazalarını birbirine entegre etmek isteyen satıcıların ürünlerini yüklemek için kategori eşleştirmelerini tamamlaması gerekir. Pazaryeri entegrasyonları kullanan birçok işletme bu işlemleri hızlı bir şekilde yapabilir ve pazaryeri mağazalarına hızlıca ürünlerini ekleyerek satışa başlayabilir.
Sizler de çift yönlü pazaryeri yazılımları kullanarak e-ticaret sitenizde yer alan kategorileri pazaryeri mağazalarınız ile bağlayabilir ve ürünlerinizi yükleyerek anında satışa başlayabilirsiniz.
E-ticaret pazaryerlerinde satış yapacak işletmelerin mağazalarına ürün yüklemesi gerekmektedir. Bazı kişiler ürün yükleme işlemlerini manuel olarak gerçekleştirmektedir. Bu işletmelerin hem zaman kaybetmesine neden olmakta hem de stok takibi süreçlerini zorlaştırmaktadır. Fakat çift yönlü pazaryeri entegrasyonlarını kullanan e-ticaret firmaları istedikleri kategorilerde yer alan ürünlerini hızlı bir şekilde pazaryeri mağazalarına ekleyebilmekte ve stoklarını aktarabilmektedir.
Böylece işletmeler hem diledikleri ürünleri satma fırsatı yakalarken hem de ürün ve stok aktarım süreçlerinde zaman kazanmaktadır. Sizler de Ticimax pazaryeri entegrasyonlarını tercih ederek hem ürün aktarımınızı kolayca yapabilir hem de e-ticaret süreçlerinizi yönetebilirsiniz.
İlgili İçerik; Ürün Yönetimi Nedir?
Pazaryeri mağazalarında satış yapan işletmeler bazı durumlarda e-ticaret süreçlerinden kaynaklı bazı durumlarda da müşterilerden kaynaklı olarak iade ve iptaller ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu durum geleneksel ticarette de oldukça karşılaşılan bir durumdur. Bu aşamada iptal ve iade süreçlerinin pazaryeri satıcıları tarafından iyi bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir.
Çift yönlü pazaryeri yazılımları sayesinde e-ticaret firmaları, online mağazalarının olduğu pazaryerlerindeki siparişlerini e-ticaret sitelerinin sipariş paneline yansıtabilmektedir. Bununla beraber işletmeler iptal edilen siparişlerini e-ticaret sitelerinin sipariş ekranı üzerinden kolay bir şekilde görebilmekte ve sipariş yönetimini yapabilmektedir.
Bu nedenle pazaryeri yazılımları İşletmelerin maddi kayıplar yaşamaması için oldukça önemli yazılımlar arasında yer almaktadır.
İlgili İçerik; E-ticarette İptal ve İade Oranları Nasıl Azaltılır?
Pazaryerleri üzerinden satış yapan satıcılar genellikle e-ticaret pazaryerlerinde fiyat planlamasını farklı şekillerde yapmaktadır. Birçok işletmenin fiyat belirleme ve güncelleme işlemlerinde komisyon ve kargo oranlarını göz önünde bulundurarak farklı pazaryerlerinde farklı fiyat politikaları uyguladığı bilinmektedir.
E-ticaret pazaryeri programları sayesinde işletmeler e-ticaret sitelerinde güncelledikleri ürün fiyatlarını kolayca pazaryeri mağazalarına da yansıtabilmektedir. Bununla beraber e-ticaret firmaları diledikleri ürünlerde anında fiyat değişikliği yapabilmekte ve e-ticaret siteleri üzerinden fiyat güncellemelerini yapmaktadır.
İlgili İçerik; E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri
E-ticaret pazaryerlerinde satış yapan işletmelerin sipariş yönetim süreçlerine önem vermesi gerekmektedir. Çünkü sipariş yönetimini başarılı bir şekilde yapmak işletmelerin temin edememe cezaları yemesini engelleyecektir. Bununla beraber sipariş süreçlerini hızlı bir şekilde tamamlayan ve ürünleri müşterilerine hızlı bir şekilde teslim eden işletmeler müşteri memnuniyetini arttıracaktır. Bu da pazaryeri mağaza puanınızın artmasını beraberinde getirecektir.
Bu avantajlardan yararlanmak isteyen e-ticaret firmalarının tüm pazaryerlerindeki mağazalarını iyi bir şekilde yönetebilmesi ve sipariş süreçlerini takip etmesi gerekmektedir. E-ticaret pazaryeri entegrasyonları sayesinde işletmeler tüm pazaryerlerindeki siparişlerini e-ticaret siteleri üzerinden takip edebilmektedir. Tek bir panelden işletmeler sipariş takibi yapabildiği için teslimat süreçlerini hızlandırabilmekte ve böylece mağaza puanlarını arttırabilmektedir.
Trendyol, N11 ve Hepsiburada gibi pazaryeri siteleri üzerinden satış yapan işletmelerin sattıkları her ürünü müşterilerine ulaştırması gerekmektedir. Bu nedenle işletmelerin kargo süreçlerini hızlı bir şekilde yönetmesi gerekir. Kargo süreçlerini hızlı bir şekilde yöneten işletmeler termin cezaları yemenin önüne geçerken mağaza puanlarını arttırma fırsatı da yakalar.
Genellikle e-ticaret firmaları kargo yönetimini kolay bir şekilde yapabilmek için çift yönlü pazaryeri entegrasyonlarından yararlanır ve çift yönlü pazaryeri yazılımları sayesinde kargo takip numaralarını ve müşteri bilgilerini e-ticaret siteleri üzerinden görerek hızlı teslimat gerçekleştirir. Bu da işletmelerin pazaryeri puanını arttırmalarına yardımcı olur.
İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları
İnternetten satılan her ürün için işletmelerin fatura kesmesi gerekir. Bazı işletmeler e-fatura keserken bazı işletmeler ise elle fatura keserek faturalarını müşterilerine iletir. Fatura kesme süreci biraz zaman aldığı için işletmeler fatura keserken e-ticaret süreçlerini aksatabilmektedir.
Fakat e-ticaret pazaryeri entegrasyonları sayesinde e-ticaret firmaları e-faturalarını otomatik bir şekilde keserek müşterilerine iletebilmektedir. Bununla beraber elle fatura kesen işletmeler ürün fiyatı ve KDV tutarı gibi bilgilere ulaşarak fatura kesim süreçlerinde zaman kazanabilmektedir.
İlgili İçerik; E-Fatura Nedir, E Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?
E-ticaret firmaları için çözümler ve e-ticaret alt yapıları üreten Ticimax’ın ürettiği e-ticaret çözümleri arasında yer alan pazaryeri entegrasyonları ile sizler de e-ticaret süreçlerinizi hızlı bir şekilde yönetin.
Pazaryeri entegrasyonları içerisinde bulunan kargo, fatura, sipariş yönetimi, ürün ve stok güncelleme gibi birçok özellik sayesinde pazaryeri mağazalarınızı ve e-ticaret süreçlerinizi kolayca yöneterek müşteri memnuniyetini arttırın.
İlgili İçerik; ;E-ticaret Pazaryeri Entegrasyonları
Ticimax pazaryeri entegrasyonunu kullanmak ve kendi e-ticaret siteniz ile pazaryeri mağazanızı entegre etmek istediğiniz takdirde Pazaryeri entegrasyonları ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Ayrıca gelişmelerden anında haberdar olmak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. E-ticaret Paketlerini 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.
Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.