Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Pinterest Business Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Güncelleme Tarihi: 17.02.2023

İçindekiler;

Günümüzde en büyük sosyal medya platformlarından olan Pinterest kullanıcılarına harika fikirler sunmaktadır. Bu yüzden işletmeler de 250 milyondan fazla kullanıcısı bulunan bu sosyal medya platformunu aktif olarak kullanmaktadırlar. Hem günlük ziyaretçi sayısının oldukça fazla olması hem de işletmeler için pek çok analiz aracını sunması Pinterest’i e-ticaret işi ile uğraşan kişiler için harika bir platform haline getirmektedir.


Pinterest Business da işletmelere bu sosyal medya platformundaki kullanıcılar hakkında detaylı bilgiler veren bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunlara örnek olarak demografik bilgiler, cinsiyet, yaş ve aylık görüntülenme gibi oldukça detaylı analizler gösterilebilir. Siz de aşağıdaki basit adımları takip ederek kendinize bir Pinterest Business hesabı oluşturulabilir ve ziyaretçileriniz ile ilgili daha detaylı bilgi alabilirsiniz.


Pinterest Business Hesabı Nasıl Oluşturulur?

 

Pinterest Business Hesabı Oluşturma

 

İlk olarak ihtiyacınız olan bir Pinterest hesabınızın olmasıdır. Eğer halihazırda bir üyeliğiniz bulunuyorsa kolay bir şekilde işletme hesabına geçiş yapabilirsin. Bir Pinterest hesabınız yoksa da aşağıdaki basit adımları takip ederek kendinize bir işletme hesabı oluşturabilirsiniz.


İlgili İçerik: Pinterest Trafiğinizi Artıracak 7 İpucu


Pinterest business hesabı oluşturma adım 1

1- Tarayıcınızdan Pinterest'e  adresine giriş yapın.  Daha sonra sağ üst köşede bulunan kayıt ol butonuna tıklayın. Kayıt ekranının alt kısmında bulunan bir İşletme hesabı oluştur seçeneğine tıklayın. E-posta adresiniz, yaşınız ve parolanız gibi bilgileri girdikten sonra hesap oluştur butonuna tıklayın.


Pinterest business hesabı oluşturma adım 2

2- Daha sonra karşınıza çıkan sayfada işletmenizin adını girerek devam ediniz.  Bu aşamada web sitenizi de tanımlayabilirsiniz. Dil ve bölge seçeneklerini girdikten sonra ileri tuşuna basınız. 


Pinterest business hesabı oluşturma adım 3
 

3- Markanızın Odak noktası veya bir başka deyişle işinizin ilgi alanında bu sekmede belirleyerek devam edebilirsiniz. Doğru bir odak noktası belirlemek Pinterest’in sizin nişinize uygun olan kullanıcıları size yönlendirmesi anlamına gelmektedir.


Pinterest business hesabı oluşturma adım 4

 

4- Sonraki aşamada da markanıza uygun olan alanı seçtikten sonra Pinterest’in sizi daha yakından tanımasına yardımcı olabilirsin.


Pinterest business hesabı oluşturma adım 5


5- Ürünlerinizi satmak için kullandığınız e-ticaret platformunu sonraki aşamada belirleyerek Pinterest ile uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. 
 

6-İleri tuşuna bastıktan sonra karşınıza çıkacak seçenekte Pinterest sizden reklam verip vermek istemediğiniz öğrenmek isteyecektir. Bu aşamada reklamlarla ilgilenip ilgilenmediğini gösterebileceğiniz gibi daha sonra seçmek üzere de ilerleyebilirsiniz. 


Pinterest business hesabı oluşturma adım 6

 

7- Sonrasında ise Pinterest kullanma amacınız karşınıza çıkacaktır. Burada hedef kitlenizi büyütme, fikirlerinizi paylaşma ve markanızın ürünlerini kullanıcılara sergileme gibi seçenekler sizleri karşılayacaktır. Pinterest kullanım amacınıza uygun olan seçeneği belirledikten sonra kullanmaya hazırsınız.  


Pinterest business hesabı oluşturma adım 7

 

Pinterest Business Hesabı Kullanımının Avantajları

 

Pinterest Business hesabı veya bir başka deyişle Pinterest işletme hesabı sizlere pek çok farklı alanda avantajlar sunmaktadır. Bunlardan ilki hedef kitlenizi daha yakından tanıma ve onlara uygun paylaşımlar yapma olanağı vermesidir.

Diğer yandan aktif kullanıcı sayısı oldukça fazla olan bir platform olduğu için Pinterest Business hesabı kullanımı, web sitenize yönlendireceğiniz müşterilerin sayısını artıracaktır.  Bu da haliyle sizin için daha fazla satış anlamına gelmektedir.

Üstelik harika fikirlerinizi paylaşma, ürünlerinizi sergileme ve markanızın hikayesini anlatma konusunda oldukça başarılı bir platform olduğu için kullanıcılarınız ile daha fazla etkileşime girme olanağını sizlere verir. Aşağıdaki basit adımları takip ederek siz de işletme hesabınızı iyi bir şekilde yönetebilir, etkileşimlerinizi arttırabilirsiniz.

İlgili İçerik: E-Ticaret Siteleri Neden Pinterest Kullanmalı

 

Pinterest business hesabı oluşturma adım 8
 

Profilinizi Düzenleyin

 

Markanızı iyi yansıtacak bir profil oluşturmak müşterilerinizde çok iyi bir izlenim bırakacaktır. Haliyle bu da e-ticaret sitenize yönlendirdiğiniz kullanıcıların sayısını artıracak ve ürünlerinizi daha başarılı bir şekilde pazarlamanıza yardımcı olacaklar. 


Pinterest business hesabı oluşturma adım 9

 

Kaliteli ve Etkili Görseller Paylaşın

 

Pinterest'in bir fotoğraf paylaşma sitesi olduğunu düşünecek olursak kaliteli etkili görseller paylaşmak kullanıcıların sizinle daha fazla etkileşime girmesini sağlayacaktır. Paylaşacağınız görsellerin kalitesi ne kadar iyi olursa kullanıcıların ilgisini de o kadar çok çekecektir. Dik paylaşımların öne çıktığı bu platformda siz de 736×1102 boyutlarında görseller paylaşarak pinlerinizi öne çıkartabilirsiniz. 


İlgili İçerik: Ürün Fotoğraflamada Kaçınılması Gereken 6 Önemli Hata


Pinterest business hesabı oluşturma adım 10
 

E-Ticaret Siteniz ile Bağlayın

 

Pintereste hesabınızı e-ticaret siteniz ile bağlamak kullanıcıları doğrudan sitenize yönlendirme olanağını sizlere verir. Bunun için de doğru e-ticaret altyapısını kullanmak oldukça büyük önem arz eder. Ayrıca hem sizlere hem de ziyaretçilerinize kullanım açısından kolaylık sağlar. Pinterest entegrasyonu sayesinde e-ticaret sitenizdeki üyelik adımını da kolaylaştırabilirsiniz. Kullanıcılara Pinterest ile üye ol seçeneğini sunarak hızlı üyelik imkanı sunabilirsiniz. 

İlgili İçerik: Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Çalışır?

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax