Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Pop-up Reklamlar Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 08.03.2024

İçindekiler;

Pop up reklam günümüzde internet dünyasında sıkça kullanılan bir yöntemdir. Pop up reklam kullanıcı ekranlarına aniden açılan pencerelerdir. Tanıtım, duyuru, kampanya gibi pek çok amaçla kullanılan pop up reklam ile ilgili bilinmesi gereken detayları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

 

Pop-up Reklamlar Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Pop up Reklam Nedir?

 

En basit anlatımla pop-up tanımı şu şekilde verilebilir;

 

Pop-up reklam, site ziyaretçisinin izni olmadan web sitelerinin görsel arayüzünde farklı boyutlarda ve ekran konumlarında bir pencere olarak görünebilen bir grafik kullanıcı arayüzü görüntüleme alanını ifade eder. Kullanıcı ekranlarında aniden belirirler; bu yüzden bunlara pop-up adı verilmektedir. Bir açılır pencere, tam ekran, kenar çubuğu ve afiş gibi farklı türlerde gelebilir. Pop up bildirimleri nedir dediğimizde Pop-up, bir web sitesinde gezinirken görünen küçük bir penceredir. Pazarlamacılar, çoğunlukla reklam yapmak ve potansiyel müşteriler oluşturmak için pop-up'ları sıklıkla kullanmaktadır.

 

Pop-up nasıl yazılır dediğimizde genellikle “popup” olarak yazılır çünkü web sitesi URL'leri zaten kelimeler arasında kısa çizgiler içerir. Dolayısıyla, URL “examplesite/pop-up” olarak yazıldığında SEO’ya zarar verebilir.

 

Pop-up'lar nasıl oluşturulur dediğimizde genellikle web sitelerinde, web sitesinin HTML koduna bir JavaScript kodu eklenerek oluşturulur.

 

Pop-up Reklamlar Nedir

 

Pop up Reklam Türleri Nelerdir?

 

Her işletmeye uyum sağlayabilecek çok çeşitli pop-up türleri vardır. Bunlardan birkaçını aşağıda sıraladık.

 

Evet/hayır: Çoğunlukla bir soru karşılığında kullanıcının cevap vermesini bekleyen pop-up türleridir.

 

Oyunlaştırılmış pop-up: Oyunlaştırılmış pop-up kullanıcıların dikkatini daha fazla çeker ve katılımın yüksek olmasını amaçlar.

 

Kaydırma: Her açılır pencerenin yeni bir pencere şeklinde olması gerekmez. Kaydırma kampanyaları da pop-up reklam türlerine iyi bir örnektir.

 

Tam ekran: Tam ekran açılır pencereleri ziyaretçinizin görüntülediği tarayıcı ekranının tamamını kapsamaktadır.

 

Tıklamalı pop-up: Tıklamalı açılır pencereler ilgili ve alakalı kullanıcılar tarafından görünütülenir. Böylece kampanyanın dönüşümü daha yüksek olacaktır.

 

Bilgilendirici pop-up: Bilgi uyarıları, kullanıcıların şirketiniz hakkında bir şeyler bilmesini sağlar. Mağaza çalışma saatlerinizi değiştirmek veya harekete geçirici mesaja yol açan bilgiler gibi tamamen bilgi amaçlı olarak oluşturulan türlerdir. Duyurular da bu kategoriye giren ve sıkça kullanılan pop-up türlerindendir.

 

Sayfa yönlendirmesi: Sayfa yönlendirmeleri, ziyaretçinizi ilgili bir gönderiye veya ürün sayfasına götürür. Bunlar genellikle “evet” seçeneğinin yeni bir pencere açtığı türdeki kampanyalardır.

 

Anket formları: Anketler oluşturmak ve katılımı artırmak için pop-up tasarımları kullanıcının dikkatini çekmesi ve katılması açısından etkili yöntemlerden biridir.

 

Kupon Kodu/Promosyon: Ziyatetçileri satın almaya teşvik etmek için kupon kodu ve promosyonlar göstermek oldukça karlıdır. Eyleme geçirici bir içerik ve dikkat çekici bir tasarımla özellikle e-ticaret siteleri için kupon/promosyon pop-up’ları oldukça etkili bir yöntemdir.

 

İlgili İçerik; 5 Adımda Kolay Banner Tasarımı Yapmak

 

Pop-up Reklam Turleri Nelerdir

 

Pop up Reklam Faydaları Nelerdir?

 

Pop up reklam pencereleri, çoğu zaman güvenilmez sitelere tıklama tuzağı olarak veya bilgisayarlara istenmeyen kötü amaçlı yazılımları yüklemek için kullanıldıklarından eskiden can sıkıcıydı. Ayrıca, pop-up’ların can sıkıcı görünmesinin bir başka nedeni de içerik ile kullanıcı arasına müdahale etmeleridir. Kullanıcı web sayfası üzerinde işlem yaparken, içerik önüne gelerek kullanıcıya müdahale etmektedir.

 

Günümüzde pop up reklamlara olan algı değişmiştir. Pop up reklamları yerinde kullanıldığında işletmelere faydalar sağlamaktadır. Aşağıda birkaçına yer verdik.

 
  • Günümüzde dünyaca ünlü markaların neredeyse tamamı web sitelerinde pop-up'lar görüntüleyerek satışlarını artırmaktadır.
  • Popupsmart gibi güvenilir açılır pencere oluşturucu hizmetleri, site sahiplerinin daha iyi bir kullanıcı deneyimi için optimize edilebilecek modern, SEO dostu açılır pencereler oluşturmasına yardımcı olur.
  • SEO uyumlu bir açılır pencere, kullanıcıları rahatsız etmemektedir. Ayrıca bir web sitesinin Google’daki sıralamasını düşürmemektedir.
 

İlgili İçerik; Online Mağazalar İçin Tasarım Önerileri

 

Pop-up Reklam Faydaları Nelerdir

 

Etkili bir Pop-up Sayfasının Nitelikleri Nelerdir?

 

Pop up hazırlarken işletmelerin dikkat etmesi gereken bazı kriterler mevcuttur. Pop up reklam bildirimleri kullanıcıları rahatsız etmekten uzak ve ilgi çekici olmalıdır. Bunu yanında güvenli ve gerçek olması da önemlidir. Aşağıda pop up hazırlarken dikkat edilmesi gereken kriterleri sıraladık.

 
  • İyi optimize edilmiş bir tasarıma sahip olmalı
  • Doğru görüntüleme ve hedefleme kurallarına uyuyor olmalı
  • Net bir mesaja sahip olmalı
  • Görünebilir bir kapatma butonu olmalı
  • Hızlı bir şekilde yüklenebilmeli
 

Pop-up Reklam Nitelikleri Nelerdir

 

Web Tarayıcılarda Pop up Engelleme

 

Kullanıcılar pop up reklam engelleme konusunu da merak etmektedir. Her tarayıcı için pop up engelleme işleminin bir yolu mevcuttur. Aşağıda pop up engelleme konusunda adımları paylaştık.

 

Chrome’da pop-up engelleme ve izin verme :

 

Varsayılan olarak Google Chrome, pop-up’ların ekranınızda otomatik olarak gösterilmesini engeller. Bir pop-up engellendiğinde adres çubuğunda “pop-up engellendi” simgesi görünür. Bu butona tıklayarak pop up izin verme etkinleştirilebilir.

 

Chrome’da pop up açma veya pop up kapatma ;

 
  • Bilgisayarınızda Chrome'u açın.
  • Sağ üstteki Ayarlar'ı tıklayın.
  • "Gizlilik ve güvenlik" bölümünün altında Site ayarları'nı tıklayın
  • Pop-up'lar ve yönlendirmeler'i tıklayın.
  • Üstte ayarı “İzin veriliyor” veya “Engellendi” yapın.
 

Mozilla pop up engelleme veya pop up izin verme ;

 
  • Ekranın üst kısmındaki “Menü” çubuğunda Firefox'a tıklayın ve Tercihler'i seçin.
  • Gizlilik ve güvenlik paneline tıklayın ve İzinler bölümüne gidin.
  • Açılır pencereleri engelle kutusunun işaretli olduğundan emin olun.
  • Açılır pencereleri engelle’nin sağ tarafındaki İstisnalar düğmesine tıklayın. Açılır pencerelerine izin verdiğiniz sitelerinin listelendiği bir iletişim kutusu açılacaktır.
  • Açılır pencerenin kaynağı olan site bu listedeyse siteyi seçip siteyi sil düğmesine tıklayın.
  • Değişiklikleri kaydet düğmesine tıklayarak değişiklikleri kaydedin.
 

Safari pop-up engelleme ya da izin verme:

 

Safari güvenlik ayarlarından pop up engelle kısmı açılmalıdır. iPhone, iPad veya iPod’unuzda Ayarlar > Safari'ye gidip Pencereleri Engelle ve Sahte Web Sitesi Uyarısı seçeneklerini açabilirsiniz. Mac'inizde bu seçenekleri Safari >Tercihler'de bulabilirsiniz. Web Siteleri sekmesi açılır pencerelerin bazılarını veya tümünü engelleme seçeneklerini içerir ve Güvenlik sekmesinden sahte site uyarılarını açabilirsiniz.

 

Pop-up Reklam nasıl Engellenir

 

İşletmeler için Pop-up Önemi Nedir?

 

Pop-up’lar, web sitenizdeki trafiği pazarlama fırsatlarına dönüştürmenize yardımcı olabilecek çok işlevli bir araçtır. Şimdi bu işlevlere birlikte bakalım;

 

Aboneler oluşturma: Abone oluşturmak için açılır pencere şeklindeki bir abone formu oldukça etkili bir yöntemdir. Posta listenizi büyütmenize, e-posta yoluyla hedef kitleyle ilişkiler kurmanıza ve alıcının yolculuğunu hızlandırmanıza olanak tanır.

 

Belirli içeriği tanıtma: Pop-up’ların birincil amacı potansiyel müşteriler oluşturmak olsa da ziyaretçinin bulunduğu sayfayla ilgili e-kitabınızı, rehberinizi veya örnek olay incelemenizi tanıtabilirsiniz.

 

Hemen çıkma oranını azaltma: Bu metrik, bir kullanıcının sitenizden ne kadar hızlı ayrıldığını gösterir. Hemen çıkma oranını azaltmak için birçok pazarlamacı, daha fazla iletişim sağlamak için bir e-posta adresi, telefon numarası veya diğer bilgileri paylaşmak isteyen bir açılır pencere kullanır. Bu tür bir açılır pencere genellikle bir kullanıcı sekmeyi kapatmak veya web sitesinden ayrılmak üzereyken görünür.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax