Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Programatik Reklam Nedir? Örnekleri Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Günümüzün dijital ekosisteminde tüketicilerin dikkatini etkili bir şekilde çekmek için farklı reklam yolları denenmektedir. Programatik reklamcılık da bunlardan biridir. Yazımızda programatik reklam ve programatik satın alma gibi konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.


Programatik Reklam Nedir? Örnekleri Nelerdir?

 

Programatik Reklam Nedir?

 

Programatik reklamcılık, online reklamcılığın otomatik olarak satın alınması ve satılmasıdır. Programatik platformlar, envanterlerini ve veri tabanlarını, günümüzde mobil, masaüstü, tablet, ses, dijital dış mekan ve bağlı TV dahil olmak üzere herhangi bir formata ve herhangi bir kanala programlı olarak erişilebilecek şekilde büyütmektedir. Programatik reklamlar dijitalde yürütülen bu reklamcılığı sağlayan yazılımın genel adıdır. Display reklam nedir dediğimizde en çok tercih edilen görüntülü reklam modelleri günümüzde tek bir yazılım ile mümkün hale gelebilmekte ve programatik reklamcılık süreçleri ile daha fazla kişiye erişim sağlanabilmektedir.

 

Programatik reklamcılık aşağıdaki konularda veriler toplayarak hareket eder;

 
  • Tüketici ilgi alanları
  • Tüketici davranışları
  • Tüketici konum bilgileri
  • Tüketicinin kullandığı cihazlar
  • Tüketicinin demografik özellikleri
 

Platform daha sonra kampanya için en iyi online hedef kitleyi belirlemek için gerçek zamanlı verileri kullanır ve kitlenin umursadığı yerlerde birden fazla cihazda mevcut olan her şeyi temel alan dijital reklam envanteri satın alır. Reklamlar her tüketicinin benzersiz ilgi ve davranışlarına göre kişiselleştirilir. Akıllı bağlantılar kurulur, içgörüler oluşturulur ve performans optimize edilir.

 

İlgili İçerik; Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri


Programatik Reklam Nedir?

 

Pazarlamacılar Programatik Özellikleri Nelerdir?

 

Programatik reklamcılıktan önce reklamverenlerin reklam envanterine erişmesi sınırlıydı bu da erişimlerini sınırlandırıyordu. Fakat pazarlamacılar için reklamcılık faaliyetlerinde programatik reklamcılığın kullanılması daha fazla kişiye kolay ulaşım ve daha fazla ürün ve hizmet satışı anlamına gelmektedir.


Pazarlamacılar Programatik Özellikleri Nelerdir?

 

Geniş kitleye erişme olanağı

 

Programatik reklamcılık, reklamverenlerin önceden olduğu gibi sınırlı olmak yerine, mevcut herhangi bir reklam envanterinden reklam alanı satın alarak geniş bir kitleye ulaşmasını sağlar.


Geniş kitleye erişme olanağı

 

Gerçek zamanlı esneklik sunma

 

Reklamcılar, gösterimlerine göre reklamlarda gerçek zamanlı düzenlemeler yapabilir ve çok çeşitli hedefleme ölçütlerinden yararlanabilirler.

 

Verimli bir bütçeleme ve hedefleme seçenekleri

 

Programatik hedefleme ile bir reklamverenin bütçesi daha iyi kullanılabilir ve daha verimli bir şekilde harcanabilir.

 

Yeterlilik ve süreç yönetimi

 

Süreç daha akıcı hale gelir ve hedefleme yoluyla daha alakalı reklamlar sunulur. Geniş bir yayıncı havuzuna erişim, reklamverenlerin yatırımlarından daha iyi bir getiri elde edebilecekleri ve yayıncıların da gelirlerini en üst düzeye çıkarabilecekleri anlamına gelir.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Yeterlilik ve süreç yönetimi

 

Programatik Reklam Nasıl Yapılır?

 

Programatik reklamlar, satacak reklam alanı (reklam envanteri) olan web siteleri olan yayıncılar ile markalarını tanıtmak için bu reklam alanını satın almak isteyen reklamverenleri birbirine bağlamaya yardımcı olur. Bir reklamveren, ürün veya hizmetlerini tanıtmak için dijital bir kampanya başlatmak istediğinde, programatik reklam ajansıyla iletişime geçer. Türkiye’de Programatik satın alma platformları denen DSP sayıları gün geçtikçe artmaktadır. Buraya talepte bulunarak hizmet alınması mümkündür.

 

Programatik reklam platformları, programatik reklamcılık süreci için gerekli olan komple sistemin bir parçasını oluşturur. Sistemin her bir parçası, hem yayıncılara hem de reklamverenlere hizmet vermek ve her ikisinin de faydalanmasını sağlamak için birlikte çalışır. Talep Tarafı Platformu (DSP) ve Arz Tarafı Platformu (SSP), Veri Yönetimi Platformu (DMP) ve Ad Exchange dahil olmak bu alana hizmet vermektedir.


Programatik Reklam Nasıl Yapılır?

 

 

Google Ads (eski adıyla Google AdWords), bir DSP türüdür, ancak yalnızca Google'ın envanteriyle sınırlıdır. Google reklam ağının pek çok erişimi olmasına rağmen, bunların ulaşamadığı yerler de yok değildir. Bu nedenle DSP daha geniş bir kullanım ve envanter sunması açısından daha avantajlıdır. Böylece reklamlarınız sadece Google reklamları ile sınırlı kalmayacaktır.

 

İlgili İçerik; Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?


Google Ads Bir Programatik Reklamcılık Türü Müdür?

 

Programatik Reklamcılığı Kimler Kullanır?

 

Programatik satın alma nedir dediğimizde işletmelerin dijital ekranlarda reklam vermek için bu platformlara başvurmaktadır. Programatik reklam satın almadan önce, dijital reklamlar manuel olarak alınıp satılıyordu, bu da süreci pahalı ve güvenilmez hale getiriyordu. Web sitelerinde yerel reklamları etkinleştiren yayıncılar sayesinde, programatik reklamcılık artık yeni zirvelere ulaşmaktadır. Yayıncıların programatik yerel reklamcılığı benimsemelerinin temel nedeni, bu reklam alanının reklam engelleyicilerden diğer reklam türlerine ve platformlara göre daha az etkilenebilmesidir. Bu reklamcılığa her işletme başvurabilir.


Programatik Reklamcılığı Kimler Kullanır?

 

Neden Programatik Reklamcılığı Seçmelisiniz?

 

Programatik reklamcılığın büyüme ivmesini her geçen gün arttırmaktadır ve böylece yeni alanlara kanalize olması ve başarı sağlaması daha muhtemeldir. Programatik reklamcılık, manuel dijital reklamcılığa daha akıllı ve daha hızlı bir alternatif sunar. Programatik reklamcılıktan önce, reklamların sıralanması, ayarlanması ve raporlanmasının hepsinin manuel olarak yapılması gerekiyordu. Hem yayıncılar hem de reklamverenler, kendilerini reklam alanının yönetimiyle mücadele ederken bulabilirler, ancak reklamların satışı ve satın alınması için manuel olarak pazarlık yapmak zaman alıcı bir süreçtir.

 

İlgili İçerik; Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?


Neden Programatik Reklamcılığı Seçmelisiniz?

 

Programatik Platformlarda Başarı Nasıl Sağlanır?

 

Her programatik reklam platformunda kampanya girdilerini ve kullanıcı davranışını analiz eden bir algoritma bulunur. Böylece gerçek zamanlı kampanya optimizasyonları yapılabilir ve dönüşüm gerçekleştirme olasılığı en yüksek olan kitleler belirlenir ve hedeflenir. Bir kampanyanın başarı olasılığını artırmak için oldukça elverişlidir.


Programatik Platformlarda Başarı Nasıl Sağlanır?

 

Programatik Reklamcılık Avantajları Nelerdir?

 

Tüm dijital reklamcılık çalışmalarınız için programlı bir reklamcılık platformu kullanmanın birçok faydası vardır. Her şeyden önce, programatik reklamcılık, alıcıların ve satıcıların veriye dayalı kararlar almasına yardımcı olur ve reklam satın alma sürecindeki varsayımları ortadan kaldırır. Aşağıda birkaç avantajı sizler için derledik.


Programatik Reklamcılık Avantajları Nelerdir?

 

Bütçe dostu olması

 

Bütçeniz için iyidir. Programlı teknoloji az bütçeyle verimli bir reklamcılık uygulamayı mümkün kılmaktadır. Programatik reklamcılık ücreti dediğimizde değişken bir süreçten bahsetmek mümkün olsa da geleneksel uygulamalara göre az bütçeyle daha başarılı sonuç alma oranı daha yüksektir. Reklam başına maliyetlendirme söz konusudur. Reklamverenlerin istek ve beklentilerine göre maliyetler değişiklik göstermektedir. Maliyetler; işletme türü, hedeflenen cihaz, reklam türü, sayfada reklam yerleşimi gibi alanlara göre değişiklik göstermektedir.


Bütçe dostu olması

 

Doğru hedefleme

 

Daha iyi hedefleme sunan programlı reklamcılık sayesinde hedef kitleye dokunabilme ve aksiyon alma oranı daha yüksek olmaktadır. Cihazlar arasında, gerçek zamanlı olarak çok sayıda farklı taktiği hedeflemenize olanak tanıyan bir teknoloji olduğundan dolayı işletmelere pek çok avantaj sunmaktadır.

 

Kolaylaştırılmış kampanya yönetimi

 

Kampanyaları cihazlar ve biçimler arasında tek bir sistemde birleştirmek, başarıyı tek bir yerde görselleştirmenize olanak tanır.

 

Kolaylaştırılmış kampanya yönetimi

 

Reklam envanterlerine kolay erişim

 

Reklamverenler, çeşitli alanlarda aynı anda en uygun envantere erişebilir ve algoritmanın teklif vermedeki ağır yükü kaldırmasına izin verebilir.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax