Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

PttAVM Komisyon Oranları

Güncelleme Tarihi: 13.01.2023

İçindekiler;

PttAVM günümüzde PTT iştirakiyle açılmış bir online alışveriş sitesidir. 2012 yılından bu yana hizmet veren PttAVM alıcı ve satıcıyı buluşturarak firmaların mağaza açarak satış yapmasını tüketicilerin de online olarak bu ürünleri satın almasını sağlamaktadır. Satıcılara ve alıcılara pek çok kolaylık ve imkan sunan PttAVM’de ürün satmak isteyen firmalar PttAVM komisyon ücretleri konusunu merak etmektedir. Yazımızda ayrıntılara yer verdik.



PttAVM Komisyon Oranları

 

PttAVM Nedir?  

PttAVM, 2012 yılında PTT tarafından kurulan bir online alışveriş merkezi yani bir pazaryeridir. 2012 yılından beri PttAvm’nin hedefi internetten alışveriş yapan kişilere kolay kullanım avantajı sunmak ve ekonomik bir şekilde insanların alışveriş yapmasını sağlamaktır. PttAVM, bir pazaryeri gibi çalıştığı için firmalar bu platform üzerinde mağaza açabilmekte ve ürünlerini mağazalarında sergileyerek tüketicilere ulaşabilmektedir.

 

PttAVM Nedir

 

PttAvm’de Mağaza Açmak Nasıl Yapılır?

 

PttAvm’de mağaza açmak isteyen kişilerin ilk olarak mağaza başvurusu yap PttAvm’de mağaza açmak ücretli değildir. Sizler de PttAvm mağaza açma başvurunuzu yaparak ücretsiz bir şekilde mağazanızı açabilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz. Fakat PttAvm’de satış yapan firmaların yaptıkları satışlar sonrasında satılan ürünün faturasını kesmesi gerekmektedir. Faturasız yapılan satışlar tespit edildiğinde cezai işlemler uygulanmaktadır. PttAvm mağaza açma başvurusu esnasında sizlerden istenecek olan bilgiler şunlardır;

 
  • Telefon Numarası
  • Fax
  • Firma Adı
  • E-ticaret Sitesi
  • Firma ve Depo Adresi
  • Ürün Bilgileri
  • Vergi Dairesi ve Vergi Numarası
  • Yetkili Bilgileri

İlgili İçerik; PttAVM'de Satış Yapma Rehberi 


PttAVM Mağaza Açma

 

PttAVM Güvenli Midir?

 

PttAVM PTT’nin iştirakinde olduğundan dolayı oldukça güvenlidir. Ürün satın almaya ve ürün satma konusunda oldukça güvenli ve teminatlı olan pttAVM’yi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

 

PttAVM Güvenli Midir

 

PttAVM Komisyon Oranları Nasıldır?

 

PttAvm’de mağaza açan kişiler sattıkları ürünün bulunduğu kategoriye göre komisyon ödemektedir. Bu nedenle PttAvm’de satış yapacak olan kişilerin ürün fiyatlarını belirlerken bu komisyonları da göz önünde bulundurması gerekmektedir. PttAvm komisyon oranları şu şekildedir;

 
Kategori Komisyon Oranı
Anne ve Bebek %12 - %15
Beyaz Eşya %10 - %12
Bilgisayar ve Tablet %6 - %12
Ev ve Dekorasyon %15
Film, Müzik ve Oyun %15
Spor Ürünleri %12
Fotoğraf ve Kamera Ürünleri %10
Giyim ve Aksesuar %15
Ofis ve Kırtasiye Ürünleri %10
Otomotiv ve Motosiklet Ürünleri %10 - %15
Takılar, Gözlükler ve Saatler %12 - %15
Telefonlar %5
Telefon Aksesuarları %10
Süpermarket %11
 
 

PttAVM Kargo Ücretleri Nelerdir?

 

PttAVM kargo ücretleri de satış yapacak firmalar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Desiye göre kargo ücretleri belirlenmektedir.

 
Desi Ücret
0 - 2 Desi 3,70 ₺
2 - 4 4,10 ₺
4 - 8 4,90 ₺
9 - 12 5,10 ₺
12 - 15 5,50 ₺
15 - 20 8,50 ₺
30 - 50 16,10 ₺
50 - 70 28 ₺
70 - 100 43 ₺
 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 
 

PttAVM’de Satışları Arttırmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Pazaryerlerinde görünür olmak, müşterilerin önüne çıkmak oldukça önemli olmaktadır. Yoksa binlerce satıcı arasında kaybolup gidilebilir. Bu nedenle pttAVM’de mağaza açan kişiler belirli şeyleri göz önünde bulundurarak mağazalarını ön plana çıkarmalıdır. PttAVM’de mağazayı ön plana çıkarmak için yapılması gerekenleri birkaç başlıkta sıraladık.

 
  • Kullanıcı beklenti ve isteklerine göre hareket etme
  • Kullanıcı yorumlarına açık olma, dikkate alma ve yanıt verme
  • Müşteri memnuniyetini sağlamak adına kişiselleştirme seçeneklerini kullanma
  • Rekabet ortamında öne çıkmak için uygulama içi reklam ya da sponsorlu ürün gibi seçenekleri kullanma
  • Adil ve rekabet ortamına uygun bir fiyat politikası oluşturma
  • Kargolama süreçlerine özen gösterme, vaktinde teslim etme
  • Ürün fotoğraflarının gerçek, profesyonel ve detaylı olmasına özen gösterme
  • Ürün açıklamalarına detaylı bir şekilde yer verme ve SEO uyumlu içerikler hazırlayarak öne çıkmayı kolaylaştırma
  • E-ticaret sitenizin tanıtımını yapma ve müşterileri e-ticaret sitesine çekme
  • Güvenli bir mağaza profili oluşturma
 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2023 Yeni)

 

PttAVM Satışları Arttırmak İçin Gerekenler

 

PttAVM’de En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

 

Alıcı ve satıcıyı buluşturarak aranılan her ürüne ulaşılabilmesini mümkün kılan pttAVM pek çok ürünün satışının yapılabildiği bir platformdur. Platformda pek çok ürün pek çok farklı kategoride satışa sunulmaktadır. Günümüzde pttAVM’den güvenle ürün sipariş edilebildiği gibi satış da yapılabilmektedir. Aşağıda platformda en çok satılan ürünler konusunda bilgilere yer verdik.

 
  • Hobi oyunları
  • Oyuncak dünyası
  • Kitap ve kırtasiye ürünleri
  • Elekronik ürünler
  • Pet shop ürünleri Moda kategorisi
  • Spor ve outdoor ürünleri
  • Ev yaşam ürünleri
  • Anne ve bebek ürünleri
  • Oto aksesuarları
  • Yapı market ürünleri
  • Takı ve aksesuarlar
  • Bahçe ürünleri
  • Telefon aksesuarları
 

İlgili İçerik; E-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir, Nasıl Çalışır?

 

PttAVM En Çok Satılan Ürünler

 

Ticimax Pazaryeri Entegrasyonun Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

 

Kendi e-ticaret siteniz olduğunda internet üzerinden satış yapabilir, hiçbir komisyon ödemek zorunda kalmazsınız. Üstelik müşteri gözünde marka bilinirliliği oluşturabilir, müşteri sadakati kazanabilirsiniz. Ticimax e-ticaret sitesi tercih ettiğinizde birçok pazaryerinde ürünlerinizi satışa çıkarabilir, ürün aktarımlarını kolaylıkla yapabilir, stok ve sipariş takiplerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax