Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sanal Girişimcilik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Yeni bir iş kurmak ya da var olan bir işi geliştirmek isteyen kişiler farklı iş modelleri ile gelir elde etmeye çalışmaktadır. E-ticaretten e-ihracata, sanal girişimcilikten girişimciliğe kadar olan her sektör günümüzün en popüler iş modelleri arasında yer almaktadır.

 

Özellikle son dönemlerde bir iş kurmak isteyen kişilerin sanal girişimciliğe ilgi gösterdiği herkes tarafından bilinmektedir. Çünkü sanal girişimcilik yaparken kişiler masraflarını azaltmakta ve yaptıkları işten aldıkları verimi artırmaya yönelik stratejiler ile başarılı olabilmektedir. Peki nedir sanal girişimcilik?

 

Sanal Girişimcilik Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere sanal girişimcilik ile ilgili birçok bilgiyi paylaşacağız. Siz de yazımızı inceleyebilir ve sanal girişimcilik hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Girişimleri ile Binlerce Yeni Müşteriye Ulaştılar!

 

Sanal Girişimcilik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Girişimcilik Nedir?

 

Girişimcilik sanayi veya ticaret gibi sektörlerde belirli bir sermaye kapsamında gelir elde amacı ile iş yapan kişilere verilen isimdir. Kar elde etme amacı ile kişiler ilgili işin risklerini üstüne alabilmektedir.

 

Girişimcilik Nedir

 

Girişimcilik Türleri Nelerdir?

 

Girişimcilik iş akışlarına göre belirli türlere ayrılan bir alandır. Başlıca girişimcilik türleri şunlardır:

 
  • Ticari girişimcilik
  • İç girişimcilik
  • Sosyal girişimcilik
  • Sanal girişimcilik
 

En çok bilinen girişimcilik türleridir. Son dönemlerde de yeni yeni başlayan sanal girişimciliğin hızlı bir şekilde yayıldığını söylemek mümkündür.

 

Sanal Türleri Nelerdir

 

Sanal Girişimcilik Nedir?

 

Sanal girişimcilik bir kişi veya girişimcinin internet odaklı bir iş fikri geliştirmesine verilen isimdir. Genellikle sanal girişimcilikte kişiler alıcılarına internet üzerinden ulaştırmaktadır.

 

Sanal girişimcilik modelinde hedef kitleye ulaştırılmak istenen ürün veya hizmet internet üzerinden ulaştırılırken ilgili ürünün tanıtım ve pazarlama çalışmaları da internet üzerinden gerçekleştirilmektedir.

 

Sanal Girişimcilik Nedir

 

Sanal Girişimci Nedir?

 

Kar elde etme amacı ile internet odaklı iş modellerini tercih eden kişilere sanal girişimci denmektedir. Çoğu zaman sanal girişimciler hedef kitlelerine ulaşmak ve daha fazla müşteri kazanmak için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini internet üzerinden gerçekleştirmektedir.

 

Birçok kaynakta internet üzerinden iş yapan kişilere sanal girişimci denirken birçok kişi ve kaynakta sanal girişimcilere internet girişimcisi ya da dijital girişimci adını vermektedir. Kişilerin bu ismi vermesindeki en büyük etken de sanal girişimcilerin daha çok internet üzerinden iş yapmalarıdır.

 

Sanal Girişimci Nedir

 

Sanal Girişimciliği Avantajları Nelerdir?

 

Son zamanlarda sanal girişimcilik modelinin birçok kişi ve şirket tarafından benimsenen bir iş modeli olduğunu sizlerle paylaştık. Genellikle kişi ve işletmeler sanal ya da bilinen bir diğer adıyla dijital girişimciliği belirlerken bu iş modellerinin sağladığı avantajları göz önünde bulundurarak hareket etmektedir. Peki sanal girişimciliğin sağladığı avantajlar nelerdir, gelin hep beraber bir göz atalım.

 
  • Sanal girişimciler herhangi bir büro ve ofise bağlı olmadan iş yeri kurabilmektedir. Bu da kişilerin iş yeri masraflarının azalmasına yardımcı olmaktadır.
  • Sanal girişimciler hedef kitlelerinde yer alan kişilere internet üzerinden ulaşmaktadır. Bu da dijital girişimcilerin insanlarla muhatap olma zorunluluğunu ortadan kaldırmaktadır.
  • Sanal girişimciler daha az maliyetler ile daha iyi işler yapabilmektedir. Bu da doğru bir şekilde iş yapıldığı takdirde sanal girişimcilerin ilgili iş modelinde başarılı olmasını sağlamaktadır.
  • Sanal girişimciler hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak için Google ADS, Sosyal Medya Reklamları, Influencer Marketing Reklamları gibi dijital pazarlama yöntemlerini kullanabilmektedir. Reklam çalışmaları sayesinde markalar hedef kitlelerine hızlıca ulaşarak girişimlerini büyütebilmektedir.
  • Sanal girişimciler afiş dağıtımı gibi offline reklamlar için harcama yapmak zorunda değildir.
  • Sanal girişimciler hedef kitlesinde yer alan kişilerden internet üzerinden bildirim alabilmektedir.
  • Dijital girişimciler müşterilerinden internet üzerinden bildirim alırken sattığı ürün ve hizmetlerin tahsilatını da online platformlar üzerinden gerçekleştirebilmektediler.
 

Sanal girişimciliğin kişi ve işletmelere sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız kendinize ait bir iş fikri geliştirebilir ve girişiminizi hayata geçirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri

 

Sanal Girişimcilik Avantajları Nelerdir

 

Sanal Girişimciliğin Sağladığı Dezavantajlar

 

Sanal girişimcilik kişi ve işletmelere her ne kadar avantaj sağlıyor olsa da aslına bakıldığında dezavantajlı olduğu durumlar da bulunmaktadır. Sanal girişimciliğin sağladığı dezavantajlar şunlardır:

 
  • Sanal girişimcilik çok popüler bir girişimcilik türü olduğu için bu sektörde faaliyet gösteren kişi ve marka sayısı hızlı bir şekilde artış göstermektedir.
  • Sanal girişimcilik yapan kişi ve marka sayısı artığı için bu sektörde rekabetin fazla olduğunu söylemek mümkündür.
  • Markalar hedef kitlelerinde yer alan kişileri tanımadıkları takdirde onlara ulaşmak için daha fazla zaman harcamak zorunda kalmaktadır.
  • Sanal girişimciliğe yeni adım atan kişi ve işletmelerin masrafları artış gösterebilmektedir. Bu nedenle ilk dönemlerde iyi bir sermaye ile işe başlanması gerekmektedir.
  • Dijital girişimini büyütmek isteyen markaların reklam bütçesine önem vermesi gerekir.
  • Markalar müşteri ile birebir temas kurmadığı için satışları hızlı bir şekilde artış göstermeyebilmektedir.
 

Sanal girişimciliğin dezavantajlı olabileceği başlıca konular bunlardır. Sizlerde dijital girişimciliğin avantajları ve dezavantajlarını karşılaştırabilir ve dijital ortamlarda bir iş kurup kurmayacağınıza daha kolay karar verebilirsiniz.

 

Sanal Girişimcilik Dezavantajları Nelerdir

 

Sanal Girişimcilikte Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

 

Sanal girişimcilik yapmak isteyen kişi ve işletmelerin bu sektörde başarılı olabilmeleri için belirli şeylere dikkat ederek hareket etmesi gerekmektedir. Aksi halde kuracağınız işte başarılı olmanız şansınıza bağlı olacaktır.

 
  • Yeni bir girişim kuracak kişiler işlerini büyütmek için kendilerini şansa bırakmamalıdır. Bu nedenle yeni girişiminizi kurmadan önce bir iş planı hazırlamanız oldukça önemlidir.
  • Sanal girişiminizi geliştirmek için alacağınız kararlar yalnızca kendi kararlarınızı önemsemeyin. Başkaları ile fikir alışverişi yaparak en doğru kararı almaya özen gösterin.
  • Sanal girişiminizi kurmaya başlamadan önce hedefleriniz, amaçlarınız ve neler yapmak istediğinizi belirleyin. Bu amaçlara ulaşmak için yapmanız gereken her şeyi tek tek belirleyin.
  • Belirlediğiniz iş modeline sadık kalmaya özen gösterin. Böylece iş akışını ve süreçleri daha profesyonel bir şekilde büyütebilirsiniz.
  • Dijital girişimlerde yapılan hataları okuyun ve araştırın. Bu çalışma sayesinde başkasının yaptığı yanlışları gözlemleyebilir ve sizler de bu yanlışları yapmaktan kurtulabilirsiniz.
  • Kendinizi geliştirmek ve işinizi farklı bir boyuta taşıyabilmek için ihtiyacınız olan sermayeyi belirleyin.
 

Bu tür çalışmalara önem vererek ve dikkat etmeniz gereken şeyleri göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve sizler de sanal girişiminizi profesyonel bir şekilde geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Girişimciler Neden E-Ticaret Sitesi Kurmalı?

 

Sanal Girişimcilik Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Sanal Girişimcilik Yapabilecek Meslekler

 

Sanal girişimcilik yapmak ve yeni bir iş kurmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konulardan birisi de sanal girişimcilik yapılabilecek mesleklerdir.

 
  • E-ticaret
  • E-ihracat
  • Grafik Tasarım
  • Web Tasarım
  • Mobil uygulama geliştirme
  • İçerik yazarlığı
  • Reklam danışmanlığı yapma
  • Sosyal medya danışmanlığı
 

Sanal girişimcilikte ön plana çıkan alanlardır. Özellikle kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyen birçok kişi ve işletme bu noktada e-ticaret ve e-ihracat sektörlerine yönelmektedir. Sizler de yeni bir iş kurmak veya var olan işinizi geliştirmek istiyorsanız bu sektörlere bir göz atabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Girişim Hikayesi: İlham Verici 5 Girişimcilik Hikayesi

 

Sanal Girişimcilik Yapabilecek Meslekler

 

Ticimax ile İlk Girişiminizi Hayata Geçirin

 

Sanal girişim ile e-ticaret yapmak istiyorsanız siz de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde sitenizi profesyonel bir şekilde kurarak anında satış yapmaya başlarken işinizi geliştirecek modüller ile de e-ticaret süreçlerinizi profesyonel bir şekilde yürütebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax