Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Yeni girişimcilerin satış ve pazarlama tekniklerini kullanarak hem kendilerini hem markalarını hem de ürün ve hizmetlerini duyurması oldukça önemlidir. Çünkü yararlanılan satış ve pazarlama teknikleri sayesinde yeni girişimciler hem daha fazla kişi tarafından tanınmakta hem de satışlarını arttırma imkânı yakalamaktadır.

 

Yeni girişimciler satış ve pazarlama tekniklerinden yararlanmadıkları takdirde ise işlerinin gelişimini daha uzun sürelerde tamamlamaktadır. Bu da girişimcilerin hem zaman kaybetmesine neden olmakta hem de işlerini geliştirmelerini etkilemektedir.

  
 

Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri adlı bu yazımızda yeni işinizi tanıtabileceğiniz ve satışlarınızı arttırabileceğiniz satış ve pazarlama teknikleri hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.

 
 

İlgili Sayfa; E-ticaret Girişimleri ile Binlerce Yeni Müşteriye Ulaştılar!

 

Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri

 

Amaçlarınızı Belirleyin

 

Yeni bir girişim kurmadan önce başarılı satış ve pazarlama stratejisi geliştirmek için amaçlarınızı ve gelecekteki hedeflerinizi belirleyerek işe başlayın.

 
  • Gelecekte neyi planlıyorum?
  • Hedeflerim neler?
  • Bu hedeflere ulaşmak için neler yapmalıyım?
  • İlk yıl kaç kişiye ulaşmalıyım?
  • İlk yıl ne kadar gelir elde etmeliyim?
 

Gibi sorulara yanıt vererek aslında amaçlarınızın ve hedeflerinizin ne olduğunu görebilirsiniz. Bu sorulara verdiğiniz yanıtlar çerçevesinde girişim pazarlama stratejinizi geliştirebilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz fakat bu amaçları belirlerken ölçülebilir hedefler koymaya özen göstermelisiniz. Böylece istediğiniz başarıya ne kadar ulaştığınızı neleri doğru yaparken neleri yanlış yaptığınızı belirleyebilirsiniz.


İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Online Satış Hakkında Bilmeniz Gerekenler ( 2023 Yeni)


İlgili İçerik; E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırmanın 7 Yolu

 

Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri Amaç Belirlemek

 

Sosyal Medya Platformlarına Önem Verin

 

Dijital pazarlama kanallarından birisi olan sosyal medya platformları oldukça çeşitlidir. Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin vb. sosyal medya platformları yeni girişimini duyurmak isteyen kişiler tarafından en çok kullanılan platformlardır.

 

Örneğin; Hedef kitlesine ulaşmak ve satışlarını isteyen e-ticaret girişimleri daha çok Instagram, Facebook ve Twitter gibi platformlara yönelir. Marka bilinirliği yaratmak ve kurumsal camiada tanınmak isteyen işletmeler ise daha çok dijital pazarlama stratejilerini Linkedin odaklı tasarlar.

 

Genellikle yeni girişimler hedeflerine göre dijital pazarlama stratejilerini ve kullanacakları sosyal medya platformlarını belirler.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nasıl Yapılır?


İlgili İçerik; En Popüler Sosyal Medya Platformları (Güncel 2023)



Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri Sosyal Medya Kullanımı

 

Arama Motoru Reklamcılığını Önemseyin

 

Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri arasında yer alan arama motoru reklamcılığı hedef kitlesine ulaşmak ve marka bilinirliği yaratmak gibi amaçları olan girişimciler için önemli bir pazarlama tekniğidir. Çünkü günümüzde herhangi bir ürün ve hizmet arayışında olan kişiler arama motorlarında aramalarını gerçekleştirir.

 

Bu nedenle girişimcilik satış ve pazarlama stratejileri arasına çoğu yeni girişimci arama motoru reklamcılığını da ekler. Yeni girişimciler ilk reklam çalışmalarını yaparken ürün ve hizmetlerine yönelik çalışmalara yönelir, ürün ve hizmetleri ile bağdaşan hedef kitleler ve anahtar kelimeler ile arama motoru reklamcılığı yapar.

 

Bu sayede yeni girişimciler hedef kitlelerine ulaşır ve hem satışlarını hem de marka bilinirliklerini arttırma fırsatı yakalar.



İlgili İçerik; Kendi İşini Kurmak İsteyen Girişimcilere 5 Önemli Tavsiye


İlgili İçerik; Dünyanın En Büyük E-ticaret Markalarının Girişim Hikayeleri



Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri Arama Motoru Reklamları

 

SEO Çalışmaları Yapın

 

Yeni kurduğunuz girişiminiz için sermayeniz azsa ve Google reklamlarına bütçe ayıramayacaksanız arama motoru optimizasyonu yani SEO çalışmalarına önem verebilirsiniz. Her markanın ve her yeni girişimin pazarlama stratejileri arasında yer alan SEO Çalışmaları, Google’da organik sıralamalar elde etmenizi sağlar.

 

İşletmeler ve yeni girişimciler seo çalışmaları yaparken anahtar kelime bazlı çalışmalar yapar ve bununla beraber site kod yapısı, görsel optimizasyonu, site haritaları vb. birçok konu hakkında da çalışır. Böylece Google’da ilk sayfada gösterilme fırsatı yakalayarak işletmeler hem hedef kitlelerine ulaşır hem de satışlarını ve marka bilinirliklerini arttırır.


İlgili İçerik; SEO Danışmanlığı Nedir? SEO Danışmanı Nasıl Seçilir?



Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri SEO Çalışmaları

 

Influencer Pazarlaması ile Markanızı Duyurun

 

Girişim pazarlama ipuçları arasında bulunan bir diğer strateji de Influencer pazarlamasıdır. Influencer marketing çalışmalarında işletmeler hedef kitlelerine uygun mikro, makro ve mega Influencerlar ile iş birliği yaparak ürün, hizmet, marka ve kampanyalarını duyurur.

 

Influencerlara olan güven her geçen gün artış gösterdiği için bu pazarlama stratejini kullanan markalar hem hedef kitlesine ulaşır hem de hedef kitlesini genişletme şansı yakalar böylece yeni girişimleri için belirledikleri hedeflere ve amaçlara daha kolay ulaşırlar. Siz de girişimcilik satış ve pazarlama stratejileri arasında bulunan Influencer Marketing çalışmalarına önem vererek başarıyı yakalayabilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ticaret Siteniz İçin Micro-Influencer’ları Nasıl Kullanabilirsiniz?


İlgili İçerik; Micro, Macro ve Mega Influencer Arasındaki Farklar Nedir?

 

Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri Influencer Marketing

 

Instagram Shop Kullanın

 

Girişimcilik ve pazarlama ipuçlarından birisi olarak sizinle paylaşacağımız konulardan birisi de Instagram Shop. Instagram kullanımı her geçen gün artıyor ve bu kullanıcıların büyük bölümü Instagram üzerinden ulaştığı markalar üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Instagram’da hiçbir marka gönderi bölümünden link paylaşımı yapamadığı için e-ticaret alanında bir girişimi hayata geçirenlerin Insta Shop kullanması oldukça önemli konular arasında yer alıyor. Insta Shop kullanımı ile markalar gönderilerinde ürün ve hizmetlerini etiketleyebiliyor ve böylece Instagram üzerinden e-ticaret sitelerine trafik çekerek satış yapma ihtimallerini arttırıyor.

 

Bu nedenle yeni bir girişim olarak e-ticaret sektörüne atılan kişilerin Girişimcilik satış ve pazarlama taktikleri arasında yer alan Insta Shop kullanımına önem vermesi gerekiyor.


İlgili İçerik; Girişimci Adaylarının Yenmesi Gereken 5 Korku 



Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri Instagram Shop

 

Ürün ve Hizmetlerinizi E-posta ile Pazarlayın

 

Son dönemlerin en popüler pazarlama yöntemleri arasında yer alan e-posta pazarlaması, markaların ellerinde bulunan müşteri iletişim bilgilerini kullanarak e-posta ile ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıttığı dijital pazarlama yöntemidir.

 

Özellikle yeni kurulan girişimler için önemli bir pazarlama yöntemi olan E-mail Marketing’de dönüşüm oranları bir hayli yüksektir. Bu avantajdan yararlanan yeni girişimler ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerinde yer alan kişilere kolay bir şekilde ulaştırabilmekte ve yeni girişimlerinin başarısını arttırmaktadır.

 

İlgili İçerik; Genç Girişimci Desteği Nedir Nasıl Faydalanılır?


İlgili İçerik; Dükkan Açmadan İnternetten Satış Yapma Rehberi



Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri E-posta Pazarlaması

 

Affiliate Marketing Deneyin

 

Her yeni girişimin denemesi gereken girişimcilik satış ve pazarlama stratejilerinden birisi olan Affiliate marketing markanızın sürekli olarak reklamının yapılmasını sağlayan bir dijital pazarlama yöntemidir. Influencer marketing çalışmalarına benzer özellikler bulunan bu satış ve pazarlama yönteminde işletmeler ürün ve hizmetlerini yine hedef kitlelerine makro, mega ve mikro Influencerlar üzerinden ulaştırmaktadır.

 

Fakat bu dijital pazarlama yönteminde işletmeler çalıştıkları Influencerlar için herhangi bir ücret ödememektedir. Marka ve Influencer arasında yapılan anlaşma satılan üzerinden komisyon anlaşmasıdır. Bu yüzden sürekli bir gelir elde etmek isteyen Influencerlar işletmenizin tanıtımını sürekli yaparak sizlere destek olmaktadır.

 

Siz de yeni girişim satış ve pazarlama teknikleri arasında yer alan Affiliate marketinge önem verebilir ve böylece hedef kitlenizde yer alan kişilere hızlıca ulaşarak satışlarınızı arttırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Girişimciler Neden E-Ticaret Sitesi Kurmalı?

 

Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri Affiliate Marketing

 

Müşteri İlişkileri Yönetimini Önemseyin

 

Yeni girişimciler için önemli olan konulardan birisi de müşteri ilişkileri yönetimidir. Çünkü işletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişilere ne kadar kolay bir şekilde ulaşırsa ulaşsın bu kitleyi memnun etmedikleri ve müşteri memnuniyetini arttırmadıkları takdirde başarıya ulaşmaktadır. Bu nedenle her yeni girişimcinin müşteri ilişkileri yönetimi yapmaya özen göstermesi gerekir.

 
  • Ürün ve Sipariş Yönetimi
  • Kampanyalar
  • İletişim Kurma
  • Teslimat Yönetimi
 

Gibi önemli konular müşterilerin genellikle önemsediği konuların başında gelir. Yeni girişiminiz için bu süreçlere önem vererek sizler de müşteri ilişkilerinizi arttırabilir ve müşterilerinizin markanızın tanıtım ve pazarlamasını yapmasını sağlayabilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetimi Neden Önemlidir? 



Yeni Girişimciler İçin Satış ve Pazarlama Teknikleri Müşteri İlişkileri

 

Ticimax ile Yeni Girişiminizi Hayata Geçirin

 

Yeni bir iş kurmak istiyor ve e-ticaret sektörü ile ilgileniyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında bulunan tema, modül ve özellikler sayesinde profesyonel bir e-ticaret sitesi kurabilir ve marka güveninizi arttırarak satış ve pazarlama stratejinizde daha başarılı olabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax