Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırmanın 7 Yolu

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret yapmaya başlayan veya yeni başlayacak olan firmaların birçoğu ilk dönemlerde satışlarını nasıl arttıracakları üzerinde düşünmektedirler. Son dönemlerin en popüler kazanç elde etme yöntemlerinden biri olan e-ticarete başlayan firmalar arasında hızlı bir şekilde gelir elde eden firmalar bulunurken, büyümeleri ve gelir elde etme süreçleri yavaş ilerleyen firmalar da bulunmaktadır.

 

E-ticarette ilk yıl kazanç arttırmak isteyen firmalar ise dijitalleşmenin verdiği tüm olanaklardan yararlanarak hızlı bir şekilde gelirlerini arttırmaktadır. E-ticarette ilk yıl kazanç arttırmanın 7 yolu adlı bu yazımızda internetten para kazanma yöntemleri arasında bulunan e-ticaret ile gelirlerinizi nasıl arttırabileceğinizden bahsedeceğiz.

 

İlgili içerik; E-Ticarette Nasıl Para Kazanılır?


İlginizi Çekebilir: İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

 

E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırma Yolları

 

Doğru Bir E-ticaret Alt Yapısı Seçin

 

E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırmanın 7 Yolu arasında gösterebileceğimiz doğru bir e-ticaret alt yapısı seçmek, e-ticarete yeni başlayan veya başlayacak olan firmaların kazançlarını etkileyen en önemli unsurlardan birisidir.

 

Günümüzde bulunan açık kaynak kodlu ve hazır e-ticaret alt yapıları firmalara farklı olanaklar sunduğu için birçok e-ticaret sitesi ilgili alt yapıları kullanırken belirli zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır.

 
  • Açık Kaynak Kodlu E-ticaret Alt Yapıları; Genellikle firmaların ücretsiz olarak yararlandığı ve her geliştirmesini firmanın yaptığı e-ticaret alt yapılarıdır.
  • Hazır e-ticaret alt yapıları; Genellikle bilişim sektöründe hizmet veren Ticimax gibi firmalar tarafından geliştirilen ve bir e-ticaret sitesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek özellikleri bulunan e-ticaret alt yapılarıdır.
 

E-ticarette kazanç arttırmak isteyen firmalar bir e-ticaret sitesi geliştirirken zaman kaybetmemek ve yazılım süreçlerinde çıkan hatalardan dolayı performans kaybetmemek için e-ticaret sitelerini kurarken hazır e-ticaret alt yapıları ile çalışmaya özen göstermelidir.

 

Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarıyla çalışacak firmalar, site kurulumu, modül masrafları ve yazılımcı masrafları gibi birçok unsuru göz önünde bulundurmalıdır. Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarını seçecek olan firmalar genellikle dolar üzerinden modül, tema ve entegrasyon gibi özellikleri satın alacakları için e-ticarette önemli olan diğer süreçler için sermaye yaratamayacaktır.

 

Bu nedenle firmalar ilk olarak işe başlarken doğru bir e-ticaret alt yapısı seçmeye özen göstermelidir.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?

 
İlginizi Çekebilir:
Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?



E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırma Doğru E-ticaret Altyapısı Ticimax

 

Sosyal Medyaya Önem Verin

 

E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırmanın 7 Yolu arasında bulunan ve e-ticaret firmalarının önemsemesi gereken şeylerden birisi de Sosyal Medya Platformlarıdır.

 

E-ticaret ile internetten para kazanmak istiyorsanız eğer internetin sizlere sunduğu her nimetten yararlanmanız gerektiğini unutmayın. Günümüzde birçok firmanın sosyal medya platformları üzerinden marka bilinirliklerini arttırmak için hesaplar oluşturduğu, müşterileri ile bu hesaplar üzerinden iletişime geçtiği ve kendilerini tanıtmaya çalıştığı bilinmektedir.

 

Genellikle e-ticaret firmaları bunu yaparken her geçen gün artan sosyal medya kullanıcılarına ulaşmayı ve bu sayede satışlarını arttırmayı hedeflemektedir. Sizler de markanız için sosyal medya platformlarında hesap oluşturarak ve kurumsal iletişiminizi bu platformlar üzerinden de yürüterek ;

 
  • Potansiyel müşterilerinize ulaşabilir
  • Marka bilinirliğinizi arttırabilir
  • Ürün ve kampanyalarınızı daha çok kişiye duyurabilir
  • Müşterileriniz ile etkileşime geçebilirsiniz.
 

Bu nedenle e-ticarette satış arttırmak isteyen firmaların kazançlarını arttırması için sosyal medya platformlarında yer alması oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; Instagram'da Etkili Satış Yapma Rehberi, Teknikleri

 

E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırma Sosyal Medya

 

Trend Ürünleri Satmaya Özen Gösterin

 

E-ticarette kazanç arttırmak isteyen birçok kişinin ilk aklına takılan soru; e ticarette ne satabilirim sorusudur. Evet, bir e-ticaret firmasının kazanç arttırmasını sağlayacak en etkili unsurlardan birisi trend ürünleri takip etmektir. E-ticaret sitenizde sattığınız ürünleri çeşitlendirmeniz ve hedef kitlenizi büyütmeniz oldukça önemlidir.

 

Ürün çeşitliliğinizi belirlerken e ticarette en çok kazandıran ürünler hakkında araştırma yapabilir ve bu ürünleri bulmak için pazaryerlerinde en çok satan ürünlere göz atabilirsiniz.

  
 

İlgili İçerik; 2021 E-Ticaret Trendleri
 

İlgili İçerik; İnternetten Satılacak Ürün Tavsiyeleri



E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırma Trend Ürünler

 

E-ticaret Siteniz İçin Seo Çalışmaları Yapın

 

E-ticaret ile gelir elde etmek isteyenlerin kazançlarını arttırmasını sağlayacak yollardan birisi de SEO çalışmaları yapmaktır. İnternetten ürün satın almak isteyen kişiler genellikle ilk olarak aramalarını Google gibi arama motorlarında gerçekleştirmektedir.

 

SEO çalışmaları bir e-ticaret firmasının Google’da ilk sıralarda çıkmasını kolaylaştıracak çalışmalar olduğu için de firmanızın için seo çalışmaları yapmanız gelirlerinizi arttırmak için oldukça önemlidir. Yapacağınız bu çalışmalar ile;

 
  • E-ticaret sitenizin daha görünür olmasını sağlayabilirsiniz.
  • E-ticaret sitenize gelen trafiği arttırabilirsiniz.
  • Dönüşümlerinizi arttırabilirsiniz.
  • Marka bilinirliği kazanabilirsiniz.
 

Yukarıda sizlerle paylaştığımız maddeler sayesinde sizler e-ticarette ilk yıl kazanç arttırabilirsiniz.

 

E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırma Seo Çalışmaları

 

Farklı ve Samimi Olmaya Özen Gösterin

 

E-ticarette ilk yıl kazanç arttırmanın 7 yolu adlı yazımızın bu bölümünde genel olarak farklılaşma ve samimiyetin kazançlarınızı nasıl arttıracağından bahsedeceğiz.

 

E-ticaret’in her geçen gün artan popülerliği sonrasında bu alanda faaliyet göstermeye başlayan firma sayısında büyük bir artış oldu. E-ticaret yaparak gelir elde etmek isteyen firmaların büyük bölümü ise aynı ürünleri satarak gelir elde etmeye çalışıyor.

 

Genellikle satılan ürünler aynı olduğunda ise ürün satın almak isteyen müşterilerin ilk olarak dikkat ettiği unsur ürün fiyatları oluyor ve hal böyle olunca birçok kişi düşük fiyatlarla satış yapan sitelere yöneliyor. Bu nedenle e-ticarette başarılı olmak isteyen firmalar ilk olarak farklı olmaya özen gösteriyor.

 

Farklılaşmak isteyen firmalar alışılmış ürünlerin bir bölümü için çalışmalar yürüterek ürünlerini daha etkili bir şekilde satıyor. Burada farklılaşmayı gelin bir örnekle açıklayalım;

 

Genel olarak düşünüldüğünde internet üzerinden bitki satan birçok firmanın olduğunu söylemek mümkün. Bu kişiler ise genellikle ürünlerini satarken plastikten üretilen saksılar ile göndermeyi tercih ediyor. Bu unsur maliyeti düşürse de satışlarınızı da azaltmanıza neden oluyor. Örneğin; sizler firmanız için göndereceğiniz kaktüslerin satışını yaparken seramik saksılar ile gönderebilir ve öne çıkabilirsiniz.

 

Yapacağınız bu tarz çalışmalar sayesinde e-ticaret sitenizden sattığınız ürünlerin satışını arttırabilir ve e-ticarette ilk yıl başarılı olabilirsiniz.



E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırma Farklılık Samimilik

 

SMS Pazarlama ve Mail Marketing Çalışmalarına Önem Verin

 

E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırmanın 7 Yolu arasında ele alacağımız bir başka konu ise mail marketing çalışmalarıdır.

 

Genellikle aktif olarak e-mail kullanan biriyseniz çoğu zaman firmalardan ürün ve kampanyalara yönelik mailler aldığınız aşikardır. Firmalar yürüttükleri bu çalışmalar sayesinde hem potansiyel müşterilerine daha kolay ulaşabilmekte hem de mevcut müşterilerinin sadakatini arttırabilmektedir.

 

E-mail marketing çalışmaları yapan firmalar genellikle satışlarını hızlı bir şekilde arttırabilmektedir. Sizler de e-ticarette ilk yıl başarılı olmak için e-mail marketing çalışmaları yapabilir ve müşterilerinizi yeni gelen ürünler ve kampanyalar hakkında bilgilendirerek hızlı bir şekilde e-ticarette büyüyebilirsiniz.

 

E-ticaret yapan firmaların çok kullandığı bir pazarlama türü ise SMS pazarlamadır. Genellikle e-ticaret firmaları yaptıkları SMS pazarlama ile kampanyalarını duyurmakta ve daha önce e-ticaret sitelerine üye olan kişileri bu kampanyalardan haberdar edebilmektedir. E-ticarette başarıyı yakalamak için oldukça önemli olan SMS Pazarlaması ile ilk yıldan e-ticarette başarılı olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarete Yeni Başlayanlara Pazarlama Önerileri



E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırma SMS Pazarlama Mail Marketing

 

Google Adwords Çalışmaları Yapın

 

E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırmanın 7 Yolu arasında sizlerle paylaşacağımız son şey Google Adwords çalışmaları. E-ticaret yapan firmalar SEO çalışmaları ile Google’da üst sıralarda yer alsa da birçok kişi ürün alırken reklam veren e-ticaret sitelerine de giriş yapmaktadır.

 

Google Adwords çalışmaları ücretli reklam olarak bilinen çalışmalar olsa da e-ticaret sitelerinin gelirlerini ve dönüşümlerini arttırmada oldukça önemlidir. Genellikle anahtar kelimeler üzerinden yapılan bu çalışmalar sayesinde firmalar ilgili anahtar kelimede arama yapan kişilere daha hızlı ulaşmaktadır.

 

E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırma Google Adwords

 

Sizler de e-ticaret siteniz için Google Adwords çalışmaları yapabilir ve hem arama ağında hem de görüntülü reklam alanlarında satışlarınızı arttırarak gelir elde edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan bu modüller sayesinde reklamlarınızın dönüşümlerini izleyebilir ve bir sonraki reklamınızda nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

Niş Ürün Nedir, Nasıl Bulunur?

 

E-ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler (2021 Yeni)

 

E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax