Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Yaparak Para Kazanmak

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret, ticaretin dijital ortama taşınmış halidir. E-ticaret ile para kazanmanın birçok yöntemi bulunuyor. Bunlardan bazıları sermaye gerektirirken, bazıları da büyük sermayeler gerektirmiyor. İşte e-ticarette para kazanmanın yolları!


E-Ticarette Nasıl Para Kazanılır?
 

Kendi Web Siteniz İle E-ticaretten Para Kazanın

 

Bu adıma gelmeden önce hangi ürün ya da ürünlerin satışını yapacağınızı, kar marjınızı nasıl arttıracağınızı ve hangi işte daha başarılı olabileceğinizi iyice araştırmış olmalısınız. Yapmış olduğunuz araştırmalar sonucunda kafanızda bir şeyler şekillendiyse aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

 

Başka bir e-ticaret sitesinde satış yapmak yerine tüm yatırımları kendi sitenize harcamak istediniz ve bunun sonucunda bir web sitesi açtınız. Kendi web sitenizi oluşturmanın en büyük artılarından bir tanesi, bağlı olduğunuz siteye komisyon ücreti vermemeniz.

Bu sayede tüm kar siz ve sizin harcamalarınıza kalacaktır. Bu durumun pek çok pozitif getirisi olduğu gibi negatif yanları da bulunmaktadır. Negatif yanlarına örnek vermek gerekirse: siteniz henüz bilinmeyen bir site olduğu için ziyaretçi sıklığı pek yoğun olmayacaktır. 
E-ticarette para kazanmanın yolları başlığı altında belki de en önemli başlıklardan biri ziyaretçi sayınızı arttırmak amacıyla reklam yatırımı yapmaktır.
 

Fakat bu işlerde acemi değilseniz ve birkaç satış deneyimiz olduysa ya da fiziki ticarette adınızı duyurmuş bir şirket iseniz bu adım tam da sizlere göredir. Adınızı duyurmuş olduğunuz için vermeniz gereken reklam bütçeleri yüksek rakamlara sahip olmayacaktır. Bu sayede hem de site üzerinden yaptığınız satışlarda karınızdan komisyon vermek zorunda kalmazsınız. Eğer fiziki ticarette aktif bir rolünüz varsa bu yolu tercih edebilirsiniz.


İlgili İçerik: E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım


Kendi Web Siteniz İle E-ticaretten Para Kazanın
 

E-ticaret Sitelerinde Markanız İle Satış Yapın

 

Eğer işe sıfırdan başlıyor iseniz e-ticarette para kazanmanın yolları arasında size en uygun yöntemin bu olduğunu söyleyebiliriz. Bu yöntem ile Amazon ,eBay, Trendyol gibi web sitelerinde kendi markanızla satış yapabilirsiniz. Bu mağazalar sizlerden web sitelerinde satış yaptığınız için komisyon kesecektir. Fakat şunu söylememiz gerekiyor ki bu web sitelerinin ziyaretçi trafiğinden yararlanmanın karşılığında komisyonlar önemsiz olacaktır.



İlgili İçerik: Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Çalışır?

E-ticarette para kazanmanın yolu: Dropshipping

 

Dropshipping, e-ticarette bir yöntemin adıdır. Bu yöntem sayesinde tedarikçiniz olmadan dilerseniz kendi web sitenizde dilerseniz de amazon vb. sitelerde satış yapabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı merak ediyor iseniz açıklayalım: Dropshipping, tedarikçi, müşteri ve satıcı arasında gerçekleşir. Satıcı ürünü müşteriye sunar. Müşteri ürünü beğenirse talepte bulunur. Bu talep tedarikçiye iletilir ve tedarikçi de ürünü müşteriye ulaştırır.
 

Bu yöntem ile satıcı, depo ve eleman yükünden kurtulmuş olur. Tedarikçiye payını vermiş olsa bile, kendi kar marjını da alır. E-ticarette para kazanmanın yolları arasında dropshipping en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Günümüzde birçok girişimci tarafından bu iş denenmektedir. Özellikle işe yatırım yapmak gerekmediğinden, e-ticarete başlamak için dropshipping mükemmel bir fırsat haline geliyor.



İlgili İçerik: Detaylı Dropshipping Kılavuzu
 

E-ticarette para kazanmanın yolu: Dropshipping
 

Para Kazanmaya Başlamak İçin Reklamlar Gereklidir

 

Hedefiniz yüksek meblağlar ise kesinlikle reklamlardan faydalanmanız gerekir. Dünya çapında ses getirmiş ünlü markalar bile reklam yapmaktadır. Sizler yeni başlayan girişimciler olarak dijital reklam fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Ticari web siteniz için en uygun reklam çeşidi, facebook reklamları olacaktır.

Bunun yanında tercih edebileceğiniz Google reklamları ve daha birçoğu size hizmet vermek üzere beklemektedir. Google ve Facebook büyük kitleleri sayesinde size en çabuk getiriyi sağlayacak web adresleri olacaklardır. Aynı zamanda kitle ve bütçe yönetimiyle reklamlarınızı da yönetebilirsiniz.


İlgili İçerik: Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?
 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax